Лондон отчита намалена покупателна способност преди Брекзит

Покупателната способност на британците е отслабнала още повече през последните месеци, сочат официални данни, според които има и известен спад на заетостта.

Обратно в новината

Коментари - Лондон отчита намалена покупателна способност преди Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, че съм доктор на техническите науки, та разбрах. Обяснявам на останалите, какво са писали журналистите, ама като е за западна държава ги е било срам да използват точната дума. Ако ставаше дума за Русия, щяха да използват вместо "намалена покупателна способност" "бедност", което е едно и също.

Смешна статия. Смешно е да се публикува в сайт, който се чете в най-бедната държава от европа. Покупателната способност на хората там намалява, но е в пъти по-голяма от дори на онези 10% българи които си мислят че живеят добре. Каква е целта? беднака който едвам крета и не може да си плати сметкките и парното, да прочете че някакви хора са "зле" заради някакаъв "брексит" ?! Може би, за да втълпи в бедняшките им глави, че вътре в СССР(нов) е много по-добре, а видите ли как брексита прави лошо ? ДА, АМА НЕ! обединеното кралство след като се освободи от брюксел ще е в пъти по-добре!

Как е възможно във Великобритания, където има икономика и износ, където цените на много стоки са по-ниски, да има по-висока инфлация от България?

Заплатите и премиите растат; Инфлацията расте; Безраяботицата е рекордно ниска, но целта на коментара е да се начертае черна картинка. Що се отнася до собствените жилища, западняците са мобилни и не робуват като нас до живот на "тухлите": Най-голям дял от населението, притежаващо свое собствено жилище, е регистриран в Румъния - 96 процента собственици, пред Литва - 90 процента, Словакия - 89,5 процента и Унгария - 86,3 процента. На другия край на скалата - едва над половината от населението, което живее в Германия /52 процента/ , Австрия /55 процента/, Дания /62 процента/, Великобритания /63 процента/ и Швеция /65 процента/."

Да не ти дава Господ и ти да станеш ''мобилен''. Изобщо нямаш дея какви простотии си написал. Човек без собствен дом и като дърво без корен..... Който е живял цял живот по квартири ще разбере....

крепостен селянин :) стандарта на живот определя как живееш НА МОМЕНТА. Стандарта на живот е моментно положение. Днес имам добър контракт, мога да си позволя къща с басейн с гледка към океана - позволявам си. След 3-4 години, ако ситуацията стане по-лоша - ще си взема по-малка къщичка някъде по-далече от океана, за да мога да си плащам сметките. А ти? какво като купи панелката, изплаща я 30 години и се оказа, че градът ти загнива, държавата ти се профанизира, децата ти нямат условия да растат безопасно... Крепостен селянин си ти, пич.

преместих го

Не ме занимавайте с глупости, моля.

А у нас как е? Бедните в България са предопределени или да живеят с родителите си или да живеят в бърлоги. Мнозинството живее с пари,малко до и над минималната заплата. С тия пари не в собствено жилище, и под наем не можеш да живееш, защото освен наема трябва да се плащат и консумативите и за ядене трябва да остане и ако има пари и за дрехи. Даже не говорим за децата. Ако ги има то две заплати малко над минималната са си жива бедност. А бедността, Професоре, е различна в Англия и България.

Вчера един собственик на шивашка фирма се оплакваше по телевизията. Давал заплати доста над 1000 лв, ама желаещи за работа няма. Народа е съгласен и на минимална заплата. Важното е да не работи.

Добре е, че има глупаци като теб, които да вярват на такива "бизнесмени".

Storen

С или без ЕС покупателната способност на англичаните ще намалява защото вече не са империя и не консумират труда и ресурсите на половината планета. Все още има някакви натрупвания от онези времена но ефекта им ще избледнява. Най-трудното за обикновените англичани ще е да приемат простата истина че не са нищо повече от останалите европейски нации.

Глупости.

Събитията от последните няколко години показват, че простотията е взела превес в световен мащаб и нищо добро не очаква тази Земя.