Огнян Минчев: САЩ се отказват от ”умната власт” на свръхсила

Решението на Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел не променя някакво статукво в самия свещен град.

Обратно в новината

Коментари - Огнян Минчев: САЩ се отказват от ”умната власт” на свръхсила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този е един дебел смешник, защитаващ чужди интереси в политиката!

Според дебелото Оги арабско-израелският конфликт бил "Конфликт, в който американските, а и международните интереси изискват Вашингтон да бъде арбитър, посредник, застъпник за прилагане на международното право" НИМА? Кой казва, че и международните интереси (ЧИИ?!?) изискват САЩ да бъде посредник в този регион?!? Май на Оги така са му наредили да твърди. Което е подплатено с доста долари, нали, Оги?!?

Мда, някои хора проглеждат, макар и късно!И сега какво, "добрите" станаха лоши, а "лошите" си останаха такива!Трябва да се примирят, такива, като Огито...., никога не е имало "добри"!

Не съм му фен, но в случая е много точен.

тоя не може да възпитава децата си ще ни представя неговата оценка за американската политика,ай сиктир

А от какво е впечатлен,от измамата на века ли?

Ко речи????

Прав е !

надут плондер, да каже кога ще е свършека на света, нали знае всичко. Няма ли, да е по-лесно за него и за случайно попадналите на тъпотиите му, да се отдаде на паткопасенето, което много му приляга, хайде на село. В кръчмата може да минеш и за умен.

Този е савецки агент на КГБ и путин!USA е 1!доло комонизтите!

И този плондер е грантаджия на "Америка за България"!!!!!!!!

Така е ама е прав.

Обединена Европа ще надживее и САЩ, и РФ, и КНР.

Първо нека "ЕС" се "обедини", пък след това да надживява когото и да е.

Обединена си е тя, ами много са й къртиците, само ровят напред-назад. И, независимо от всичко, тя се разширява, докато другите са се хванали за гушите и се изцеждат взаимно или пък експлоатират населението и природата си като в 18 век. Верно, малко в повече й идва пораздутата администрация, но и там ще дойде време за оптимизация, неизбежно е.

Това мое се случи само при едно положение-тиквата и гуменката начело на обединената ти европа форевър!!!!! хахахххахахах

Obedinenata ti Evropa nema pone edin silen politi4eski lider.Neka izrovqt Kol i togava mogat da napravqt tova..........

Минчев вместо да бълва статии със заучени клишета и общи приказки , да обърне внимание на възпитанието на дъщеря си, нека да и изнесе политико-икономическа лекция за вредата от кражбите от мол-ове

Америка отслабва по няколко причини: алчността, липсата на производсво на собствена територия, постояното мамене на партньорите(робите) с цел ограбване от което резултата е като преди 10 ноември-пълна загуба на доверие в уж силния. Резултати: опит за затваряне в себе си с идеята за самодостатъчност което вече не е верно, хаотични и необмислени действия във външната политика.

С една дума, по добре соца да не се бе разпадал,тогава имаше перфектен баланс и ти Огнянчо щеше да си в някое АОНСУ за да обясняваш колко сме по-добре от загниващия капитализъм.

др.Минчев вече се е занимавал по тази тема преди 10-ти,като редовен партиен член в първичната парторг на СУ и асистент в катедранАучен комунизъм в горепосоченото учебно заведение.

Жалко, а? Поотслабнал си!!!

ЕС се държи най-добре в цялата тази картина.

ЕС (каквото и да значи това) има сериозен хроничен проблем със собствената си идентичност. И заменя липсата на ясна визия с клишета и нови думи. Кое е ЕС? Великобритания ли, която седи на два стола, но е на земята? Вишеградци ли, които отричат базисни брюкселски "ценности". Ние ли, които се чудим на кой господар да се поклоним-Тръмп, неоконите, Меркел, протеже на неоконите, Макрон ли, неясно чий проект? Гърция, Италия, Испания, потънали в дългови кризи и наводнени с "бежанци". Така че първо не е ясно какво точно е ЕС. Второ, ЕС изобщо "не се държи", защото не е субект, а неясно чий обект. ЕС върви след събитията, отправяйки по някоя клиширана "декларация", която няма никаква политическа тежест. Най-малкото, защото не е ясно чия позиция е.

Икономическият и политически център на ЕС е бил и все още е Германия. Центърът явно ще се премества на изток, под влияние на много агресивните действия от страна на конкурентите извън ЕС, но все пак ще остане в ЕС и ЕС, ще остане-макар и преструктуриран. Бъдещето е на обединена Европа и никой няма да успее да предотврати това, просто защото по своя замисъл този политически проект е изключително привлекателен и , съответно, жизнеспособен.

И най вече външнополитическия му флагман Булгаристанската тиква, обединитела на балканите европа света и галактиката ХАХАХАХАХАХАХ

Дедо Дьорд Шорош --сериозно е загрижен, дали тлъстите копелета---дето плюскат от фондовете му------няма да пукнат просто от преяждане!!;))))))

хаха лойната топка усеща, че господарят мъ загива:)

Откъде го изцвъка тоя писквил ве......такива тъпотии, че се чудех да рева или да се смея !!! От руското посолство ли ти го дадоха готов написан и ти да си сложиш кучешкото име под него ???

За твое съжаление и на твоя господар минчев е прав.

САЩ не са се отказли от мегаломанските си амбиции да са не просто арбитър, но и господар и собственик. И никога няма да се откажат. Такава е природата на съществуването им-безкомпромисно, безпардонно и нагло доминиране над другите, които и да са те. Не е вярно, че "светът им е отредил роля на арбитър", самите САЩ налагат ролята си, без да питат никого. Проблемът, който ще ги закопае е тежкият интелектуален дефицит на управляващите елити. Поради глупост правят войни, от които нито те, нито потърпевшите имат полза, освен че не побеждават във войните си. От глупост правят и скандали като Йерусалим, С. Корея, крилати ракети срещу Сирия и т.н. Ето това е истината. Самозабравили се лакомници и тъпанари управляват САЩ и тормозят целия свят. И ще си намерят майстора, което е исторически закон.

Минчев се тревожи, че според него САЩ са се пенсионирали едва ли не. И по някаква причина са се отказали от натиск върху другите. Според Минчев това е жалко. Уважаеми Минчев, не са се отказали, а не могат. САЩ са в дълбока криза и тяхната неспособност да се натрапват ще се задълбочава. Така че спокойно. САЩ искат, но не могат. И все по-малко ще могат. И Дракона и Мечката изчакват и тихо се подсмихват. Силни, умни и не по-малко коварни.

този човечец е много слаб в анализите си

Защо? Кое му е жалкото? Така поне маските са свалени и света започва да опознава истинското лице на САЩ, скрито досега зад каламбири от рода на изложените. Така е по добре, за да се знае кой, кой е.

Във всяко едно отношение е надценена САЩ, дори и в онова, което е собствено нейно постижение - рекламата, ПР-а и пр. маркетингови уловки. Всъщност уловени паяжината на самопредставянето й са всички, и най-вече нейните фенове. И... горките американци, оттук нататък никак не им завиждам!...

американците винаги ще са по-добре от нас докато такива като тоя дебелия ни дават акъл а не работят в кеча!

''Идеологически погрешната стратегия за подкрепа на Арабската пролет"!! И Москва постигнала значими успехи! Какво му става на тоя, бе - още малко ще си извади и книжката от бкп! ПС да каже нещо и за Оранжевите революции...