”Галъп”: 63% искат да се строи АЕЦ ”Белене”

Българите реагират с традиционна симпатия на темата за АЕЦ "Белене“ – 63% одобряват изразената от правителството готовност тя да бъде построена.

Обратно в новината

Коментари - ”Галъп”: 63% искат да се строи АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на мераклиите, да си направят акционерно дружество АЕЦ "Белене" АД, да емитират акции, да ги изкупят, да си построят АЕЦ-а и да продават продукцията му на свободния пазар на нас глупавите, които не искаме да се заробваме.

Точно така трябва да се направи. АЕЦ да се построи с парите на тези 63% от българите, които след това да плащат тока по цена на АЕЦ 3 ст/кВч, а вие костовитите ще плащате по цена на костовите Марици която е 7 пъти по-висока. А трайчовистите да си плащат цената на тока от ВЕИ, която е 15 пъти по-висока от цена на тока от АЕЦ.

Всеки задграничен проект като Белене ни носи разнопосични ползи на нас, русснаците: - 1 милиард за нашия велик президент Путин (Панама-манама) - 1 милиард за родната икономика - 1 милиард в Боярищник, са по 5 шишенца на всеки жив русснак безплатно (а понеже има балами, които не пият - по 6 шишенца на всеки пиещ)

Горд Дебил

много са руските доносници 80 %

Явно са редуцирали дeбилитe от 80 на 63 процента !

Добре де: Ако ще е толкова печеливша защо руснаците не си е построят....от нас терена от тях строежа и оборудването,а като заработи да си прибират по-голямата част от печалбата да речем 75% и така докато си избият разходите с лихвите разбира се.

ами те искаха, но не им дадоха.

Отивам ручахме жабетата толкоз годин, тъпунгери от герберастката банда или инструкциите от Козяк вече задруги?

На кака мара ще дам да ми го побара...

Да видим колко % дебили искат да платят 20 милиарда на терорашка- говняшка ? Ама май не им стиска на русосифилистиците ;))

Че то референдум имаше 2013г. Тогава народа каза ясно Да, а бат Бойко се направи на приятно разсеян!

babavimeca@abv.bg

Како Куни, познах те по написаното! Единствено вярно в твърдението е годината. Да, како Куни - тогава наистина имаше референдум, но НЕ за Белене, а за НОВА ядрена централа. И не се опитвай да ми опонираш, че да мина да те взема и да взема да те мина е едно и също. Колкото до ясното ти ДА, пак лъжеш. Ясно щеше да е, ако имаше КВАЛИФИЦИРАНО мнозинство - над 67% от гласувалите. Всъщност с ДА гласуваха 60,6% от участвалите 1 405 463 участвали. Следващата лъжа е, че Борисов се е направил на разсеян. Ако бяха гласували повече от 4 345 450 избиратели и повече от половината бяха казали - ДА - щеше да си права, како, ама до урните отидоха едва 1/3-та и няма как решението му да стане задължително за изпълнение... Но ти си поши, како Куни. Ако спреш, хората може да забравят, че всъщност си Госпожа Лъжа!

Печслбата на Козлодуй е по малко от сто милиона на година. БеляНе , ако не дай Боже се построи ще има същата мощност и ще струва двадесет милиарда левчуги Ше рече двадесет милиарда делено на сто милиона печалба Равно на 200 години за изплащане!!! Разбирате ли защо няма инвеститори :)) Кой ще чака 200 години :))

По принцип си прав, но не съвсем. 100 милиона е нетната печалба. Ако примерно имаш парите и построиш Белене, ти няма да издържаш свързани фирми, както сега в държавните предприятия се източва печалбата, а ще използваш свои или ще договориш печеливши условия, та печалбата ти ще е доста по-голяма. Но дори така, изплащането ще продължи от 30 до 60 години, което е абсолютно неизгодно за инвеститорите. То за това и БАНските старчета са дали печеливш вариант, ако държавата поеме половината разходи. В смисъл, че частните фирми ще са на печалба, а загубите ще ги плаща народът през бюджета.

Микса в България е 10 ст/кВч. В него влизат: АЕЦ Козлодуй с 3 ст/кВч Американско-Костови ТЕЦ Марици с 20 ст/кВч Трайчови ВЕИ с 25-50 ст/кВч. Това означава, че от АЕЦ Козлодуй се вземат по 7 ст/кВч, за да се компенсира пре-скъпия ток на Костови Марици и на Трайчовите ВЕИ. Умножаване 16 млрд кВч годишно производство на АЕЦ Козлодуй по 0.07 лв и това е равно на 1 милиард и 120 милиона. Следователно, 1.12 милиарда от печалбата на АЕЦ Козлодуй се краде от Костово-Трайчовите безумия. Като прибавим и останалата печалба, която ти цитираш, общата печалба на АЕЦ Козлодуй е: 1 милиард и 220 милиона лв. Следователно, дори да няма инфлация и ескалация (ескалация е допълнително поскъпване поради екологични мерки), АЕЦ Белене ще се изплати за 16 години. Инфлация обаче няма как да няма през следващите 30 години, и като се отчете и тя, АЕЦ Белене се изплаща за 10 години, и след това 50 години ще дава огромна печалба, според HSBC печалбата е 200 милиарда лв.

Нашето Галъп е менте и няма нищо общо с оригинала то е руска агенция.Тези ,които са Белене да сметнат защото тъпаците от БАН не са го сметнали ,за съхранението на отпадъците за 10 000 години колко ще струва.Като сложиш чертата атомните централи са най -скъпи и най опасни.

И само, като допълнение - колкото и да замърсяват природата с вглероден диоксид, ТЕЦовете не отнемат човешки животи. Представете си авария на АЕЦ или на депо за съхранение на отпадъците им? А сега, както е казал niksan46 - представете си каква е вероятноста за авария, умножена по 10 000 години?

Според Европейската комисия, ТЕЦовете убиват 400 хиляди европейци със замърсения си въздух годишно. Пропорционално, българските ТЕЦове убиват по 6 хиляди българи годишно. Европейската комисия вече осъди България заради мръсния въздух и наложи огромни глоби. Поради липса на АЕЦ обаче, България продължава да ползва ТЕЦ и да убива по 6 хиляди българи годишно. Освен това ще се наложи да плаща огромни глоби от съдебните решения на ЕС. Тя и сега енергията от ТЕЦ е осем пъти по-скъпа от тока от АЕЦ, а си представям колко още ще ни дерат.

Грабителите на изчезваща България не са 63% , а 6.3%. Те са тези , които откраднаха милиарди от предишния строеж и сега се точат за нов грабеж. Те са част и от световната управленска мафия, която унищожава повсеместно природата и човечеството.

Единствено АЕЦ може да спаси екологията на планетата. ТЕЦовете освен че замърсяват въздуха и убиват хора, причиняват и глобално затопляне, което може да унищожи цялата планета. АЕЦ е единствения спасител на планетата и затова в много държави се ползва с правата на зелена енергия.

Технологията АЕЦ е вече остаряла и компрометирана. В същото време с всеки изминал ден се променят соларните системи , които увеличават капацитета си. Ветрогенераторите също имат бъдеще и само малките Веи-та са силно зависими от рекреацията на горите, която е в крещящ погром. Добивите на ток от въглища с известни уговорки може да претърпи развитие, но най- рано след 50- 100 години може да имат развитие у на. Проблемът с аец идва от две посоки- експлоатация и съхрнение на отпадъците, което вечно няма да продължава да бъде в Русия, особено със затоплянето на Сибир. Тогава няма да можем да плащаме а горещия климат ще усилва разпада на отпадъците. Руската технология аец е на около 70 години и съхраняването на боклука е горе долу от толкова. старите разбирания въобще не отговарят на критерий за безопасност и са напъхани в бетонни мини, където не може да се задържи. Казахстан е в подобно положение, а в Далечна Азия е като да се дава боклука в Африка. Остава ни да погледнем към французите, които имат технология за съхранение, обедняване и разпад. Който гледа сериозно знае, че ниската цена е до време и никак не е ниска. На практика възпроизводството на човека е в пъти по- бавно от това на повечето от другите бозайници. На този фон технологията аец не върши работа , а без иновации и то качествено нови, аец излиза от играта. Иначе картинки със зелени тревички и прочие глупости са само за идиоти.

Това е лъжа!Тази червена агенция лъже,че толкова голям процент от Народа подкрепя строителството на Белене.Тя всъщност няма да се строи,а само ще се използва за да се крадат ресурсите на България от руската мафия и българските им слуги от комунотурската партия!

пълни глупости! за тези пари ще се построят слънчеви панели и вятърни с по-голяма мощност. Галъп е взела рублички

Трите степени на ЛЪЖАТА: -лъжа -гнусна лъжа -статистика/ т.е. СТЪКМИСТИКА /

Средната цена на тока от Белене ще е 84 евро за мегаватчас, три пъти повече от Козлодуй, два пъти повече от ТЕЦ Марица изток 2, с 50 процента повече от американските тец-ове. Както се казва руснаците не са ни братя, бащи са ни. Щото ни таковат мамата

Ако Боко я прави..може и 1000Е да надмине!Нали обаче става дума за проект с негарантирано изкупване, т.е. прецедент в системата!

Как изчисли, че след 25г. цената ще е 84 евро мегаватчас?

Не съм го изчислил аз, това са сметките на защитниците на проекта и то ако не надвишават предвидените разходи и завършат Белене в срок. А те със сигурност ще ги удвоят и ще протичат строежа. Ако стане така само лихвите няма да могат да си плащат.

Пич! Ти си категорично в групата на 80-те процента!

Евала, каква мисъл, каква обосновка, какъв изказ! Поздрави майка си от мен!

Коя цена - продажната или костуемата (на производството) ? Май май продажната. И какво става, когато продаваме на цена три пъти над производствената ? Печелим.

Цената при която може да си плаща заемите. Ако продават по- евтино ще фалират. Ако няма кой да купи на тази цена, ще трябва да ни вдигнат тока.

Ако това е средната цена то тя е валидна за след 35 години (10+60)/2. Това отговаря на 25 евро настояща цена, която пореди инфлацията ще стане 84 евро след 35 години. Ти спомняш ли си каква беше цената на тока само преди 15 години? А си представи преди 35 каква е била.

Ако "управляващо-крадещите" не бяха непрекъснато в стойка "партер" пред САЩ-АЕЦ - Белене щеше вече да работи!!!! Южен поток" -също!!!!!!

Абсолютно вярно!!!

И рублата щеше да ни е официална валута

E, и?

Строежа на една ядрена централа в нормалните държави си е частен бизнес . Частни корпорации си инвестират собствени средства или кредити от банки , намират си пазар и си продават тока . Само тук в България червените изроди искат от народа да им плати строежа , да им гарантира висока изкупна цена и количества на произведената енергия , пък тия само да си стоят на входа и изхода , за да лапат от комисионни , както лапаха от Мултигруп през 90-те от все още държавните предприятия . Да си инвестират собствените милиарди дето ги откраднаха за 27 години , пък на нас като народ ако ни е изгодно ще им купуваме тока !

В коя държава строежа на една ядрена централа си е частен бизнес?

Ама не искат да я пуснат на борсата. Знаеш ли колко "сиви" пари ще се вложат при тези нищожни лихви в банките?

Тоя червен трол със псевдонима на нацистки командос Ото Скорцени, сън не е спал че да заработи някоя рубла в статията за Калъпа и АЕЦ-а ! То и на Руменчо Овчаров му се потят дланите като знае каква лапаница ще има ако се пусне проекта с пари от народа !

Овчаров е пенсионер. Едва ли ще си зареже рахатлъка за да се занимава с ядовете и проблемите на Белене. Аз също не бих се занимавал с АЕЦ Белене. Това е работа за младежите.

Пенсионер викаш ! Горкия , сигурно е на 250 лева пенсия ! Ама децата му и жена му май са си в енергийния бизнес .

Решението за строеж на АЕЦ Акую е взето през 2003г. междуправителствено споразумение между Русия и Турция е подписано през 2010г. а реално на церемония строителството започна на церемония онзи ден на 10.12.2017г. И то само на НЕЯДРЕНАТА част на централата. Сиреч спомагателни съоръжения. Същинския строеж кога ще започне един Бог знае. Направете си сметка какви са сроковете за строеж на АЕЦ Белене. И какви са сметките на "старците" от БАН.

FAKE NEWS ....Отвсякъде!

Как така турската АЕЦ ще започне да произвежда след 2-3 години, а ние ако вземем да строим пак, ще имаме продукция на пазара след 25 години ? :))) също така Видял ли си някъде изчисления колко точно ще струва ? А колко ще струва токът от нея, а на кого и за колко ще се продава, а за колко десетки години ще се избие инвестицията ??? НЕ СИ ВИДЯЛ НИЩО ТАКОВА иначе да- печаливша ще бъде - за руснаците и за нашите мутри, дето ще ни набутат да я изплащаме!!!! и после тока както от АЕЦ Козлодуй - 9 стотинки за КВт. час на Турция и Гърция и 23 стотинки за населението в България!!! или 35 след БеляНЕ

Хей, това не е тема за дебили и неграмотници, нека да пишат само професионалисти!

Междуправителственото решение за изграждане на АЕЦ Акую е подписано между Русия и Турция през 2010г. Самото решение за изграждане на атомната централа турците вземат 2003г. И едва сега на 10.12.2017г. с церемония официално започна строежа на неядрената част на централата. Колко ще продължи строителството един Бог. знае. А ние нито официално решение за строителството на АЕЦ Белене нямаме. Да не говорим за междуправителствено споразумение и договор. Този срок от 25г. е твърде оптимистичен. Според мен всички които дискутираме темата в този форум няма да доживеем да ползваме енергията произведена от АЕЦ Белене. Ще я ползват тези след нас.

Май си пропуснал факта на свалянето на руския самолет от Турция, а ?? както и да е, през 2017 започва строителството на неядрената част, а централата се очаква да заработи след 3 години ... нека бъдат 5 примерно. за мен лично най-много време отнема строежът на реакторите в Русия, но 5 години са предостатъчни. Говорим само за строителството, мотаенето с документации, договори, оценки и т.н. е друго кино. И в тази връзка, ако погледнеш статистиката за населението на България, колко мислиш ще бъдем българите след 25 години ?? и има ли смисъл да строим АЕЦ за циганите дето се плодят тук ????

+ = да - = не

в тая шибъна държава продала се на юдейте в Америка нищу нема стане

Абе Ото, абе Скорцени, мъцни нещо за утрояването на цената на супер изгодния аец. 2006г. - 4млр. а сега минимум 12млр. Ама кво ще мъцнеш, то е видно че смучеш точно от тая помия.

20 милиарда евро е напълно нормална сума за такъв обект. Според мен до пускането в експлоатация на двата блока разходите ще надхвърлят 30 милиарда евро. Това е нормално. Руснаците вече не строят без пари. Когато ни предлагаха цена от 6.5 милиарда евро за двата блока ние отказахме. Сега вече ще трябва да плащаме по пазарни цени.

Кой отказал бре.Има спечелен търг. Ти лъжльо ли си или неграмотник?

Ото не разбира, само дрънка като дървен шоп. Цената на АЕЦа, ако може да се построи за една нощ е 4 млрд Е. Ако се плати още при подписването също е 4 милиарда. Тъй като обаче АЕЦ се строи за 12-15 г (с проектиране, лицензиране, одобряване и т.н.) и през това време има инфлация и ескалация и се добавят още към 2 млрд Е. Освен това ако са взети заеми, през това време се трупат лихви на вече инвестираните пари. Това са към 2 млрд лихви, през 2011 според HSBC, когато лихвите бяха по-високи. Ако не се взема заем, тези пари 2 млрд отпадат. Или дори да е заем, сега лихвите са по-малки и тази стойност може да е по-малка. Инфраструктурни дейности 2 млрд - това са електропроводи за присъединяване, жилища, пътища, ЖП гара и ЖП път, спортни площадки, детски градини, облагородяване на града и т.н. Тези разходи няма да се покриват от цената на тока, а от наеми, тол такси/ЖП такси, такси за пренос. Не е необходимо собственика на АЕЦа да ги строи, който ги направи ще си събира наеми от тях. Но тях винаги ги приписват на АЕЦ (интересно че за костово-американските Марици държавата поема тези разходи). Или в най-лошия случай 10 млрд Е, като много от разходите могат да отпаднат или да не са в цената на тока.

Такива сметки се правят когато предстои да сковеш кочина на двора и да купиш прасенце за нея. Или да сковеш тараби за ограда. За ядрена мощност изчисленията са други.

"Има си икономически закони и въз основа на тях се правят прогнози. Стойности са от различни анализи - на HSBC, NERA, Parsons, Deloitte, БАН. Всички те имат приблизително едни и същи прогнози. " Тези прогнози не струват. И са правени общо взето от едни и същи хора, които не разбират нищо от ядрена енергетика. Някой от тях дори ги познавам.

Само че теб никой не те познава. Парадокс.

Не нужно. Аз не съм "звезда" от Биг брадър.

Жалък си с незнанието си. Ти си като шопа: Такова животно нема! Първите четири са различни компании, С РАЗЛИЧНИ ХОРА. Световноизвестни са всички и можеш поне да поровиш в нета преди да се правиш на дървен шоп. Най-добрите в света са в подобни анализи. В анализа на БАН също участваха 40 от най-добрите български икономисти и енергетици. Двеста (200) милиарда са това, набий си го в главата.

Чети анализа на БАН в бивол. Няма печалба. Трябва да се вдигнат цените на тока два пъти, държавата да се откаже от дивидент и тогава ако Белене работи 60 години на 100% мощност без една минута авария ще успее да излезе на нула. Няма такъв случай в историята.

Може и 500млрд. да е печалбата но това няма как да се изчисли 25г. по рано. Може и да няма печалба. Това също няма как да се предвиди.

Едно е да искаш, друго е да знаеш, трето е да можеш....4 и 5 е да го направиш! Тези 63 -мата по-добре да седнат и направят нужния за всяка инвестиция анализ,...и ако не се хванат за главата от ужас, след като разберат че тока ще е скъп, а и няма да има пазар,....а се налага да поемат отговорност за вложените средства пред цялата нация за вложените техни пари в размер на 21 млрд.лв., т.е. за 7 млн.души това е по 3000 лв. на човек, ако това не се случи значи си е струвала инвестицията и аз ще им стисна ръката, но ако не са сигурни тогава......готови ли са да ядат точилката?

Според всички икономически анализи, печалбата от АЕЦ Белене е 200 милиарда лв. Така че 20 милиарда не са нищо, при такава огромна печалба. Ако не се построи АЕЦ Белене, ще се внасят огромни количества ток, особено след предстоящото спиране на ТЕЦовете, които ще ни причинят загуби от поне 500 милиарда. Това прави по 70 хиляди лева загуби на човек. Ако се стигне до там, ти и всички костовисти ще увиснете на въжето.

Как изчисли печалба от продукция която ще излезе на пазара след 25г. ? Според мен ти си толкова икономист колкото аз съм балерина. И най-добрата врачка не може да предвиди каква ще е ситуацията на пазара след 25г.

Анализът на БАН е публикуван на бивол бг. Няма 200 милиарда печалба. Има само плащане на лихви, високи цени на тока и загуба. Къде има анализ с 200 милиарда печалба?

А ти как разбра колко ще струва "токът" след 25г, когато АЕЦ Белене ще започне производство? И как разбра, че след 25г. няма да има пазар? Баси "анализатора"...

Няма математически модел който може да обхване всички фактори от които ще зависи цената на ел. енергията след 25г. Ако имаше такъв човечеството щеше да може да предвижда и моделира бъдещето.

И затова няма смисъл човечеството да инвестира в нищо, защото може и да загуби. Трябва да се откажем от всичко съврененно и да се върнем в пещерите, защото не трябва да се инвестира.

Когато чета коментарите по някакъв важен проблем, винаги се сещам за една епиграма на великия Радой Ралин: "Едни дрънкат пари, други дрънкат вериги, трети дрънкат оръжие, ние...само дрънкаме!" Много специалисти, много нещо! Българина му дай от всичко да разбира, да критикува другите, но да не вижда себе си. Затова обикновено стигаме до...кривата круша. Всички около нас строят централи, само за нас са скъпи и вредни. Да купуваме ток ще излезе по-евтино, на внуците ни.

Около нас са Румъния, Сърбия, Македония и Турция. Само Турция строи. Мамка ви комунистическа.

Румъния има АЕЦ "Черна вода". И предстои изграждането на още два блока.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЧЕ КОГАТО ГАЛЪП СЕ ВКЛЮЧВА ВИНАГИ КОГАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО/НЕ ЗАВИСИМО КОЕТО И ДА Е ТО/ И Е ПЛАТИЛО ДА МАНИПУЛИРА ХОРАТА !!!

Райчев просто е дал резултата от референдума. Едва ли е правил някакво проучване. Реално поддръжниците на АЕЦ Белене са повече.

Всеки мислещ българин иска АЕЦ "Белене"! Лично аз зад твърденията на яростните противници, че тя не ни е нужна, съзирам лобизъм в чужда полза. Ако управляващите не се влияеха от разни "доброжелатели", досега щяхме да печелим от готова централа. Жалко, но малко от българските политици съвестно работят в интерес на собствената ни държава. - едни от незнание, други по лични подбуди.

Какво лобиране за чужда полза? Според мен лобирането и далаверата от строеж на нещо, което струва 10 млд.лв., далеч надхвърля всякакви ЕВЕНТУАЛНИ интереси да не се строи.

Грешка, не са 10 милиарда лева, а 10,5 милиарда евро минимум. Виж доклада на БАН. Това е оптимистично, практиката в Унгария, Чехия и Румъния показва двоен преразход спрямо първоначалните изчисления. Ако и при нас е така ще се получат 40 милиарда лева разходи преди да заработи Белене. Честито.

Печалбата от АЕЦ Белене е 200 милиарда. Така че дали е 10 млрд дали е 10.5, така или иначе АЕЦ ще донесе огромна печалба на собственика си. Не е необходимо това да е България, ако слушаме костовите уроди и сороските продажници, че не трябва да е българска. Друг ще вземе печалбата, но и така да е, пак е добре, че ще има евтин ток, защото иначе костовите ТЕЦ ще ни източат много повече от 200 милиарда.

Колкото печелим като нация в момента от Нефтохима , толкова ще печелим и от новата АЕЦ - една кръгла 0 !!!

Лукойл е внесъл 32 милиарда в бюджета ДДС, Акцизи и мита. Официална справка на НАП. Отделно стотици милиони ДОД и осигуровки.

Навсякъде в Европа и около нас бензина е по-скъп. Ако го внасяме ще поскъпне още повече. Така че Нефтохима-Лукойл поддържа по-ниски от международните цени и това спестява милиарди на шьофорите. Отделни акцизи, данъци, които щяха да отиват в други държави. Е, ако не беше продаден Нефтохим щеше да носи и печалба. Но, пак стигаме до легендарния крадец Костов, който продаде това монополно предприятие.

"...изразената от правителството готовност тя да бъде построена. " Чакай бе, нали само до преди няколко години това правителство викаше "безмислено е. няма нужда", ко стана са а????

Първо трябва да се обезопасят и обезвредят затворените уранови мини които никак не са малко и които продължават да тровят водите и почвата.Да помислим и за бъдещите поколения и да внимаваме с новите ядрени авантюри.

Входовете на урановите мини отдавна са бетонирани. Иначе цялата държава лежи върху уран. Уран има навсякъде. Особено в Балкана. За това радиационният фон в Берковица например е в пъти по висок отколкото радиационният фон в АЕЦ Козлодуй.

Това се учи още по география в средното училище, но някои граждани са бягали от час.

Те комунопедеругите си го казаха в този форум - искат да им плащаме по 2 лева киловатчас за да може да си делнат няколко милиарда с руските им господари. С други думи за да се случи далаверата Белене трябва да ни вдигнат тока десетократно.

Според мен след 20-25г когато ще започне да работи АЕЦ Белене пазарната цена на ел. енергията ще е по висока от 2лв. киловат. Ще са навлезли масово електромобилите и търсенето ще е огромно.

ти за инфлация чувал ли си?

Пълни глупости. При средногодишна инфлация от 3 процента за 20 години се получава 80 процента поскъпване. Белене ще дава най-скъпата базова електроенергия в България и ще бъде абсолютно неконкурентоспособна централа. За да не фалира ще трябват ежегодни субсидии или да се задължат потребителите на ток да доплащат за тока от Белене, както сега плащат зелена добавка, кафява добавка и т.н. Мамка ви комунистическа.

От 80 % дебили, 63 % искат да се строи атомна централа Белене. Радиоактивните отпадъци ще се съхраняват в техните дворове.

За радиоактивните отпадъци има изградено огромно хранилище което може да побере радиоактивните отпадъци на цяла Европа. Предполагам така и ще стане. Ще ги приберем срещу добро заплащане.

Са в състояние да докажат , че изродите от ИДИЛ са готови да се покръстят... след съответното телефонно проучване и заплащане разбира се

Печслбата на Козлодуй е по малко от сто милиона на година. БеляНе , ако не дай Боже се построи ще има същата мощност и ще струва двадесет милиарда левчуги Ше рече двадесет милиарда делено на сто милиона печалба Равно на 200 години за изплащане!!! Разбирате ли защо няма инвеститори :))

Инвестиция не се изплаща с печалба. Невежеството е дар Божи но с него не бива да се злоупотребява.

в комунизма инвестициите са се изплащали със зверски труд и ограбване на народа. В частния сектор инвестицията се изплаща с печалба. Няма ли печалба, няма файда.

Ako строежът започне догодина в което се съмнявам АЕЦ Белене ще започне работа на пълна мощност поне след 20 години. Какви стотинки, какви 5лв. Тогава пазрната цена на ел. енергията ще е поне 2лв. киловатчас. Ядрена централа се строи сега за да се ползва от следващите поколения. Това не е селска кочина за да я сковеш за няколко дни. Тези дето сега пишем във форума едва ли ще ползваме енергията произведена от АЕЦ Белене. Но следващото поколение ще е доволно.

Ти съгласен ли си да дадеш двадесет милиарда за нещо което никога няма да се изплати?! Не само следващото , но и по следващото ще плаща ма Блядовете комисионните им АЕЦ за държава с шест милиона население е тъпня... Де се въдите такива просто пръчки?!!

Светът се развива с такива темпове че след 20 години ще има нови енергии. В момента не използваме и половината мощности които имаме. Демографски населението намалява, а също така и работната ръка. Трябва да се мисли, кой ще плаща и кому е нужна, а не само да се лала по форумите.

Къде се намират тези мощности, които не използваме? Би ли ме светнал?:)

Значи Ивко Дебилът не е прав - дебилите са 63 % :)

Как пък мен от хиляди изследвания и от безброй социологически проучвания не са ме питали нито веднъж. Да не питат пенсионерите само и другарете.

Защо само 63%? Нали се въртяха някакви цифри от сорта на 80%?

Ндаа, Вишински вече щеше да е разстрелял кресливите крадльовци за удвояването на цената....

Тука едни нагли лъжеци пробутват че цената от Белене щяла да е колкото от Козлодуй. При същата цена като Козлодуй общите приходи от АЕЦ Белене за 80 (осемдесет) години период е: 2 000 000 кВт х 24 ч х 365 х 80 г х 0.9 = 63 милиарда ПРИХОД при разход за строеж и съпътсваща инфраструктура за 30 млрд, лихви и застраховки 30 млр. производствена цена на електроенергията 60 милиарда, или разпходи 120 млрд за приходи 63 млр. без да отчитаме още кой знае колко фактора, като утилизацията в продължение на столетия, щото навсякъде тока от АЕЦ е над 20 ст./кВтч Това означава, че само за да е на фитка АЕЦ Белене трябва да продава на двойно по-високи цени от тези на Козлодуй за целия си период на работа от 80 години. Че и лъже нагло какво били казали HSBC, на Deloitte, на Парсънс, на БАН. Всичките казват, че има и печеливш вариант, ако цената е поне 3-4 пъти колкото на Козлодуй и се ползва целогодишно. Само дето в момента през по-голямото време потребяваме около 3000 МВт. От Белене има смисъл, когато затворим Козлодуй, но пък ще си платим яко. Много по-добре е да се ползва инфраструктурата на Козлодуй и там да се направи първо един и после още 1 блок, поне ще спестиме едно 10 милиарда с това и ще разстегнем разходите за строежи във времето

Ако нещо се омаже с екологията, твоите велики милиарди ще струват колкото една използвана тоалетна хартийка! Добре запомни това! Виж Чернобил, Северна Япония... Добре ги виж!

Това е допълнителната екстра. Обаче не си разбрал какво съм написал. Така че прочети го пак

Трябва да се умножи по 0,09 ако се смята че се продава на 9ст кВтч. Така печалбата по твоите изчисления става още по-малка:(

2 000 000 кВт х 24 ч х 365 х 80 г х 0.9 изобщо не е 63 млрд.

Не те бива в сметките, доста си изостанал. Цената на тока от АЕЦ Белене е около 4ст/кВч по сегашни цени, когато цената на микса е 10 ст/кВч, т.е. 2.5 пъти по-ниска. След 20 години цената на микса ще е 20 ст/кВч, а цената на тока от АЕЦ Белене ще е 8 ст/кВч. Ограмоти се малко, чети докладите на HSBC и БАН.

Галъп, колко ви платиха за това псевдо изследване?

Тази промивка на мозъците защо ни е сега? Против запек от евентуалните действия, които са си наумили да правят? Или това е поредното повтаряне на една лъжа, за да станела един ден истина? Кой поръча тази музика? Кой я плати? С какви пари платихте (ако въобще е истина) на хитреците от Галъп? Каква ни е ползата от това? Да броите редовите българи, колко са запознати и колко не са... Не беше ли по-полезно да си седнете на задниците и да направите едно планиране, прогнозиране и пресмятане. После един баланс - ще има ли смисъл, ще се изплати ли, ще бъде ли сигурно и още и още... вместо лъскавата и красива глупост, която ни причинявате с това! Навремето Т. Живков едва ли е питал "Галоп" какво да прави!?

Средната цена на тока от Белене ще е 84 евро за мегаватчас, три пъти повече от Козлодуй, два пъти повече от ТЕЦ Марица изток 2, с 50 процента повече от американските тец-ове. Както се казва руснаците не са ни братя, бащи са ни. Щото ни таковат мамата

Стягай се народе, по 1 левче за киловатчас те чака, вместо днешните 19 стинки! Нема лабаво! Само сиренцето в капана е безплатно! Хихихихихихихихи!

Ай баби, каква е тая агенция "Калъп" ба ?

Ей аман от тоя проклет АЕЦ. Козлодуй ни е напълно достатъчен и предостатъчен. Дайте да стрОиме като през соца - никому ненужни и неефетивни предприятия, които в крайна сметка фалираха оня измислен режим.

Явно си доста дебилен, момчето ми. Не си ли чувал, че ЕС ни задължава да спрем всички ТЕЦ, защото замърсяват въздуха, убиват хора, и причиняват глобално затопляне. Като спрем 4000 МВ, с какво ще ги заместим, мисли малко преди да пишеш глупости.

Не бяха ли 2000?

В Германия спират АЕЦовете, а не ТЕЦовете! Германия дали е член на ЕС или членка?

АЕЦ Белене, Елешница, Бухово... Хиляди облъчени

6 хиляди българи умират заради мръсния въздух от твоите ТЕЦове, Костов. При това плащат осем пъти по-скъп ток от този на АЕЦ. Костов, ти си убиец.

150 000 българи умряха по времето на Жан, преди да дойде Костов!