Хамас няма сили за интифада

В отговор на признаването на Ерусалим (за столица Израел) палестинското движение Хамас обяви ново, вече трето поред масово антиизраелско въстание - интифада.

Обратно в новината

Коментари - Хамас няма сили за интифада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма нужда от никаква интифада или разни джихади. Ердоган, осиновил палестинската кауза и в най-скоро време се очаква "полумесечен поход" за освобождаване на братския му палестински народ. (последното би било минимално вероятно, ако по "светите" места е имало поне малко нефт, но уви, в обетованата земя най-ценото "изкопаемо" е солта на мъртво море).

Тръмп го натръмпи в най-подходящия момент! Браво на екипът му, който успя да хване точният момент!

PO MOTIWIRANI

До голяма степен съм съгласен с заключенията на експертите, при положение че САЩ са единствените които признаха Йерусалим за столица на Израел, а другите не ги последваха, нова интифада би имала съмнитлен резултат. Второ вижда се за турците най-важно е значението Йерусалим за исляма, а не принцпите на международното право. Аз лично не виждам вариант при който изряелтяните ще отстъпят източен Йеруслаим и ще се редят на опашки и ще минават под митнически констрол за отидат до светите за тях места в източната част. В случая светите места за трите религии са източната част за която най-много настояват мюсулманите.

Тези свети места са най-напред юдейски, след това християнски и най-накрая - мюсюлмански. Имам предвид, че матерната религия е юдейската, а християнството и исляма са нейни производни.

то убаво интифада, ама израел утре сутрин като не пусне ония палестинци дето работят в израел, ще ми папат интиМфаТката арафатчовците!

На никой не му пука за тъпите ви интифади и безкрайни претенции. Терористи сте били и терористи ще си останете.

Хамас нямал сили или Хамас не е поддържан от голяма част от палестинците, откакто се прояви като каквото е-радикално ислямистко крило, финансирано от Саудитска Арабия и Катар, всяващо разкол сред палестинците по отношение на съпротивата им срещу Израел? Да не говорим, че действията на Хамас развързваха подозрително удобно ръцете на Израел за бомбардировките срещу болници, ТЕЦ и жилища в Газа. Накратко статията трябва да се чете: "Сред палестинците вече няма балами, които да се връзват на еврейските номера."

Отряд 101 да се възроди и да сложи край на тези паразити!