80 години от клането в Нанкин

Днес се навършват осемдесет години от превземането на китайския град Нанкин от японците. В следващите дни те извършват едно от най-големите военни престъпления.

Обратно в новината

Коментари - 80 години от клането в Нанкин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Западналите джапанки не напразно има за какво да се насират от комунистите, ако КНР ги пипне 1 към 1, не ги виждам.

на японската армия в Манчжурия през 1931 година, за да завоюват собствена империя първоначално от територията на Китай, до капитулацията на Япония през втората половина на август 1945 година, японците убиват 35 милиона китайци!?Три четвърти от тях, цивилно население!Хайде тука, едни кучешки, маймунски мизерници, с чугунени блокчета от уралски чугун в кирливите си глави-тикви, вместо мислеща тъкан, да ми кажат колко японско цивилно население са убили китайците, за да предизвикат употребата на такъв мащабен японски геноцид над китайците!? Ама-а-а/ни в клин, ни в ръкав вият тиквите с чугуна вътре/, японците са изживели най-страшния и смъртоносен ужас, който е неописуем и направо вселенски по размер, от хвърлените над Хирошима и Нагасаки атомни бомби!Сякаш другите видове смърт или насилствената смърт по време на война, са къде-къде по-приятни за изживяване?От идиоти, по-идиоти! Съюзниците, воюващи срещу Япония изпратиха ултиматум до японското правителство, че Япония губи войната и по-нататъшната и съпротива ще води до огромни излишни жертви!?Не-е, японците ще продължат съпротивата, защото не се гарантирали специални условия за японския император!?Затова, ще продължат съпротивата до последен човек!На една педя висока, жълта маймуна, супермощната сила отсреща ще се унижава да гарантира специални права!Тъпа японска игра! Не на външна политика, а на самурайски мурафети!?Пак добре, че заради дълбочината на политическата игра отсреща, не им изпекоха жълтата маймуна-император на японците, директно в дървЕнИята му дворец в Токио!? Ами, я чугунените тикви да ми отговорят, ако атомната бомба бе притежавана първо от японците, те дали не биха наравили всичко, за да я хвърлят над американската територия!?А Хитлер и Сталин, ако имаха атомната бомба, дали не биха я употребили веднага, срещу своите противници!?!?Атомната бомба първо я имаха тези, които още тогава контролираха финансово целия свят, а оттам и притежаването на най-върховите военни технологии!

В тоталната война, провеждана над цялата шир на Земята, правила няма!Най-силният във всички аспекти, при една световна война просто взема своето!

Невеж тъпанар.

Това събитие е по-известно в съвременната история като "изнасилването на Нанкин" и за него в Китай вият сирени както тук вият на 2-ри юни. Да японците са жестока раса както го казва англичанката в "Бриджит Джоунс", но такива са всички азиатци, не са по стока нито китайци, нито турци или индийци! А пък според Марк Твен най-жестоки са ирокезите, но те не могат да се сравняват с французите! Ние тук всички знаем за турските изстъпления в Батак, но почти никой не знае за сръбските такива в Босилекград, където са изгорени и деца, или пък за румънските диващини: Преди преминаването на Дунава румънските офицери убеждавали войниците си, че земята, която ще завоюват сега от България, след свършека на войната, щяла да бъде раздадена на войниците, взели участие в тая експедиция. Затова те трябвало да изколят всичкото българско население, за да изчистят своята земя. Един от дружинните командири в своята реч към войниците си казал, че иска всеки негов войник да обезчести най-малко по 10 българки! Били са организирани специални команди от румънските войски за избиване на населението, даже специални оръдия били дадени на тях. В с. Рахово са намерени 2 боздугана, които сега се намират в Министерството на външните работи в София. Единият от тия боздугани е наглавен с бурми, а другият - с бодлив тел. Предназначението им е било да се доубиват с тях падналите в румънски ръце ранени български войници, а също и заловеното местно население." А нито румънци нито сърби, а дори и турци могат да се сравнят с гърците в издевателствата над българи и гордостта, която изпитват от това! Но пропагандата е страшно оръжие, прочетете за опожаряването на Вашингтон като столица на САЩ от английските войски през 1814 г. за да разберете защо британците все още са огромна империя!!!

Ето това е обективно мнение. Само добавям че и ние българите на моменти сме били жестоки, но така е на война.

Съгласен . Като знам от дядо ми какви са ги вършили през войната срещу сърби и немци....

Цитат: "В последвалите десетилетия сред дясната част на японското общество се засилват тенденциите събитието да бъде неглижирано и дори напълно отричано..." Както тук отричат фашизма и вършеното от властта. Сигурно и онзи Христо Иванов ще се брои десен и ще го отрича, въпреки че единият му дядо е правел изложба из западна Европа за "белият терор в България", за което е бил и осъден тук. Освен това е съорганизатор на антифашистки съюз.

Това показва как под тънката ципа на цивилизацията ние си оставаме едни първобитни чудовища. Без значение дали сме японци, германци, руснаци или българи. Достатъчно е да не се търси отговорност за престъпленията. Тогава едни образовани и възпитани офицери отхвърлят всички задръжки и почват да колят. Ей така, на бас и за забавление. Колко от нас крият звяра в себе си? И какво ще стане ако един обикновен хейтър придобие безгранична власт върху живота и смъртта?

"тържествени мероприятия" Идиот, как го измисли?

Ужасен съм! Наистина ли това за японските зверства е вярно! Направо немога да го повярвам....

Nanking Massacre като търсиш в интернет , ще намериш ...

Крал Леополд II е недостижим.

През 2025 г. ще се навършат 80 години от атомните бомбардировки над Хирошима (06.08. 1945 г.) и Нагазаки (09.08. 1945 г.), извършени от военни самолети на САЩ. Резултатът на всяка една от тези бомбардировки надминава многократно последиците от аварията в АЕЦ "Фукушима - 1" и предизвикалото я силно земетресение. Дали японците ще си спомнят подобаващо за годишнината от геноцида в Хирошима и Нагазаки? Може би, още е рано за такова възпоменание. Не са изминали дори 80 години от масовото изтребление на населението на тези два града. Що се отнася до Нанкин - той е трагичен апогей на иначе комичните опити на Япония да се превърне по западно-европейски образец в метрополия на колониална империя, владееща Корейския полуостров, Тайван и територии на континентален Китай.

Японците ще са вечно благодарни на САЩ за тези бомбардировки, защото са наясно, че без тях жертвите щяха да са стотици ПЪТИ повече

Ти си ебати тъпанара,да си благодарен на някой убиец,че е използвал атомно оръжие срещу народа ти.Не е възможно да си толкова тъп.

Ти си за лудницата бе. Благодарни са да... За Токио също... а германците за Дрезден. Само не ми е ясно, германките трябва ли да бъдат благодарни на руснаците... или само американците заслужават благодарност!?

Никак не са комични опитите на японците, все пак те унижават Руската империя за учудване на света през 1905, разгромявайки руснаците в порт Артур и в морските битки и окупира целия корейски полуостров, Тайван и голяма част от Китай! Колкото до атомните бомбардировки, дали на някой му е известно че японските военни са обмисляли вариант за масово сепуку на японската нация 'за да няма пленници японци", това са хора на честа и са жестоки и към себе си! всъщност в следвоенните години японците са били в културен шок от отношението на американците, които дори им възлагали изгодни договори за снабдяване на американската армия, пример е СОНИ които започват бизнеса си с магнитни ленти за американката армия, а ега погледенете другия полюс където руски танкова през 1948 година потушават немското недоволство от удължаването на работния ден и намаляване на заплатите в източна Германия!

Тежко на победените! Гай Юлии Цезар

Китайците са най-жестоката нация в света- това първо. В Япония има израз "жесток като китаец". Второ- защо германците? Германците през ВСВ воюват срещу войници. Не те правят температурите в Хамбург, Дрезден, Токио и т.н да достигат 4-цифрени стойности- твоите любими и страхливи американци извършват тези бомбардировки срещу цивилно население. А, да, още нещо- едни 2 атомни бомби срещу мирни градове забравихме. Така воюват американците: като не могат да те победят в открито сражение ти изгарят жената и децата, докато спят.

Аха те просто пращат ракети към Луната, които случайно падат в Лондон, Ковънтри и т.н. А масовите бомбардировки с по 600-1000 самолета от 1940 г са просто обучение на американците как трябва да действат в последствие. Не бе не си тъпак, просто си нагъл путлераст.

Ковънтри е изцяло промишлена зона, но както и да е, приемам забележката. Твоите любими англичани обаче принасят в жертва града, нали си чувал- за да запазят тайната, че вече четат немската "Енигма". Между другото не ти прави чест, че псуваш като каруцар във форум- но ти и бездруго не боравиш с подобни "комунистически" понятия.

До запалването на Варшава, германците не са воювали срещу цивилно население.

Така е. Само са го затваряли в концлагери

Това клане служи за катализатор на обединението на всички враждуващи помежду си фракции в Китай по онова време, за да отблъснат японците. Мао и Чан-Кайшъ обединяват силите на комунистите и националистите, и продължават съпротивата. Любопитен исторически шарж: спомняте си филма на Бертолучи "Последният император". Въпросният Пу-И от династията Цин, колаборационист на японската окупационна армия срещу собствения си народ, е назначен за лидер на марионетната държава Манджоугуо в Манджурия. Остава верен на японците дори след това клане- типичен "аристократ". След войната приема комунистическата "права вяра" пак в опит да си спаси кожицата. Мао не го убива, а го назначава за свой съветник /формално/. В действителност той го прави градинар на една от резиденциите и с така покрива с позор последния представител на рода на китайските императори.

За това японците сега се страхуват толкова много. Споменът за зверствата против народите на Китай, Корея, Монголия не се забравят.

Прочети откъде произлиза "камикадзе" преди да ръсиш простотии.

никакво камикадзе няма да им помогне ще ги затрият за минути

виждам че соросоидите оправдават 2-те атомни бомби под предлог че ияпонците нападнали америка ... драги ми цървули , нито една бомба не е паднала на континента америка !!! после кога пускат бомбите ? след като главите на ламята са отриязани от руснаците ... един ден и краварите ще разберат що е воина , болка и страдание , и ще си седнат на умирисаните задници , които вие лижете без откат ...

Поредните нагли путлерастки лъжи. Да сравним Окинава където 25 000 Японци се бият със 70000 американци Почти всички японци се бият до последно, као някои се самоубиват. Пренени са няколкостотин и то основно ранени японци. И да сравним "елитната" квантугска армия от 800 000, срещу 1,5 милиона от която се предават БЕЗ БОЙ около 650 000 души и убити в бой са около 12 000, основно въ първите 2-3 дни, когато не се е разпространиа до тях новината за капитулацията. Голяма битка е било няма що. Само пълен тъпак облъчван с пропаганда може да вярва на твойте глупости. Начи "елитните" квантугци се предават почти всички, а неелитните в Окинава се бият до последна капка кръв. Руснаците се бият с армия на която и е заповядано да капитулира след двете бомби. Та руснаците нищо не са отрязали освен Част от Корея, която сега се владее от династия идиоти.

мдаа. 800 000 армия на територия по-голяма от цяла Западна Европа е нищо, а 25 000 японци на един пършив остров са голяма работа. съвсем изперкахте, сороските гей-драскачи

Малоумник...май е по-добре да останеш на космическите теми...не за друго, а щото по малко хора ти четат тъпотиите. Само за информация...ако Квантунската армия откаже да се предаде, как точно щяха да я разбият американците!? Напълно самодостатъчна армия, владееща огромна площ като Манджурия и Корея... Щяха да направят десант ли, да пуснат атомни бомби ли, или щяха да им се помолят!? Може ли да ме осветлиш...

Все за кланета четем, гледаме, и е очеизвадно, че всички народи и етноси са податливи на жестокост. Кое прави човекът да е перверзно жесток и няма ли някога това да престане.

Интелекта. Сериозен съм. Има интелект-има жестокост в мисленето, че и технология за лесното и реализиране.

не разбирам. нали интелектът трябва да ти каже, "спри, този човек има дом като твоя, дете, градинка...като го убиваш все едно ,убиваш себе си."

да клали са самураите китайчета , сега обаче дракона е силен а япончетата са една окупирана мишка

зверствата на англичани и французи в китай не са били по-малки; кланетата, извършени от японците в корея също са чудовищни - в сеул сриват със земята всички исторически постройки; китайците имат два символа: дракон и феникс...

Винаги съм се чудел, как е възможно сравнително малка държава като Япония, да упражнява такъв тормоз и да въведе в робство държава като Китай.

може да се зачудиш и защо Япония има огромен БВП, спрямо русия, а нямат никакви природни богатства, сравнени с най-голямата държава в света.

От днешна гледна точка си абсолютно прав.Но погледни, преди 200-300 годиниедна милиардна държава изправена срещу една 120 милионна държава .

ъхъ, само дето БВП е такава мярка за просперитет, че се увеличава когато някой купи картина на Леонардо от 15 век и намалява, когато друг се ожени за чистачката си и спре да и плаща заплата. така че хайде спести ни детските си разсъждения по икономика

И като нямат полезни изкопаеми си ги купуват бе...къв ти е проблема!? Да ги добиеш трябват пари...да си ги купиш също...изборът е твой. Ти да не си мислиш, че руските полезни изкопаеми им излизат безплатно!? Отиват с кофата и пълнят!? Всъщност като ти знам акъла, нищо чудно и това да мислиш...

На война като на война. Японците започват войната в китай с брутални кланета, за да получат за финал две атомни бомби. Германците започват войната с бонбардировки и потопяване на стотици кораби, за получат и те на свой ред доволно количество бомби. Руснаците започнаха войната с нахлуване нахлуване в полша, прибалтика, финландия и буковина. И те на свой ред получиха от същата манджа. Когато започваш война и ламтиш за чуждото, трябва да си готов и да платиш цената.

Една от големите (за теб ) тайни на ВСВ е че СССР е страна-победител и не свършва като Германия и Япония.

защо ли ми се струва, че руснаците дават най-много жертви. Това се нарича пирова победа. А за капак- ако не бяха САЩ с програмата Ленд-лийз, то сега да няма руски език, всички руснаци да говорят на немски, да полагат цветя на паметника на един мустакат австриец и да правят майбаси. Ама нямаха този късмет рашките, та си останаха с чичо джугашвили.

Иначе сега щяха да са 2 милиарда.

Ние също без абсолютно никаква нужда и със задкулисната подкрепа на цар Борис обявяваме война на Англия и Америка а след това плачем за бомбардировките над София.

Били сме принудени от Хитлер и по преценка, че това ще доведе до минимални щети, както и става, обявяваме война на САЩ и Англия.

В тая война всички са извършили огромни престъпления. Победителите обаче не ги съдят. Руснаци и американци.

Достойно са се представили нашите СЪЮЗНИЦИ от ВСВ. Все пак, за да задминеш Германците, пак наши СЪЮЗНИЦИ не е лесна работа

най-добре се е представил чичо джугашвили.

и аз викам че е крайно време руснаците да друснат една атомна бомба в Тбилиси, за да си го върнат на грузинците

Бъдете обективни и правете разлика между военни престъпления и жертви по време на войната. Япония напада вероломно САЩ а не обратното! С атомните бомби САЩ слагат край на войната и спасява стотици хиляди свои войници. Някой ще ме напада и аз няма да използвам най-модерните си оръжия?

Въпросът не е в оръжията, а накъде ги насочваш - градовете са граждански цели.

Не тъпако в градовете има казарми, заводи за оръжие и т.н. В Хирошима има 40 000 гарнизон, индустриална зона за оръжия и главен армейски щаб. И почти половината от загиналите са били войници. Подобно е положението и с Нагазаки.

Аматьори...! Американците с две бомби убиват над 250 000 човека, при това за минути. И на това отгоре СЛЕД фактическата капитулация на Япония.

Айде пак путлерастки лъжи. Япония капитулира веднага СЛЕД двете бомби и само заради тях. Това че СССР продължава вероломно да води бойни действия срещу капитулирала държава е съвсем отделен въпрос.

Япония е разбита тотално месеци преди бомбите. Бомбите са пуснати, след като са започнати преговорите за писмената й капитулация. Исторически факти, съжалявам!

Айде пак ДАДАйски лъжи. "Квантунската армия е обкръжена, бомбардирана от въздуха и подложена на безмилостни пехотни и танкови атаки. След два дни Ямада капитулира. Същият ден Япония обявява, че е съгласна на капитулация. Тя е подписана на 2 септември на борда на американския крайцер "Мисури". Това е и окончателният край на Втората световна война. " Цитирам Б. Димитров

ъхъ, само дето още на срещата в Техеран през 1943-та ангоамериканците искат Сталин да се включи във войната срещу Япония, а Квантунската армия в Манчуко си води собствена политика и съвсем не е капитулирала докато руснаците не ги изритаха от окупираните територии

всъщност атомната бомбардировка не е единственото изпълнение на американците. на 9-ти март 1945 Токио е подложено на бомбардировка със запалителни бомби, при което загиват 200 000 цивини, като някои изчисления достигат до 500 000 загинали. но според сороският наратив тази бомбардировка също е спасила животи...

то и според комунягите сталин е спасил Европа, а не е избил милиони хора.

Китайците сега тъпкано да им го върнат!!!

А нещо да мецнете за изтребването на тибетците от китайските гадини? Малко им е било на китайските хлебрки! Трябвало е японците да избият поне 90% от цял Китай! Защото на китайците няма да им трепне окото ако погълнат целия останал свят.

Бахти ужаса е бил след като нацист се е трогнал и хванал да помага! Азиатската жестокост се е превърнла в легнда!

Ето това е причината, поради която японците няма да махнат американската армия от Окинава, колкото и да мразят янките. Паметта на китайците е мнооооого дълга.

Местен идиотьо, забрави да напишеш 3а 20000 убити невинни българи от комунистите през 1944-45 без съд и присъда.

Виновните са наказани и избесени.Така и трябва!Но немците помнят бруталните бомбандировки на Хамбург и Дрезден с над половин милион жертви.Виновни няма, защото са спечелили войната!В Япония през 1945 година: Токио-250 000 Хирошима -60 000 загинали ма 6 август и неизвестно колко в последствие; Нагазаки 40 000 загинали на 9 август и неизвестно колко в последствие. Виновни също няма! Да припомня само, че в София има паметник на загиналите летци при бомбандировката на София!!! Не народ а...

Виновните са наказани и в двата случая които изброяваш, а именно виновниците за войната. Единствено не беше наказан СССР за престъпните му действия за започването на войната. Военни престъпления са не бомбардировките, а когато си завладял територия, заловил си пленници и ги избиваш зверски. Атомната бомба е спасила милиони животи, за сметка на няколко десетки хиляди, сред които не малко военни. В случая с Нанкин има точно военно престъпление, същото е и с руснаците избили с лопати 22 000 пленници в Катин

мдаа. атомната бомба спаси животи, а СССР нападна Германия и започна ВСВ. съвсем изперкахте, сороските гей-драскачи!

Дадо, човек повръща вече от твоте коментари. Ха вземи си куфарите и бягай на запад, там ще ти се радват, но няма да го смятат за принос в пропагандният сектор. Жалки са коментарите ти и нямат нищо обективно в оценката.

Та кой казваш започна войната? СССР се включи във Втората световна 1 година по- късно. След като англичаните и французите помогнаха на Хитлер да вземе Чехословакия. И го спасиха от преврата който военните му баха заформили при заповедта за атака на Чехословакия.

Значи нацистът Рабе е спасил 250 000 китайци? Има ли данни, някой ненацист демократ да е спасил повече в човешката история?

Не беше ли Хирошима най-голямото военно престъпление? Или щом убийците са американци е нещо друго?

Никой не може да се сравнява с руснаците, които за една вечер избиват с лопати 22 000 поляци.

пак не позна! Intelligenzaktion е таен геноцид, воден от нацистка Германия срещу полските елити (интелигенция, учители, свещеници, лекари и др.) в началото на Втората световна война (1939-45 ). Геноцидните операции sa проведени, за да се осъществи германизацията на западните райони на окупираната Полша преди териториалното анексиране към германския райх. При етническите прочистващи операции на Intelligenzaktion са убити над 100 000 граждани; нацистите затварят и убиват избрани граждани на полското общество, определени преди войната като врагове на Райха; те са погребани в масови гробове на отдалечени места. Волинско клане Убийствата на поляците във Волиня и Източна Галиция (известен също като геноцид Волиня), са били част от етническа почистваща операция, извършена в нацистка Германия, окупирана от Полша от Северното командване на Украинската бунтовническа армия (бандеровци) в районите на Волгия (Reichskommissariat Ukraine) и тяхното южно командване в Източна Галиция, започващо през март 1943 г. и продължаващо до края на 1944 г. Върхът на клането се състои през юли и август 1943 г. Повечето жертви са жени и деца. Методите на бандеровците са били особено жестоки и са довели до 35 000-60 000 полски смъртни случаи в Волиня и 25 000-40 000 в Източна Галиция, за общо между 76 000 и 106 000 жертви. На 22 юли 2016 г. парламентът на Полша прие резолюция, с която признава, че кланетата са геноцид.

Съгласен съм че и това е престъпление. Но ако направим градация, американците избиват 100 хиляди моментално в Хирошима и Нагасаки, и много повече пострадали след това. И това са ЦИВИЛНИ граждани. Докато поляците са били ВОЕННИ.

намери с какво да сравняваш нападението с атомно оръжие над цивилно население...

Стига с тоя Катин. И ги оставете руснаци и поляци на мира - те си имат многовековни сметки за уреждане. И спрете да повтаряте като папагали какво казват по телевизията а попрочетете и помислете възможно ли е някой да тръгне да разстрелва военнопленници на няма и киломеър от детски лагер. И прочетете докладната на Берия за въпросните поляци дето я публикуваха въз основа на която са разстреляни въпросните поляци и си отговорете на въпроса - Е ли възможно човека който сложи в ред СССР, изнесе войната на собствените си рамене ( Берия отговаря за военното производство) и направи атомната бомба да напише такава гениална глупост като въпросната докладна. И след това си задайте въпроса ако Сталин прочете тази дивотия след колко време Берия ще смени московския въздух със сибирски и за колко години.

Важното е, че чичо Сам им върна жеста през 1945г.

важното ще е ако китайците или корейците им върнат жеста. Американците какво са видели от японците, че да има нещо да връщат?

То, че историята не ти е сила се вижда ама поне филма Пърл Харбър да беше гледал заради Кейт Бекинсейл:))