Протест в памет на прегазена студентка (Снимки)

Бдение в памет на убитата на пешеходна пътека студентка организираха в Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Протест в памет на прегазена студентка (Снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

жалко за младото момиче, да почива мир, но колата е машина не се знае какво ще стане , за това пешохдците трябва да са предпазливи , човек е човек пък му става лошо и ....?

Ами изисквайте надлези на подобни места без видимост. Каква е тази апатия от страна на хората, немогат ли да се огранизират, за какво ги ползват тези фейсбуци????? Говоря за попринцип, ако децата ви пресичат на опасни места и има придишни произшествия и сигнали, ами организирайте се и изисквайте от инситуциите да се задействат. Притеснете ги, хора работят там, не титани. Просто огромна апатие от страна на гражданите на тази дуржава, а по-върховете пък са някакви пълни нищожества, които се гаврят с народа както и турците не са. Инциденти стават, но това е ежедневие в България и вече говорим за убиства и геноцид. Просто нека всеки се замисли за това какво е направил, за да промени нещо, било то и нова маркировка на пътя, в страната си.

Жалко за младото дете.Нека почива в мир! Не защищавам шофьора,но това е товарен автомобил,по трудно спира,затова пресичайте само когато сте сигурни и бързичко.Така както шофьора ви е уважил и вие се отнасяйте с уважение към него. Има хора, които като че на пук се влачат по пешеходните пътеки.

Не разбрах кого точно е уважил въпросният шофьор.

ПРОЩАВАМЕ ТИ,АКО ТРЯБВА ПАК ПРОЧЕТИ И АКО ПАК НЕ РАЗБЕРЕШ СЕ ВЪРНИ ДА ДОУЧИШ.

Гледам репортаж от мястото на протеста. Шефът на местния КАТ е абсолютно неадекватен. На всичкото отгоре, през цялото време на интервюто си държи ръцете в джобовете, въпреки че е в униформа. Гащник!

Какво очакваш от кадри на ,,генерал-лейтенанта" от пожарната,който дали е унас,дали в чужбина,дали на официално,общеаствено място или пред магнолията си в Банкя по анцунг /предполагам и той с джобове/ все играе ,,джобен тенис" и си прехвърля мъте от единия,към другия джоб. А КАТ преди десети си бяха простоватички,но тези днешните в добавка са и ...МЪРЗЕЛИВИ и СКАТАВКИ ! ФОТОГРАФИ ! А са толкова КАЛПАВИ,че не могат да си съберат парите за...ФОТОПРОДУКЦИЯТА !

loyola

Ами много ясно - тоя е от 80-те % . Въобще какво тормозят останалите шофьори, трябва да идат пред кабинета на кмета и него да го притесняват. Щото какво смятат да постигнат като тероризират минаващите покрай мястото на инцидента? Да покажат съпричастност? По-добре да накарат кмета да оправи инфраструктурата по адекватен начин.

винаги някой друг е виновен, но не и самите хора! никога няма да се оправят нещата, запомнете го! ето това възпитаха днешните мутри у хората, че на пътя са царе и са безмъртни, а после винаги някой друг е виновен.

Пешеходната пътека е подвеждащо за сигурност място за пресичане и конфликтна точка където всички участници трябва да са особено внимателни, иначе едните заплащат със здраве и живот, другите с нещо подобно, а има едни трети които също участват условно по общините , и които по някакъв начин също трябва да заплащат но те са ни лук яли ни мирисали и затова е така.

Нека всеки да се пази, защото няма държавни служители които ще си мръднат пръста за това- иначе полицаите искат високи заплати и стачкуват и аз питам къде са през деня тези полицаи, кото не ги виждаме.

100 пъти съм го написъл в коментари и ще го направя от 100...моля ви вземете пример от пешеходните пътеки в гр.Бургас..там те са направени малки и високи на 5 метра преди самата пешеходна пътека ...така винаги се гарантира намалена скорост на самата зебра

Докато не се върнат старите текстове за пресичане, все ще е така и по-зле! Не говоря за отнемането на предимство на пешеходците, а това че сега винаги е виновен водача на МПС, дори и при внезапно изскочил пешеходец. Което създава някаква криворазбрана увереност, че щом шофьорът е виновен, не е нужно да се огледаш преди пресичане. Все той е виновен. Дори и с 5 км/ч да се кара, евентуално бутане на асфалта може да е фатално. В този случай, че вина има шофьорът е повече от ясно, но да не видиш че такъв голям камион не спира и да продължаваш да си вървиш... Всеки сам да си прави изводите и пробите да огъва с тяло тонове метал.

Хора, пиша това не за да оправдавам шофьора на камиона, но... ПАЗЕТЕ СИ ЖИВОТА! Не разчитайте на това, че някой друг е длъжен да ви пази. Когато пресичате, оглеждайте се дали обстановката позволява това да стане. Огледайте се веднъж, втори, трети път ако трябва, но пресичайте само когато сте сигурни, че шофьорите са ви забелязали и са готови да намалят или спрат за да дадат предимство, или поне са на безопасно разстояние. Мислете първо за живота си, и едва тогава за това кой е с предимство и кой спазва правилата, защото когато стане белята вече няма никакво значение кой крив, кой прав. Да тръгнеш да пресичаш пред движещо се превозно средство е също толкова лошо, колкото да не спреш на пешеходна пътека за да пропуснеш пешеходец. Много жалко за погубеният живот, мир на праха на това младо момиче!

не бих искал да съм на мястото нито на студентката ,нито на шофьора ,нито на близките им .бих искал да не чета никога повече такива новини-ежедневие .спрете се,оглеждайте се,бъдете внимателни за себе си,за другите ,да бъдем едно истинско и човешко общество ! МОЛЯ ВИ !!!

Передната жертва на некадърниците назначени по шуробаджанашка линия на позиции за които взимат заплати, които не заслужават.

с колко е карал в населено място тоя дебил?!!!

шофьорът в случая няма никаква вина. тя е сгазена от задната гума... нелеп инцидент.

С 200 км/ч.... Доволен ли си...ГОВЕДОооо !!!

На Запад в много държави е премахнат десния завой и светофарите са настроени да дават отделно време само на пешеходеца и отделно време само на завиващите. И понеже и там явно са минали по нашия път преди 50-60 години, са наслагали навсякъде камери и системата за глоби е автоматизирана, и автоматично ти пращат честитка за глобата на адреса на който ти е регистрирана книжката. И като не платиш, почват да текат лихви, пък ти ако искаш наемай адвокати и се оправяй. Нашата свобода се обърна на свободия. Всеки си прави каквото си иска и после се надцакват по съдилищата.

Премахнат е левия завой, но десния??? Само направо ли карат?Но си прав за свободията!

Сигурно е искал да каже "Десния". В Щатите те щракват автоматично на всяко кръстовище при неправилен заход / повишена скорост, ненамаляване пред пешеходна пътека ...и т.н./После идва честитка със снимка на колата,уточнения и любезна глоба.

Пред и след всяка пешеходна пътека трябва да има легнали полицаи...

има легнали и дори спящи. въпроса е че когато се събудят го отнасят ганьовците а не джигитите ;)

за такива убийства трябва веднага да вкарват нарушителите в затвора от 10 години нагоре иначе няма да им дойде мозъка!!!!

секунда невнимание, и после цял живот смърт! жалко за детето!

Прегазена студентка,прегазен ученик,прегазено дете....Какви хора станахме?! Жалко за това красиво дете......

Думата "хора" вече не е подходяща. Вече сме скотове, нищо човешко не е останало в нас.

какво правят големи камиони и тирове в градовете

Строят жилища,носят материяли,събират боклука,зареждат търг.обекти,складове и ти май си паднал от Луната! С рикши ли искаш да караме тухлите,бетона,дървата ? ? А? Или да претоварваме в нач. на всяко населено място и всичко да се носи на гръб? Дай да забраним и автобусите и те са големи 10-12 т. е един... Защото ,НЯКОЙ" НИТО ВИЖДА,НИТО ЧУВА приближаващ се 20-тонен камион ,може би зает с по важни от самосъхранението си неща! А 20 тона се спират много по трудно,отколкото човек да изчака за малко... Всичко,може да се случи...спирачки може да откажат...пукал съм и маркучи и мембрани.... Жалко за момичето!Мир на Душата му! Но жалко и за колегата...с не малък стаж навярно! Хора! Сами се пазете бе! Дори и да сте на 100% с предимство! Това ми е принцип вече 40++години зад волана и много повече,като пешеходец!

през ноща като в белите държави..

ГОЛЕМИ И ТЕЖКИ МПС да се движат из градове ,то ТЕ ИМАТ ЗВУКОВИ ГОВОРЯЩИ СИГНАЛИ КЪМ ПЕШЕХОДЦИТЕ ОКОЛО ТЯХ,ОСОБЕНО ПРИ МАНЕВРИ -ЗАВОИ,ОБРЪЩАНЕ ....И ОСВЕН ТОВА ПРИ МАНЕВРИ НА ТАКИВА МПС ПО КРЪСТОВИЩАТА ЗАСТАВАТ 2-4 ДУШИ,КОИТО РЕГУЛИРАТ ДВИЖЕНИЕТО НА ШОФЬОРА И ПЕШЕХОДИЦА ....-това видяно в Англия .Може би тук на някои им се струва лесна работа ,и затова не се вземат всички допълнителни мерки за безопасност. Много жалко за трагично загубен живот на млад човек с огромен потенциал! Ценете живота. Зачитайте чуждия живот. Всеки да спазва правилата на движение.

тия 20 тона вместо с 60-70 км/ч в града да карат с 30-35 км/ч. Тогава ще спират много по-лесно. А и като виждат пешеходна пътека могат допълнително да намалят, в града винаги може да пребяга някой разсеян човек! Значи не е проблема в 20 тона, а в задкормилното устройство-доколко е отговорно и мислещо.