Ледовете в Арктика се топят по-бързо, отколкото досега

Нов доклад показва, че ледената покривка в Арктика се топи по-бързо, отколкото досега, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Ледовете в Арктика се топят по-бързо, отколкото досега | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Даа, т.нар. глобално "затопляне"! Само че за него пишат медийните официози, а алтернативните медии - точно обратното: "Лъжата за затоплянето: Морските ледове на Арктика прогресират с повече всяка година и тази година нарастването им е по-бързо от очакваното" ("Mensonge du réchauffement: La glace de mer de l'Arctique progresse davantage chaque année, et cette année, la croissance est plus rapide que prévu", Publié par wikistrike sur 30 Novembre 2017). "...Дизеловата параноя се отнася само за леките автомобили и не включва големите камиони, автобуси, кораби. ... по данни на мореплаването, 15-е най-големи карго кораби в света замърсяват колкото всичките 760млн. леки автомобили на планетата...", пише френският Л'Ешел дьо Жакоб под заглавието "Лъжлива параноя за дизела: когато някой иска да си убие кучето, казва че е бясно" ("Paranoïa bidon sur le Diesel: Quand on veut tuer son chien, on dit qu'il a la rage!", 11 décembre 2017, L'Échelle de Jacob).

нЕма страшно! Ние ще сме построили още една "кабинка" на Банско и поне 5 писти преди снегът да изчезне.

ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С ЧОВЕШКАТА ДЕЙНОСТ!!!

ИМА, ИМА!

е било преди 1500 години? Имало ли е квоти?

Дам, имаше.

не само, че климатът се затопля трайно, но и нов континент се формира насред тихия океан. четете, четете. и действайте, действайте и в личния си живот.

Климатът не може да се затопли, затопля се въздух, вода... килматът е харектеристиката на времето на дадено географско място

все тая-това не променя фактите. ОК- климатичните промени, които се наблюдават през последните няколко десетилетия, са свързани с ускорено глобално затопляне, свързано с трайно повишаване на температурите на въздуха и водата на планетата Земя. Така добре ли е? Или да добавя нещо и за турбуленциите на слънчевия вятър и връзката им с хелиосферната мантия? :)

Някой сеща ли се за онези, които обърнаха течението на една река , а после Аралско море беше пресушено? Знаем ли къде се намира това море? Сещате ли се, че сега тази топла вода се влива в Северния ледовит океан? Каква е връзката ли? Продължавайте да изпитвате обич към тези хора! А спомняте ли си за Северния воден път, който с гордост ни се показва и как ледоразбивачи разбиват ледовете,за да прекарат стоки от Тихия океан за Атлантическия океан. Всъщност проектите са руски, но никой не говори за това. Никой не говори за затоплянето на тундрата и на огромните полета на Сибир и Казахстан, където бяха взривявани атомни бомби .. Хайде де- българинът не вярва на нищо, което не е видял/ то и ай фон няма, ако не е руски/.. Е, не се чудете, че белите мечки започват да стават кафеви. Също така не мислете за децата, които няма да имат вода за пиене! Нали на вас нищо ви няма? Горите се изсичат, но подлеци ни убеждават, че горите се увеличавали! Досущ като онези от столичния квартал Лозенец, които сами си поискаха "Зелена зона" за паркиране.. Ако на север се топят ледовете, руснаците ще се стоплят, но на юг някои ще изгорят. "Няма нищо несправедливо- умират по- слабите". Може да поздравите важните и значимите, които всеки ден ви тикат към смъртта, но никога не признават злините, които вършат. Те претендират да бъдат обичани, а тук обичливци дал Бог.

с обръщането на реката е по идея на узбекските отговорни другари като идеята им е била да гледат памук в пустинята. Обърнатата река свършва там. Ядрените бомби за изкуствени езера също са идея на някой от тамошните дръпнати. На руснак при всичките му кусури такава дивотия няма как да му хрумне

Реките (Амударя и Сърдаря), които са захранвали бившето Аралско море нямат нищо общо със Северния ледовит океан. Тия реки тръгват от Памир и цялата им вода отива за напояване на селскостопански площи.

къде са реките Амударя и Съдъря и северният ледовит океан, първо научи малко география после пиши глупусти и конспирации, на вас евроолигофрените подплатени от сру все Русия вие виновна а от сега и за глобалното затопляне, пълни профани, ааа да не забравя и че лично Путин боядисва белите мечки кафяви, аман от малоумни измекяри

Нали искахме: БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА! Не е точно както си го представяхме, ама вече не е толкова нереално ... да не кажа страшно при повишаване на нивото на световния океан.

Направо ще го докараме на 3 океана :D

Абе няма как да стане. Откъм бяло море ни дели планина. На запад също планина.

AbuTalib

Франция разполага се един виден професор по Акупунктура -професор Жан Борсарело.В неговите книги се говори за китайски календар и там имаше информация за един меридиан, който следваше да стане висш на "небето". и т.н. Няма никак да е лошо да се вземе мнението на професора, защото земетресението в Кобе, Япония през Февруари 1995 г. съвпадаше с изчисленията в негова книга!!

Ужас, и къде ще мътят пингвините сега?

майната им на пингвините.. Къде ще живеят белите мечки. От какво ще правят водка от мечи нокти???

А сега нека да си поговорим малко за пари!

Предлагам да се инвестира в Гренландия. Скоро ще бъде напълно зелена и ще отговаря на името си Green Land. Дания ще бъде на далавера. :)

в кръга на черния хумор(не обичате черен хумор? уууууу расисти!): добре е, че се топят ледниците за да поразредят не само микро пластмасите и други отрови, които плуват и/или биват изхвърляни във водите на Земята.

спокойно. Нищо не зависи от нас. Спокойно. Каквото ще се случи, ще се случи. Ние не сме никой. Ние нямаме власт. Спокойно. Другите ще се оправят с това. Спокойно. Най-вероятно е конспирация на Сорос. Спокойно. Всичко е наред. И преди е имало такива неща. Спокойно. Не се притеснявайте.

нем, костов е виновен.

не го споменавай, че фосилите са забранени!

Ти себе си не можеш да промениш, тръгнал света да спасява

Истината е че, навлизаме в мини ледников период. А, това са опити за продажби на въглеродните емисии- модерната продажба на индулгенции.

На тези "учени" дето толкова са се разтревожили, бих им казал следното: Земята не е произведен уред с предварително заложени и очаквани нараметри. Това е небесно тяло, запокитено в Космоса, което обикаля около звездата си по еди си каква елипсовидна орбита, с такива и такива отклонения, с еди си каква скорост, а цялата Слънчева сисема се движи с толкова и толкова километра в секунда около центъра на Млечния път. Той пък от своя страна се движи в посока на еди си коя галактика така и така. Е, след всичко това как могат да очакват такава сложна система като Земята да се държи очаквано и без промени, все едно е току що произведен двигател за Порше, примерно? Хайде стига глупава паника.

паниката не е глупава, а съвсем на място. Въпросните учени са получили много страшна картинка като са приложили науките си, за да прогнозират развитието на тези процеси.. Ний, по-тъпичките не се паникьосваме, щото вярваме, че въпросните учени ще намерят решение на проблема. Ама като гледам с течение на времето решения не се намират, а въпросните учени се държат като онея хора с тениски "аз съм сапьор, ако ме видите да бягам, не изоставайте".

Да ви пикай котка на затоплянето и чудото.Само Луна ши ва опрай вас гиди мишки непоръбени

Кво ли нема да измислят само и само да земат на ората парити

И преди е имало периоди на затопляне и периоди на застудяване на климата, но това, което се случва сега, е резултат именно от икономическата дейност на човека. Тези неща се знаят много добре от всеки един сериозен климатолог, но политиката днес е слуга на икономиката и бизнеса. Но след няколко десетилетия, а може и по-скоро, когато бъде премината точката на обратимост, никакви бункери няма да могат да спасят шефовете на могъщите корпорации и индустриални лобита, както и техните кукли на конци - политиците.

Твърде много глупости си написал за "знаещ сериозен климаолог"

Изглежда съвсем скоро ще спрат колите с фосилно гориво. Електричеството, и то от възобновяеми източници - слънце, вятър, термални води, морски вълни и др.

Този процес не може лесно да се спре.По добре да се работи върху последствията от него.При увеличение на морското равнище,въздействие върху земеделието вследствие на покачването на температурите,проблем в здравеопазването,как ще въздейства върху климата;суша и валежи; и друго свързано с температурата

Известният амер.учен Акасофу,бил е д-р на геофизичния институт в Аляска,казва един ден хората ще научат истината,че има доста учени по света,които лъжат хората за промените ,имат пряк финансов интерес.Ледниците имат сезонен ход.Ако ви покажат един ледник в края на лятото ,ще се видят съвсем различни картини,а да ви втрещят обаче,на вас ви показват как ледникът изглежда в края на зимата ,а после в края на лятото,без обаче да ви покажат -как изглежда през следващата зима.През последните години ,ледниците нарастват.Площта на леденото покритие е около 11милиона км кв.км.на -зимата и 8 милиона кв.км -лятото 2/3 от площта на Арктика е покрита с вода и плаващи ледове.

А ти знаеш ли кой финансира "изследванията" на този ам. "учен"? В едно обаче е прав - един ден хората ще научат истината, но ще бъде късно. Консуматорство, пазарна икономика, надпредвара за голям икономически растеж, неолиберална политика - това са част от ключовите условия на "истината", която един ден всички, и да искат и да не искат, колкото и да са тъпи, ще научат.

Ледовете се топят поради много причини.... Трябва да се адаптираме към промените, а не да пълним да пълним джоба на политиците със зелената енергия.

Ужас, ужас, веднага да бъде дигнат акциза на горивата, пък и цената на тока да се увеличи трябва. Инак белите мечки ше се издавят и ше измрем от жега.

Като тръгне нов ледников период пък ще се шашкаме за обратното! Няма угодия, братле - все едно с жена се разправяш...

и ес затъва по-бързо, отколкото до сега, но какво от това?

Интерсно ако се заселим на Марс, за колко време ще опустошим и пустошта там? Просто човекът е уникално животно, което винаги е най-умно в собствената си алчна простотия.

ако се заселим на марс, ще го унищожим за три марсиански седмици. даже е малко оптимистично, като прогноза. за да се заселим на марс, технологиите ни трябва да са достатъчно развити, а колкото по-развити са технологиите, толкова е по-голяма вероятността да се самоунищожим. и това не са празни приказки на весел присмехулник, а тъжната не, а трагикомичната истина обоснована на факти.

Ще заселим коя да е планета на Върба! Радиацията в Космоса тъкмо предразполага за това. Келявия човешки организъм ще издаяни 500 години, мдааа...

Даааа и един мармот топи ледовете...

Нема дрЪва, бате! С какво да топлим чааветата?! Дай 5 лева!

Извадки: "...Вие трябва да учите децата си, че земята, по която ходят е праха на вашите деди. Така че да уважават земята, кажете на вашите деца, че земята е обогатена с животите на нашия род. Учете вашите деца това, което сме учили нашите - че Земята е наша Майка. Каквото сполети земята, сполетява и сина на земята. Ако хората плюят на земята, те плюят върху себе си. Това знаем - Земята не принадлежи на човека, човекът принадлежи на земята, това ние знаем..." Казал ни го е човека( уж дивак), но явно не го разбираме , жалко. P.S.Който се интересува, да намери "речта на вожда Сиатъл", много е поучителна.

РюИзвадки от речта на вожда Сиатъл: ...Ние сме част от земята и тя е част от нас. Ухаещите цветя са наши сестри. Еленът, конят, огромния орел - те са наши братя. Скалистите хребети, соковете на ливадите, топлината на коня, човека - всички те принадлежат на едно семейство.... ...Реките са наши братя; те утоляват жаждата ни. Реките носят канутата и хранят децата ни... ...Ние знаем, че белия човек не разбира нашите пътища. Едно парче земя е същото за него, както следващото, защото той е странник, който идва в нощта и взима от земята каквото си иска. Земята не е негов брат, а негов враг; и когато той я победи, той продължава... ...Белият човек трябва да се отнася с животните като със свои братя. Аз съм дивак и не разбирам всеки друг начин. Виждал съм хиляди гниещи бизони в прерията, оставени от белия човек, който ги застрелва от минаващ влак. Аз съм дивак и не разбирам как пушещият железен кон може да бъде по-важен от бизона, който ние убиваме единствено, за да останем живи... ...Какво е човек без животни ? Ако всички животни изчезнат, човекът ще умре от огромна самота на духа. Защото каквото се случва с животните, скоро ще се случва и с човека. Всички неща са свързани...

Глупостите и лъжите на глобалистите и техните пропагандни медии продължават! Май мозъците им са се разтопили!

"Зелените технологии" са най-новият метод и бизнесите и правителствата за изземване парите на хората. А това, че климатът се променя и варира (и в двете посоки) много силно през историята на човешката цивилизация НЯМА НИЩО ОБЩО С ХОРАТА!

лошо нема. давайте разсад за банани.сорт болгар.

от колко кила банани става кило банановица?

зависи колко ги е гряло слънцето.

лошо! значи преди 1500години са се топили по бързо от днес. как ли са останали, та и днес да се топят?

Най-голямата екологична заплаха за Земята е непрекъснато увелищавата се човешка популация, Всеки човек на Земята иска храна, жилище, кола, удобства... За целта трябват природни ресурси. Добивайки тези неща ние разрушаваме Земята. Ама тя Майката -Земя, май ще си ни го върне тъпкано и ще се освободи от нас.

Ким ще реши проблема.

А да си чул, че в природата нищо не се губи, а само се пробразува от един вид в друг и в крайна сметка пак си остава на Земята. Та искам да кажа, че няма изчерпване на ресурси, а само преобравуване. Това, което днес е отпадък утре ще бъде суровина и т. н. .

Кажете го на Тъп, пардон - на Тръмп.

лошоооо .... а лед за уискито бре ???

че ти нали канатстваше бе? в канада ледогенератори , фризери и хладилници нямате ли, или само ти нямаш?