КЕВР отговори на омбудсмана за водата: Спазваме закона

Дейността на КЕВР при осъществяване на нейните правомощия се основава изцяло на принципите за независимост и спазване на законността.

Обратно в новината

Коментари - КЕВР отговори на омбудсмана за водата: Спазваме закона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европейският съюз не подкрепя безобразия, а иска налагане на справедливи, адекватни и прозрачни правила. Чиновниците /умишлено не употребявам думата "администрация", защото тя се създава да служи на държавата и хората/ разчитат на това, че населението не чете и си въобразяват, че могат да го манипулират като го плашат с Европата.

Всичките от кевр,начело с този изкукуригал пенсионер,са за резстрел.

И още нещо - родих се и израснах във Вършец, познавам условията и хората, така че споделям лично мнение. Голяма част от водата във Вършец идва по "гравитачен път" от Стара Планина. Не са правени инвестиции, с изключение на подмяна на канализацията по няколко улици. та питам защо най-бедното население трябва да плаща непосилно висока цена на вода, доставянето на която е почти "без пари". И ако законите, наредбите и методиките определят това да е така не е ли дошло време да се променят, така че да налагат справедливи условия за всички и чиновниците да не се крият зад тях и да узаконяват безобразия.

Днес по Нова телевизия гледах дебата за предлаганата цена на водата и протеста на жителите на гр. Вършец. Представителят на регулаторът съобщи в предаването, че "социалната поносимост на цената на водата" се определя на основание на данни от НСИ за среден доход на член на домакинство, който според НСИ за гр. Вършец е над 600 лв. Та питам, как е изчислен размерът на този доход, като във Вършец около 50 % са пенсионери с пенсии до около 300 лв., има голяма безработица /над 50%/, и често единствените трудови доходи са от временна заетост, ромското население е значително по размер, също не работи и живее в голяма бедност - та питам ако се направи едно реалистично изследване на доходите на едно лице от домакинство какъв размер ще се получи. Между другото на сайта на НСИ няма публични данни за доходите на 1 лице от домакинства нито по области нито по градове. За мен тези данни най-меко казано не са убедителни, май и никой не прави анализ дали са достоверни и обективни.

НЕ ЗНАЕХ,ЧЕ И БЕЗЗАКОНИЕТО СИ ИМА ЗАКОНИ.

Що за "закони" спазвате след като няма никакво качество на водата.Защо ще увеличите цената след като никъде хората не са доволни от услугите на ВиК?

какво искат да кажат гнидите от Кевр ,че съвсем легално си взимат рушветите от монополистите ли??? гадни продажни чиновници , ее за това не си плащайте данъците!!!!

.......ОПГ са всички концесионери, парно, вода ток и мн. други в комбинация с ДКЕВР за врътки на оборот за "държавата", която начислява върху всяка операция, такса, глоба и т.н. 20% ДДС, така, че колкото повече са на веригата, толкова повече са постъпленията в бюджета за сметка на "чичо". А той чичо трябва да се гърчи защото ако му врътнат кранчето/шалтера го пращат на ЧСИ, адвокати...... вземат му жилището и това са допълнителни врътки за събиране на пари-такси, глоби, дела и т.н. За това държавата си е измислила машата ДКЕВР-мижитурки, защото държавата е лош стопанин, раздава на "приватизаторите" за стотинки срещу комисионна и после...... частника искал повече пари. Ами ще иска защото не желае да "губи като добър стопанин" раздава комисионни, подаръци за нова година и рождени дни... и какво. Няма държава - има лош матриал-лош държавен чиновник-"стопанин"..... обири, кражби... Св. Банка искала високи цени.... ами те кои са нали дават на "добрия стопанин" кредити срещу огромни лихви..... политика на масовото обедняване..... Бандити...и...и само цепеница по главите и на стадиона..... като Пиночет... лош бил закона.... а могат да крадат...

че как иначе-нема се излагаме-сичко в тая държава е законно- и приватизация, и експроприация, и мутризация, и лумпенизация... вашта мамизация.

Дейността на КЕВР при осъществяване на нейните правомощия се основава изцяло на принципите за опазване интересите на "естествените" монополи, които съвсем естествено се явяват нейни работодатели.

КЕВР е изобретение и инстромент в ръцете на монополите. Затова те си избират изключително корумпирани и безкруполни членове на комисията. Спомнете си какво стана с предишния председател на комисият, хванат в жестока корупция, много шум и накрая нищо . Човека спокойно си харчи парите. Докато Бъгарина не си размърда мозъка и се освободи от политическите си пристрастия нищо няма да се оправи. Не може да се отрече М. Манолова действа в правилната посока. Но за някой хора тя е мръсна комунистка и отам нататък нищо друго няма значение. И Комунисти и фашисти и демократи и пирати и най-вече дебили пием необосновано скъпа вода дадена ни от природата. Ако не излезем на улицата скоро ще плащаме и въздуха които дишаме.

До кога ще го търпят този пенсионер Ив. Иванов за шеф на КЕВР. Трябва нови хора, трябва промени.

Иванчо, когато започне неразборията къде ще се криеш, бе моето момче?

Абсолютни лъжци. Какъв баланс на интереси ??? За потребителя ножа отдавна е до кокала. Няма абсолютно никакъв баланс на интереси. Гледат се само интересите са на концесионера и рушветчиите от КЕВР. Вашта......

Всички "битовизми" трябва да не могат да поскъпват с повече от годишната инфлация, при това никога (!) две години последователно с горната граница. А за водата специално трябва да има безплатен лимит за всички, отговарящ на едни нормални потребности. Щото въздухът и водата са фундаментални потребности, дори за животните !

закона са управляващите...членовете на КЕВР които гласуват увепичението на водата са избрани от упрявляващите с добавка РБ от миналия парламент. Алваджията за бозаджията. Оставка на управляващите и на КЕВР.

едни мизерници така са гласували закончето както и всички останали са само в защита на бизнеса и е примка за ползвателя.маменцето ви, дано да дойде скоро Видовден и да платите за всяко едно подписче и за всичко което сте гласували, безродници долни, продажници и подлоги, ще си платите за всичко с лихвите

Спазвате закона, ама закона на джунглата. Вашата м*ма!

КЕВР е комисия членовете на която са избрани на политически принцип а водещ "политик" Тиквун обслужва монополистите мародери, Концесионерите ВИЛ, ЧЕЗ, ЛУК и мн др. Чрез КЕВР хем вдига цените и тормози народа с цел да угоди на гореспоменатите му изборни донори хем е с чисти ръце

се налага - или законът е противонароден или КЕВР го тълкува превратно.

КЕВР са силно корумпирани и защитават интересите само на концесионера на ВиК

.

...