Експлозията в Баумгартен застраши доставките на газ в ЕС

Австрийската енергийна компания О Ем Ви (OMV) съобщи за сериозни щети, нанесени на газоразпределителната й станция в Австрия от взрива, избухнал тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Експлозията в Баумгартен застраши доставките на газ в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е ако се вгледаме внимателно, само 2-ма играчи имат интерес от подобно прекъсване на доставките.. Първият вожд е също собственик на подобен хъб (май във вид на чертежи и мокри сънища), а вторият на LPG. Та там търсете и извършителите !

След няколко дни, като отстранят повредата, може и Марко Кралевити да се отбие във Виена, та да го видим и чуем как се удря геройски по гърдите и разправя, че той е свършил работата на австрийците.

100% с активното участие на путин!

аман от "хибридните войни" на Путин срещу световната "демократична" общност ...

Брей. Те сигурно още пожара не са погасили, ама полицията заяви че било техническа неизправност. Демек не си и пимисляйте за тероризъм.... Много ни успокоихте. Сега вече знаем че те са навсякъде....

Това не е никакъв терористичен акт. Аз само исках да си напълня газовия пистолет с газ, ама не видях, че пишело "бум-гартен" . . .

:(Загинал един човек и вече пострадалите са 60.Прави ми впечатление,че полицията вече е наясно,че става въпрос за техническа неизправност и изключва терористичен акт.Как така в Австрия за газопровод техническа неизправност??? и изключване на терористичен акт.Винаги когато стане нещо такова се задава въпроса-Кой има изгода от това???Щом вече полицията има становище значи е ясно КОЙ:)))

Усещам дългата ръка на внедрените агенти на КГБ в OMV. Това си е хибридна война. Впрочем, в Италия обявиха извънредно положение заради хибридчиците.

не са агенти на КГБ в OMV,наш боико е,боико хъба,нали ако австрииците не разпределят ще има нужда от нов хъб "балкан" и боико великият дипломат ще е началник на хъба

Лошо. Дано го оправят скоро. Елементарно, Европа загива без руски газ и Русия закъсва, ако не продава. На това се казва взаймнообвързаност.

Учacтиeтo нa cиньo гopивo, дocтaвeнo oт "Гaзпpoм", в бaлaнca нa eвpoпeйcĸитe cтpaни пpeз 2016-a дocтигa 33,5% в cpaвнeниe c 31% пpeз пpeдxoднaтa гoдинa. "Дeлът нa пpиpoдeния гaз oт "Гaзпpoм" нeпpeĸъcнaтo pacтe и пoчти дocтигa 1/3 oт пoтpeблeниeтo нa cypoвинaтa в Eвpoпa"", пocoчвaт oт "Гaзпpoм eĸcпopт" в cвoя дeĸeмвpийcĸи бюлeтин Вluе Fuеl. Kaĸтo пoĸaзвaт paзчeтитe нa aгeнция "Интepфaĸc", пpeз 2016 г. "Гaзпpoм" щe дocтaви зaд т.нap. дaлeчнa чyжбинa oĸoлo 179 млpд ĸyб. м гaз (cлeд 159,4 млpд ĸyб. м пpeз 2015 г.).

И България е далечна чужбина с 95% монопол на руска газ. Затова и цените на газта бяха двойни преди влизането в ЕС.

Нека да се опита и ще се види дали Европа загива или не загива. Спира се руския газ и хиляди предприятия в Европа спират на момента, ами отоплението, химическите заводи и още какво ли не. Сривът в икономиката ще бъде стряскащ. Европа няма от къде да компенсира тази огромна енергия която и трябва. Моментално дръпва назад.

В Германия бе издадено първото разрешително за строителството на газопровода Северен поток 2 в района на континенталния шелф по бреговете на Германия. Това съобщава немското радио Norddeutscher Rundfunk, позовавайки се на представител на компанията оператор на проекта Nord Stream 2 AG. Разрешението за строителство на тръбата в 35-километровия крайбрежен участък в района на Балтийско море е било издадено от управата на град Щралзунд в провинция Мекленбург-Предна Померания. Новината бива потвърдена от провинциалното министерство на енергетиката, представител на което посочва, че частично разрешение е било издадено още на 2 ноември. И "бум"!!!! В същия ден избухва най-големия терминал за разпределение на руски газ в Европа... Не вярвам в такива съвпадения!

Начииии, няма начин лошите амириканци да ни съ го гръмнали. Само те искат да попречат на свободната търговия между нашите и Европа.

ни газ, ни петрол за европата! да мре от студ и глад! вън европата от балканите! че откраднеме всичките хъбове, тръби и газове!

No gas - no money за ракетами. Няма ли ракети, няма русская армия. Няма ли армия, няма дядя путлер. Капито?

Доста тъпа опорна точка.И я повтаряш.Това по инструкциите на оо специалистите ли е? Коя част или суровина за ракетите се купува с евро?

цигане малко... бегай си обратно в Русия и се махай от България която е член на НАТО и ЕС.

:)))за съжаление,Европа първо ни открадна гъзовете(грешка ГАЗОВЕТЕ)взеха ни за жълти стотинки квотите за газовите емисии и сега ни взимат луди пари за ТЕЦ Марица,които са на американски фирми,но САЩ излезе от това споразумение.Евро антлантическите ценности н откраднаха и тръбите за газа и ги дадоха на Турция.Така ,че си абсолютно прав че им отраднеме само хъба във формата на РЪБА:(((

Абе тия нали са със санкции към Русия , а пък купуват и ползват газ от Русия ?! Какво ли ще стане , ако Русия въведе санкция да не доставя газ за тях ?

не са. все още не са.

Руснаците 120 пъти да са го направили вече, ама не продават ли газ - няма кинти, и нататък се сещаш за последиците...

Не бъркайте! Боко ще се намеси и ще оправи нещата, както винаги и навсякъде.

За България няма да има проблеми,вси тръби ни заобикалят,нема топло нема гявол:)))Карайте на кюмур и се не бойте!

и последните надежди на каПутин за Северен Паток 2 изгоряха като газта в газоразпределителната станция :)))

Колко е 1/3 на 1/3??? Учacтиeтo нa cиньo гopивo, дocтaвeнo oт "Гaзпpoм", в бaлaнca нa eвpoпeйcĸитe cтpaни пpeз 2016-a дocтигa 33,5% в cpaвнeниe c 31% пpeз пpeдxoднaтa гoдинa. "Дeлът нa пpиpoдeния гaз oт "Гaзпpoм" нeпpeĸъcнaтo pacтe и пoчти дocтигa 1/3 oт пoтpeблeниeтo нa cypoвинaтa в Eвpoпa"", пocoчвaт oт "Гaзпpoм eĸcпopт" в cвoя дeĸeмвpийcĸи бюлeтин Вluе Fuеl. Kaĸтo пoĸaзвaт paзчeтитe нa aгeнция "Интepфaĸc", пpeз 2016 г. "Гaзпpoм" щe дocтaви зaд т.нap. дaлeчнa чyжбинa oĸoлo 179 млpд ĸyб. м гaз (cлeд 159,4 млpд ĸyб. м пpeз 2015 г.).

от теб няма...

Ами май ще чуем и чука на аукционерите- продадено.

Автоматично от Баумгартен се е преименувал на Бумгартен.

OMV са унгарски евреи от Австрия. И разпределят.

ето къде била връзката с Владимир Шаломов(Путин)

колко да ги е застрашил?

Точно преди Коледа, точно този ХЪБ. Пичове, от километри мирише на саботаж. Направо не е истина в каква измама живеем. Сега бас хващам, че газта ще поскъпне Новогодишно с едни 3-5 %.

се питам, КОЙ продаде НА ЧУЖДЕНЦИ единствения български доставчик на горива за българската армия?

Търсете кой е заинтересованият. В случая едва ли е жената, щото нейното не се губи при каквито и цени да е газта и петрола.

че нито един доставчик е решение, нито един хъб. Затова ЕС държи на Общ енергиен пазар и развитието му.

Полицията е уверена...?! Доказателства - йок!!!