Ръкопис на роман на маркиз дьо Сад отива на търг

Ръкопис на романа "120-те дни на Содом", който маркиз дьо Сад пише в Бастилията, както и други ценни исторически писма и документи, отиват на търг.

Обратно в новината

Коментари - Ръкопис на роман на маркиз дьо Сад отива на търг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Маркиз дьо Сад... Сад - садизъм...Маркизът си е увековечил името - от него произлиза сексуалното извращение..

A за ръкописите на Тиквата "Как папите ме галиха" никой не дава и стотинка, що така бе?

"Содом и Гомор са градове, споменати в книгата Битие в Танах, в Новия Завет, девтероканоничните книги и Корана. Според Тората, царствата Содом и Гомор били съюзени с градовете Адма, Зебоим (Цевоим) и Вала (Зоара или Сигор).[Битие 14:8] Според Библията, петте града, известни като градове в равнината, били разположени в долината на река Йордан в южните земи на Ханаан. Долината, намираща се на север от Мъртво море,[1] е сравнявана с райската градина,[Битие 13:10] тъй като била добре напоена и зелена, подходяща за пасища на добитък. Във времената на Авраам Яхве наложил божие наказание над Содом и Гомор и два други близки града, които били изпепелени от огън и жупел.[Битие 19:24-25] Единствено град Зоара бил пощаден.[Второзаконие 29:23] В авраамическите традиции Содом и Гомор са се превърнали в синоними на неразкаян грях, а унищожението им в пословична проява на Божия гняв.[Иуд. 1:7]" - Човека поне е бил наясно какви грехове върши, за разлика от днешните тодорживковци

Човека е бил толкова покварен, че даже затвора не е могъл да му повлияе, за да пише подобни неща. Незнам кой би дал между три и пет милиона за бълнуванията на един категорично болен човек.

Luna0102

При тази порнография в наше време, този тип ако ни беше съвременик, щеше да си умре неизвестен.

Садисти, вадете чековите книжки ;)