България с 10 места напред в ЕС по равенство на половете

През последните 2 години България е постигнала значителен напредък в областта на равнопоставеността между половете. Страната ни се придвижва с 10 места напред.

Обратно в новината

Коментари - България с 10 места напред в ЕС по равенство на половете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сами си правим рекламите и вярваме на глупостите и лъжите.

А защо не изчислят колко са путаранчовците, които слугуват на сметкаджийските парцали като перманентно безплатно такси из града? Дали няма да стигне до 90% (колкото са и дебилите)?

Важното е какво става в съдилищата . Там действа принципа - мъж ли е , трябва да е осъден ! Там мъжът почти не може да докаже правотата си . Или че и той се грижи за децата . Че чисти , пере , подрежда . . . Това са неща за които съдът вярва само на жените не и на бащите или мъжете . За тях се знае единствено че пие бие и пари не дава . А , да и псува . Ами при такъв правов ред при който съдебното решение изпреварва съдебното дело - за каква равнопаставеност говорим . Трябваше да има изхвърлени на улицата не малко майки за това че се грижат за децата си , така както е с бащите когато се грижат за децата си ! И за по-добре идете по съдилищата или на улицата да знаете истината . На тези стъкмистики оправдаващи някои незаконни съдебни решения не вярвам .

Хах, защо за мъжете се говори като за бавноразвиващи се или инвалиди? Вярно ли толкова малко мъже могат да се справят с живота сами, без чужда помощ?? Някъде пишеше, че разведените, овдовелите и старите ергени умирали рано поради факта, че не знаят дори какво да ядат, как да се лекуват и как да се грижат за себе си?! Така ли е - наистина ли с огромна мъка 13% са се научили да се справят, а останалите са кретени? Споделете своя личен опит :)

Абе не зная точно, но старите хора казваха че къща без жена- огън я гори. Сега по- младите мъже се понаучиха да готвят, има перални машини и други удобства. Но къща без жена или мъж като че ли нещо и липсва. Вярно, измислиха залъгалките телефон и компютри, лаптопи ма то нито да го прегърнеш, нито да го целунеш, нито да му погледнеш в очите та да ти се сгрее сърцето. Опростените въпроси изискват всъщност най- сложните отговори, особенно когато се говори за хора.

Всъщност старите хора казваха много поговорки . Една от тях беше . . . жена без мъж - много святкане без дъжд . Друга . . . всичко казано за жените е вярно . Или пък . . . "От любовта на жената трябва да се боиш повече, отколкото от ненавистта на мъжа. Това е отрова, при това по-опасна, защото е приятна. " Сократ

Въпрос на необходимост. Преди това я няма. Преди имаше смешни картинки, защо мъжете умирали по-рано. Всъщност на част от тях си бяха практични решения. Но общото бе, че на почти нито една, жената не би работела подобно нещо. Така че правлният въпрос е, какво щяха да правят жените без мъжете? Че то 96% от изобретенията са на мъже. Дори сигурно грима, парфюма и изкуствените гърди дето си слагат жените. Сигурно всичко с което боравиш сега, е измислено от мъже. Като почнеш от всичко по компютъра и стигнеш до това кой е правил сайта. Кой е правил програмите ползвани от сайта. Кой е правил къщата ти и улиците навън. Така че макар необходимостта без мъже да ви накара да мислите. Едва ли не щяхте сега да сте в каменната ера.

Ааа, не. голяма част от най-практичните изобретения са дело на жени! :) 1. Детските кубчета с букви - 2. Apgar тестовете, които оценяват здравето на бебето при раждането 3. Бисквитките с шоколадови парченца в тях 4. Циркуляр - изобретен от Tabitha Babbitt през 1812 година. 5. Съдомиялна - Josephine Cochran - 1872 година. 6. Памперсите - Marion Donovan 1950 година. 7. Електрическият бойлер - Ida Forbes през 1917 г. 8. Бързосъхнещият течен коректор за грешки върху хартия - Bessie Nesmith - 1951 година 9. Повдигащите се железопътни линии ( Elevated railway) - Mary Walton през 1881г. 10. Аспуха на двигателите - El Dorado Jones 1917 г 11. Цветните сигнални ракети - Martha Coston 1847г. 12. Глобусът - Ellen Fitz - 1875г. 13. Дъската за гладене - Sarah Boone 1892 година. 14. Бронежилетката Кевлар - Stephanie Kwolek 1966г. 15. Спасителният сал, регистриран като изобретение от Maria Beaseley през 1882г. 16. Локомотивният комин Mary Walton 1879г. 17. Медицинската спринцовка Letitia Geer 1899г. 18. Машината за правене на книжни торби за пазаруване - Margaret Knight през 1871-ва. 19. Роторният двигател - Catherine Deiner 1891 20. Snugli бебешкото кенгуру - Ann Moore1965 21. Машината за почистване на улиците - Florence Parpart през 1900-та. 22. Подводната лампа и телескопа - Sarah Mather 1845 23. Автомобилните чистачки - Mary Anderson 1903 24. Нистатин - първият успешен препарат за борба с гъбичките. 25. Компилатор за преобразуване на английски език в компютърен, а също така програмният език COBOL. 26. Слънчевите панели 27. Монополи 28. Аварийният изход 29. Точилката изобретена от Катрин Дайнер през 1891 г. 30. Спасителният пояс изобретен от Мария Бисли през 1882 г.

И всичко това при положение, че са били всячески възпрепятствани! Едно ясно - в днешни дни откритията са по-скоро усъвършенствания, рационализации, доразширени изследвания и разработки. В еднаква степен участват и мъже, и жени.

Е, щом ЕУ хвали значи пак нещо им трябва. Не се хващам на техните оценки.

Какво означава равенство на половете? Нали Женското е навътре, а мъжкото навън?

ЕС ИСКАТ ДА УСРЕДНЯВАТ НЕЩАТА !!! АЗ НЕ СИ ДАВАМ И САНТИМЕТЪР ОТ МАРКУЧА !! ДА ГО ДУХАТ ЕВРОТЪПАЦИТЕ !

Защо въобще трябва да има такава класация? Нали искат равенство на половете. В бизнеса е на пазарен принцип и всяка намеса е вредна. В политиката на харесване. Но законово жените имат повече права от мъжете и това никак не се свързва с равенство между половете. Пенсионират се по-рано, въпреки че живеят 7 и половина година по-дълго. Преди мъжете ходеха и войници. При конфликт жената получава жилището. А при раздяла и децата. За влизане в университети, влизат при по-ниски балове. Това че третират мъжете различно, си е вид "расизъм" на полов принцип. ;)

ЕС ИМАЛ И СКАЛА ЗА ОТЧИТАНЕ ! НЯМА ДА МИРЯСАТ, ДОКАТО НЕ РОДИ И ПЪРВИЯТ МЪЖ - ДА ГО ДАДАТ ЗА ПРИМЕР ! НО ТОВА ВЕЧЕ НЯМА ДА Е МЪЖ А ОБИКНОВЕНА П.ТКА !!!!

По мои наблюдения, рязко се увеличава броя на пееразите, а казват, че не можели да се размножават.

Това не е важно, а повсеместната корупция на държавната администрация! Къде е електронното правителство? Защо се бави от зората на демокрацията?