Бизнесът против увеличението на МРЗ, но то вече е факт

Работодателите отново се обявиха против административното увеличаване на минималната работна заплата. Участието им в НСТС обаче реално я узакони.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът против увеличението на МРЗ, но то вече е факт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Против увеличаване на МРЗ са само "работодателите" които плащат и осигуряват на МРЗ.Нормалните работодатели които плащат нормални заплати и плащат осигуровки върху тях не се интересуват от това ще се повишава ли МРЗ или не.ТА СЕТЕТЕ СЕ ЗАЩО ДОМУСЧИЕВ ТОЛКАВА СКАЧА СРЕЩУ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА МРЗ.КОЙТО МОЖЕ ДА МИСЛИ - ДА МИСЛИ И ДА СЕ СЕТИ.

с колко пари на месец разполагат децата ти, ако имаш такива и са малолетни или студенти? Опитай да отговориш и на въпроса, с колко пари разполагат децата на тези, на които не искаш да се повишат подаянията?

като не им харесва на "бизнесмените(робовладелците)", границите са отворени и за тях, не само за работниците....да хращат пътя и да се изнасят в германия, франция , холандия, там ще им да плащат по 200 евро заплати...

От нарастването на минималната заплата се облагодетелства висшата администрация по силата на необяснима обвързаност на техните високи заплати с минималното възнаграждение. За служебните автомобили за лични и семейни услуги, телефоните и всички останали екстри си мълчим, вероятно им се полагат. И ето, високо квалифицираните експерти и специалисти с чужди езици и уникални познания, но с по 700 лв. месечно направиха още една стъпка към изравняването си с неграмотни, неквалифицирани трудещи се.

2020та приключват европрограмите, ще стане интересно за "бизнеса"

Pобовладелци, не бизнесмени...

Робовладелците само за себе си мислят естествено, не и за държавата. Логично е като се увеличават заплатите да се увеличава и покупвателната способност на хората. Мижавите 50 лв дето ще получат в повече пак ще влязат в джобовете им но пък част от тях и в хазната. А това е добре за всички. Ясно е че заплатите в България са ненормално ниски по отнощение стандарта на живот и харчовете които всеки е принуден да прави за да живее. Така че работниците със сигурност няма да ги сложат на влог пустите 50 лв а по скоро ще изплащат заеми и кредити с тях да си купят я хладилник я печка, парно, ток. Пак при гушавите бизнесмени се връщат, ай стига са ревали.

Т.н. ,,бизнес", защо не си гледа бизнеса и да спре да се меси на държавата. Когато държавата се меси на бизнеса не можело а обратното може, от къде на къде.

това човече вляво се е самоопределило като "бизнес", а на практика е див капитализъм и най-върла експлоатация на човешки труд, хората в този "бизнес" работят за без пари и всичко сами си плащат, а робовладелците лапат безспир и не са на земята, как се живее у нас с такива подаяния, скрийте се и не се изживявайте като "бизнес",вие сте робовладелци

FuckTheEU

В момента МРЗ е 460, като нетната е 370. Как се получава така, че след като я увеличат с 50 лева, нетната се увеличава наполовина, с 27 лева? Защо въобще се удържат такива големи данъци (около 28%) на минималната заплата?

Защото им е такъв матряла, да грабят и унижават, с това са известни по света

Живеем в ерата на капитализма.

А минималната пенсия не трябва ли да е колкото минималната заплата?

Доколкото знам във всички държави на запад от Калотина има минимална почасова ставка, а не месечна заплата! Тоя бастун - комсомолски очиларко на снимката какво се прави на луд? Що не вземе пример от Австрия, където почасовата ставка за чистачка е 18 евро!? Колко плаща почасово очиларко най неговите уж квалифицирани кадри? Гиди мръсни лицемери с лицемери.....

Посмали манго, в Германия чистачка взима 10 евро на час, не вярвам австрийците да са много по-щедри.

Световната общност в потрес и презрение към българските банки, които поведоха война с транзакциите с криптовалутите

Днес е добър ден за българската демокрация! Робовладелците не надделяха. Нямало минимална работна заплата в 60% от страните! То ако я няма МРБ изобщо няма да има и увеличение на заплатите!

Не разбрах какъв му е проблема на Велев. В страни, в които нямало минимална заплата доходите били по-високи. Тогава защо подскача? Ясно е че е против увеличаване на доходите на 400000, които работят на най-ниската заплата в ЕС. А това, че минималната и средната заплата щели да се изравнят... ще се увеличи и средната, няма начин...

До г-на от снимката и всички , които имат претенции ,че са работодатели - когато се научите да плащате стартова минимална заплата от 1500 Euro и средна заплата от 3000 Euro както тук в Германия ще получите уважението на хората . До тогава каквото сте си "заслужили" - Терминал 1 и Терминал 2 на летище София. Опитвате се постоянно да манипулирате Българите как всички били се завръщали ... Всеки иска сигурност за семейството си и бъдеще, което Вие драги не предлагате. Сега ще понесете отговорността за всичко , което сте сътворили ! Нормалните българи си намират нормален работодател в Европа, а не РОБОВЛАДЕЛЕЦ от БЪЛГАРИЯ !!!

На чорбаджиите ще им останат само такива като АХМЕД МУСА АХМЕД да им работят.Не виждат ли,че българките спряха да раждат.Ама те си живеят в друг свят.

Таз година месечно, догодина пак толкоз седмично. Да е мирна и честита.

РАБОТОВЛАДЕЛЦИТЕ би трябвало да се срамуват от себе си само поради факта, че в съседна Румъния минималната работна заплата е 2 пъти по висока от БГ. Господа РАБОТОВЛАДЕЛЦИ в Русе и Видин няма да намерите кадърни хора които да ви развиват бизнеса! Те заминаха за Букурещ и Крайова. Северна Б-я е все по-вече със затихващи функции. Последния да угаси лампата.

Тия работодатели когато ги видя да карат Дачии или Лади тогава щте щте си помисля че положението им тежко да плащтат такива заплати.Правилно пишат коментари по надолу че повечето плащтат под масата по голямата част от заплатите а естественно се водят работниците на минимална заплата и то там им е проблема че щте трябав да плащтат.Другарят Сталин има една приказуа .ПРЕДИ ДА ПОИСКАШ НЕЩТО ПОМИСЛИ КАКВО СИ ДАЛ .Мисля че тия приказки много добре потхождат на нашите бизнисмени

Този педер на снимката да не ми говори как в половин Европа нямало МРЗ амои да види каква е реалната минимална заплата там. Егаси бизнеса егаси изродите ако имам как някой и за без пари да им работи ще им е екстра.

Абсолютно си прав .На запъд много са бутали в кауша за това че начерно вземат да работят и за това че са давали по голямата част от заплатата под масата.Да не говорм че глобата на запъд почва от 60 000 лв .До сега не съм чул да са тикнали някого в затвора за такива нарушения или глоби да са платили.Както се вижда на запъд повечето бизнесмени плащтат всичко по закона на работниците си и пак са богати.Такаче си прав тая ашлама на снимката да не ги дрънка много

Така е при капитализма,дами и господа.в който е парата,той поръчва музиката.може,да не Ви харесват думите ми,но точно против това са се борили Благоев,димитров,антон Иванов,смирненски,милев,вапцаров и много други,който сега,странно защо ,наричаме подли комунисти

Да така е,защото има такива шматки,като теб,които мислят по този начин.Душо бедна.

петър

ти целият скован от злоба си,о шумен и "надървен" град.и твойте електрични глобуси,всуе тъй празнично блестят.

Българският бизнес, разбита се, е кочина бизнес, защото е български. Плаче, че няма кадри, но не прави нищо, за да инвестира в тях и да подобрява качеството им, както и това на производството си. Иска да си продава долнопробната стока, защото не умее да я подобрява. Оттам ниски печалби, и следователно плач. Изкуствено да направят МРЗ 1000лв. Така масата кочина бизнесмени ще фалира. МРЗ в Румъния става 800лв от 01/01/2018. Кочината тук плаче за 510лв...

Страхотен коментар.Поздрави.Великия бг бизнес който никой не го знае навън.Голям бизнес,няма що.Без амбиции, без развитие,без професионализъм.И разбира се,за всичко им е виновен работник.

Страхотен коментар.Поздрави.Великия бг бизнес който никой не го знае навън.Голям бизнес,няма що.Без амбиции, без развитие,без професионализъм.И разбира се,за всичко им е виновен работник.

2018 година МРЗ става 510 лева. След приспадане на данък и лични осигурителни доходи остават чисти 397 лева. / 30 дена = 13,23 лв. на ден. Как тези хора успяват да живеят с толкова малко пари. Как живее едно семество от трима членове с 13 или 26 лв. на ден? В същото време максималната пенсия 910 лв. необлагаеми. Това са двойни стандарти и е несправедливо. Трябва да се въведе необлагаем минимум в България. Над 20% от МРЗ отива за данъци и осигуровки. Като се вклучат и осигуровките, които плаща работодателя стват над 30% за данъци и осигоровки. А за големите заплати над 2600 лв. само 10% данък.

Няма такива хора на МРЗ. МРЗ е за пред държавата. Всичко над 510лв се взима под масата и данъкът върху него е кръгло 0%. А глупаците с 3000лв официални си плащат всичко кат попове.

Само дето повечето българи са толкова тъпи, че аз като микро работодател ще кажа, че реално държавата ти прибира от заплатата около 60%. Оставам на вас да се почешете как от 20% са реално 60%

Така е, обикновените хора плащат 60% от това, което изкарат за данъци и осигуровки. А бизнеса мълчи за това. Заете ли защо? Защото голяма част от този бинес се издържа от държавни поръчки. "Бизнеса" съществува и се издържа от тези 60%, които държавата взима като данъци от всички работещите. "Гарван на гарван око не вади"

Бизнесът да го духа! Тези утрепки трябва да се изхвърлят в кофите, където им е мястото. Да дойде истинският бизнес!

Ебафти "бизнеса", щом не може да даде 50лв. увеличение на и без друго мизерните помощи, наречени заплати! После да не се чудите Що нЕмате работници?

НА ТОЗИ БАЩО НЕ ГО ОСТАВЯТ ЕДНА ГОДИНА ДА ПОЛУЧАВА ПО 500 ЛЕВА МЕСЕЧНО И ДА НЯМА ДРУГИ ДОХОДИ И ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ ПРАВИ.

Крадците са свикнали да минават тънко цял живот.

Ако знаехл колко ще ми е мъчно, стpашно мъчно, бих му се вдала, и на Това точно, Бизнес- говедо! Свободна, бейбе Тодорка

За що годе приличен живот минималната заплата трябва да е поне 800лв и то тези пари да се вземат чисти, обаче масово хората са на минималната и като си разплатят сметките за тях остава един х*й

А кно стана с идравняването ни със средните доходи на европейците, а не само с цените им, а? Има ли 1 бълг.работодател, който да обучава работниците си, да инвестира в тяхното здраве и спокоен труд, редовно и добре заплатен!? Всички искат с влизането да вършиш работа за 5 души, а да ти плащат за половин човек и да те осигуряват на макс и 15 винути? Това и в Габон го няма!!!!

ги корете горките бизнезмени бе, толкова им е акъла! Но няма да е далеч деня, в който на някой луд ще му писне и ще им строши празните кратуни! Всеки получава това, което заслужава!

Егати бизнеса щом 50 лв. увеличение или 0,6% годишно са в дъдтояние да объркат икономиката, тоя Велев не се ли усеща, че освен да се прави на ентелегентен излага цялото съсловие? Тоя народ не се състои от далавераджии, тарикати и т.н., има и нормална хора, които наистина работят, за да оцелеят, не да живеят, и защото такива като тоя чиновник с нежни ръчички решават !!!! Жалки сте!

Какъф бизнес има тоя?

Професионалист-лаладжия

В БГ 250 евро минимална заплата.В Габон 500 долара.Благодаря на ЕС, НАТО, ББ и Меркел за подкрепата и "демокрацията", която всеки ден озарява лицата на българите.

Кога ще разберете, че демокрация или диктатура и икономика са различни неща. Каква е демокрацията/държавата ни зависи от всички нас. Ние си избираме държавниците/депутатите/ Умните, образовани и честни хора имат мъдри и частни държавници/си ги избират/, справдливо правосъдие и просперираща богата държава. Глупавите, неуки, лукави, завистливи и ефтино продаващи се хора имат за държавници/си ги избират/ мошеници и крадци, несправдливо правосъдие и пропаднала бедна държава.

В Европа има минимална часова ставка. Би било добре и тук да е така.

Да ама този от снимката от къде да знае?

Бабичките, от с.,Долна грешнца, начело с Легедата баба Тодорка! Ще му спражим, матока, дъртия, още тая вечер, в селската крчма!

а преди час много плюеха гърците че стачкували ... а и французите и румънците стачкуват ... стоите си тогава на мизерните ч00 лв ... и ще ви текат лигите по новите ,къщи , коли и любовници на шефа ви ... пфу !

Като ги назначаваха за капиталисти не бяха против!?

не са 510лв чисто...реално ще се дава грубо към 400..това е..

По-кротко чичка,защото за тези пари няма да дойдем от Молдова да ви бачкаме!Кажи и на приятеля си Кирчо,да ги знае тези работи...!

Гледам, че Васко пак ни е засипал с европейски добри практики - цитирал, цитирал, ама най-главната евростатистика в добрите им практики е пропуснал: За Велев , специално: другарю Велев, европейските работодатели връщат към работниците и служителите си - под формата на заплати, бонуси и социални придобивки- средно 40-42 % от приходите си! А българските - връщате средно около 20%!;) Тук имаш ли коментар, другарю Велев, или "тази практика" не е добра по твоите стандарти?;)

като махнеш разходите делят фифти фифти.

Ми не знам как делят, но е факт - има си статистика и тя го казва, не аз;) Това са именно "онези 20%", за които нашите плахи синдикалисти "намекват" от около 1-2 години - че работодателите имали възможност да увеличат заплатите у нас с толкова;) Само дето все се падат откъм глухата им страна...

Всичко ще завърши с първата и последна за България гражданска война, след която такава територия с такова название няма да има. Щастливци ще са тези, които ще избягат далече.

По-скоро султан Ердоган ще си върне виалета, видя се , че раята държава не могат да правят...

Само, че сега рая не му трябва и той си има граждани, предани и трудолюбиви. Палестинско решение е най-доброто което може да се случи на малоумниците българи и даже това е награда.

КОМУНИСТИТЕ В КВАБЕК КАНАДА ПРИЕХА ЗАКОН ДА РАЗДАВАТ НА НАЙ-БЕДНИТЕ И ИНВАЛИДИТЕ ПО 2000 ЛЕВА БЕЗ ДА БАЧКАТ .... А РАДИКАЛ КОМУНИСТИТЕ В КВАБЕК ПРОТЕСТИРАТ И ИСКАТ ТОВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗА ВСИЧКИ КВАБЕКАРИ - ГАРАНТИРАН ДОХОД 2000 ЛЕВА - НЯМА БАЧКАШ . НЯМА НЕ БАЧКАШ :))

Най-после! Оставам си в Бълхария!!! п.п .И не вдигайте повече ,че незнам какво да правя с тези парични потоци!!!

Малее Другия месец кат взема 510лв заплата, така ще се напия, че 3 дена после няма да ида на работа.

Това ''сиганите'' се познавате без да ви вижда човек, по това че само за пари ламтите и за заплати...!!!:):) А кога ще започнете да давате преди да искате...???

По закон общественото обсъждане във формат Национален съвет на тристранно сътрудничество е задължителен. Правителството вдига заплатата но би могло да бъде атакувано в съде - ВАС! Това е само началото на увеличението - до 750 лв има много път!

Ликуй народе!

Тоя царвул колко прибра не е реално, и как никой не го застреля е направо чудо!!! Колко смешно изглежда като говори за минимална заплата ха ха ха!!!