Димов оттегли проекта за концесията в ”Ски зона Банско”

Министърът на околната среда и водите Нено Димов оттегля от МС внесения проект за допълнително споразумение към концесионния договор за "Ски зона Банско".

Обратно в новината

Коментари - Димов оттегли проекта за концесията в ”Ски зона Банско” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тези, бетонироха и унищожиха българсото черноморие и сега докато не бетонират и унищожат планините няма да мирясат! Малко пояснение, ако на пясъците по родните плажове плуват фекалии всеки може да реши сам, как и какво....., но когато планината оголее и снеговете почнат да се топят, не всеки може да седне в кабинков лифт за да не си намокри краката, да му мислят тези които са по-надолу! Алегория..... Лек ден.

Какъв е този зор да се унищожава българската природа с бясни темпове? Все не им стига, няма да се спрат докато не отсекат последното дърво, не пресушат последната река и не отровят последния ни въздух! Ако сега им разрешат, после ще искат пак и пак и пак и пак!

Aйде стига глупости! Природата няма да бъде унищожена. Аман от безумните спекулации на зелените вече 10 години. Категорично в становището на специалистите на Юнеско, които са инспектирали Пирин се казава, че състоянието на парка е добро и няма негативно влияние върху природата. Ама зелените отново изопачават фактите и дори имат нахалството да бойкотират срещата и отново да правят дирижирани протести.

Не знам прикриватурата и управляващите каква приватизация в миналото ще разследват! Пред очите ни един Цеко Мин с помощта на цялата държава иска да приватизира цялата планина Пирин под предлог за някакви 300 човека дето чакали много на опашка и им трябвал нов лифт! Ще изсекат цялата планина, ще унищожат целия регион, ще строят ксъо изоглавени повече от разрешеното! В Банско има сняг за ски цифром и словом 3/три месеца/! Хич не им е за скиорите! ЗА парите и далаверата със земя и дървесина е всичко! ПИБ ще раздава кредити като КТБ и после като гръмне познайте кой ще плаща и кой ще лапа без пари!

Слугите на олигархията наречени министри като този на снимката имат една задача - да осигуряват грабежа и унищожението на българската природа и ресурси в полза на господарите си! Това министър на екологията ли е? Има си министър на икономиката, има на туризма, всичките една и съща песен пеят! Песента на Цеко Сифоня, на Делян Маминия, на Цеца Бориславова и на всички ДС милиардери, които забогатяха единствено чрез държавната помощ, поръчките и еврофондовете! Накрая всичко ще заприлича на бетонена джунгла като Слънчев бряг, Несебър и прочие "РАЗВИТИ ТУРИСТИЧЕСКИ КУРОРТИ"! Това ли ви е представата за европейски и световен туризъм? алуминиева дограма, гъби от буркан, бетонени блокове като в Люлин? Унижощавате природа, която е съхранявана с хилядолетия от дедите ни! Пирин, Рила, Стара планина, Родопите, реките, езерата не са бащиния на олигарсите или местните мутри! Те са на всички българи, дори на тези които още не са родени! Това ли ще им оставите - бетонови възли, кал, боклуци?

нека не се заблуждаваме....тези които държат Пампорово и Боровец не дават втори лифт тъй като ще им отнемат туристи и пари..всичко друго е...бля...бля...замазване..срам ги е да кажат истината..че ще загубят пари в другите курорти..природата не ги интересува..но се изтъркват с нея:))))

Що не резвият Добинище и там има лифт и писти?! А забравих, Цеко няма интерес за други ски дестинации! Затова държи Витоша да не се развива!!!

Проблемът е изначален. Районът на Банско се презастроява в големи мащаби. Навремето допреди 25-30 години това беше тихо, прекрасно място за отдих и туризъм. Старото Банско със старите къщи и тихи улици, вписващи се прекрасно в пейзажа останаха в историята. Сега се вихри един затворен цикъл, от който трудно има излизане. Районът не може да понесе това. Като направят втори лифт ще тръгне ново бясно презастрояване. Ще трябва трети лифт, нова инфраструктура и така до пълното обезличаване на района. Това не трябва да е безогледна фабрика за пари.

Втори лифт... ОК. КЪДЕ Е ВРЪТКАТА? Втори лифт,но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ Е НА ЮЛЕН,нали така,Правителство? Защо да не е на друг? Е,няма да е на друг,на Цеко Минев ще да бъде. От къде иде миризмата? От това,че Банско е "Юлен",а "ЮЛЕН" е Цеко Минев,равно на ГЕРБ.А ГЕРБ е равно на....кражба и мутрящина. Убеден съм,че втори лифт е добра идея.Само че,нормален,съобразен,истински лифт.С минимално количество изсечена гора,нови хотели,кебапчийници,чалга и простотия.

Ама чакай сега. Той Цеко ти Минев си цица милиарди! директно от републиканския бюджет, а ти за некви лифтове си се загрижил.

Защо все ми се струва, при условие че всички си даваме сметка за алчността на Банскалии, не само че втори лифт не трябва да има, а протекцията на парка трябва да бъде завишена без излишни други условия, ски писти, лифтове етсетра...

Бацо е издал заповед - До 1 юли не искам никакви протести! После ще си я карат, както те си знаят!

Крачката назад не означава, че правителството се е отказало от проекта - неговата реализация!

Как няма да ,,оттегли" след ,като изръси сравнението на ,,Градския транспорт" с ...лифта... Единия обслужващ милиони от деца,ученици,пенсионери,инвалиди и всякакви граждани, а другия парвенюшките капризи на шепа новобогаташи и разглезени келеши,които не им пука да прускат по няколко стотака/ден да си пързалят задниците,нещо,което сме правили ,като деца ...без ПАРИ НА ВРЕМЕТО !

Не се паддавайте на рекета на лъжееколозите. Втори лифт трябва веднага.

"... плана за управление на НП "Банско"..."

Знаете ли преди няколко години, как искаха да прокарат втори лифт. Раздадоха безплатни карти, май основно на полицаи тогава. И в тази събота и неделя поканиха Бойко Борисов да види какви опашки се вият. Нормално, при безплатни карти. И казаха, ето трябва втори лифт. Как и да го гледаш е измама. И какво все пак е натоварването на лифта и оправдано ли е изсичане на парка.

Работил съм в Банско през зимния сезон. Не манипулирай хората и със платени карти опашката е прекалено голяма. трябва да има втори и трети лифт.

А пети не искаш ли не бастун :) И после ще ти трябва и втора и трета планина, нали :)

И четвърти вероятно, а? Наглеци.

ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ е лошата организация. И с най-модерната техника в България успяват да предизвикат опашки!!! Правят хората на луди със странните си изисквания. Не им трябва втори лифт, а добре обучен персонал, а не само връзкари на касите, които не могат едно плащане с карта да направят без грешка.

Време е по-твърдо да се действа смятам, не може шепа платени хора да решават нещата в тази държава!

Т.е. е време лобисти и калинки като сегашния министър да бъдат изритани завинаги от управлението?

Този не става за министър на екологията, а по-скоро за министър на туризма. Пирин е относително малка планина и трябва добре да се прецени колко хора може да поеме. Така наречения бизнес са основно алчни за пари хора и колкото докопат, все ще им е малко. Основен критерий са парите и то тези, които влизат в джобовете им. Без значение и съобразяване с каквото и да е друго. От този министър идва само как да се реже гората и да се правят писти и лифтове. Нито дума за това, че това е уникален парк, намира се във фонда на UNICEF. Въобще няма никаква екологическа мисъл. Не му е там мястото. А определено действа като лобист. Което значи, че със сигурност е взел едни пари, щом работи против ресора си. Планината е за всички, не само за ски и унищожаването й.

Брато верно ли го тури в УНИЦЕФ?! Пфахаха цялата ви работа е такава на защитниците на Тома Белев и сие...Вземи провери какво е УНИЦЕФ и какво искаш да кажеш :)))

пак ли клекнахте на тъпите еколози бе, айде стига вече. докога ще им слушате тъпотиите и само ще отлагате важни решения дето не са за отлагане

Логично и правилно. 22-ри е скоро. Да се приеме новия план и да се развива туризма, индустрията, поминъка на хората в региона. Те пазят гората от векове и го правят добре. На всички ни омръзна опърничавостта на псевдо зелените. До там се докараха, че зелен е вече много близо до мръсна дума. И концесията да се оправи и нови концесии да се учредят на други места. После да се гледат Витоша, Рила и останалите региони.

Първо министър на околната среда няма право на икономическа инициатива, което пряко може да говори за корупция на най- високо ниво в изпълнителната власт. Може и да не е корупция, но защо един министър провежда икономическа инициатива? В и около Банско има удивително презастрояване по вина на архитектите. То изисква съответна инфраструктура. При липса на такава е удивително как един министър става главен архитект в общината? Дали лицето Цеко Минев не се е посъветвал с изпълнителната власт, за да получи известни индулгенции за лифт, който да развива бизнеса наоколо? Може да се говори за строеж в природен парк, който трябва да се унищожи, за да могат местните да печелят от природа- не е ли въодушевяваща тъпотията на българина на моменти? В Банско, Баня, Разлог и Добринище се маца върху природата с големи дози кафява биологична маса, но безогледни държавници весело ни убеждават, че "китовата мас се добива по- добре от всякога", нищо че китовете изчезват! И тук по подобен начин държавните ръководители се хвалят с цифри, зад които не остава природа. Толкова нагло лъжат, че няма как да не се сеща човек за комунистите от времето на "първия", който остави след себе си катастрофа за 30 години! Ето ви го Нено- зелен активен икономист- първи лъжец, че националния парк и зоната натура няма да се повлияят от двойното увеличение на туристите, които мацат по всичко! Истерията срещу природата- познайте дали алчността няма да изгори район за лифт?

Имаше преди време една варненска група "гумени глави" а като главен "вокалист" на тях беше мишо шамара който храчеше по всичко х'американско пък точно там замина да чиракува а не в маскве например та и ти да не си член на същата банда умници с гумени тикви?

Разумно решение, защото този проект е престъпен спрямо природата и хората, които я ценят.