19-годишната Фатиме, убита от камион, учела за медсестра

19-годишната студентка, която тази сутрин беше прегазена от камион на пешеходна пътека в Благоевград, е първокурсничката Фатиме Колашова.

Обратно в новината

Коментари - 19-годишната Фатиме, убита от камион, учела за медсестра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Село, в което се преподава физика - имат деца да поддържат образование поне до 8-и клас! При това съвсем не лошо образование, ако се съди по входния бал на момичето. А това дете, след получаването на дипломата си, като нищо щеше да се върне да работи в родното място. :((((((((((((((((((((

Физика се преподава в училището в Белица, а не в село Дагоново, от където са Колашови.

Бог да прости този ангел! Сигурен съм, че е в Рая! България има голям проблем - заминават си от този свят красиви, умни и морални деца, които са бъдещето на нацията, а остават бурените - чалга проститутки, набедени звезди и "бивши" мутри тарикати! Останалите, които са все още нормални и не са измряли или прегазени от идиоти, се чувстват подтиснати от този гнет на пошлост, простотия и невежество! В началото много лошо реагирах на И.Христов, но всеки ден като чета новини, мисля че може и да е прав ако не 80%, то може би 50%? Много тъжна действителност!

Каква красота... погубена.... Това българско девойче.... явно народните песни възхваляващи красотата на българките са създавани заради такава красота... Светла му памет на момичето!

Жалко и трагично и за момичето,и за шофьора.Нито момичето е искало да умре,нито пък шофьора е искал това да се случи.Сега държавата ще направи всичко за безопасността на това кръстовище,но късно.Така е ,всичко се случва,когато е късно,но никога вината не е само на един. Ще кажа нещо извън този случай-много пешеходци не спазват правилото да се огледат преди да пресекът и тръгват с мисълта,че са винаги с предимство,без да се замислят в какво състояние са спирачките на ппс,какъв спирачен път може да има преди да спре,мъртвата зона която съществува,и дори здравословното състояние на шофьора независимо от размера на автомобила.Нещата се променят постоянно.Нека Бог да е с всички и да ни пази и прощава грешките

Всъщност, пешеходците няма защо да "тръгват", защото не се предполага да спират при едно нормално пресичане. Поздрави от една чужда държава..

Не поздравявай, ами се замисли. В нашите градове спират и по пешеходните пътеки и как движещ се автомобил може да види кой ще му "изскочи".

Нищо няма да направят. В нашия град стана подобна катастрофа и то пред полицията. Имаше цяла улица със паркирани коли след знак "Спирането забранено". Дори човекът който беше блъснат е бил в една от тези коли. И е слязъл от страната на пътното платно а не от към тротоара както е по правилник. А жена му твърдяла че: "Тя спряла само за 5мин." Що за тъпотия не знам. Кола завива и шофьорът предполагайки че след знака няма коли се натъква на слизащ човек. Видимост нулева заради храсталяците по улицата. И ето ти поредния случай. Така и не направиха нищо. Все още коли си спират и не им пука.

Прав си, но сме просто безпомощни хора. А и детето си е сега у дома.

да почива в мир това хубаво момиче ,а които го е направил да изгние в затвора!!!

Трагедия ;..(((Дано семейството имат сили да продължат напред.Искрени съболезнования.

Вайдалеее бубайкооо....

в Европа, на такива опасни места за пресичане, се построява светофар, даже подлез, надлез или кръгово движение, но в тодорживковщината кочина няма такива екстри

Такова хубаво дете.....съболезнования на семейството .

Какво красиво дете.Дано почива в мир!Голяма трагедия!Още един нелепо отнет живот!

Под тази новина, под тази снимка на дете, подобно на ангел...и толкова много скрити мнения. И за съжаление, се сещам защо са скрити. "Хора", какво ви става, бе!? Как пък грам душа не носите в себе си?!

това да са хора? Това са някакви примитивни твари, в които няма нищо човешко. Не мога да си представя как някой, смятащ себе си за човек може да напише някаква съвършена тъпотия под снимката на това дете, животът на което е бил прекъснат толкова рано и толкова нелепо. В какво се превръщаме?

A вие от къде сте сигурни че носите душа че не сигнализирате просто добродетели като мимикриращи психопати имитиращи човечност за да попаднат в някаква обществена норма на одобрение и сверяване на позициите с цел да се харесате. Всеки път изтъркани съчувствия и съболезнования.

витиеватия полет на мисълта ти, но все пак искам да те попитам: ако някой е загубил емоционалността, емпатията и отзивчивостта си към другите, остава ли все още нещо, което го прави човек? Ако не разбираш какво те питам, извинявай - надценил съм те.

като интернет пространството е анонимно? Вие за това ли пишете така умно, за да Ви харесваме?

на Вашит коментар е сложен "минус", считайте, че почти всичко е безнадеждно.

сме безнадежден случай!

Моето скрито съобщение беше въпрос към редакторите на ДИР, а именно защо се набляга на факта, че момичето учи за медицинска сестра. Какво общо има това в тази трагедия?

Скрити мнения,защото на някой не му харесва истината.Тя е,че трябва взаимно уважение и толерантност на пътя,а не да се гледа и разпъва само едната страна.Първо,пешеходците са длъжни да пазят себе си,второ,пешеходната пътека никога не дава предимство на никой,трето-пешеходците не са безсмъртни и уязвимите на пътя са те,на колите.Камионите са тежки машини и ако тя е пресекла изведнъж,много ясно,че няма да може да спре на метър от нея,колкото и да иска.Къде сте,когато богатите пешлемета със скъпи коли блъскат съвсем умишлено хора?Няма ви,криете се като мишки,но тук на шофоьра,който храни с честен труд семейството си,сте готови да ....спирам.Жалки сте!Да,думите тук са излишни.Погубен е един млад живот.Нито тя е искала да умре,нито шофьорът да я блъсне.И не крийте мненията!Защото родителите са длъжни да научат децата си на полезните неща в живота.

Ннеобходимо е ВЪЗПИТАНИЕ, всеки ден напомняне по обществените средства за информация, че пешеходци и шофьори трябва да се изчакват на пешеходните пътеки. Ако трябва да се раздават листовки на децата във всички училища. Непрекъснато да им се напомня! Така да бъдат възпитани, че насън да ги пипнеш дали пешеходец или водач да ти отговоря: "Изчакай, убеди се че си в безопасност и тогава премини". Възпитание, ред и дисциплина трябва, от много малки да бъдат научени. Държавата ако трябва да плати на обществените средства за информация за да се превъзпита този народ. Единствено ежедневното третиране ще даде резултат.

Горкото дете ,мила душица ..горките родители ! Какво значение има етнос, религия ... има смърт на човек, при това млад, загинал нелепо ... това е жалко! Бог да пази децата ни и нас !

пешеходната пътека с човек на нея ти отнема ,,предимството,,...!!! където има такива караш внимателно...!!! но ,,танкистът,, къде да знае...???

Жалко за погубения млад живот на това красиво дете. Съчувствам на семейството и близките на момичето. Бог да пази децата ни!

Бог да я прости тази душица,да почива в мир.

Милото дете! Каква трагедия! Мир на душата му.

Тежкотоварен камион в сърцето на града в друга държава минава след специално разрешение и специален режим за това...а глобата ако прегазиш наредбата е болезнена!Ние естествено сме в друг свят.Как обаче у нас това 30 тонно чудовище се озова там аз лично не разбрах!Разбрах само ,че всички институции са си свършили работата...жалко за красивото детенце!

Какво красиво дете... Попаднало в лошо време на лошото място... Да почива в мир!... Сърцето ми се свива за бедните и родители...

И сигурно на лош шофьор, каквито са масово шофьорите в България, каквото и да си въобразяват. А са такива не за друго, ами защото са безотговорни на пътя.

loyola

Са не ми стана ясно защо трябва да изземат камерите ?

Горкото момиче!

Вижте хора, шофьор съм от много години, имам около милион километра зад гърба си... това което искам да ви кажа е че хората не се оглеждат когато пресичат. Щом видят пешеходна пътека и се юрват като че ли тя ще ги предпази... а не е така, това е просто боя на асфалта. аз никога не си ползвам предимството на пешеходна пътека, защото знам че не винаги се спира на нея.. народен манталитет. Бог да го прости това слънчице на снимката, но ако се бе огледала и бе пропуснала камиона нямаше сега да има почернени семейства. Разберете, на пътя винаги по големият е с предимство... не е писано в закона но е житейска логика...