За над 199 млн. лв. е запорираното имущество на Прокопиеви

Запорът на имущество на бизнесмена Иво Прокопиев и на семейството му е за над 199 млн. лева. Имало е теч на информация от комисията към бизнесмена.

Обратно в новината

Коментари - За над 199 млн. лв. е запорираното имущество на Прокопиеви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но ИМА ЕДНО МНОГО ИНТЕРЕСНО НЕЩО, ЕДИН ОГРОМЕН ПРЕЦЕДЕНТ, КОЙТО НАЙ-МНОГО МИ ХАРЕСВА В ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТОРИЯ И ДЕЙСТВИЯТА НА КОНПИ, а именно - СЪЗДАВА СЕ МНОГО ГОЛЯМ И ПУБЛИЧНО ШИРОКО АНОНСИРАН ПРЕЦЕДЕНТ НА ПРОВЕРКА И РЕВИЗИЯ НА ... ВСИЧКИ, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ НЕЗАКОННИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ, и де факто давностният срок не важи, или по-точно НЯМА ПРОБЛЕМ ДА СЕ ЗАОБИКОЛИ, И ТО СЪВСЕМ ЗАКОННО, според същия КОНПИ и председателят му! Забележете какво каза той - 10 годишният срок си важел, но ... ПРИ ПРОДАЖБА НА ПРИДОБИТИ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯ АКТИВИ ТЕ НЯМАЛО ПРОБЛЕМ СЪВСЕМ ЗАКОННО ДА РАЗСЛЕДВАЛИ КАКЪВ Е ПРОИЗХОДА НА ПРОДАВАНИТЕ (ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА) АКТИВИ, И НА ТОВА ОСНОВАНИЕ, ПОТВЪРДЕНО И ОТ СЪДА, ТЕ СА РАЗСЛЕДВАЛИ И СДЕЛКАТА!!! Разбирате ли колко хубаво се получава - не знам само онези, които стоят зад КОНПИ - и по-точно Борисов, Пеевски, Цацаров и т.н. СА СИ ДАВАЛИ СМЕТКА И СА РАЗБРАЛИ ТОЧНО КАКЪВ ПРЕЦЕДЕНТ СЪЗДАДОХА ПО ТОЗИ НАЧИН (защото едва ли има някой поне средно интелигентен, който да не разбира, че това КОНПИ си е абсолютно зависимо, без значение какво уверяваше председателят му! Забележете какво казва една от проверявалите Прокопиев в КОНПИ- Бързачка, тя каза, че ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - посочено като първо - цитирам: 1) НЕРАЗЯСНЯВАНЕ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ В КАОЛИН ЕАД, ДЪРЖАВНОТО ДРУЖЕСТВО, ЕДНОЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА, ЗА ПРАВОТО ИМ ЗА ПРИВИЛЕГИРОВАНО ПРИДОБИВАНЕ НА АКЦИИ ОТ ПРИВАТИЗИРАЩОТО СЕ ДРУЖЕСТВО!?!?!?! Прекрасно! Щом това е условие ЕДНА ПРИВАТИЗАЦИОННА СДЕЛКА ДА СЕ ОБЯВИ ЗА НЕЗАКОННА, ЗНАЧИ АЗ СЪМ УВЕРЕН, ЧЕ 99,99 % ОТ ВСИЧКИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ СА НЕЗАКОННИ, дори и само според това ПЪРВО УСЛОВИЕ НА КОНПИ, обявено на пресконференцията, а има и още...:) Това право СЕ ИЗРАЗЯВА В ПРИДОБИВАНЕ НА АКЦИИ БЕЗПЛАТНО ИЛИ НА МНОГО ПО-НИСКА ЦЕНА!?!?!?!?!?! Сега вече започва да става наистина много интересно...

Аз искам да изтъкна няколко неща които ми направиха впечатление, но най-напред - Блиц, абе научете се да давате със статиите си и авторите им, бе! Може ли да изтъкнете поне една единствена смислена почтена причина да не го правите, и то редовно? Аз наистина ще съм доволен, ако се докаже, че доходите в голяма приватизационна сделка на облагодетелствалия се - в случая Иво Прокопиев, са незаконни, това се докаже и последва законна конфискация! Най-малкото защото приватизацията в България по принцип бе невероятно престъпна, нагла и накърняваща и интересите на хората, и националните интереси на държавата без никакво съмнение. Прави впечатление, че става дума за сериозни суми - обявява се за незаконно имущество от 200 милиона лева на Прокопиев, друго изнесено от пресконференцията на КОНПИ - че са предлагали 20 милиона евро за приватизацията на Каолин, а реално Прокопиев и хората му (вкл. брат му и други) за го купили за ... 1 милион лева, ако правилно съм запомнил посочените на пресконференцията цифри. Надявам се, че тези от КОНПИ добре са си свършили работата и ще се докаже всичко това с факти, документи и доказателства и в съда... От друга страна смятам, че медиите на Прокопиев са с класи над останалите, да не говорим за тези на Пеевски, които аз поне не приемам сериозно и не съм сигурен много, че могат да се квалифицират за медии! И те са реално почти единствените критични към властта - Капитал и Дневник (заедно с Бивол, Медиапул, Станадарт отчасти, ...) и ако те не продължат, и то по същия начин щетите за България и гражданите й ще са наистина огромни и замирисва наистина на диктатура!

крайно време беше тия от Компи да почнат да си заработват заплатите . И да си намерят кой им е предателя и да го ликвидират!!!!

еии момчета...тъжен съм, напих се с ракия и създърма, аз зъм учител по български език и литература, от кържали, такта 7/8 е върховен-идва от божеството озирис, даже и сега, от бялото братство го използват за своята панвритмия

това същество не беше ли комунистическо отроче? ама те всъщност комунетата много обичаха да си бъркат по дупките...че даже да се ликвидирват от време на време

не се ли въздаде възмездие държава няма да има!!!!

браво,ако компетентните органи продължават да действат така и да закопаят крадеца покопиев ще спечелят сериозни симпатии ,дано не спрат да действат и да покажат че съществува все ощте правова държава !!!!

Строго секретно. Цветан Василев никога няма да бъде доведен в България. Управляващите няма да позволят това защото той е заплашил да ги издаде за КТБ. Понеже Сърбия знае всичко това тя ще получи от нас безусловна подкрепа за ЕС, независимо, че продължава да мачка нашето малцинство в Западните покрайнини.

И не че нещо, ама преди 2-3 години пак вие писахте, че парите му бики в офшорни сметки, нали? А сега ми кажете, като са в офшорни сметки, как ги запорирахте? С една вила в Созопол ли? За 200 милиона?!?!?

Гледам ДИР-а е подел и той кампанията на Пеевски с пълна сила. Само вижте стила на статията и си помислете дали не е стил на ПрасПрес!

Хванете и ментора му Костов. Навремето уволниха баща ми в министерството, защото отказа да приватизират фабриката в Доспат на дъщеря муу Мина при баскетболистката. Да знаете, че в България има и честни хора, но обикновено ги наказват за това.

а се чудите ,че е имало "Народен Съд" !

Цялата криминална приватизация - нечуван и невиждан ГРАБЕЖ на милиарди левове активи, създадени от целокупния български народ, си плаче за нов Народен съд!

При записани около 30 милиарда, което бе прекалено малко, трябваше по оценка да са поне сто, в държавната хазна са влезли не повече от 2 милиарда долара.

работата отива на там - червенобузестия тарикат ще се пораздели с някой милион, ще си посипе главата с пепел, ще започне да публикува "правилни" статии и всичко ще е ОК. Нали все пак е видно протестърче - разбирай наш човек - нали подскачаше/или поне благоверната му/ по площадите с умните и красивите. За това както във всички случаи до сега - ще си плати рекета и нищо няма да стане

Загрижили са се соросоидите, че единият от плащащите и организаторите, може и да им спре потока на приходите. ;)

Как не ви е срам бе, пиатм аз!!! Взехте му парите за семки за сряда, как ще изкара до четвъртък?!! Грабители ниедни и той душичка носи!!!

Не конфискация,а разстрел.

Че никой от по-големите бизнеси в България не е чист е ясно на всички, но също така е пределно ясно, че КОНПИ, а и другите подобни образования са бухалки в едни ръце. Как пък не откриха проблем ЦЦ 6те апартамента или в собствениците на 245-те незаконни ВЕЦ-а, а подгониха собственика на неудобните медии, които единствени останаха извън контрола на КОЙ и от време на време си позволяват да критикуват властта?!? Прокопиев ако има малко мозък в главата ще ревне по Европата, че това е опит за ограничаване на свободата на словото в България. Че то нашите явно се притесняват единствено от това чуждите господари да не би да се събудят от зимния сън който са заспали.

jingiby

Истината е малко по-друга. Шефът на комисията - Пламен Георгиев, беше издигнат от Борисов по препоръка на Цветанов. Това стана след повдигнати обвинения и образувани няколко поръчкови дела, по които той като прокурор по-късно се провали. Държавата плаща обезщетения на оправданите подсъдими и в момента. Важното бе, че изпълняваше точно указанията на политиците, което е в пълен разрез с конституцията и законите. Иначе, докато Прокопиев хвалеше ГЕРБ в пресата си, той беше привилегирован и дори препоръчваше на Борисов министри, между които и президента Плевнелиев. След като спря да слуша заповедите на Боко Т. и нещата се обърнаха. Тое е обвиняем и имуществото му се конфискува. Това е жалката действителност в Чалгария...

за съжаление, това е истината

само не разбрах как от 14 милиона щети стана запор за 199 милиона...

невинен, сичкото седераз - син шаман се кълне. ПрУфесур Дайнов плаче от мъка.

Еееххх,калинке,калинке,не трий така,през глава,че се издаваш за КОЙ работиш...

тоя "теч" да не се окаже, че е законоустановеното информиране на засегнатата страна, че нейни активи са запорирани? ;) Да не се окаже, че въпросната комисия може да запорира нечие имущество без титуляра да разбере?

Всеки който е ощетил държавата да се подрежда на тази опашка. Компромиси - не.

батка, ако всеки, който е ощетил се нареди, няма да остане кой да обслужва опашката! като даваш предложения - мисли!

Както беше казал Берия: ... няма човек, няма проблем. Ако изхвърлят И Прокопиев от играта, ще се освободят от някои проблеми. Но понеже са много тъпи, не знаят че в природата и обществото има закони и че сами копаят собствената си гибел.

Все от някъде трябва да се почне...

и как все от опашката се почва и там свършва

Прокопиев не е откъм опашката.

Това е кофчежникът Прокопиев на лицето Никола Николов и главен финансист почетен на бандата ,,Агнешки главички". Крадаха че крадаха ????

Росен Плевнелиев на 24 Март 2014 г. се срещна тайно във Виена с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц и втори човек в австрийския концерн. ПЛЕВНЕЛИЕВ и Иво Георгиев Прокопиев В ЗАВЕРА С EVN. Проверката срещу Прокопиев започна в началото на 2017 г. заради повдигнатото му обвинение по делото ЕВН. При ревизията на дружествата от групата "Алфа финанс холдинг" КОНПИ установило много нарушения при приватизационната процедура на предприятието "Каолин". Оттук нататък Прокопиев ще доказва пред КОНПИ законни ли са доходите му. Ако успее, производството в комисията ще бъде прекратено и запорът ще падне. Но при обратен развой КОНПИ ще му скъса дупето.

Плевнелиев никога не е работил за EVN... фалшиви новини...

ШЕФЪТ НА EVN, С КОГОТО СЕ СРЕЩА ВЪВ ВИЕНА ПЛЕВНЕЛИЕВ ОРТАК НА ИВО ПРОКОПИЕВИзпълнителният директор на австрийския холдинг EVN Щефан Шишковиц, се е срещнал тайно с президента Росен Плевнелиев във Виена, се оказа ортак на семейния приятел на държавния глава Иво Прокопиев. Енергийният олигарх и Шишковиц са свързани от бизнесначинания и участия в едни и същи организации. Преди да се превърне във втория човек в централата на EVN в Австрия, чужденецът беше председател на Управителния съвет на EVN България. Като такъв той беше част от организацията КРИБ чийто шеф по това време е именно Иво Прокопиев. Криб от своя страна и до ден-днешен е свързан със Шишковиц през друга организация Виенския икономически форум.

Той да е твърдял това? Плевнелиев е даден на прокуратурата от Бареков за предателство, по памет по член 103 от НК, за срещата му с директор на ЕВН, след което подкрепи ЕРП-тата за лицензите. Поради имунитет разследването му е прекратено. Сега няма имунитет, но едва ли е възобновено. А Плевнелиев си е предател, защото обслужваше чужди интереси, дори да не взимаш в предвид политическите му изцепки. Той подкрепи ЕРП-тата, ВЕИ-тата и супермаркетите срещу народа. Същия се е клел в клетвата от Конституцията, да се ръководи от интересите на народа. Така поради даденият на КС закон за такса свързване, сега хората плащат 20% по-скъп ток на ВЕИ-тата. Въпреки, че по закон има особености, обобщено всеки държавен служител работещ за чужда организация е предател!

d4

все някога трябва да си платиш обяда или вечерята. прокопиев няма безкрайно да кара на аванта... и другите също!

Абе, я да ви питам на тези дето откраднаха 4 млрд. лв от КТБ кога ще им запорирате имуществото?? Ами на тези дето откраднаха 5 млрд. народна пара за Големия енергиен шлем- Гоце Първанов, Р.Овч. и други известни имена от БСП-то-кога ще им запорирате имущество??? Ами на дебелото момченце-парламентарист Д.ПееФски-който изкупи активи за 1 млрд. лева в последните 5-6 години-кога ще му търсите отговорност???? И после вървете ги плямпайте тия на шапката ми, че си вършите работата!! Работите по поръчка на другарите от БСП и господарите им от мАсква!! Клоуни долнопробни сте!!

другарю! ГЕРБ е на власт с активна западна и американска подкрепа, но официалните държавни органи се подчиняват на БСП и Москва. Не ви ли омръзва да пишете глупости, бе тролчета?

Другарю, на такива рублофили като вас-очите ви никога няма да прогледнат! Просто защото сте тотално изветряли откъм умствен капацитет!! В България няма значение кое и на кого правителство е на власт!! Тук открай време управляват руските ватенки-след като са се впили във всяка структура е без значение кой е министър-председател или президент. Парат и интереса управляват!!

Хайде, къш! Всеки, който не е от нашите, всеки, който ни пречи, хайде зад борда! Да върви да се спасява и да си търси човешките права някъде другаде!

Без да са установени нарушения или доказани престъпни деяния, да се запорират близо 200 млн не е законно. Ако Прокопиев беше банкер и имаше данни, че е присвоил суми в големи и особено големи размери, тогава би било уместно да се запорира подобен размер на имущество. Сега единствено се провежда акция, с която се прави опит за унищожение на Прокопиев и медиите му.

Утановени са и нарушения и престъпни деяния и да се запорират близо 200 млн. си е съвсем законно. За Прокопиев беше има данни, че е присвоил суми в големи и особено големи размери и е уместно да се запорира подобен размер на имущество.

Беше разграбена цяла държава, стотици милиарди, но как пък точно тези милиони успяхме да ги докажем!? Хайде да докажем и останалите и да върнем на народа всичко ограбено!

Значи в медиите в България ще се въведе монопол. Сега ще ни дезинформират от една централа.

И сега как да громя КОНПИ и главния прокурор, като не мога да си въртя спокойно медийната бухалка? Добре, че медийна бухалка на колегите все още е в оборот. И разбира се МОДЕРАТОРА НА ДИР и троловете ми, та поне да има кой да спами в моя защита под статиите в другите медии.

държавата на тримата дебелаци. става все по-зле.

За 4 милиарда кражба от КТБ не чухме и не видяхме на някой да му е запорирано имуществото. А там се знаят основните виновници.

Бедни ми бедни Прокопи, защо не си седя в Сингапур???

Васил Крумов Божков е известен български предприемач, сочен от списание Wprost за най-богатия българин със състояние от 750 млн. лева (официално), но някои предполагат, че реалното му състояние надхвърля 3 млрд. лева. Той е смятан в някои среди за основна фигура на организираната престъпност в България. Познат е сред народа под прозвището Черепа

Американските му господари ще се намесят и на този продажник ще му се размине и заедно с най- мразения от мен политик плевенлиев ще продължат да унищожават България

За над 199 млн. лв. е запорираното имущество на Прокопиеви А Прасето касичка доскоро карало 10 г.форд,след което се сдоби с едни 100 милиона никой не го раследва, както и неговият "Учител" и настойник великият Хидроинженер и философ Доган- да му се свети името. Ако Прокопиев е сгафил с милиони, тези са откраднали милиарди от държавата. Откраднали, ама единият си пази местото в Парламента, а другият в Бояна си ползва барбекюто.

Интимната прислужничка на делянчо

Шишо го извади по голем , за сега...