Млад шофьор блъсна и уби велосипедист

23-годишен шофьор на микробус "Мерцедес" блъсна 72-годишен велосипедист в пловдивското село Йоаким Груево, който почина по-късно в болница.

Обратно в новината

Коментари - Млад шофьор блъсна и уби велосипедист | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Незабавна забрана за велосипедисти по бул. Малинов! Това, че интензивно вдишват отровни отработени газове - да им е сладко от всички страни, НО пречат страхотно на движението. И без това, безумната бус-лента на бойковата слугиня създава ежеминутно конфликтни ситуации. Напушените мотористи продължават да са на терена. Скоро, велосипедист ще бъде размазан на бул. Малинов. Спрете ги, докато не е станало късно. Неколцина "хубавци" на колела объркват тотално движението по Малинов, един го бутнаха и проснаха на тротоара. Беше с каска и го спаси. Псуваше яко по колите. Поздрави, доктор Стефанов.

Докторе, имаш спешна нужда от медицинска помощ.

Вие обратните винаги сте на първа линия. Но здравословното Ви състояние не е добро. Опитайте се да владеете своите нерви. Намерете начин да обясните в какво състояние се намирате. За другото, колегите от психиaтрията ще се погрижат. Поздрави, доктор Стефанов.

Това го пишеш за 10-ти път:)) Да не би някой велосипедист да е харесал жена ти?:)))

Герберски келеш, намалете незабавно чекиите. Опитайте магданозени кюфтенца и излезте навън. В рокля сте неотразим. Все някой юнак ще Ви почерпи с нещо твърдо отзад. Препоръчително с мас. Така ощастливен, приближете вратите на психиaтрията. Там ще Ви се израдват пак.

И аз съм и шофьор и велосипедист - пълноценен участник. И съм даже учуден колко толерантни са шофьорите към мен когато съм на колело. Абсолютно неочаквано. Има и простаци, разбира се. Та ЗДП е писан за условията, когато кола минава веднъж на час. А сега в НС няма кой да се занимава с чужди проблеми - крадат и лъжат предимно. И, не съм видял досега, велосипедист с жилетка в София през тъмната част на денонощието. Просто са глупаци, които допускат грешката, че щом те виждат, значи и тях ги виждат. В курсовете за шофьори, поне по-рано, се учеше, че това а невярно, макар да е инстинктивно логично. Нека си спомним, как журналистите и диваците с колелета, удобно премълчаваха - бил ли е с жилетка колоездача-професионалист, когото сгазиха на околовръстното? Сигурен съм, че не е бил, и това напълно оневинява шофьора, ама е неудобно за клакьорите, купени да тиражират "война на пътя".

Ако си шофьор, би трябвало да имаш книжка и би трябвало да си учил правилника за приложение на ЗДП. А ако го беше научил, щеше да знаеш, че светлоотразителна жилетка е задължителна за велосипедистите движещи се ИЗВЪН НАСЕЛЕНИ МЕСТА в тъмната част от денонощието.

И сте прав, и не сте, според мен. Да, май са малко велосипедистите, които си слагат светлоотразителна жилетка, но ги има! Има и такива уникуми, които на междуградски път вечер нямат и фарове, и живеят на огромен късмет! А шофьорите, които не пазят двуколесните са прекалено много!!! И наистина не знаят, че велосипедист се заобикаля отдалеч, за да не го събори въздушната вълна! Вие може да сте имали късмет и дано нямата инциденти!!!

И аз шофирам и въртя педали всеки ден. До колкото знам- ИЛИ ЖИЛЕТКА, ИЛИ МИГАЩИ ЧЕРВЕНИ СВЕТЛООТРАЗИТЕЛИ. Аз карам с две червени мигащи светлини, една на каската ,една зад седалката и отделно си нося светлоотразителна жилетка. Имами светлина отпред, която пускам през деня, когато е облачно.

Какъв шофьор си, като не знаеш закона, как си взел изобщо книжка?! Прочети го пак и тогава пиши глупости!

Днеска, ПАДНА МАЧКАНЕ И ТРЕПАНЕ

Трябва въобще да се забрани карането на колело при зимни условия. Това при лед трябва да си камикадзе, да караш. Едва ли има зимни гуми за велосипеди и вериги. ;)

Бавничко се кара на лед. въпросът е да не се накланяш , още по-малко в завои;)

Според мен , ако го бяха откарали вкъщи , дядото щеше да си е още жив. Тия в болницата са го уморили!

Да ти е драго да четеш заглавия в новините: "Млад шофьор блъсна и уби велосипедист" "Цената на водата - данък, от който няма спасение" "Мъж простреля друг в главата" "Шофьор помете пешеходец на Аспаруховия мост" "Мъж почина в коридора на болница, не го приели" "Камион прегази 19-годишна студентка на пешеходна пътека" "Крадец обра медицинска сестра в клиника в София" "Убити и ранени при тежка катастрофа с автобус" Четеш и ти става ведро и празнично на душата, сърцето ти пее... Баси, що за държава сме??? Ще остане ли до довечера няко непретрепан и неограбен?

Повярвай ми ,че в държавата ни през това време са станали не хиляди ,а милиони приятни и полезни неща. Всеки сам избира на какво да обърне внимание и какво да чете;)

Не ти верваме!

но настървението, с което медиите се нахвърлят върху лошите новини впечатлява. Важи принципът "добра новина е лошата новина". И заглавията задължително се избират да привличат внимание. Явно това е някакъв феномен на социалната психология.

Да, например обядвах и ми стана приятно и полезно. Загледах сексапилна мацка по улицата, от което също ми стана приятно.

Шофьорите в България не са научени как трябва да се отнасят с двуколесните участници в движението !!! Това го твърдя като шофьор и велосипедист !!! Велосипедист или моторист трябва да се разминава или изпреварва, все едно е кола, иначе въздушната вълна може и да го събори !!! Осен това един за един велосипедист винаги съществува възможността да загуби равновесие, по една или друга причина !!! Крайно необходимо е в курсовете за шофьори да залегне и етика към останалите участници в движението !!! Още такива жертви ще има и дано има и законови промени, и в медиите да има публикации как шофьорите да се държим спрямо по-уязвимите велосипедисти!!! Е, и велосипедистите да спазваме също правилата и етиката на движение !!!

Вместо да се научат да ценят човешкия живот повечето сънародници на пътя предпочитат да си купуват прогресивно по-глеми автомобили, така че като се блъснат в отсрещния себеподобен идиот да имат по-голяма вероятност оцелелите да са те.

Съгласно ЗДП и ППЗДП велосипедистите се движат срещу посоката на движение на автомобилите!!! "Блъснат при изпреварване" - това автоматично означава, че велосипедистът е бил в друга лента, а не в определената от закона. КАТ в ушите ли си бъркат, та не виждат как се кара в България, и от шофьори, и от велосипедисти, как се паркира, спира и как се пресича от пешехоци, а ??!!! Или само чакат някой да бъде убит на пътя, за да го регистрират .....

Те от къде да го знаят?

а отделно от това, като го спре веднъж полици и го глоби 30 лв. за каране в другата лента хубаво ще го запомни.

Пълни глупости пишете. Откъде накъде велосипедистите трябва се движат срещу движението? Пешеходци - да, но велосипедистите трябва да се движат отдясно на пътя по посока на движението. Явно заради такива неграмотници е тази анархия по пътищата и четем ежедневно такива новини.

почвам да си мисля,че 80% дебили са малко но явно старото поколение което е взело шофьорска книжка преди 89г. от тогава не е отваряло правилника и закона за движение на МПС.......КАК ВЕЛОСИПЕДИСТЪТ ЩЕ КАРА В НАСРЕЩНОТО ДВИЖЕНИЕ БЕ СЕЛСКИ ИДИОТ?

Мирослав

И тогава не беше така. Този просто е неграмотник

аман от неграмотни "разбирачи" и всички дето са го лайкнали. Ето ЗДП: член 80, ал.2 Чл. 80. (Изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Водачът на велосипед е длъжен: 2. да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.

Пълни глупости си писал. Я отвори закона и прочети ! Там си е написано: "Чл. 80. (Изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Водачът на велосипед е длъжен: 1. да ползва светлоотразителна жилетка при управлението му извън населените места, през тъмната част на денонощието и при намалена видимост; 2. да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение." Много вероятно е убийците на велосипедисти да не познават закона също като тебе. Ограмоти се и не бъди като тях.

Оле-ле-ле майко, ти път, колело и авотмобил си виждал само на картинка.