Въвеждат забрани по дни за коли в центъра на София?

Двойно увеличение на таксата за синя зона в центъра на София, безплатен градски транспорт и пълна забрана за влизане на автомобили в централната част на града.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат забрани по дни за коли в центъра на София? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото и дир да трият, факта не могат да истрият. ФАНДЪКОВА Е НАГЛА ТЪПА И КОРУМПИРАНА. Не знам колко пари е ущипала с тез велоалей, но центъра се задръсти драстично след изграждането им и респективно се увеличи замърсяването. Тая трябва да бъде изхвърлена, линчувана, да и се вземе автомобила и да се качи на колело и да върти педалите по цял ден- хем ще поддържа форма, хем ще стои далеч от общината та да спре да краде и мисли нови простотии.

Като ще се забранява нещо, то да забранят всякакви ППС с изключение на линейката. На другите каквито и мерки да са единственото е, че става въпрос за лапане на пари. Нищо друго.

Винаги ме забавляват разни идиоти тъп Андрешко и Бай Ганьо. Сега ще ви светна какво ви чака и вече е застигнало Хага. Там никой не се интересува от вашите хитрини и правилата са следните. Кола произведена преди 2000г не могат да домуват в града.И с всяка година тази летва се вдига. Може да карате колко искате , но не може да домува. Това ще стане и в Сф и тогава какво ще правите драги ми хитреци ?! Всяка вечер до Богровите на паркинг и всяка сутрин да си я вземете за да си я карате из Сф вашата любима трошка !

Пич айде да ни ги разправяш тия друг път. Нито доходите ни са като в Хага, нито улиците ни са като там нито транспорта.

Поредната глупост която ще сътворят. Както и всичко останало. Например една от гордостите на управляващите - пробива "Ив. Гешов". Винаги когато минавам от там си казвам : Наистина е голямо НИЩО.

А най-добрата мярка е отстрняването от властта на престъпната и алчна герберска хунта, предвождана от тъмен балкански групировъчен мутро бос !

Абе те ще ми кажат. Аз съм си махнал катализатора на бенинката и дпф на дизела и си карам като пич из София. Да дойдат да ме хванат. Който иска въздух, да ходи на село. Тук е град и е нормално да мирише на газове и да мръсен въздуха. По-добре мръсен въздух и да си джиткам с колата, от колкото да седя като бедняк и да чакам рейса.

То и сега си си бедняк , ама си тъпо парче и не го осъзнаваш ! В белите държави милионери и банкери си пътуват с метрото , министри и премиери ходят с колело на работа , ама как човек да изкара селото от теб !?

Трябва да се ликвидира причината, а не следствията, а причината е, че в софийската котловина не могат да живеят 2 милиона души, 1/3 от населението на България. Трябва да се ограничи софийското жителство и то драстично.

Без да го възхвалявам, ама бай Тошо без да е много учЕн беше направил да има софийско жителство, което все пак регулираше тълпата. Но дадоха власт в ръцете на един философ и той с лека ръка махна софийското жителство. Това един от недостатъците на многото демокрация. А по-хубаво няма да става без да се промени ципа.

.. разбирайте накрая чипа.

Лесно е да се каже, но по какъв критерий. Може би в твоите представи ти трябва да останеш а другите да си тръгнат, ама може някой да наложи критерии по които ти трябва да се изнесеш и тогава друга песен ще запееш.

Аз ли криво му се молих, Аллах ли криво ме разбра, има една приказка. Та и ти така - кво пишат хората, ти кво разбираш? Че малко ли пари усвоиха всичките общински фирми, та да няма за поне един читав безплатен паркинг в София? Пари има, желание няма щото безплатния паркинг няма да напълни джобовете на тия, дето събират такси за всичко.

Пич, безплатен паркинг няма нито в центъра на Лондон, нито в центъра на Париж, нито в центъра на Ню Йорк. И трите града искат да намалят автомобилния трафик в идеалния център, а ти говориш за безплатен паркинг в София.

А в останалите райно на София стройте блок до блок и не оставяйте нито улици, нито тротоари, нито зелени площи, нито паркинги. Тъпчете хората, като добитък, но важното е да осигурите чист въздух на депутатите! Измет сте!

питам Общината защо не правят паркинги там където има общинса земя? не е нужно непременно да генерирате печалби като вдигате синя зона . помислете за хората .Билета е толкова скъп ,че и аз ще предпочета да си заредя колата с гориво вместо да ползвам гр.транспорт с 3 превозни средства отиване и връщане, само на нашия паркинг имаме 7 нови коли за около 3 мес.

Е как няма да се увеличи трафика септември 6 пъти, че нали през ваканционният сезон повечето деца и родители са на село при баба и дядо. След това високонадарените деца на депутаци и фолкпевици от село, учат не в обикновени училища, а някое елитно на 10 км от местоживеенето и мама или тате го возят с колата- най често джип!!!

Няма село което да не се пренесло в София, бариерата на магазини Била вече мИЕЯка, какво очаквате?

Ако не бяха презастрроили зоната от Манастирски ливади до малинова долина, чистият планински въздух от Витоша щеше да прониква бързо до най-ниските части на София и да се продължи естествената вентилация дори с много леки автомобили и пушеци. Ама нали и кьораво, и коьпаво трябва да е в полите на Витоша и дава рушвети... Ако бяха прокарали поне 4 радиални артерии към витоша, пак щеше да идва чист въздух. Сега в района старите квартали в центъра не може да се диша. Ама Софиянски вече се измъкна...

Всеки един ден през годината трябва да е така. Никъде в конституцията не е записано, че бай Ганьо трябва да ходи с личната си трошката до магазина на 100 метра или до работа. Както аз мога да ходя с колело лятото и градския зимата, така могат и всички останали. Колата се ползва само за разходки уикенда, или за пазар 1-2 пъти макс в седмицата. Ама за съжаление, средностатистическият бай Ганьо клони много повече към северна Азия отколкото към Западна Европа...

си, че някои хора ползват колите за работа. Не всички са бюрократи и топлят столовете по цял ден.

Разбира се че баничарките, бетоновозите и хамалските бусове се изключват от статистиката. Но ако вие сте някакъв прехвален дилър на застраховки/услуги и прочие отивате в центъра с метрото или велосипеда, освен ако не сте инвалид. За целта трябва градският транспорт да има незначителна цена, а центърът да е забранен за автомобили поне през делничните дни. Имате крака - използвайте ги, не гълтайте Калорекс.

Да разбутат и всички тенекиени гаражи които да влезеш карат по тротоарите и велоалеите!?

Енергийните помощи не са климатици, а въглища и дървда. Бедняците горят всякакъв боклук, но ако има приюти за тях с тополофикация, няма да има замърсяване. Ако увеличат заплатите, хората ще възобновят парното.

От кога общината ще подменя безплатно автомобилите на данъкопладците? Нали така прави с печки и бойлери на римляните, плащани с общинския данък МПС? Забравих, на тях ще разшири и вдигне синя зона! Звучи справедливо...

От кога общината ще подменя безплатно автомобилите на данъкопладците? Нали така прави с печки и бойлери на римляните, плащани с общинския данък МПС? Забравих, на тях ще разшири и вдигне синя зона! Звучи справедливо...

Истината е, че проблема може да се реши само, когато цената на градския транспорт стане адекватна - около 40 ст. билетчето и не ни карат да се прекачваме по 3 пъти, за да изминем 3 км. В момента на хората им излиза по-евтино да се придвижват до работа с автомобилите си.

Сметни гориво , ремонти , застраховки и не добавяй нерви и разходи за доктори дали е толкова евтино ;)

Може и да не е по-евтино, но със сигурност не е толкова скотско като да мръзнеш по спирките и да се тъпчеш с миризливи клошари в автобуса. Всеки иска да живее добре, ти например много ли те кефи тъпкането в автобуса сутрин?

като беше без пари пак не ви изнасяше и съборихте бай Тошо..носете си последствията сега!

Не закачай бай Тошо! Събориха го комунисти, бъдещи капиталисти на пленум на БКП.

Забрана за ползване на лични и служебни автомобили на държавната администрация, депутати, общинари, кметове и т.н.

Защо направо не забранят колите в цяла София?

Само МПС с ДВГ :)

Бе-е-е-е-е-е! Искаме по-често стригане и доене!

Йорданке, Крадлива Йорданке мари, опичай си пилешкия мозък! Докога с безумията в София?!?

Вие бай ви Ганя не мое да го метнете! Той ще си кара старото, що - щото няма пари за ново, BMW без забележки по външния вид, но с изпърдян двигател, що- щото ремонта на двигателя е скъп. И освен това кюмюра е евтин, малко мирише но се свиква.

Тъпата даскалица под влияние на още по тъпия си съветник , месията , всеки ден измисля някаква супер простотия.Обаче малоумните съграждани това избират .А Иво Христов наистина не е прав за80% , 99% са.

ще накарате приходящите да ни дойдат на гости заради чист въздух... После може и да им се предложи безплатно паркиране при постоянно такова за седмица... или нещо по-така.

Стига сте квичали за тези паркинги! Някой може ли да ми обясни парадокса как пред софийските молове е пълно с коли, а подземния паркинг безплатен и свободен! Смешни селтаци, напълнихте София, после си доведохте и измекярските семейства и си създадохте кочина като на родния ви мегдан. Проблема ви е че искате да ви видят колата, да спрете централно и случайно някой да не ви помисли за спрели защото ползвате градски транспорт. Кор за вас

си първичен. Желателно е да се замисляш понякога. Ясно, е че мисленето ти причинява болка, но опитай.

И аз мисля като Вас.Повечето от автомобилите с провинциални номера карат и се държат в София като покорители.Поспрете се бе,селяндури,София е Столицата на България,ама не е само Ваша,тя е града, в който сме родени и сме отгледали децата си.

Само високите такси са решението на проблема със селяните. Нека зонират и крайните квартали, да ги видим тогава. Билета за градския 2 лева!

Все пак на другите избори пак Данчето ще е избрана. Колкото и да не я търпят хората. За съжаление. При недостига на учители за който се говори, защо ли жената на иде да преподава, вместо да генерира нонсенси. Ама с тази руска филология, май няма да може да се пласира другаде. Та ще си я търпим....

Управляващата шайка се тресе. След по-малко от месец започва европредседателството. Ще идват началниците на Боко, пък на Данчето. Началниците на Боко и Данчето ще видят един ужасен град! Мръсен, неугледен, задръстен, изобщо пълна трагедия. А, от въздухът в София половината началници хванат алергии и ще се чувстват като асматици. И умниците Боко и данчето ще решат проблема по български - ще забраняват, ще нареждат, ще гловяват, ще арестуват, ще интернират, даже може и да ....! Важно е никой да не им се пречка. Това, че работата му е центъра или , че живее там тях не ги интересува. те трябва да се покажат пред началниците! А на софиянци ще теглят една майна!

d4

това са палиативни мерки! всъщност в центъра на София има ли пушещи комини??? ако има, кажете къде са! сигурно са по Витошка, Московска, Руски, Раковски и т.н.... направо общинарите да въведат прогресивен данък на всички столичани! дишаш - плащаш! дишаш учестено - плащаш тройно!

Който иска да си кара спокойно автомобил, да не плаща високи такси за паркиране, да се отоплява на въглища, пластмасови бутилки, парцали и въобще боклуци и да не се съобразява с околните е свободен да си продаде жилището в София и да си купи къща в обезлюдено село. Трътнали да ми обясняват хора, които живеят в апартаменти за над 100000 евро, че били бедни и не могли да си позволят по-скъпо отопление, скъпо паркиране и т.н. Софиянци не сме бедни дори и по западно европейските стандарти.

Както казваше Шефкед Чападжиев- "Гледай центовете доларите сами ще дойдат". Та не виждам защо да финансирам палаваите идеи на каката,. Не стига, че плащам за гараж, че не мога да си натоваря спокойно колата, а и още да ме дерат не съм съгласен. Да добавя, че си правя графика за деня с отчитане на пиковите часове в метрото, когато тази панацея на софийските проблеми е най-добре да не използваш.

живеят ония, които са имали двор и къща при социализма и са били очуждени за без пари. Над сто хиляди евро - в тях живеят ония, дето са взели от министерствата по някой и друг апартамент за да се "издържат".

По време на бай Тошо всяка вечер (нощ) се миеха булевардите. Около паркираните коли с маркуч. А преди това имаше едни катушки (макари) с маркучи и се миеше от Инженернаата фо Руски паметник. Този район помня, защото разрешемието ми да излизам сам ( около 10 годишен) беше за тази част на София.

обаче населението е било наполовина на сегашното! Вече сме друг век и друга база за сравнение.

По времето на Тошо и циганите имаха работа та нямаше нужда да крадат.

кой я плащаше тогава... Щото знам че се миеше.

приключването строежа на поредния паркинг в София разходите на общината се увеличиха и цената на "синя зона" ще се увеличи двойно. Благодарим ти Данче, ти си нашия идол.

На цървулите в парламента , довлекли се в София от пичка си лелина с партийни квоти ще напомня , че тоя филм сме го гледали при Живков. Целия център беше забранен за лични автомобили и беше пешеходна зона за удобство на пърделниците от МС и партийния дом , а също и малкото живеещи в идеален център. А знаете ли какво стана по Сливница, Константин Величков, Евлоги Георгиев????? Ад, адът слезе на земята. Сега ще стане същото. Няма голям град в света със забранен за движение център, защото живота на тези около центъра се првръща в ад. В Париж, през Лувъра минава натоварена улица-дели парка на Лувъра на две. Арките на входа - каменна зидария на 200-300 години са изподрани от камионите на чистотата, но на никой не му и минава през ум да затвори улицата, защото Париж не е само Лувъра и улиците не са бащиния на дебелосери пърделници , довлекли се в световния град с партийни квоти

бързо, защото ще го изтрият, а постът си заслужава!

все за замърсяване и екология се дрънка ама реално... Имам 2 коли. Едната е 100 г. кошник вече без катализатор и плащам данък 115 лв. Другата е нова с Евро 6 и плащам над 350 лв. данък. Как стимулирате хората да карат нови и екологични коли?!?

смесвай данъците с екологията ;-)

като нпма стиумли чрез данъцит е..ЕБ*Л съм ви екологията. Ще сикарам старата трошка докрайЍ!

Значи все пак, данъците няма нужда да се грижат за екология? Тя си е грижа само на данъкоплатците -логичен избор -аз ще карам нова, еко кола, за награда, бюджета ще ме цака с двоен данък, зер, щом имам нова кола, имам и пари. Щом искам екология, да си плащам за мерака. А ти, понеже не ти дреме за екологията, ще ти подарим и половината данък, за награда, нали?

Ако на входните артерии има осигурени паркинги за приходящите ежедневно и градски транспорт не на 20-30-40 минути, а на всеки 10 минути, ще има ефект. Ако улиците се мият всяка сутрин улиците в София, ще има ефект.

За целта трябва да ти вдигнат имотните данъци на около 2000 лв за двустаен. Всеки иска да му чистят и слугуват безплатно.

а "Пиротска" като е в центъра и е пешеходна и има само магазини, отопляващи се на климатици, защо е по-мръсна и по-изпочупена и от канала на Перловската река? Или дотам не достига въздухът от "Мария Луиза". Включвайте си в мерките ПЪРВО качественото метене, миене и ремонтиране на тротоарите и улиците, а не ни разправяйте за врели-некипели общинско-малоумни мерки, защото ние трябва да ви търпим глупостите!

В Бояна дишат по-мръсен въздух заради печките. Горките ! Да ги ожалиш!

чакаме те в автобуса. Тъкмо ще ти се отпуши носа като усетиш благоуханията на гратисчиите сигани - твоите избиратели ;-)

Общинари кръвопийци! Гласувах винаги за г-жа Фандъкова, бът но мор !? Не стига, че таксите за паркиране са едни от най-високите в Европа за най-бедните еврограждани, не стига, че синя зона се въведе и в събота /когато нито едно държавно учреждение не работи/, не стига, че съботната платена зона се увеличи до 18 часа - пълно безумие !? ами сега и тези нови мерки. Софиянци ще трябва да се добират до домовете си с дронове. Отвратителни, некомпетентни, некадърни общински съветници от всички партии.Безобразие - мислят само колко пари повече ще влязат в общината !? Но идват избори задници такива.

Миналата събота на паркинга близо до операта един служител на общината стърчеше като кол, за да пази място на поп със златни ланци да си паркира луксозната катафалка. Направи задръстване, но самоотвержено пазеше мястото на попа! Е на това недоразумение му викат общински служител.

Те "изборите" вече са ги спечелили, питай Цв. Цв. и професора М. Константинов от "Информационно обслужване"........Пък вие си "гласувайте".........:)

Не знам що си решил, че следващите ще са различни с нещо.

Да си харесате отново провинцията и да си се приберете там. Провинцията има нужда от кадърни хора, като вас, за да се съвземе. А софиянци, като разберат, че няма вече кой да им чисти лта, ще тръгнат и те по провинцията и така ще настъпи райско време за България! Браво ГЕРБ, браво Фандъкова!

2/3 от паркинга около Александър Невски се ползва от служители на Столична община като за целта им се издава служебна карта за безплатно паркиране. Така е около всяка държавна администрация. Значи цялата бутафория е държавата и общината да си осигурят спокойствие ли? Чиновниците да дадат личен пример и да се набутат в мизерното и претъпкано метро както и в мизерните автобуси. Кога ще видим Фандъкова в метрото или наколело? Ми май никога.

Броих местата за паркиране, отредени за държавните учреждения на малкия паркинг срещу "Александър Невски". Тринайсет от общо 26!!! Как може да минава през ума на нормален общинар толкова нагла мисъл?!

ще бъадт 25 от 26

Станишев е виновен! незнам колко станаха вече 10-15 години герб на на власт и няма управия. Какво пискане беше навремето за тези дупки, за завода за преработка на отпадаци . Циркове чудеса, 10 години по късно още нищо не е направено.

Може да купят още китайски малки и екологични дизелови автобуси. Там им слагат всякакви евро стандарти

златно правило в политиката - резки движения се правят до две години преди края на мандата за да има време хората да забравят. Кметските избори са ноември 2019 година и затова сега чиновниците се надпреварват кой да измисли по-голяма простотия. 4 лева на част синя зона си е направо рекет. Цената не може да има дисциплиниращ ефект. Отдавна са забравени тези практики. Ако общината предлага някаква услуга то тя трябва да покрива себестойността си. Е кое скочи толкова та два пъти да се вдига цената - заплатите ли, горивото ли кое? Пак ще има купища дела. За останалото също мисля, че няма да има никакъв ефект освен пълнене на общинската хазна с пари и поседващото им открадване през обществени поръчки. Ако чиновниците искат да разтоваря центъра да изкарат държавната администрация оттам както и купищата държавни структури. Я вижде зад ЦУМ какво става - колите са паркирани номер до номер даже номверата са изкривени щото се блъскат за да има място за всички. Там са поне 10 държавни структури и половината чиновници идват с колите си, а от метрото, което им направиха там всяка сутрин в 9 слиза една малка армия от служители. Това е начинът. Останалото е тормоз над собствениците на имоти в центъра и на приходящите в столицата...

най-големия майтап - тиквата да изгуби властта по време на председателството. Пак ще извадо онзи недоумяващ поглед ;-)

Всички мерки са за транспорта в центъра, а замърсяванете не е от там и основно съгласно анализите проблема е в битовото горене и незаконното палене на отпадъци. Вижте си картите на замърсеността.

Нека се започне с всички служебни автомобили на Министерски съвет , Парламент , всички министерства , Столична община и всички други държавни учреждения . Личния пример на чантаджиите ще е от полза за цялото общество ! И аз бих се возил в метрото с удоволствие като видя че и властимащите го правят . Даже и за Курни ще е по-безопасно в трамвая - не могат я стигнат такситата от фирмата на нейния човек Ивайло Павлов , дето си инсценираха катастрофите .

1. Всички депутати и общински служители да не ползват служебни автомобили, имаме страхотен градски транспорт. 2. Незабавно да се отнемат всички привилвгии на общински и държавни служители за безплатно паркиране в "цветните" зони. 3. Да се контролират строежите и ремонтите извършвани от "наши" фирми и да се следи доколко замърсяват около работните площадки. 4. Измиване на улиците Това е само началото.....

към това предложение. Точка 4 да се въведе задължително !!! Не помня в последните 10 години вътрешните улици да са мити. А преди цистерните всяка вечер обикаляха...Но тогава имаше вода и пари

Да не би да не ти харесва капитализма? Не скача ли през 90 г ? Кой си ти, че да търсиш сметка на боговете?

Пак се раждат недоносчета. КАто се въведе зелена зона в Лоценец - да не би да се увеличи честотата на градския транспорт в района? Тия лумпени наясно ли са, че градският транспорт е с ужасна схема и често се налага да се сменят по 2-3 транспорта, което прави живота АД?!

Навит съм, обаче мярката да важи за ВСИЧКИ. Изобщо, фен съм на всякакви малоумни забрани и ограничения, но само ако касаят и измислящите ги.

Системата е разработена от екип на БАН - муахахахаха!