Шофьор помете пешеходец на Аспаруховия мост

78-годишен пенсионер от Варна се бори за живота си, след като бе блъснат от лек автомобил на Аспаруховия мост тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор помете пешеходец на Аспаруховия мост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Равносметката за смъртните случаи за деня до сега е 3 + 1 потенциален. В Ерусалим сигурно няма толкова жертви.

Мел е, човека, с метачна машина. Какк да pазбеpа, ако, проститутка беше "забърсал", каква ли еpeкциа ще има във Диpа? баба Тодоpка

А пък сигурно, ако беше пресякъл на регламентирано място "пешеходна пътека" нямаше да го размажат, а? Като се качат на купчина ламарини и се мислят за богове на пътя! Толкова утрепани на пешеходна пътека, като в България, няма никъде по света! Да не говорим, че сигурно числото на утрепаните на пешеходна пътека в повечето държави е най-вероятно нула. Винаги намаляват и се съобразяват, като видят че наближават пешеходна пътека, а тук влачат ударения по трийсетина метра, което говори само по себе си с каква скорост са карали.

Абе шматко, всички на първо място сме пешеходци.Човек с колелета вместо крака няма.Дай сега когато не карам да ти скачам на капака щото съм на пешеходната пътека.Ами всеки може да прецени в кой момент може да пресече.При положение , че има места през 40-40 метра нацвъкани пътеки със келява сигнализация.И какво си мислите сприхльовци , че на някой му е приятно да гази пешеходци.Вски би трябвало да каже"Пази Боже", защото и с 30 да караш и с 5 км(на задна при маневра) никой не е застрахован.Осъзнайте се бе.Смятам, че пешеходеца по-лесно се контролира, отколкото водач-автомобил, което пък не значи, че трябва да караш като луд и да газиш.

ДА СЕ Е БОРИЛ ДА ПРЕСЕЧЕ КЪДЕТО Е ТРЯБВАЛО !!!

Аре пак пешеходецът виновен! А че карат като луди там? Че ограничението от 50 изобщо не се спазва и обикновено бичат с поне 70???? А тоя подход към Девня там пешеходците какво да правят, да летят ли? Как да пресекат според вас? В закона ясно пише, че всяко продължение на тротоара и банкета върху платното за движение е пешеходна пътека - там си има тротоар дейба, ама пешеходна пътека боядисана - няма..... вместо да видините пешеходците, що не вземете да засичате скоростта и да застанете един ден да видите какви рискови изпреварвания се правят от камиони и автобуси със скорост доста над 50? А за аспаруховия мост да кажа ли? Че там като карам с 50, ме псуват! Камионите натоварени бичат с 90! Я видите 1-2 коли да спазват ограничението... после пешеходецът бил виновен. Дейба и писанията ви дейба.... горкия шофьор, да го ожалиш, че пешеходецът се блъснал в колата му!

ох, пропуснах - същото важи и за градския транспорт - много рядко някой да кара в ограничението, обикновено тролейбусите, не че и те са стока, ако пред тях няма по-бавно движещ се, и често автобусите изпреварват коли, които случайно са си позволили да карат с 50-60

Май сме някъде в паралелна реалност... Там, където е станало произшествието няма не само движение на тролейбуси, но и въобще не минават НИКАКВИ линии на градския транспорт.

А, бе, как го четете тоя Правилник?!? Или въобще не го четете?!? В чл.196, ал.17 пише "На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение." Къде там, на оня 180 градусов завой, има "кръстовище"?!? Освен това, при навлизането в завоя от двете страни на пътя няма и тротоар, няма и банкет. Тротоар има само на 15-те метра преди кръговото, където има и пешеходна пътека с пътна маркировка. Пешеходецът е пресичал, движейки се по пътеката между храстите точно до пътеуказателя, на половината дължина на завоя (пътеката се вижда добре в Google Maps, за тези които биха се заинтересували). Като ти изскочи някой от крайпътните храсти, и с 30 км/ч да се движиш - все тая!

Навлизане в подхода според теб къде е???? В началото на подхода или с 180 градусовия завой??? Според мен е точно в началото, където има видимост и където са тротоарите, а не в завоя! Кво, станат ти гадно, щото и ти летиш там със 70-80 ли?

Ти ли си педала дето все ми се пречкаш на моста бе копеле аспаруховско.Следващи път с "Камаза" минавам дирактно през кухата ти аспарЮховска лейка.

Страшно неприятно.Дано човека оцелее а на водача спестят стреса, защото всеки може да е на негово място. там слизането от моста става почти на 360 градуса завъртане и завоя е с малка видимост.Същото е и от другата страна на спирка"Калин".Предидва дни излизам от завоя посока центъра на кв"Аспарухово" пред пешеходната пътека спряло малко камионче,Стопове не светят, а там има и малък пазар.Помислих, че имат работа със стока.Изравнявам се и изтръпнах.Човек-инвалид пресича.За такова кратко разстояние и ограничена видимост от камиона как да го видя .Не го пожелавам никому.