Забраниха паркиране на автобуси пред ”Невски”

Кметът на София Йорданка Фандъкова подписа днес заповед, с която забранява паркирането на автобуси пред храм-паметника "Свети Александър Невски".

Обратно в новината

Коментари - Забраниха паркиране на автобуси пред ”Невски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е добре! Сега разкарайте и автобусите, които спират по Мария Луиза от страната на ЦУМ и джамията. А след това беузмно паркиралите на два леда автомобили по Мария Луиза точно пред Дирекция Миграция. Само да предупредя предварително, че те са на милиционери. Ако стане това ще съм сигурен, че в столицата започва да се въвежда НЯКАКЪВ ред.

Живея на 300 метра от площада и храма ,от повече от 50 години там пристигаха туристическите автобуси и от Невски започваха обиколките ,нека да забранява пътнически линии и други автобуси ,но да останат туристическите автобуси ,няма по подходящо място от това за един чужденец да започне да разглежда града.

Проблемът е, че те почти всички са туристически. Но повечето не водят туристи да разглеждат София, а изолзват площада като автогара за екскурзии в страната и чужбина. И както винаги у нас заради некоректните ще си изпатят всички.

Гуд нюз:) Здрасти Дир, сайтът ви е обновен много приятно и работи перфектно!

И откога влиза в сила това?

Управляващите последните години превърнаха града в един голям паркинг. Върху жълтите павета на пл. Батенберг, на гранита до Народния театър, до Александър Невски, Борисовата градина навсякъде паркинг за стари автомобили. Всичко това е олицетворение на нивото на управление на града.

Точно пред "св. Ал. Невски" на 24 май -най българския праздник става световен фестивал на чалгата. Да видите какви маанета и гюбеци се вият там. Нашите хабитуриенти кълчат баджаци до сутринта.

А защо пред Кметството , на метри от Александър Невски тротоара е превърнат на паркинг? Защо не махне от там колите на общинарите и не ги накара да ходят с градски транспорт, както всички останали хора, които работим в центъра?

съвсем ще преебете туристичекия бизнес,който и без тва в България е най слаб от цялата планета. Затвори незаконната автогара, но не гони туристическите автобуси, малоумке!

Хам чи кък да стани таз работа? Ако ще паркират на същото място си остава автогара. Или викаш просто да я узакони?

ти от село софия излизал ли си?!? Задаваш повече от тъпи въпроси! Всеки ден се убеждавам, че процента на дебилите не е само 80!

Браво на Фандъкова , браво

Ами да забранят и паркирането на депутатските коли. Или те са богопомазани от кметицата...

Депутатите ходят на работа пеша или с велосипеди. Е по някога им се налага да се изнасят с бял автобус под овациите на всенародната любов.

Поредната глупост. всяко лято точно там пристигаме с туристически автобуси и от там започва пешеходната обиколка на София.Сега къде да стоварваме туристите?. Как да поведа 40-50 човека на +35 например от стадиона "Васил Левски"?

Нали не са 40-50 деца на 3+, примерно.

Това са туристи. Те са си платили за една приятна екскурзия. По цял свят се стремят да улеснят нещата.За един трансфер летище-хотел на повече от 30 км. с автобус вече са недоволни. Ако им искаме парите ще трябва да ги заработим. Иначе ще ходят другаде.

Браво на кметицата.

Фъндъкова на кого помага с тази забрана? Сега на гражданите - туристи става по-неудобно, защото няма паркинг в центъра. За това ли са я избрали герберастите - да пречи на гражданите на София?

Ей, кон, браво на Фандъкова, това е храм, не автогара!

То тези от храма нямат нищо против да събират парсата от туристите да не стане утре пАри нЕма олеле.

Спокойно напролет току виж разрешили паркирането срещу заплащане, но вече на подходящите фирми иначе сами си режат клончето с туристите.

Там престоя е платен вече 2 години. 20 лв. на автобус за 24 часа.

А кога ще забранят движението на издухани курници в бг?

Да живейят Биемвйе тройка и Гоуф двойка!