Мъж почина в коридора на болница, не го приели

45-годишен кърджалиец е починал в коридора на болницата в Първомай, след като часове наред бил разкарван по кабинети без да бъде приет. От болницата отрекоха.

Обратно в новината

Коментари - Мъж почина в коридора на болница, не го приели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че е пиел да пиел е ,че е бил с наднормено тегло да така беше ,че е не е отишъл навреме да закъснял е , но за тези 4 часа в болницата те не са направили нищо , като са видели,че е с бронхопневмония, тежка защо не са му сложили кислороден апарат

Имам въпрос: Починалият (Бог да го прости!) де факто на територията на тази болница ще бъде ли отчетен като смъртен случай от тази болница? Много грозно звучи, но каква е била истинската причина да забавят приемането му - да не се регистрира смъртният случай при тях, защото са виждали "изключително тежкото му състояние"? А за смъртни случаи май режат от бюджета и от заплащането, не е ли така?

що не вземат да пратят бедните болните и безработните в концлагер

Поредният убит българин, поредният успех на българското тиквесто здравеопазване.

Нали това е целта на тази здравна система - да се откажем изобщо да търсим лекарска помощ. Най-ненужното звено - личните лекари, са ключ за постигането на тази цел. Аз също избягвам да търся лекарска помощ, защото разкарването до личния лекар/т.е. отсъствие от работа за няма нищо/ и несигурността дали ще има направление ме отказват. да в случая с този човек това се оказва фатално. Премахнете идиотията с "личен лекар" и ни дайте достъп до специалистите лекари. Пребройте свмъртните случаи или инвалидизиране поради погрешна диагноза от личен лекар и ще се ужасите от погрома. Не може да имаме качестевно лечение от пенкелери, които само вдигат рамене и прибират необлагаема такса.

Поредният убит българин в кърджали

Динко пукал ракия като за последно. Не пиел антибиотици, защото му пречат на ракията. От десет дена бил с бронхопневмония, ама се правил на мъж. Защо е ходил до болницата въобще?

Чудя се някой дали чете какво става по болниците.Срам и позор.Докога ще чакаме някой да премахне тези търговски дружества и да оправи батака в здравеопазването

Че премахни ги ти бе, бахта в отворкото.

Лекарите са много бедни. Заплата е само 500 лв. Държавата не дава пари за здравеопазване. Условията в болниците са лоши. Повечето лекари избягаха вече на запад. В България пациентите са нагли и смятат, че лекарят им е длъжен нещо. Едва ли не лекарят им е виновен, че са болни. Инак не мислят за здравето си, плюскат тлъсто като свини, наливат се с ракия, пушат като комини. Денонощни банкети, купони и от масата направо в леглото. Когато си разсипват здравето не риват, а га се разболеят лекарите им виновни. Освен това не желаят да плащат подобаващо, заради това ще шетат от болница на болница и ще висят по коридорите! Та и ние лекарите сме хора и ние хляб ядем.

Лекарските заплати са доста по-високи. Говориш случки от преди 10 години най-малко.

Що плащате здравни бе, бунаци ?!

Здравните осигуровки се събират от НАП и са част от всички останали данъци. Ако не плащаш данъци, следват глоби и пандиз!

НОИ, не НАП.

Звучи като виц Зима. Вънка е поледица. Стои пребледнял пациент със счупен крак пред травматологичен кабинет в Пирогов и пъшка. Излиза доктор и хвърля небрежен поглед сякаш търси някого или нещо. - Докторе, счупих си крака на леда, не издържам повече, моля Ви, много ме боли. - Абе ти да не си пил бе? - Не, докторе аз не пия. - Хм, даа ама аз пия! - Добре бе докторе, ще почерпя. Само кажете какво пиете. - Какво пия ли? Кешовица мойто момче ! Кешовица Стоданка, и то по цяло кашонче! А нещо много ми е пресъхнало гърлото.

При поледица и счупен крак по западните демокрации наистина има кешовица, ама я плаща този който е длъжен, ама не е почистил леда. И счупените крака са рядкост!

Какви са тези глупости бе? Кой ти разправя такива небивалици?

Какви са тези глупости бе? Кой ти разправя такива небивалици?

Ей, ррр, ууу, не ни пипайте Кешовицата бей! За кешовица чиляк затриваме! Имайте го напредвид га ви потребваме. Ими тъй де, демокрация ли шъ праим или комундета разни шъ ни оправляват. Па и докторо кат митничаро, кат катаджията, кат адвокато, кат, да неизброявам още кат кого, и той душа носи, и той челяд храни, и той у странство сака да отмаря, зер не знае що е хубаво ли ?

Два пъти съм посещавал Пирогов и съм стоял пред травматлогията. Първия път аз бях пострадал. На 55-тата минута от идването ми ме гипсираха. Втория път водих пострадал колега. За 45 минути го оправиха. И в двата случая сме плащали само потребителска такса. Вицове и аз мога да разказвам, ама на бялото черно не мога да кажа.

СПОКО КРЕТЕНИ! Съвсем скоро в БГ НЯМА ДА ИМА НИТО ЕДНА РАБОТЕЩА БОЛНИЦА! Да не мислите че на управляващата пасмина им пука за вас! ХАУ!

Много ми хареса един виц,реклама на погребална агенция:"Извършваме довършителни работи след клинични пътеки".

МБАЛ ,,Сан трапо,,-ООД........Дори и в тъпата америчка премахват ,,клиничните пътеки,, и парите следват клиента,, като принципи.

комунистически трол, умри, ти си тъп и любимата раша

Има ли останал някой още, който да си спомня от личен опит, а не от книжките, здравеопазването при соца? Спомня ли си някой колко лоша бе здравната система Семашко? Спомня ли си някой, колко недоволни бяха тогава и лекари и пациенти, колко се роптаеше против правителствената болница предназначена за елита. Затова един зъболекар през 90-те започна Реформата: И парите ще тръгнат след пациента, и тогава всичко ще си дойде на мястото, ще се пресече докторската бюрокрация, ще се пресече лекарската корупция и рекет, няма да има вече разтакаване на пациентите, и всички ще бъдат доволни, защото ПАРИТЕ ЩЕ ВЪРВЯТ СЛЕД ПАЦИЕНТА!"- Такава бе мантрата на Д-р Семерджиев или който там беше, и без това не бе измислена от него. При "Семашко" имало много бумажтита, сега от бумажтина лекарят не може да си прегледа повече от 1/10 от това, което е правил преди. При "Семашко" лекарите се били корумпирали, тогава докторките се радваха на букет цветя или кутия бонбони, а ако занесеш на доктора бутилка водка или уиски, ставаше вече твой приятел. Сега не малко хора продават къщи, продават ниви, ипотекират жилища, надявайки се да си купят живот. Тогава ли здравеопазването бе неефективно? А сега? Много пари се наливали в здравеопазване, коити все някъде изтичали. КЪДЕ ? Къде бе хора?! В пациентите ли?- а защо тогава са недоволни? С колко се подобри здравето на нацията и с колко се удължи животът???! Къде текът парите ни за здраве?, питам аз! В лекарите ли?- а защо тогава цели випуски абсолвенти на МА напускат родното здравеопазване а тук работят старци на по няколко места? А къде са медсестрите? Само здравните мениджъри- дал Господ бол. Кажете ми моля ви се как може една болница да лекува на загуба? Нима защото е излекувала всички болни? Как може една болница да работи на печалба?-като превърне здравето в бизнес и търговия, като подбира платежоспособни пациенти и "пътеки", като пациента се задължи да "избира екип", като изписпа пациента на втория ден защото за толкоз плаща НЗОК? Каква е тази медицина, в която за качествата на доктора се съди според това в каква кола се вози и с какви пари разполага? Каква е тази медицина, в която част от докторите са загубили скруполи да си искат пари даже от свой колеги и да им поставят финансови условия! Зададох веднъж врички тези въпроси на един професор по здравен мениджмънт, тои наведе глава, смънка нещо и вече ме избягва.

Ще те избягва я... заврял/а си му целия "мениджмънт" отзаде! :) Да не дава Господ да опираме до лекари на днешно време! Ако натам тръгне работата - направо да си ни прибира!

Най-трудно се диагностицира двустранна пневмония, защото не се чува нищо, просто няма дишане. При някои хора настъпва за 1 ден, затова трябва да се отреагира своевременно.

Няма пневмония за един ден. Има проспани дни, през които е трябвало да се отиде на лекар.

Мили приятели, Вие някога чули ли сте, лекар да е признал грешката си ??? НИКОГА! Ето затова не мога безрезервно да ги приема. Направиха ги търговци това е.

Няма как Аз да признавам грешки, след като НИКОГА НЕ ГРЕША. За пример е Лазар, който "върнах" към живота.

лекар-стоматолог, с Паркинсон, с две треперещи ръце, много силен тремор, НО няма инвалидност за него, защото в България Паркинсон - това не е болест, за която се полага инвалидност. Булгаристан - с крадливи и тъпи управници

Инвалидността откога зависи от професията?

"Въпреки усилията на екипа..." - универсално клише на черна душа в бяла престилка. за какви усилия става дума?! за усилията на черни души в бели престилки да разкарват болен човек и да го държат да чака болен и гладен в коридора, докато си отиде като куче. това не са доктори, а мързеливи и алчни бюрократи. подкупни гьонсурати и търтеи на държавна заплата!

Има една ...градска б-ца в София, където преди 10 години, докато чакахме за прием в болницата близо три часа на пейка в коридора и болната ми майка посиня от сърдечен пристъп и едва не умря, не издържах, нахълтах в кабинета и изкрещях: "Няма ли да я приемете?! Тя умира отвън!". Отговорът на "лекарката" беше: "Ами по-добре, тъкмо един пациент по-малко!". До ден днешен се чудя защо не я ударих поне, макар че мен щяха да осъдят.... Не е кризата виновна, нито липсата на пари, просто са безчовечни тези в белите престилки в България, но това никой не го и споменава от управляващите и от техните ръководства в болниците

искрено пожелавам на всеки подобен "лекар" да умре наистина като куче, без грижа и от най-близките си!

Има една ...градска б-ца в София, където преди 10 години, докато чакахме за прием в болницата близо три часа на пейка в коридора и болната ми майка посиня от сърдечен пристъп и едва не умря, не издържах, нахълтах в кабинета и изкрещях: "Няма ли да я приемете?! Тя умира отвън!". Отговорът на "лекарката" беше: "Ами по-добре, тъкмо един пациент по-малко!". До ден днешен се чудя защо не я ударих поне, макар че мен щяха да осъдят.... Не е кризата виновна, нито липсата на пари, просто са безчовечни тези в белите престилки в България, но това никой не го и споменава от управляващите и от техните ръководства в болниците

Болниците станаха морги. Лекарите - погребални агенти.

ЗАКРИЙТЕ БОЛНИЦАТА В ПЪРВОМАЙ! Седнали да протестират разни там "медици" из провинцията, а хората мрат като мухи непогледнати от никого! Просто човекът е седял в коридора и кротко е търпял, умирайки, без да бъде забелязан дори! Факт! Защо няма уволнения поне?! Или умрелият си умрял, а останалите живи - на работа и макар и с мижави заплати, все пак със заплати!

Каквото народ управа държава и всичко останало некадърно.

проблемите са комплексни административни , менажерски , финансови наи вече , но един които убива наи вече е отношението към пациента или медицинските работници ,,,,,,,,,,тотална деградация в случая пациента е потървпещт. поне като умира човек да е със достоинство ,,,,,,,,,,,мама му стара и това го няма

на този пациент в активна възраст е свързан с грип с усложнения-бронхопневмония,миокардит вкл смърт ,а не с конкретния престой в коридора.

Вероятно ще мре, за какво да го приемат?!

Нямам абсолютно никакви съмнения, че пациентът е бил разкарван и мотан до последно - говоря от личен опит. Лекари си позволяват да се гаврят и да мотаят дори собствените си колеги - лекари, когато им допрат до услугите. Случва се и лекар да поиска на лекар пари, когато вторият е в качеството си на пациент на първия. Самият здравен министър призна, че е давал рушвет на колеги, смятайте за каква корупция и безскрупулност става въпрос в българските лекари!

С плюс - който вярва на думите на бащата и на пациентите! С минус - който вярва на думите на лекарите и сестрите !

Какво общо имат тук сестрите? Те са само изпълнители на нарежданията на лекарите - нито могат да преглеждат, нито имат право да приемат пациенти.

За сметка на това отношението им към пациентите е все едно те колят и бесят.

освен лекарири съдии и др. си пропуснал и адвокатите...

Малко уточнение: - казва се айдук_ати !

Така е, защото няма сега целия Първомай да се изсипе пред болницата и да иска правосъдие. Да не сме цигани я. Ще си мрем тихо и кротко

FuckTheEU

За какво правосъдие говориш? Съдийската мафия да осъди лекарската мафия? В държавата на мафията, където дори премиерът е Дон, това е невъзможно...

Еврокомисията скоро идва в софето. ПОДГОТВЕТЕ СИ ВЪПРОСИ към нея!!!

Нека Десислава Атанасова да коментира това! Нали е борец за правда! Нали е била и здравен министър. Нека каже: ЗАЩО ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА НЕЩА? И НЕ САМО ТЯ! НЕКА БОРИСОВ И ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР СЪЩО ДА СЕ ИЗКАЖАТ ПО ВЪПРОСА. НАЛИ БОРИСОВ ЗА ВСИЧКО ИМА ОБЯСНЕНИЕ! ХАЙДЕ, ДАВАЙ, ОБЯСНЯВАЙ! ЗАЩО ХОРАТА УМИРАТ В КОРИДОРИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ? ЗАЩО ЧОВЕКЪТ Е БИЛ РАЗТАКАВАН С ЧАСОВЕ, ДОКАТО НАКРАЯ Е СТАНАЛО КЪСНО? НАЛИ ВИЕ СТЕ УПРАВЛЯВАЩИ? ХАЙДЕ, ОБЯСНЯВАЙТЕ!

Какво има за обясняване, та да се притеснява Борисов? Тази история специално е режисирана от БСП за да компрометира пожарникаря-слънце!

Дойчевелето и частните болници в яростна пропагандна война срещу държавното здравеопазване. Да бъде сринато до основи ! Всички болни - в частните болници. 90% от хората няма да имат пари дори да починат в коридорите им.

В държавното за само некадърници, нормален лекар там няма. Само тези, които нищо не става от тях. Факт, питай ако имаш познати лекари, кой в чужбина, кой САМО на частен кабинет, кой в частна болница и частен кабинет, на държавното току-що завършили студенти или тотални некадърници завършили защото баща им е лекар, или баща им е партиен секретар..

stan_posta@

Не е точно така, но продължава да се влошава. И тази пропагандна кампания, с такива "съобщения", пълни с недомлъвки и лееееекички така, поизкривявания на истината, помага за сриването на системата на държавното здравеопазване. Кой печели от това ? Кой губи ?

И в частните е така. Те идват там от държавните. Същите нагли източвачи. Като ги хванеш, че правят далавера полудяват.

Напълно вярвам на бащата, защото и на мен ми се е случвало да вися с часове по коридорите на болниците и тоне веднъж! ТОВА Е ПРАКТИКА У НАС. Ако не си с някой вътрешен човек, си обречен да висиш до припадък.

Днес сутринта на един мой работник му пристигна писмо, че починалата му жена преди 8месеца е била сега през ноември хоспитализирана за няколко дни!!!!!!! На съд няма смисал да дава дакторката разписала хоспитализацията. Съда ни е пълен буклук в българия! Но мисли да звънне на господари на ефира, и дана.

A aз видях как куция настигна бързия влак. Мисля когато пак си фантазирам, да извикам ГоспУдари на Платените Репортажи.

ГЕНОЦИД. И НА БЪЛГАРСКИТЕ "ЛЕКАРИ" ЩЕ ИМ ДОЙДЕ РЕДА. БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ МНОГО ПРЕДИ В ТАЗИ СТРАНА ДА ОСТАНАТ САМО "ЛЕКАРИ", "СЪДИИ", "РАЗУЗНАВАЧИ", МУТРИ И ОЛИГАРСИ.

Лъжат като дърти цигани. Категорично бащата" лъже" те така са се старали, че чак пушек се е вдигнало. То бива безчовечност ама... Като нямаш сърце не си за там ходи на полето за да не умират хора и да ви лащаме заплатите с нашите данъци. Колко и да наливаме това е буре без дъно, милярди да се отпуснат всичките ще ги окрадът

Болниците станаха морги. Лекарите - погребални агенти.

Всяка седмжица публикуват некролози на хора, дето сте им събирали 5-6 цифрени суми за лечение в чужбина. Ама там не плюете. Пак събирайте!

Поне имат шанс, у нас в коридора шансът е 0.

КАКВО ДА СЕ КОМЕНТИРА .ТАКА Е ХОРАТА УМИРАТ В КОРИДОРИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ БЕЗ НИКАКВА ПОМОЩ. АМА НИКАКВААААААААА, СИСТЕМАТА Е ТАКА НАПРАВЕНА УМНИ УПРАВНИЦИ

епа то и балканите починаха в чакалнята на европата! и кво? нищоооооооооооооооо....

До къде докараха здравеопазването- само крадат и грам работа да не искат да свършат. Отвратен съм от мутризацията, която води до простащина в цялата ни държава и навсякъде, не само в болниците. А най-лошото е, че това явно е заложено като цел в цялостното управление и безхаберие..... дано и те да имат нужда някога и на тях да не им обърнат внимание!!!

Хора, разберете щом някой има дилатативна кардиомиопатия, при EF

Искам да разбера, но не мога. Какво е това EF?

Питай 45 !

Exit fatal?

За неразбиращия!Най-повърхностно от дописката.Човекът е бил с дилатативна кардиомиопатия-това ще рече,че сърцето му е било като''отпуснат мях'',инфилтративна пневмония,захарен диабет,най-вероятно с кетоацидоза,метаболитен синдром с наднормено тегло,диселектронемия и т.н. и т.н.=на смърт

Напълно е възможно!!! Човек не трябва никога да ходи сам в болница, никой няма да му обърне внимание. Аз съм плащал десетки хиляди левове здравни осигуровки и също на няколко пъти да се случи и с мене, и то тука в София...

Абсолютно точно ноблюдение. Ходих сам в болница за роднина, направо един боклук уж доктор ме изхвърли, а имам законно притежавано оръжие и бая се зачудих да не го използвам.

Бог да прости човека. Съболезнования на близките. Тук искам да кажа, че преди десетилетия се е мряло от пневмония. В днешно време пневмонията е лечима, ако е хваната навреме т.е. в началото на заболяването и е започнато адекватно своевременно лечение. В противен случай следва умирачка, ако някой случайно оцелее то няма да остане без последствия.

От какво се хваща тази пневмония, как да се пазим от нея?

Нека да ти каже 45 !

До колкото знам се явява усложнение от не лекуван грип или сериозна настинка.

много дълга бе дрОгари.. Добре че човекът е бил под покрив.

хората които работят в болниците ги е грижа едиствено за парите от здравната каса и като източат всичко те изритват дори и да умираш

В болница умират и се раждат хора!45,никой не работи за безпари,впрочем само в робовладелското общество,ако си чувал за него!

Някаде четох, БГ била на второ място по смъртност на населението, след африканска държава Лесото!

Добре, че човека си отиде навреме, сега няма как да му се вземе шофьорската книжка за диабет и наднормено тегло.

Даммм, така управляващите преподредиха приоритетите си и законите, че до лудост ще докарат няколко поколения. Има още много пари да се получат по евро-линия, затова по здравна каса не трябва и да умира човек! Този мъж поне е стигнал до болницата... и е имал надежда допоследно за помощ, а някои млади хора не успяват да дочакат линейката дори, защото квартали, построени преди повече от 30 год. са непознати на шофьорите, каращи линейка...мъка.

Как ще се мре като нищо не ме боли.

Щом като нищо не те боли, вече си умрял . . . !

А аз вярвам на бащата ...

Всички вярваме на бащата...Бялата мафия, или как да не и попаднеш в лапите! Баща ми го лекуваха така, по нови методи, по клинични пътеки...Помня думите му-"Сине, тия пътеки ме водят към небето..." И така и стана. Мисля 63 години не са много...

Що за наглост от страна на въпросния г-н?! Хората вече карат трупове по болниците, за да уронват престижа на лекарите и най-вече тлъстите им шефове!!! Ами прави са лекарите и шефа на болницата, умрял човек никой не може да излекува, това да не са ви шамани и тем подобни!!! Аз, за това, предлагам, вече като боледуваме и имаме здравословни проблеми, директно с погребалната агенция да се свързваме!

Обаче псевдо журналята много ме кефят. Само чакат нещо да стане и правят раздухване до небето, ама дали е така, каква е причината, няма значение! Важното е плюенето да започне! Направо изгонете всички лекари и сестри и да се успокоите! Всички в затвора! Иван Костов също! Доц. Иво Христов също!

Не пипай Христов!Сакън!