Камион прегази 19-годишна студентка на пешеходна пътека

19-годишно момиче от село Дагоново, община Белица, е било блъснато и убито на място от камион, докато пресича пешеходна пътека в Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Камион прегази 19-годишна студентка на пешеходна пътека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Jalko za momicheto!Pochivai v mir.... az i do den dneshen si spomnian dumite na moia inztructor: "Vinagi kato nablijish peshehodna puteka, namali skorostta, zashtoto moje izvednuj da izskochi niakoe dete" Tova mi se e zabilo v glavata.Oshte poveche v naseleno miasto.... napravo niamam dumi...

ТРАГЕДИЯ !!! От където и както да погледнеш етрагедия...за младото момиче,нейните близки,НО и за колегата и семейството му ! Какво ли не съм видял в дългата си практика,опазил ме Бог от сериозни инциденти /а може би и аз/,но винаги,от точно такива,нелепи и със загинали млади хора,дълбоко покрусен! Вярвам,че колегата е с практика още от преди ,,промените,,когато шофьор,особенно провесионален не се ставаше за месец време,моля се и да е бил изряден,НО... Как да го кажа...в повечето случаи и пешеходците постъпват хазартно и НЕПРЕДПАЗЛИВО,дори и когато ползват пеш.пътеки! Мин.година,влача на буксир /мека/,аварирал мой колега през нас.място...Наближавам пеш.пътека,при това повдигната...видимост прекрасна...няма никой...скорост не повече от 15-20 км/ч и...в следващия момент забелязвам ,че насрещната кола спира и дава път на две момичета да пресекат от ляво/надясно към мен...аз вече съм стъпил,но зад мен ,вързан с колан/ярък на цвят/е колегата...спирам,колегата...също,но тези девойки забили глави в телефоните и със слушалки на ушите ,НЕ ГЛЕДАТ къде ходят и щяха да се ПРЕБИЯТ,СПУВАЙКИ СЕ на буксирния колан м/у нас ! Добре,че тромбите ни бяха силни,та се ,,събудиха" от захласа си в пустите фейсбуци.... Съболезнования ! И ХОРА...ПАЗЕТЕ СЕ САМИ...ВНИМАВАЙТЕ И НЕ РАЗЧИТАЙТЕ ДРУГИТЕ ДА ВИ ПАЗЯТ! ЖИВОТЪТ Е ЕДИН И САМО ВАШ ! БЕЗАВАРИЕН ПЪТ !

Случка преди няколко дни карам с около 40 по " изчистените" улици в София при което забелязвам двама тинейджъри забили поглед в телефоните запътили се към пешеходната пътека на около 12 - 15 метра пред мен.Без да се огледат стъпват на пътеката в моето платно добре ,че ги забелязах преди това набивам спирачки но колата поднесе на ляво и се озовах спрял в насрещната като и другия водач едва беше спрял младежите чак тогава разбраха че нещо става единия побягна пред колата другия се върна на зад.Никакво повтарям никакво предимство не им дава пешеходните пътеки в този случай защото ако беше натоварен бус или камион нямеше да успее да спре и щеше да има още една такава статия . Без да се огледам и уверя че шофюрът ме е забелязъл и намаля скоростта пешеходната пътека ми дава предимство единствено при Св. Петър.

Искам да прочета статистика, колко са загиналите на пешеходни пътеки, които са извън кръстовища регулирани със светофари. Прави впечатление, че много пешеходци тръгват да пресичат без дори да се интересуват, идва ли в близост транспортно средство. Да погледнем анализа: кола движеща се със скорост 50км.ч има спирачен път 25 м. Тогава, на какво разчита пешеходец, който внезапно тръгва по пешеходната пътека, без дори да погледне към пътното платно, което пресича. Кой създаде това безумно предимство, след което последваха много жертви и объркани животи?

Кола с 50 няма път 25 м. Това е някаква лъжа, дай да видим къде го прочете. От опит знам, не съм чел за спирачния път. Много по-малко е, например 5 м, ако не и 3 при аварийно спиране. Затова и намалиха скоростта в града от 60 на 50.

Дори в София все още се намират селяни, които да не спират на пешеходни пътеки или да паркират ВЪРХУ пешеходни пътеки, на спирки и където им падне. А КАТ и полицията не правят нищо. НИЩО! За 2-3 месеца може да се наложи реда в тази малка селкска държавица. Проблемът е само един. Никой, който е на власт не иска ред. В мътната вода най-лесно се лови суджука.

Докато делите хората на селяни и граждани, това ще е положението! Защото. Гражданите не мачкат селяни по пътищата, нали?

В България цари пълна анархия. Това е истината, а не глупостите, който ви дрънка телевизионния измамник Тиквун от екрана. Анархия и беззаконие - това е в момента България.

Много жалко за момичето,но не мога да не се запитам как не е видяла че идва огромен камион ,как не го е чула ,все пак тези машини издават доста силен звук ,ако беше кола или мотор да не го видиш от паркирани коли ,но това е камион висок 3 метра ,това дете със слушалки ли е било ,в телефона ли е гледало ,нямам обяснение ,за вината на водача не коментирам ,но всеки е длъжен и да се пази и внимава ,пътеката не е гаранция за безопасно пресичане .

Шофьорът на камиона като е взел книжка за професионален водач, тря бва да е бил наясно, че ще управлява 20-тонна машина. И че такава трябва да кара, че да може да спре при извънредна ситуация. Всяка пешохдна пътека има обозначителни знаци и ТОЙ трябва да е подготвен, че може някой да изкочи на нея!!!!

ПУСТИНЯК

Толкова терористи с книжки по улиците,че човек вече го е страх да пресече. И всичко това защото няма контрол и наказание. Част от геноцида над бг народ.

За какъв спирачен път говорим. НАСЕЛЕНО място е. Град. Съобразяване, спазване..............и т.н. Следва наказание и отнемане на правомощия, и няколко дена затвор. За всички нарушващи. Докато не се заемат безхаберните с изпълнение на законите, този народ няма да спазва правила.

1. Проверовъчен изпит за всички; 2. Як контрол по пътищата 3. Жестоки наказания за всеки нарушител!!!

Кой да ги провери тези всички? Останаха само неграмотни проверяващи, като теб - ЗДП не знаят, ще проверяват - за едни пари.

Да извадим шофьорите от колите - да ги наредим по пешеходните пътеки и ... газ.... Който оцелее, ще кара по-внимателно. Никой не се е родил с кола и всеки е пешеходец!

Ако извадиш шофьорите от колите - няма как да извършиш експеримента. Това е слабото място на мислителите, които изключват едните участници от движението и натам се шири болната им фантазия.

И сега пак 3 дни репортажи и статии. Законови промени..тралалала..и другия месец пак. Важното е, че по Витошка нЕма празно.

А какво прави 20-тонен камион на пешеходна пътека в градски улици? Утре някой ще опита и самолет да приземи там.

Ами няма алтернативни пътища, пак трябва мислене, работа за да ги направят, или поне организират движението. Те (общинарите) могат само да лапат рушвети от строежа на лежащи полицаи, като съучастника им тук на форума.

Полицията работи за мутрите!!! и нищо друго не пипа

Тъпанаре, спри с твоите тикви, ти друго не можеш ли да измислиш. Трол си, та си изперкал вече. Ако беше мааалко по умен, щеше вече да си разбрал, че тъпизмите ти не минават.

Тиква премиер = тикви из цялата държава!!! и така минават вече 9 години що народ изпомачкаха заради ТИКВИТЕ в управлението на държавата ....

БРЦК

Проблема се решава само и единствено със разделяне на пешеходците и колите. Махнете всички пешеходни пътеки и светофари и ги заменете с надлези и подлези. Това е единственото решение. Не се прави щото най-евтиния светофар е 1мил. , а един надлез е доста по-евтин.

Абсолютно си прав. А не се прави, защото чиновниците на изборни длъжности на местно ниво, не само в МС и НС, са крадци без съвест.

Светофара не е 1 милион, а и надлеза не е по-евтин... Решението е просто та просто - стръмни гърбици НА ВСЯКА пешеходна пътека и там жертвите вече ще са 0 /нула/.

Нищо подобно, това пречи на движението на автомобили просто и е решение от идиот за идиоти.

БРЦК

Като не разбираш не сери. Виждал съм фактурите в София. МИНИМАЛНАТА цена на светофар в София се плаща от общината 1милион лева. Това е за пешеходен светофар с 1 тяло. Голямо кръстовище може да излезне към 5-10милиона. МИНИМАЛНАТА цена на една пешеходна пътека тип спящ полицай е 20 000 лева. Сега вече знаете защо ги има през 2 метра. усвояват се едни пари, а за 'войната по пътищата' на никой не му дреме.

Ти ли ще ги носиш хората, които имат проблеми и не могат да изкачват стълби, инвалидите, майките с колички????

Съжалявам за момичето. Щом е станало на пешеходната пътека значи шофьора е виновен. Може да е карал бързо и не е успял да спре, или пък е бил под влияние. Нагли шофьори бол.

Ние тук се мъчим да разберем какво да се прави за да не се случва такова нещастие, не просто кой е виновен. Понеже не става дума за "едни пари", а за човешки живот.

тъжно

Не се горещите толкова да зимни условия,гуми правилник за движение по пътищата.... култура на управление на МПС...,дано има свидетели на ПТП-то защото в много случаи на такива органите на реда не са в час и не събират нужните доказателства и причини след това кой крив кой прав и се иди го търси.Светла памет на момичето и аз имам момче ученик всеки ден ходи на училище и все за това си говорим,да внимава на кръстовищата.Вярно е тук в България никой не спазва правилата И ШОФЬОРИ И ПЕШЕХОДЦИ. Време е всеки да се замисли бил той шофьор или пешеходец

Шофьора е спал сутринта, а момичето плямпало по телефона.

Жалко за момичето, но някои хора не си дават сметка, че пешеходната пътека не е тунел през пространството, в който са защитени. Превозните средства имат спирачен път, има и време за реакция на шофьора, а често виждам как пешеходци просто се мятат върху пътеката е продължават без дори да погледнат настрани. Да прави са, с предиство, но пострадали поради липса на преценка.

ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ СЛОЖЕТЕ ПРЕД ВСЯКА ЕДНА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА СПЯЩ ПОЛИЦАЙ !!! ТОВА ЩЕ НАМАЛИ СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ В ПЪТИ !!! КОЛКО ЛИ ПАРИ СТРУВА ТОВА? ЯВНО ПРОБЛЕМА НЕ Е В ПАРИТЕ , А ПРОСТО НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА.

Аз пък предлагам лежащите полицаи да бъдат забранени със закон, защото са опасни за движението на автомобили по пътищата, които са построени именно за тази цел. Не са построени пътища за да ги пресичат пешеходци, това е изключение.

С капаци ли си? Населените места са за населението. Що пък да не махнат пътищата от там?

ами да земат тебе да те прегазят поне нямя да е загуба

Gal

Конска му работа....

НЕ СПЯЩИ ПОЛИЦАИ - необходимо е ВЪЗПИТАНИЕ, всеки ден напомняне по обществените средства за информация, че пешеходци и шофьори трябва да се изчакват на пешеходните пътеки. Ако трябва да се рездават листовки на децата във всички училища. Непрекъснато да им се напомня! Така да бъдат възпитани, че насън да ги пипнеш дали пешеходец или водач да ти отговоря: "Изчаквай, изчаквай, убеди се че си в безопасност и тогава премини". Възпитание, възпитание трябва, от много малки. Държавата ако трябва да плати на обществените средства за информация за да се превъзпита този народ. Единствено ежедневното третиране ще даде резултат.

Възпитанието не може да се случи през следващите 20 г защото са отгледани поколение идиоти. Трябва да бъдат задължени, от общественото мнение, политиците да заместят пешеходните пътеки с надлези и подлези. Например - да бъде премахната пешеходната пътека пред СУ. Чудесен пример за идиотия на местното кметство, при това в центъра на София.

Допълнение към 11,33 - по обществените средства за масова информация се бълва какво ли не, десетки пъти се повтарят все едни и същи неща, пускат се чалга и простотии колкото искаш и нито секунда нещичко, което да облагороди и промени мисленето на този народ.

Жалко за момичето! Мир на праха му - съболезнования на родителите и всички роднини, близки и приятели... Това показва, че е необходимо да се промени НК, като се въведе отделен член за подобни нарушения и ефективни присъди, но не мижави, за да се приема като умишлено убийство!

Като гледам руските сайтове как деца пресичат на спринт пешеходните пътеки и ги убиват, щото шофьорите не мислят или са много тъпи, някой изобщо нямат рефлекси. Затова се намалява и се гледа с крак върху спирачката.

И колко такива случая видя, та обобщи че е масово явление? И точно на тях се вижда обикновено, че пешеходна пътека на многоредово движение е престъпление от страна на този, който е решил да я нарисува.

Поредното доказателство, че пешеходните пътеки са много опасни конфликтни точки. Кой крив, кой прав вече няма никакво значение, няма го един млад човек в България.

Сърцето ме боли за това младо момиче. В моя блок е пълно със кисели злобни старци, които вече им е време.

Ами качвай се на колата...

А бе "кисели злобни старци", ама са я докарали до старост, нали? Просто защото са живели с достатъчно здрав разум и нормален инстинкт за самосъхранение. Докато днешните хора, особено по-младите, често се държат (включително и по улиците и пътищата), като че ли чавка им е изпила ума и са превъртели. Нямат елементарен усет за опасност, нито пък естественото за всички твари чувство за самосъхранение. И резултатът е налице...

Понеже съм и пешеходец и водач на МПС - и двата случая се оглеждам и винаги съм много внимателен, особено когато съм с предимство, независимо дали съм зад волана, с велосипеда или пешком! Ако не се пазиш сам, никой няма де та опази! Лека му пръст на момичето, съболезнования на близките.

Тази трагедия не е случайна, в непосредствена близост до повечето пешеходни пътеки в града са паркирани автомобили неправилно и няма никаква видимост. Това не оправдава шофьорите! Полицаите също паркират неправилно, малко по-нагоре по улицата, където е блъснато момичето, за да пият кафенце и да пушат в табачето. Тяхната вина е също толкова голяма! Такава анархия е настанала, че е късмет досега да няма други жертви!

Пред пешеходна пътека задължително се намалява, независимо дали има видимост или не.

Не е задължително. Намалява се само с цел да пропуснеш имащите предимство пешеходци. Ако виждаш, че такива няма наоколо - няма нужда да намаляваш, не си длъжен.

В нашия град има една пешеходна пътека, до която има дърво, което скрива и табелата и желаещия да пресече пешеходец. Та, ако не си местен и не знаеш, че там има пътека, няма как да разбереш и да намалиш. Защо е така - не знам, а е срещу входа на кметицата.

Идете във Виетнам, Камбоджа и Тайланд за да видите какво е движението и тогава говорете, че тук е анархия. Проблема е, че пешеходците си мислят, че след като са стъпили на пешеходната пътека шофьора е длъжен да го пази. А шофьорът пък си мисли, че този, който е стъпил на зебра, ще успее да премине и не спира. За това, за да има ред , и двете страни трябва да се научат да изчакват, а пешеходица да даде сигнал, че ще премине. Защо бързат,не можем да си дадем обяснение. Вероятно от дебилност, освен ако това момиче, не е тръгнало да се самоубива.

Това е лошото, че вървим не към белите държави, а към Виетнам, Камбоджа ... Въпрос: Защо в Швейцария не се налага на пешеходците да се оглеждат по сто пъти и да спират непрекъснато, за да пропуснат минаващите през краката им? След като не сме дебили, какво искаме, Швейцария или Камбоджа. Явно искаме Камбоджа, защото ако е Швейцария, ще удря ако по джоба.

Обяснението е много просто. Ако всички пресичаха само на пешеходни пътеки, те щяха да са единствените опасни мяста. И то не защото са пешеходни пътеки, а защото на друго място няма кого да блъснеш.

Поне някой изключи ли чата на смартфона на момичето, за да не виси тоя отсреща и да чака отговор?

Няма да сте толкова нагъл, ако беше ваша близка. Не се мислете за много умен и оригинален... Аман от тиквени философи!

Напротив, постоянно се карам с тях заради такива изпълнения.

Веднъж и ти да напишеш нещо умно.

Тъжно ми е, когато загива младо момиче. По-добре да загине някой стар човек, който вече си е изпял песента.

Ще му струва не повече от 20 000 лв. Следователи, прокурора и съдията.

1000 пъти съм казвал.... пешеходните пътеки са най опасните точки за пресичане... 1. Те са винаги на кръстовища където се концентрира трафика 2. дават илюзорно усещане че някой ви пази...

единственото нещо в защита на пешеходните пътеки е че закона е с една идея по благосклонен към прегазения....

И кво предлагаш, да не пресичаме на пешеходни пътеки или да летим може би? Щото някой индивиди, като се качат в колата, им се вдига самочувствието и се мислят за голямата работа???

Предлагам ти да прочетеш ЗДП в частта му "пешеходец"... става за 5 мин. Осмислянето на текста предполагам няма да е сложно за теб. Накратко: Заставаш пред пешеходната пътека, оглеждаш се в двете посоки, преценяваш дали автомобилите ще могат да спрат и стъпваш на пътеката за да преминеш. Не е сложно. Просто не трябва да се хвърляш под колелата на автомобили, които не могат да спрат без да те прегазят преди това.

ами предлагам пешеходеца като минава на пешеходна да не минава като мойсей а да се пази.... шофьорите в БГ нямат нужната кулура да ги пазят, концентрацията им е в това да псуват и да гледат да прередят една кола напред...

Предлагам правило за пресичане на пешеходна пътека, което да се изучава от всички. Спрете пред пътното платно исе огледайте ж джете посоки. Ако приближаващите автомобили са на разстояние 30 - 40 метра или се движат с голяма скорост, пропуснете ги. След това направете една стъпка на платното и спрете. Автомобилите би трябвало да спрат. Ако някой не спре, пропуснете го. След това бързо преминете.

А я си представете, че момичето изскача пред камиона, защото е убедено в правотата си, че има абсолютно предимство на пешеходна пътека според малоумния закон, който приеха, как се спира няколкотонен камион ?! Лека му пръст на детето, но за разбитите съдби на две семейства/на детето и на шофьора/ са виновни на 80 % управляващите, после шофьорът и момичето.

Представяме си го. Напълно е възможно и такъв да е случаят. И все пак, ето го кръстовището на Дойран и Славянска в Благоевград - https://link/QyK4OwjKGnxJdY1C/link Жилищен район, а не магистрала. Като гледам как всичко живо потегля с газ до дупка от всяко кръстовище и няма търпение да се почивства цар на пътя, то някак си предполагам, че е по-вероятно шофьорът да не е спазвал ограничението за скорост и да е блеял настрани.

В коментара има много истина... Наистина това момиче може да е излязло внезапно на пътеката.На пешеходна пътека пешеходеца е с предимство,но е добре пешеходеца като реши да пресича на пешеходна пътека да се огледа вляво и вдясно да се убеди,че водачите на наближаващите моторни превозни средства са го видяли и ще успеят да спрат и тогава да пресичат

Така е, напълно е възможно. И все пак шофьорът е винаги защитен от автомобила си, а пешеходецът е на произвола. Именно затова навремето, като взимах книжка ми набиваха в главата всеки път и на теоретични занятия и на курмуване, че пешеходецът е винаги с предимство и че шофьорът винаги трябва да бъде нащрек. Не може всичко да се сумира само в твърдението, че пешеходците нямат култура на придвижване. За пешеходец, не се иска книжка, а за шофьор се иска. Защото автомобилът е оръжие. Как по цял свят успяват да схванат тази елементарна концепция, а само ние не можем?! Не оправдавам неадекватни действия на пешеходци, но ако и пешеходецът е бил неадекватен, и шофьорът на камиона не е спазвал правилата, то виновен трябва да бъде шофьорът, а не пешеходецът.

Ако кара с 20-30, както е редно, не му съставлява проблем да спре, дори да е 20 тона.

20 тона с 20км/ч не можеш да ги спреш за 10м. Само времето за реакция ще удължи спирачния път с поне още толкова.

Проблема е, че няма никаква култура при пешеходците (шофьорите и те не са кой знае колко по-добре). Винаги съм се учудвал как ще пресечеш пътното платно без да се огледаш или да изчакаш автомобилите да спрат. Като коне с капаци. Не им минава през акъла, че може спирачките да откажат, шофьора да блее на някъде, опасност от птп и какво ли още не. Другото е, че полицаите в моя край (Благоевград също влиза) упорито отказват да спират пред пешеходна пътека. Нещо им стана на другите водачи, и започнаха да спират. Трябва да има и много сериозни глоби и за пешеходците. Неправилно пресичане (може да стане страшно, заради глупостта му), разхождане на средата на платното и т.н.

"Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам". Защо ми изтрихте коментара, май нещо ви досрамя защото в една статия от 5 изречения сте допуснали "само" 4-5 грешки и то съществени. Кое не е по темата, че сте неграмотни, и като напишете нещо не го прочетете преди да го публикувате. Айде сега изтрийте и този коментар. Лек ви ден.

Глупости, в европейска България такива неща не се случват. Това е фалшива хибридна новина.

Застанете на пътя и ще видите със собствените си очи, че най-големите нарушители са така наречените "професионални" шофьори. Бусове, камиони и автобуси летят по-страшно от всяко самозабравило се лайно със скъп автомобил. Мир на праха на детето и Бог да успокои родителите, ако може!

Абсолютно си прав, но това е така защото тези същите се възползват от размера на машината, която управляват, мислят си, че са винаги с предимство...

пазете са от мАже зад волана... тава е НАЙ-НЕКАДЪРНОТО сащество-шафьор... убиец. потенциален. реален. тава е балгарският мАж седнал да управлява МПС. отидете в кат софия. при наказателните постановления. постойте там 2 часа и нищо не правете. само гледайте "контингента". и ги слушайте. ще чуете как си говорят. тея чакащите миризливи пръдльовци. ако не се шокирате... начи сте дебили. сичките!:-))))

То май повече убийства стават на пешеходни пътеки .

А като се сетя, че имам глоба 20лв за това, че не съм пресякъл на пешеходна пътека.... Питам полицая-свиня ако ме блъсне някой какво правим, а той отговаря - еми ще го съдиш. Айде сега да видим клетото момиче как ще го осъди този с камиона...

Сигурен ли си, че извън пешеходните пътеки не стават произшествия? Може би имаш статистика, според която, съотношението "пресичащи/убити" е по-голямо, когато пресичането е извън пешеходна пътека?

Не бих се учудил.

Мен ме е блъскал пешеходец извън пешеходна пътека. Странично. Отърва се с уплаха. Дете с колело също ме е блъскало и дори не си даде сметка какво стана. И двамата бяха блейки. Ако не се огледаш или прецениш лошо, остава да разчиташ на шофьорите да те пазят там, където не ти е мястото.

стига бе,докога с тия смешни присъди ще се стимулират убийствата на пътя ...

Диагноза селяндур/мутра зад волана... гарнирано с липса на каквото и да било полицейско присъствие! Дай им само да плачат за заплати! Жалко за момчето. Да почива в мир!

НА СЕЛЯНИТЕ ДА СЕ ВРЪЧВА САМО РАЛО И СЪРП !!! ТЕ КАМИОН МУ ДАЛИ !!!!!

От твоето коментарче,ГрАжДаНчЕнЦе,става ясно ,че само градските гъзарчета и заможните олигофрени със скъпи и не толкова скъпите си возила имат право да управляват моторни превозни средства....Като се изказваш друг път замисли се ти колко си способен и колко Матриал има в главицата ти преди да плещиш глупости тук и там.Светла памет на момичето и дано Господ успокои душите на родителите.

НЕ МОЖЕ ДА ПРЕГЛЕДА СТАТИСТИКАТА, ЗА ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ 99,5 % ОТ КАТАСТРОФИТЕ ГИ ПРАВИТЕ ВИЕ, СЕЛЯНДАЦИТЕ !!! ПРОСТО СТЕ ДИАГНОЗИ !!!