Нено Димов: Рано е да се говори за втори лифт в Банско

Рано е още да се каже дали в Банско ще има втори лифт. В момента се разглежда как концесионният договор да бъде приведен към текущото законодателство.

Обратно в новината

Коментари - Нено Димов: Рано е да се говори за втори лифт в Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Втори лифт е хубаво... Но втори комплекс покрай втория лифт е гадно! Нали за това е борбата: За още едни Златни пясъци в Пирин?

Вярно ли общината и Герб протестирали за нов комплекс и лифт в Пирин на Цецо? Сигурно ще получат безплатни карти за лифта и безплатни ваучери за новия комплекс покрай лифта... Долна продажна държавна мафия!

Не, Цеко (пардон Нено), не сме против развитието на ски спорта. Самите ние сме скиори, но не караме при мутри подпалвачи като Цеко!!! Над Банско НЯМА къде да се правят повече писти. Банско е презасторено. Трябва да се съборят половината хотели и апартаменти. Ето това ще спаси въздуха, а не лифта. Защо дадете концесия за друг курорт и на друга мутра?

Тази богата и китна община защо не си направи свой лифт, тя да обира парите- това си е печатница на пари,а трябва да е на сиромах Цеко?

d4

някой знае ли какви кинти плаща цеко минев на държавата от концесията?? след като МС ще променя концесионния договор в полза на цеко, да промени и финансовите параметри.... примерно -концесионната такса се завишава с 1000% годишно. поне някаква полза да има от далаверата...

Ама и зоната трябва да е реалната. той си надстрои 60% над разрешеното. Вместо да му го конфискува държавата ще го награди с разширяване и узаконяване на безобразната сеч!!! Браво Нено, Браво Димов!!!

Какъв лифт на Банско като ще конкурира Пампорово на Цветилина Бориславова и мутрите в Боровец. Стига ви толкоз.

Виж ко ся Нено, виж ко ся Димов, НИИИ чаками 8г. за да лапнем тоо лифт, ти ся било рано. Кога ва човек,кога? Губим сяка дневна карта детуй по 35лв., разбиииш ли?

Цеко, оправи си първо Витоша - съоръженията ти се разпадат. Цяла Европейска столица страда от твоята концесия, защото не може да ползва пълноценно благата на Витоша планина. Хайде пък ако оправиш лифтовете и влековете тук, можем и да те подкрепим за втората кабинка.

Някои съображения.Банско със изграждането на кабинката се превърна от едно китно етно селище в огромна строителна площадка с гонеща близо 100 000 легла.Получи се тапа на входа на кабинката с часове чакане ок. Втората кабинка ще закара двойно, по бързо тези хора в една вече пренаселена ски зона. Опаааа. Значи трябва да увеличим, ски пистите.Познавам добре планината там; трябва да се сече към Хижа Дамяница, няма накъде просто!В Алпите , които са доста по високи от Пирин; повечето лифтове са над горската граница, да не говорим че и мащабите са в пъти над нашата все пак малка планина.Добре отваряме втора кабинка, като легловата база скочи на 200 000, какво правим, с новите тапи пред двата лифта?Знаете ли каква е печелба на Цеко от българските скиори за сезон, около 25%!!!Това ще го градим за чужденците , ако не знаете. На Цеко концесията е 250 000 годишно!!??, това е печелбата на Юлен за около седмица.Иначе да слушаме алчните банскалии, само че Пирин не е само тяхна.

Не искам втори лифт. След това ще кажат че искат трети и така до безкрай. Планината е на всички а се обогатява една клика мошеници.

Ограмоти се бе ! Сегашното състояние е просто недопустимо - чакане с часове за първия лифт. В белите курорти (Австрия например) повечето първи кабинки имат паралелно на тях изградени още едни, по-нови. Сутринта работят и двете, после - може и само едната. Там няма 10 лифта - както ти ужасено си представяш - да се конкурират един на друг. Или има горе-долу нормална ски зона, или да я закрият и да се свършва ! Ей го къде е - Австрия, Италия.

Че нали той е бил зам министър на Ева Манева и лично ръководел вемането на решение по овос, а Нона Караджова е била директор на дирекцията по европейска интеграция.

Дрън ,дрън. Разбрах че трябва да се мине през процедурите- разбирай през джобовете и тогава ако....

Рано е. Старият лифт е само на 32 години. Да чукне поне 100 и тогава. Туристите пари плащат да се возят на антики! Освен това в Австрия са спрели всякакви екстри само и само да ни изчакат да ги настигнем. Ама те са балъци и не разбират от опазване на природата.

Значи от цялата статия разбрах това: Министерството ще промени закона така, че да може цеко минев да ОТКРАДНЕ още едни пари от държавата както стори това и предишния път, но вече това ще е напълно озаконено! Еми после се чудите що такива като мен напускат БГ! Епа ще напускат тула можеш да оцелееш само ако си мутра същата такава каквато е и сегашния ни министър председател! Или можеш да оцелелеш ако си като прасчо, т.е. придатка на бившата ДС. Нещо не ми се живее в такава държава дето всичките пари се раздават на родата а другите да се оправят поединично!

На комуноидните дебили всяка втора дума е кражба......те с нея са израснали и само от това разбират още от партизанските години.....пари има само за тези които работят пенсионирани селяци а за вас ако решетката пусне по някоя копейка само тогава защото освен тук да храчите всеки ден нищо друго не правите

Чакайте, чакайте още. Те Сърбия и Македония като си направят курортите вие ще има да си чакате...

Бизнеса от ски зоната е много голям и затова ДС държи здраво кокала.Цената на съоръженията не е кой знае какво,изплащат се за 3 години.Най висока е цената на концесията,която за 10 години би трябвало да е поне 20 милиона евро ане както е сега---почти безплатно. А и защо 2ри лифт да не строй държавата.

Вижда се чеЦеко е платил където трябва и държавната машина работи за олигарсите. По улиците дупки и кал но важното е за стотиците хотели в ебанско да се направят оооше писти и лифтове. Ами бутнете малко хотели и няма да има опашки бе бунаци!

"Предполагам, че протестът, които готвят зелените организации, е, защото те категорично не желаят развитието на ски спорта в България" Тр да е или много тъпо копеле, за да го каже или да ни мисли за много глупави.

Не е тъп, а е нагъл. Него за това са го назначили там, да свърши мръсната работа на Цеко. Иначе си е най-обикновена калинка.

Само 10 години дебати-Вярно рано е!

Kаква е разликата между електронен и електрически транспорт? Защо министри стават хора без образование?

Наричат се калинки. Това е обичайният вид назначение в държавната администрация на ГРОБ.

Отдавна съм ви казал,проскубаните псета си лаят тук а кервана си върви и вие ще свършите в някоя кална канавка и никой няма да ви обърне внимание....така се случва с предателите на чужди интереси-поняли?

най-накрая смислено решение.

Ненчо, Ненчооо, цял свят те разбра, че лобираш за втори лифт! засрами се малко, министър си все пак!