Над 124 000 души са с оръжия без да са ловци

"Затруднен е контролът над притежателите на оръжие".

Обратно в новината

Коментари - Над 124 000 души са с оръжия без да са ловци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Боко Кухарката да не му е припарило под дебелия задник, че се е стреснал от оръжието, държано в народа? Ако някой ще го гърми, то няма да е с легално оръжие, водено на отчет - все едно да водят оръжието на Ср.Йосич на отчет и бандитите от ранга на Боко Тъпото да са спокойни за съдбата си. Споко бе, Тъпото, той Началникът забавя, но не забравя.

Душко, я ни кажи сега как МВР контролира баш бандюгите, които нямат разрешително, а са въоръжени до зъби?!? И да напомням ли колко от инцидентите, поне 80-90% с оръжие са с бивши или настоящи полицаи, охранители, пожарникари?!

гювендията на Цвъко седнала да ни обяснява, че не си вършели нЕкои работата ...а добър ден!

А бе тази Ася Петрова си мисли,че целият български народ се състои от олигофрени! Делото Килърите мина в историята. Факт са влезлите в сила осъдителни присъди без право на обжалване по отношение на трима от подсъдимите Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев. Изпитвам удовлетворение от финала на този казус, коментира зам.-главният прокурор Ася Петрова." Кви килъри ма моме,беше ви поставена задача да приберете и скриете завинаги тези,дето са свидетели за миналото на Бойко Борисов!Такива килъри няма!Това е само пунт и пластика за заблуда на "лошият материал"Георги Вълев каза: -" Цветанов, Цонвски, Ася Петрова и Димчо Луков са държавна организирана престъпна група, да ги разследват" -Защо не коментираш статията на link от 21 юни 2013г.-"Георги Вълев от затвора в Бургас: Чрез свой бодигард Борисов присвои бизнеса ми"? Защо не коментираш статиите: Лъчезар Таков: Управляващите от ГЕРБ скалъпиха Килърите -На Васил Костов-Кеца: -"Васил Костов Кеца: Бoйко Борисов отговаряше лично за каналите за хероин от Турция" -"Бойко пренасяше каптагон за Турция. Маджо поръчваше на Борисов да сплашва хора."

Един да носи оръжие, всички трябва да имат право да притежават. Притежаването на оръжие трябва да е сред едно от правата на човека, защитено от конституцията. Както здравеопазване и образование. Притежаването на оръжие за самозащита е задължително в демократичните държави. Не давам за пример Америка, защото много от вас ще подскочат като ужилени. Швейцария е държавата с най-много оръжие на глава от населението. Там стимулират да имаш оръжие, за да защитиш семейството, квартала, града, кантона, държавата. За това там почти няма престъпност и никой не може да ги завладее. Дайте шанс на българина да притежава оръжие за да има справедливост. Една мутра щом има пистолет, всички трябва да имаме!!!

Никой няма право да носи оръжие ,пич! Оръжието само в казармите и полиция ,под строг контрол.Демокрацията е гадно, миризливо ,съсипващо нещо! Демокрацията дава на хората само свободия а с пищов в ръка става нещо неописуемо!

Ние искаме ДА ПРИТЕЖАВАМЕ, а не ДА НОСИМ оръжие! Аз не искам да се разхождам с пищов или пушка по улицата! Искам моят дом наистина да бъде моята крепост, за мен и за семейството ми! Много ли искаме?

Проблемът не е в това, че има законно притежавано оръжие. МВР няма никаква вина. Служба КОС упражнява строг контрол върху законно притежаваните оръжия. Тази Калинка Цветанова да се занимава с въпроси по които е компетентна, като Мис България, Мис мокра фланелка, Мис Дупе и Мистър Мек Хой.

ЗА НАШИ ХОРА !!! ИНАЧЕ НЯМА КАК ДА РАЗРЕШАВАТ НА ПИШЛЕГАРИ ЗАКАННО ДА НОСЯТ ОРЪЖИЕ!!! КАКТО И РЕГИСТРИРАНИ БАНДИТИ СЪС ЗАКОННО ОРЪЖИЕ !!! ВДЕНА ЛИ ?

Правиш ли разлика между "право на носене" и "право на притежание"? ние тук говорим за правото на притежание!

Ася, стршна си. Няма такова гадже!!!

ДА СЕ ВЪОРЪЖАВА БЕЗОГЛЕДНО !!! КОЙ КАКТО МОЖЕ !!! МАФИЯТА ГО МРАЗИ ! ВИСИ НА ДЖОБА НА ХОРАТА КАТО ОЛОВНА ПИЯВИЦА !!! И В СМУТНИТЕ ИДНИ ВРЕМЕНА ОРЪЖИЕТО МОЖЕ ДА ОЗНАЧАВА ЖИВОТ !!!

Ало, како, проблемът не са ви законните оръжия, а незаконните - за които никога не е имало разрешение и не се знае за тях. Ама те затова взривяваха складове с боеприпаси ...

Куцо и сакато получи право да притежава огнестрелно оръжие - мафиоти, политици, новобагаташи и всякакви комплексари. В същото време едва ли на всеки от тях му стиска да го употреби, а ако това се случи, по презумпция използвалия го е виновен. Като се има предвид тоталното изтрещяване на нацията, радикалното решение е отнемането му от всички с изключение на оперативния състав на МВР, охраната на стратегически обекти и на военните само по време на служба. За останалите има достатъчно средства за самоотбрана, които често са по-ефективни и е възможно да се използват без опасение от следващи санкции. И разбира се , всичко това с жестоки наказания за незаконно притежаване и употреба на огнестрелно оръжие.

Определено оптимистична новина ! Пожелавам си бройката да се умножи . Пък който има проблем с тоя факт - разни народни " любимци " като дупетати , партийци от всички разцветки и десени ,монополисти , концесионери, корпоративни плъхове ,нпо-фекалки, олигарси , " бизнесмени" , магистралки и редови ненаказани престъпници с по стотина висящи дела .... уф .. изтощих се само от изброяването на тая сган ... И леко се напрегнах :) Та гореизброените да си имат едно на ум , че безкрайно търпение няма ! И техния час удари . Амин .

Забpави ли, ги? Ела на сергията в Билла Лагера, и после говори! На 5-то число ти засичат фактури, и гз да те заболи

Свободният човек има право на оръжие! Робът не!

Ако обикновения БГ беше въоръжен сега нямаше да ни управлява МАФИЯ

Не ми разсмивай! Ако обикновеният българин е въоръжен, най-много да убие сътрапезник или съсед при битов спор. Няма кой да вдигне ръка срещу властта, тези ръце са отсечени още в 14 и 15 век.

Всеки, който има шофьорска книжка и не е регистриран, като извършител на противообществени прояви или психически неуравновесен, трябва да има правото да закупи оръжие за защита на семейството си и на имуществото, т.е. това ще е оръжие, което няма да може да се изнася от дома или имота! В САЩ този въпрос е решен, включително как трябва да става пренасянето на оръжието от едно населено място или имот, в друго - разглобено, в багажника на колата :)

Е, чак пък "калашник"... Може и "помпа", защото има по-голям възпиращ ефект :)

По добре и РПГ с фугасен заряд и циганите ще намалеят.

Всяка власт се страхува от въоръжения народ. С особена сила това важи за власт, упражнявана от комуняги! Защо в САЩ не се страхуват от оръжията, които са притежание на обикновените американци? Дори напротив, там е в сила схващането, че въоръженият народ е гарант за опазването на държавността и правата и свободите на гражданите! Независимо от нещастните случаи, причина за които са разни психически неуравновесени индивиди, правото на оръжие е неотменимо. А нима автомобилите вземат по-малко жертви? Какво, да се отнемат автомобилите на хората ли, както у нас се опитват някои "загрижени" властупражняващи?

В САЩ сега не се страхуват. Догодина по същото време, ако е дал Бог живот, пак напиши същото!

Виж първото изречение в моя коментар! То дава отговор и на твоята реплика.

ХА, ХА, ХА! В момента НАЙ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА страна в светът в момента е САЩ, а не РУСИЯ!

Не цацата, а Ася Петрова трябваше да е прокурорът на РБ!

Що бе, страх ли ви е от нещо ?

От всичко написано, разбрах едно: Държава има и работи, но не за спокойствието и благоденствието на данъкоплатците!!! Пък аз като голям наивник, смятах че една държава трябва да работи за народа си, но кой съм аз...

Тая пращи от мозък. Защо трябва да съм ловец, за да притежавам оръжие за самоотбрана? Ловците какво, на някакви специални посегателства ли са подложени. Ако трябва да се изземе оръжие, то е точно на ловците, зещото избиват беззащитен и изчезващ дивеч, за задоволяване на маймунските си инстинкти. Виж, в селата във всяка къща трябва да има оръжие и бабите, останали сами да преминат курс за използването му, защото четем какво се случва с тези, които го нямат.

valentor

СВОБОДА ЗА ПРИТЕЖАВАНЕ НА ОРЪЖИЕ !!!

въоръжени са само душманите на народа и слуги на управляващите. Ако народа беше въоръжен отдавна да е измал тия боклуци по парламента, мс и резидентурата.

Стакмистиката им е отново грешна, в графата физически лица са бивши/настоящи служители и бизнесмени. само те реално могат и имат право законово право да се защитават. Питам, какво се случва с останалата част от обществото. Отговора е нищо, те нямат достъп до реална самозащита.Оказва се, че могат да се защитават само бизнесмените и служителите от сектор сигурност.

са с въдици, без да са рибари...

ПЪРВА И НЕОТЛОЖНА ЗАДАЧА НА ВСЕ ОЩЕ БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ Е ДА ВЪВЕДЕ ОБЛЕКЧЕН РЕЖИМ ЗА ПРИДОБИВАНЕ И ПРИТЕЖАНИЕ НА ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ, А И ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО МУ ЗА НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ...!!! ВСИЧКО ДРУГО Е ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И НАРОД...!!! САМО ВЪОРЪЖЕНИЯ НАРОД Е СВОБОДЕН И НЕЗАВИСИМ...!!! НО ОТ ВЪОРЪЖЕНИЯ НАРОД ТРЕПЕРЯТ КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ И БАНДИТИ, И ЗАТОВА ТЕ ВСЯЧЕСКИ СЕ СТРЕМЯТ ДА ДЪРЖАТ НАРОДА ОБЕЗОРЪЖЕН...!!! Дааа...!!!

А и Съдебната система ще се реформира най-успешно, и резултатите ще се усетят най-бързо с помощта на "чичко Колт"... Решението е в либерализирането на закона за притежание на ОРЪЖИЕ ЗА САМОЗАЩИТА НА МАТ'РИАЛА от безбройните бандити, тероризиращи и избиващи го без почивка...!!! САМО ВЪОРЪЖЕНИЯТ НАРОД Е СВОБОДЕН И ЗАЩИТЕН...!!! НО ВЪОРЪЖЕН НАРОД ПАНИЧЕСКИ СТРАХУВА КРАДЛИВИТЕ И НАГЛИ ПОЛИТИЦИ, И ЗАТОВА ТЕ ГО ДЪРЖАТ РАЗОРЪЖЕН И БЕЗЗЪБ...!!! А СЛЕД ПАРТИЯТА КОЯТО РЕШИ ДА ПРИЕМЕ ПОПРАВКА В ЗАКОНА И ПРОКЛАМИРА "ДА ОСВОБОДИМ НАРОДА, КАТО ГО ВЪОРЪЖИМ" ЩЕ ТРЪГНАТ БОЛШИНСТВОТО ОТ БЪЛГАРИТЕ...!!!

КО стана,че започна да изповядваш х'американски ценности а те нали бяха кравари :)))))))))))))

Тя милата...сигурно има на предвид един общински съветник който си стреля в ресторанти...

От бивш военен знам , че за да ти разрешат да носиш оръжие , трябва да си най-малкото приятел с кварталния.. Иначе казано почти никакъв шанс!

Какво оръжие, ква милиция, кви 5 лева бе??? В България народа мре от катастрофи -поне 800 човека на година, от трудови злополуки-поне 350-400 човека, при инциденти от спортен характер умират поне по около 20 човека на година?!? Вземете мерки да ограничите автомобилните джигити-само от там да намалите смъртността поне с 50 % ще е успех. Тая тръгнала да плямпа за оръжията?!? Колко човека на година загиват при използване на оръжие за самоотбрана, како?!? А това дето нямате закони-не го гледаш, а?? Оня ден някъв подчовек кара в насрещното в изпреварваща лента на магистрала, ужасяващо действие с риск за отнемане на много човешки животи-щели да го глобят с 1000 лева и да му вземат книжката за 3 месеца?!?!? Какъв е тоя закон бе?? Тоя потенциален убиец трябва да лежи в панделата и да работи за обществото поне 2-3 години!!! Не се занимавате с тези липсващи закони, а се занимавате с тотални дивотии-колкото да кажете нещо!!

иии, блазе им на тея дето уважават Ася... ако бях сред тях, любимата ми игра щеше да и повдигна левият крак на 90 градуса и леко да проникна под ъгъл от 135 градуса. така с леки тласаци, щях да разширявам отвора. за съжаление нямаше да мога да го виждам, защото шкембето ми щеше да ми пречи и нищо нямаше да мога да видя от цялата красота на уважителният процес...

И като се събуди копитото ти цопнало в цукалото......имаш добро въображение.....мацки,S класи....това щете държи известно време още:))))))

Началник

S класата я взимам в петъка, че и счупих предната броня у една кашпа пред зала универсияда... обаче:-)

Прости, жалки, крадливи, корумпирани.Естествено, че ги е страх и затова се крият зад уж закона-да не би да превъртим и ако сме и въоръжени....Но не се замислят, като са такива праволинейно законови, де го у нас законът, правото, справедливостта.Нацията се топи, няма живец в уж живите.Който е малко по, независимо с какви качества - бяга.А управниците - стриктно законови....шутове.

То и мойта "Тачанка" седи у каруцата и неам фишеци пък и коня УмРе.

егати въоръжената нация сме-да живей, живей труда!

луд смях ме напушва когато се сетя как сумото ръмжеше срещу "гювендиите", а те го окафезиха като канарче.. харесвам я тази+

тази е шматката на Цецо с особената форма на главата!!тя му "вършеше"работи,той си я взе в София,даже я води до братята в САЩ !! това е тя "умната"и ито защо прави умни изказвания !!!

На тАя Убавица ще отговоря така: Не, българската нация не е въоръжена, защото ако беше, отдавна нещата у нас да са в ред и недоразумения вкл. и като нея нямаше нито да се виждат нито да се чуват, камо ли да ни управляват.

Въоръжени са всички останали етноси, само българите като уважаващи закона са без оръжие.

" Над 124 000 души са с оръжия без да са ловци " - И какво от това? Всеки има право да притежава оръжие, след като отговаря на изискванията по закон и има необходимото разрешение. Стига с тези "шокови" заглавия или целта е да настройвате хората един срещу друг?

САМО ХОРА ОТ ЪНДЪРГРАУНДА И БЛИЗКИ НА ПРЕМИЕРА !!!! ЩОТО ЗАПОВЕДТТА Е ТОЧНО НЕГОВА - ПРЕЗУМПЦИЯТА ЗА НЕДОКАЗАНА НЕОБХОДИМОСТ !!! РАЗБРА ЛИ? ТИ ИМАШ ТРЕТОПОЛОВ РОДНИНА И ДОКАЗВАЙ ЧЕ НЕ Е ВЯРНО !!!! И Е.И МАМАТА НА КОНСТИТУЦИОННОТО СИ ПРАВО !!! ТОВА Е ББ В ДЕЙСТВИЕ !!!!!

Мисля си,че ако имахме право свободно да носим оръжие тук нямаше да остане нито един жив комуноиден предател и ще спестим 10 милиарда да ви храним......погребенията ще са за сметка на държавата

Поредния статистически тюрлю гювеч колкото за да се каже нещо. Въпроса е колко от престъпления са извършени със законно оръжие. Не съм чувал, а вероятно и другите нЕкой килър да си е регистрирал пищова.

на оръжие!Братя по оръжие.Оръжейни братя.Винаги един е убит.Деба тая Държава на 80-те %!

"Затруднен е контролът над притежателите на оръжие". ;) Да се чете - хал хабер си нямаме колко в действителност са пушкалата у мат'рияла;) И защо "липсва електронен регистър" - при този бюджет на МВР, няма да е проблем да се отделят някакви средства за направата му стига да има желание и интерес към него!;)

vasil

Те ги знаят,регистрирани са и по области са картотекирани изстреляни по 5 куршума и гилзи от всяко законно нарезно оръжие. Трябва просто областните регистри да се обединят в един национален. Убийствата и нараняването на хора със законно нарезно оръжие у нас не са толкова много. Но бракониерството с ловни карабини,извършвано често от неслучайни? Имаше преди новина -избити кошути в обл.В.Търново,намерени куршуми,регистрирани в друга област.И дотам. Ани да направят общ нац.регистър,данните по области ги има. Ама тогава бракониерите с големите служби и големите кинти?...

"при този бюджет на МВР, няма да е проблем да се отделят някакви средства за направата му" Не си права. Имат интерес. И то завидно голям. Към парите от този бюджет, имам предвид. Примерно, за да си го разпределят като заплати, не за някакви виртуални регистри на каквото и да било.

Аз го казвам с ирония - наясно съм, пък и официално го написаха преди дни, когато се прие бюджета, че от 1, 265 милиарда лева бюджет 1,135 млд. отиват за заплати на няма и 50 000 човека! Които непрекъснато реват за увеличението им...

На туй пиленце бих му ударил една пушка, ама билетът ми изтекъл вече.

vasil

Тогава си тегли една сабя... :-)

Туй със саблята, премиерски патент, пък и да съ целивам с баби не обичам.

ВСИЧКИ ХОРА ДА СА ВЪОРЪЖЕНИ !!! ПАРИТЕТЪТ ЩЕ НАМАЛИ БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ !!! И ТО В РАМКИТЕ НА ЕДИН МЕСЕЦ ЩЕ Е ПОСТИГНАТО !!!

vasil

Ами като няма единен електронен регистър на регистрираното НАРЕЗНО оръжие,а само по области,да го направят да има. По преценка нерегистрираното е към 4 пъти повече.Колко от него е годно и има боеприпаси за него е друг въпрос.

Има си ред и процедури и това си е задължение на КОС на МВР. Невежо.

Мафията контролира всичко, включително и оръжието. Тя е въоръжена, за да се пази и държи в подчинение раята.

ЗАЩО ТИНЕЙДЖЪРИТЕ - ДЕЦА НА БАРОВЧЕТАТА , НОСЯТ БОЙНО ОРЪЖИЕ !!! ВРЪЗКИ С МВР, МАДАМ !!! ВРЪЗКИ !!! И ЩО НЕ ГИ РАЗСЛЕДВАТЕ ТИЯ ВРЪЗКИ ????

какви пет лева? Вие, журналиста, правите ли разлика между нация, народ и население?