Почивките намаляват риска от грипна епидемия

Засега сме в началото на циркулация на грипни вируси, а пик на епидемията се очаква след Нова година. Почивките обаче намаляват риска от епидемия.

Обратно в новината

Коментари - Почивките намаляват риска от грипна епидемия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

каквото искат да си говорят алчните келеши, за тях угодия и насиане няма, ще ламтят за още, докато жалкия им животец мъждука.....но относно хората , които всеки ден са на работа от сутрин до вечер - трябва коренно да се промени философията на работата, защото хората не са робори - по 5 дена трябва да има всеки работник на месец почивка, за да е пълноценен на работа и да не прави грешки.....другото е, което се случва масово навсякъде сега - всички са болни, неврози, психози, кръвно, депресия, затлъстяване, сънливост, апатия.....и озлобление един към друг --всички са болни от изброното , животът на никои не е качествен - нито на работодателите , нито на работниците...може би само на робовладелците...

При личния лекар чакаш 5 часа и ти предписва накрая един и същи антибиотик всеки път.

Защо и в България не се въведе правило, че до 5 работни дни почивка по болест, като грип и други акутни инфекциозни заболявания или краткотрайни неразположения, не ти е необходимо удостоверение от доктор. Просто се обаждаш на шефа и толкова. Като във Великобритания.

деер

Защо да има въобще болнични? Защо работниците не взимат отпуска за това? ГРИП няма! Никога не е имало! Защо който си променя носа с вода често и турбулира въздуха поне веднъж на ден в носа не се "разболява"? Няма сутрин гурли, не говори носово, не го заслепява слънцето, диша нощем без проява на апнея, няма неустановена алергия и т.н.? Не е ли същата работа като удостоверенията за инвалидност ? Като не мислим рационално, защо ни е интернета и медицинските ни университети и съответната псевдо здравна система?

Защото плащаме осигуровки за това - най-малката причина, която мога да ви посоча! И защото болничен се дава не само за грип. За разлика от него съществуват състояния, при които човек има високо кръвно, чупи крайник, стига до сериозни състояния, които изискват оперативно лечение, получава инфаркт, инсулт.. рак!