Путин и Ердоган: Решението за Ерусалим дестабилизира региона

Русия и Турция смятат, че решението на Съединените щати да признаят Ерусалим за столица на Израел дестабилизира Близкия изток.

Обратно в новината

Коментари - Путин и Ердоган: Решението за Ерусалим дестабилизира региона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Йерусалим е столица на Израел .това че някои не признават няма никакво значение.

шъ съ въоръжавате допълнително ли..

Няма как да има мира и покой когато си прокълнат от Бога.Евреите са прокълнати от Бога и те няма да намерят никога покой! Американците от своя страна са в още по-ужасно положение, те са обречени никога да не бъдат задоволени и нуждата от още е болезнена.За тях няма майка ,баща,сестра ,син ,брат и пр.Няма спиране,няма край!Това е истината!

Краварите изгубиха окончателно Близкия Изток.

те започнаха играта отново - със Саудистка арабия и Израел.

Ква игра са почнали бе? Газопровод няма да има през сирия.

След битката за Ерушалаим иде Брест-Литовск...

На времето неговите шефове от КГБ първи признаха Израел, а сега той се дърпа кат арабско муле! Израел, както и всяка друга държава има право да си избере който и да е град за столица! Още повече,че тук има и дълбоки исторически корени това да бъде Йерусалим.

Окупатор-шекет

Като гледам тези двамата, мисля, че след годежа, скоро ще има сватба !! ЯВНО ТУРЧИНА харесва миниците, и многоженсвото !!! (като гледам жена му, която му е до кръста) !!!

Сега вече се разсейва димната завеса наречена Северна Корея!

Другарят Путин е уникален човек и не разбирам от къде има толкова енергия! В един ден посещава три страни и провежда важни срещи за десетки милиарди и за съдбата на Сирия . В Египет освен договора за строителство на ядрена централа за близо 30 милиарда долара ,е подсигурил и летище до границата с Либия в случей че трябва да бъдат защитени руските нефтени кладенци там ..

Ей тия Путин и Ердуган как се прегръщат и целуват??? Добре че когато руският император Негово Величество Александър втори е заповядал да ни освободят от турско робство, не е имало комунисти, щяхме да сме освободени другият път от турско робство...

Ердоган не е Путин/колкото и да му се иска/,както и Турция не е и няма как да бъде Русия. В момента имат интерес от добри отношения. Но да се говори за "горкия Путин,който щял да бъде изигран от балканската лисица", е меко казано наивно. Не го мислете Владимир Вл.! Не случайно преди месец обърна стола на Реджеп в Сочи-на една такава-пак приятелска,тристранна среща.:) Русия винаги е водила и ще води войни в защита на християнството и православието/последната бе в Сирия/. Друг е въпросът дали третополовото,спящо западно християнство осъзнава и оценява това.

Русия си тръгва от Сирия. Турция остава в Сирия.

Тръмп решил Ерусалим да е столица на Израел. Ама самите Израел искат ли?

Що за глупав въпрос? Това е една от най-важните цели на Израел, поставена от векове!

Не! Те, даже и не предполагат, че Балканския чърчил, днес, ката кацне от Лондон, може и на един колесник, ще признае израелската столица и ще турне, КРАЙ на спора. Смешници са тия двамата сравнени с Б.Мутрисоф футболиста.

ами това им е целта напълно съзнателно - да дестабилизират този район, за да се намесите и да изместят фокуса към вас и както русия е в обръч да се задействат и най-после да докопат ресурсите. Най вече с балканите и русия ще разбият православието необратимо, това е най-голямата победа която ще постигнат,ама на православието му дреме, спа когато запада ни остави на турците, не се обедини тогава, сега още повече православните са разединени и ще се изядат вътре и логично ще си замине. кой каквото си дроби това ще сърба.

стига с тва славянство и с тва православие бе. В кой век живееш?

славянството не е религия, та какво ги мешаш не е ясно, а и като не си православен защо се обаждаш, дали си мюсли, евреин или католик никога не сте крили колко ни мразите, така че сатана гнусна изчезни завинаги, няма да ни затриете. И понеже си и тъп и прост да ти обясня че две неща управляват света - парите и религията, комунизма падна защото бяха атеисти, това беше и целта да направят хората атеисти и така по-лесно да ги смачкат, затова сте и дебили защото сте атеисти, всички други държат на религията си и са големи фанатици и преуспяват, само православните не си зачитат религията и си заминават.

Гошко,века няма значение.Православието е морален кодекс,пропило се е в манталитета ни векове наред,то е и причината да живеем зле днес в ЕС,но утре то ще е и спасението ни.

Тези двамата са ментално дестабилизирани.Народите им ще плащат

Затова пък негрите ще продължават да си пласират наркотиците необезпокоявано и да си трупат печалбите.

Горкият Путин не се усеща как го работи хитрата коварна лисица Ердоган! Един хубав ден ще се усети, но ще е късно - ще е употребен и захвърлен като мръсен парцал.

Задържаният атентатор от Манхатън Акайед Уллах е выходец от Узбекистан !!! Поредното потвърждение на генерала от секуритате Йон Пачепа, че още от Андропово кагебе време, мюсюлманите се използват за дестабилизиране на Западния Свят.

В путлеристан имигрират неграмотни същества от бившите азиатски сесесере республики, които работят като дворници и се вливат в организираната престъпност, а на Запад имигрира Интелектуалния Елит на Света. В чия полза е сравнението, както каза преди години покойният Георги Тамбуев ???

Путин и Ердоган имат конфликтни интереси - Русия има интересот високи цени на петрола и газа, а Ердоган от ниски !!! Рано или късно дружбата им ще гръмне.

Путин - "Кралят на разплатата!" Спор няма, той е!

Путин - "Подлогата на султан Ердоган" Спор няма - той е!

е па тия са едни стабилизатори

Баба Ванга пак се оказа права! РФ победи запада в САР...

дали е победил е спорно, дали е Запада - със сигурност не е:) кухите руснаци пак се хванаха на въдицата на запада - на, воювайте, оправяйте се...харчете кинти...и те милите воюват, харчат...хахахаха...а гладът настъпва неумолимо:)))) но вьи держитесь там!:))))

И не само го победи, но и го унизи!

Путин и Ердоган в публичния дом. Едно маце прави свирка на Ердоган: -Ефенди,ай да се сменим,бе - казва Путин -Ами сменете се де....-казал Ердоган

Струва ми се, че същите мишоци като теб са измислили едно време критиката към Наполеон че бил дребен.

Превод на прочувственото обръщение на Ероган към Путин: Затанцуй този кючек съдбовен, от твойта хубост отровен луд съм аз, от лудост любовна, любовна още вековна- до твойте устни достигнал и пред тебе фередже съм вдигнал. Рускиньо, за тебе аз плача за поглед мил и за въздишка: робиня съм твоя - вериги влача, та за една твоя усмивка, безумен аз ЕС и САЩ презирам и чувства си в Турски поток увирам! Укроти, скъпа, мойте полуди, в тез гърди силна любов грее сал ти я можеш събуди там, де жарава дълбока тлее, де сичко е с желание пропито и сърце анадолско в любов обвито! Ти имаш глас грачещ- стара си, Но чуйш ли как пее парата? Чуйш ли как плачат олигарси? За тоз глас ми копней душата, и там тегли сърце ранено, там, де е се с нефт и газ облено! Запей ми и ти песен такава, запей ми, рускиньо, наздраве, запей как брат нефта продава, как кипят сили и младост, как плаче, Европа, самотна вдовица и как теглят европейски дечица! Запей, и не млъквай, люби ме! Сърце ми веч трепти - ще хвръкне, ще хвръкне, изгоро, - свести се! Там, де лейди Мей гърми и тътне от викове страшни и злобни и европейски брекзити надгробни... Ах, тез песни и таз усмивка кой глас ще ми викне, запее? Газова да вдигна напивка, от коя и Тръмп ще немее, пък тогаз и сам ще запея що любя и за що милея!...

Путин натри муцуната на запада в САР! Гледайте го на годишната пресконференция на 14.12 задължително, със сигурност ще разкаже нещо интересно за САР.

натрил-ненатрил...руснаците са тези, които остават в мизерия, бедност и лайна:) а запада с "натритата" мутра ства все по-богат и благоденстващ:)

Беше...

СЛЕД ПОБЕДАТА Б РУСИЯ НА ПРАКТИКА ВЕЧЕ ГРАНИЧИ СЪС САУДИТСКА АРАБИЯ, А ИЗРАЕЛ С ИСЛЯМСКА РЕПУБЛИКА ИРАН :))) .... ДА НЕ ГОВОРИМ , ЧЕ В ЛИБИЯ ЩЕ ПОСРЕЩНАТ РАШКИТЕ КАТО ОСВОБОДИТЕЛИ :))

като няма с кой друг, налага се с мюсюлманите да стават дупе и гащи русняците:))) православието минава на заден план за известно време:))) ма на кой му пука...важното е Вовата и виолончелистите да не пускат баницата:)))))

Абе чета чета и накрая стигам до wikipedia и навсякъде излиза, че евреите и палестинците си считат Ерусалим за столица. Обаче понеже Тел Авив бил създаден преди 100г от европейците затова Европа и почти целия свят смята, че това била столицата и затова там направили посолствата. Обаче Американците решили да си преместят посолството на 60км малко на изток в столицата Ерусалим. Изглежда, че Тел Авив никога не е бил столица. Само дето там са посолствата.

защото путин е любимата ханъма на Ердоган и един ден ще се оженят официално

a ti mozhesh da se ozhenish za tupaka borisOff da vi eba putkata majchina i na dvamata!

ердоган до 2016 беше с даеш и амер-израелската коалиция ,но благодарение на хизбула,иран и русия успя да намери правия път.

abasador

много, моля не се стряскайте от изказването на двамата велики диктатори, еле пък от това на господин Путин. Той горкият преди време заяваи, че руската азбука е създадена от двамата руски братя .... Кирил и Методи....!!! Да не говорим, че с историята въобще е скаран.... археолози и историци твърдят, че Йерусалим е главен град на еврейският народ от преди близо 2000 г. пр. н.е., а името Йерусалим е дадено от цар Девид някъде към 1004 г. пр.н.е. Не е важно, че този град е бил главен, събирателен град на евреите, по-важно е какво си мислят и казват двамата велики.... а къде ли ги стяга чепика! Лек ден.

Путин не е диктатор,а добър бизнесмен.Тръмп е бизнесмен, който се опитва да се прави на диктатор,а Ердо... се опитва да се прави на султан. Не вярвам в съюз между Русия и Турция , по- скоро виждам примирие срещу общия "враг", но това е до време...

abasador

уважаеми, Витамин ъ, има една много малка разлика между Тръмп и Путин (Ердо....). Първият е първо милярдер и бизнесмен а сед това се прави на президент и диктатор, а вторият първо е обикновен офицер от КГБ, но след като става президент, става и милярдер/бизнесмен и диктатор. Лек ден.

OK. Защо юдеите преди 3000 години не са си защитили държавата, а са плъзнали по света да консумират наготово както са правили другите народи? Аз се провъзгласявам за тракиец и имам претенции за нова тракийска държава на територията на България, Турция, Гърция и т.н. Всички славяни, гърци, турци и т.н. да си обират крушите?

Просвети се малко, преди да пишеш глупости. 1. Евреите са защитавали държавата си, но са били насила изтласкани от там и разпръснати по света. Повечето народи със същата съдба са били асилимирани и претопени. Но не и евреите. 2. Те не консумират "наготово". Там, където са били разпръснати, те са работили и творели постоянно.

"Решението" за Ерусалим не е решение , а ФАКТ !!!

Това турските политици много лукав народ са...

Нито единия, нито другия някой ги бръсне за слива...

И Путин, и Ердоган са ислямисти и терористи. Ссмо да си спомня как Путин обвини сина на Ердоган, че лично надзирава конвоите с нафт от ИДИЛ

това беше ,за да го приземи и вразуми .успешно .

това наи-нова информация от Kозяк ли е?

Абе тези двамата станаха дупе и гащи, на знам само кой на кого ще подарява юрганче, дано само Берлускони да не ревнува!

Много се радвам на добрите руско-турски отношения през последните години. Това ще донесе мир и развитие на региона.

Много се радвам на добрите руско- германски отношения през последните години. Това ще донесе мир и развитие на региона.

Днес се навършват 100 г. от триумфалното влизане на фелдмаршал Алънби през портата Яфа на Йерусалим. Слочаенос?

единият мегаломан си мечтае да е новият нео-комунистически вожд, а другият мегаломан си мечтае да стане новият отомански султан. пълни психопати и алкохолици!

и двамата са 100 пъти по-стоиностни от баба Kилъри или дедо ти Mаккеин!!!

йерусалим е на целия свят ,израел е колония на сащ със столица вашингтон .

йерусалим е на нас ислямистите и ти имаш право да пишеш за това само ако носиш потури ....и не израел а сащ е колония на израел ....тъпак ганюо

ех,моше ,моше ,отдалече намирисваш !

не мога да им хвана спатиите.. САЩ в случая не рискуват нищо освен пропуснати ползи, сключени са вече големи договори за доставка на оръжие.. Русия трябва внимателно да играе за да разклати статуквото и да намери съюзизници срещу САЩ, Турция се опитва от 3 майки да цоца и постоянно доказва, че членството в НАТО отдавна не значи нищо (ако Русия ни нападне нас или някоя от бившите републики надали САЩ ще й обявят война).. само Европата гледа и преживя и маха с опашка... точно както преди двете световни войни, чакаме да стане лошото и тогава да действаме

За българския примитив щом руския цар и турския султан са на едно мнение, значи е време за туршия с една ракия , може да се пуснат новините по НОВА и всичко е наред. А те двамата са такива мъпети, че няма накъде! Едно изявление да дестабилизира цели народи не може да бъде повод за повече от разговор на сутрешно кафе и нищо повече. Толкова издребнели нещастници само като им се подхвърли нещичко и го дъвчат с години. Утре Тръмп може да признае македонския нация насред Карлово и това трябва ли да бъде повод някой в Карлово да се трогне ? За такива приказки се правят карикатури в цивилизования свят,а в дивашкия се избиват с камъни, защото са тъпи еснафи. Само ги вижте двамата въоръжени до зъби позьори! Някой ги пусна в ново тесте и те играят като чисто нови!

Тия двама сатрапи,които сплитат кълки скоро няма да ги има. Мизерията в Русия и търкалянето на Турция ще свърши добра работа.

а какво е килимчето на цвят, и най вече чие е това килимче?

за комунягите никакво свинско по празниците...вече са друга религия..само шилешко за тях и айрян

по добре овчо с шербет! като за истински мюсюлмани

Приемаме. Ще ти пратя ,,БоярЫшника,, за празниците.

Предлагам на ДИР бг да въведе емотикони, каквито има във форума на БМВ клуб България. Така ще мога да се покланям до безсъзнание на коментари като този!

Таз дружба м/у Путин и Ердоган хич не ми харесва... Очертава се бъдеще на подялба на клета България

Не бой се. България е в ЕС и НАТО. Тия гладни помияри само ще обикалят и ще се облизват.

и Kипър е в EC и HATO...

двамата са "фани единия - удари другия!" майтапът настрана, но е ясно че заедно замислят нещо. обаче и двамата са алчни и арогантни и според мен ще се надлъгват като хитър петър и настрадин ходжа, докато пак не се скарат. и тогава вече не се знае какво може да стане, защото са непредсказуеми и е очевидно, че имат психически проблеми

И мен не ми харесва. Така през 1939 се бяха сдружили двама и отиде Полша. Е после се сбиха, но Полша я нямаше вече.