Руска атомна инвазия в ход: Турция, Египет и ...Белене

Продължават стъпките на руската компания "Росатом" за разширяване географията на построение от нея атомни електроцентрали.

Обратно в новината

Коментари - Руска атомна инвазия в ход: Турция, Египет и ...Белене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

маи ние сме наи умни ... нека построият в турция , египет и унгария и тогава ние ще се сетим ... както и за южен поток ... ха ха ха

Обаче не им стиска на Рушките мишки щото знаят че няма да мине ...

Референдум вече имаше по този въпрос. Както е известно в БГ това няма голямо значение

Отговор защо трябва да заробване бъдещите поколения с един АЕЦ... Освен че някои ще станат от милионери- милиардери...

България може да привлече за този проект съседни държави, които така или иначе ползват електроенергия от БГ - Сърбия, Македония, Гърция. Ама то трябва и акъл, не само да гледаме какво да откраднем и да си плюем на петите.

Ако не беше Боко Тиквата досега да беше построена Белене, но този мухльо с "тука има, тука нема", всеки ден с различно мнение и със слугинска русофобия спря и затри строежа на централата и сега ще ни излзе много по- скъпо отколкото беше планирана в началото. Тох направи скапани магистрали, защото от там най- бързо и най- много се краде, а качеството....пълна нула. В Европа шосета от 100 години не са мръднали и то в Алпите, а при нас в топлата Тракия не издържат и една година, защото се строят с боклуци, а се вземат пари за скъпи материали.

Не мога да се начудя дали наистина проф.Иво Христов не е напълно прав ??? Щото наистина има чудовощно много ДЕБИЛИ в тая вече васална територия ! Ядрената енергетика ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ РАЗВИВА , уважаеми ! И причината за това се казва ЕЛЕКТРОМОБИЛИ ! Харесва ли Ви или не - те със сигурност са БЪДЕЩЕТО ! И то - съвсем близкото ни бъдеще ! Нещата са прости като Патока Доналд : денем караш , нощем включваш на заряд ! Ноооо ... досега на мен НЕ МИ е известно да са изобретили ЛУННИ батерии ! Ще трябва МНОГО ток в световен мащаб ! Енергия която да евтина , мощна, независима от времето и екологична ! А такава е само ЯДРЕНАТА енергия ! Всичко останало са глупости !

Допълнение: Не само заради електромобилите, но и заради спирането на ТЕЦовете по света, заради: 1. Глобалното затопляне заради СО2 2. Замърсяване на въздуха от което умират 400 хиляди души в ЕС годишно.

Растенията поглъщат CO2 и освобождават кислород. Как се доказва смърта на човек в следствие на хипотетиното глобално затопляне?

Да видим колко Българи искат да плашат рекет на раССия ..

По-изгодно е да плащаме на Русия от колкото на ФАЩ. Пресен пример е Украйна, където въглищата са по-скъпи и от тези в България, защото не купуват от Донбас а американски, които са не само скъпи, но и некачествени.

А сега като плащаме рекет посредством двете американски ТЕЦ, това защо го забравяш. Както и замърсяванията които те предизвикват??

Да обяснят защо трябва да платим двадесет милиарда рекет на Путьони компания? АЕЦ за държава с 6 милиона население е безмислена

Наскоро с нова авария която зарази Европа с Рутении Не може да им се има доверие на северните говеда

Ще стоим на тъмно, мръсно и студено, и няма да копаме биткойни, защото на франсетата и на краварите така им се прищяло... Ай сиктир, и дупето да ви ръкопляска!

2 блока в Козлодуй и 2 блока в Белене по 1000 МВт изискват общо 4000 МВт базов товар. Дали българската икономика може да осигури целогодишно такова потребление ?

С излишъците лесно ще се справим! Виж недостигът е гадно нещо... яде отвътре...

много си ограничен

На първо време може да се пусне уличното осветление!

Браво! Умен си! А кой ще плаща сметката за тока?

1. Предстои извеждане от експлоатация на 4000 МВ ТЕЦове. Колкото и да забавят с дерогации и простотии, това ще стане до няколко години. Откъде ще дойдат заместващите мощности? 2. АЕЦ Козлодуй има лиценз само до 2027 г. А след това? На свещи ли? 3. Освен това, България има пет пъти по-нисък БВП отколкото средния за ЕС. За да се приближим към ЕС трябва да имаме растеж на икономиката, което е свързано с потребление на електроенергия. Така, че ако искаме да имаме доходи, по-близки до ЕС, трябва икономика и повече електроенергия.

Ех, Бате, защо се хабиш?? Аз тук виждам, че всички са експерти по Русия, не по АЕЦ. Щом има тема за Русия - най-много са разбирачите, дори да не е свързана с България изобщо.

Русофобите ,соросоидите и протестърите не бива да се притесняват за съдбата на Белене-тя няма да се строи!Според официалните данни графикът на Росатом е запълнен вече за 10 години напред-проверете -Китай, Индия, Иран, Унгария,Финландия,Турция,Чехия,ЮАР ,Венецуела ,Белорус и т.н.Ако Росатом приеме сега да довърши Белене вече наистина цените ще бъдат високи,не както по-рано,и при изгодни за руснаците условия, а не както по-рано взаимноизгодни !Но както се знае,ум царува,ум робува ,ум патки пасе

Руски Чорнобил в ход: Турция, Египет и ...Белене

белене ... на мук ... колкото и южен поток ... ха ха ха

"Финансирането до 90% е на руската страна" - това за турската АЕЦ. Която вече се строи. А на нас за Белене руснаците ни предлагаха кредит още преди 10 години. Сега можеше вече да работи "Белене", ако не ни забраняваха американците. И щеше да печели.

Няма да излезе бизнесплана на зелено десетилетия. Руските проекти са корупционни проекти и много хора в Русия и тук получават тлъсти комисионни. По добре два блока в Козлодуй, там има поне изградена инфраструктура. Белене е перачницата на пари за руската мафия и българските комунисти.

Пропускаш една малко, но не и незначителна подробност. В Египет 4000 МВт за 21 милиарда, а у нас 1000, пак за толкова. Да не са ти спрели тока, че да не ти светва лампичката?

Бойко ли ти каза, че е пак за 21 милиарда?

Така или иначе сме платили една трета от централата, сега трябва задължително да я довършим.

И да не забравяме че Русия и Китай официално обявиха международните им разплащания да стават в руски и китайски пари !!!! Вече е факт . Какви са тези долари тук ?? И централата ни явно трябва да я плащаме в рубли . Не може вече в долари .

Както е известно ,ние сме големи специалисти в чакането .Винаги сме чакали нещо да се случи.В случая ще чакаме докато таванът падне върху нас!

Да почваме Белене, че после и Ю.поток и накрая Русия отново да ни освободи от тези американски окупатори.

това малък шлем ли е? Пропусна Бургас-Александрополис. Трябва да се загробим с поне 100 000 000 000 евро борч към блядовете, че да стигнем гърците, ама по задължения...

Едва има 100 милиона печалба на година Белене ще в пъти по скъп от него Ше рече че БеляНе никога няма да се изплати Натискането е за рушветите само

Миксът се прави от ток от: АЕЦ Козлодуй 3/ст/кВч Американско-костови ТЕЦове 20 ст/кВч ВЕИ 50 ст/кВч Като се усреднят се получава цена на микса 10 ст/кВч Това означава, че огромната печалба на АЕЦ Козлодуй се краде от американските ТЕЦове и от ВЕИ. Нека сметнем колко е реалната печалба на АЕЦ Козлодуй: 16 млрд кВч годишно по 7 ст/кВч (10-3) и се получава над един милиард лв. Този милиард отива в мазните джобове на Костов, на Американците от Мариците и на Прокопиевци и Цветелинки с ВЕИтата.

Рашките яко са го закъсали - само в Тамбукту не се натискат да строят самоварите си :))

Рашките са номер едно в света, а хамериканците фалираха дори.

Това е руска атомна бомба с дистанционно в Кремъл Разликите между Ким Свин и Пут Кин са малки..

а бе не знам за белене , но унгарците маи са преди нас , защото и там руснаците ще строят ... а вие лижете топките на тиквата ...

Топките на Путю Че накрая ше му платиш и двадесет милиарда за това ...

Костов, я кажи верно ли 12%-те собственост в американските Марици ти носят към един милиард печалба? А ти купи ли ги тези 12% или са ти дадени като подкуп, за тази убийствена за България сделка?

2000 МВт при 5 ст кВтч и 90% работа прави ПРИХОДИ, а не печалба около 2 000 000 квтч х 24 ч х 365 дни х 0,9 коеф х 0.05 ст х 80 г. = 63 милиарда приходи от тези 5 ст., поне половината са производствена цена, за утилизация трябват поне още толкова разпределено на хиляди години. Т.е. прихода се покрива само от разходите. За да изплатиме инвестицията от 20 милиарда лева + мрежа и трафостанции зпециално за Белене около 5 милиарда + лихви за периода 80 години от към 25 милиарда + застраховки 10 милиарда или общо още около 60 милиарда, което вдига двойно цената и за да сме на фитка накрая, тя трябва да е 10 ст/кВтч. Ми че ние толкова плащаме на американските ТЕЦ без да рискуваме апокалипсис. А сега потребяваме по 3000 МВт, т. единия блок поне трябва да не работи, което увеличава цената за фитка на 13 ст. за целия период цена без печалба. Сега микса е 11 ст. Само че никой инвеститор не иска да му се изплаща рисков обект 80 години - иска 20 макс, което ще направи цената от поне 25 ст/кВтч за тези 20 години, ама кой ще плати толкова при микс 10-11 ст

Алоо специалиста, личи си, че поназнайваш някои неща, но като цяло сметките ти са чисто кръчмарски. Как може да смяташ в такъв дългосрочен план, знаеш ли каква ще е пазарната международна цена след 5г(примерно), за да заключаваш дали ще има печалба или не. Себестойността на ел.енергията с всяка изминала година се вдига, независимо от какво се произвежда. А спициално за ТЕЦ-вете ще стигне огромни стойности, след влизането в сила Регламент на ЕС за въглеродните емисии. Така че несе напъвай, има кой да смята!

Глупавичък си моето момче, не те бива в сметките. Има едни понятия като инфлация, ескалация, които никога няма да разбереш, дори да ти обясня какво означават. В момента средната цена на тока на едро е минимум 10 ст/кВч, а при инфлация 2% и ескалация заради екологични причини поне още 1% правят средна цена за периода на експлоатация минимум 30 ст/кВч. (Спомни си колко беше цената на тока преди 30 години и ще ако не си чак толкова тъп може да разбереш какво е инфлация). Като умножиш по производството се получават приходи от 300 милиарда лв. Като извадиш 20 милиарда инвестиция и 80 милиарда текущи разходи и декомишънинг и получаваме чиста печалба от 200 милиарда лв. Какви изроди трябва да сте вие костовчетата, че да искате да лишите България от 200 милиарда, само и само вашия костов да може да краде.

Според изследване на ЕК, в ЕС умират 400 хиляди човека от замърсяване на въздуха, което най-вече се причинява от ТЕЦове. Съответните жертви на ТЕЦове в България са 6 хиляди човека. Това значи че ти искаш да продължават да бъдат убивани по 6 хиляди българи всяка година от вашите американско-костови ТЕЦове. Ти си УБИЕЦ!

тец не са американски, а купени с крадени пари от ДС офшорки, лъжци комунистически, че и дебилите ви вярват

Най-сетне някой да заговори с езика на цифрите. При това доста от тях са верни. Но са направени някои груби "закръглявания" и неправилни изводи. Защо да не се обърнем към доклада на БАН ? В него се казва, че и при най-неблагоприятното стечение на факторите, проектът Белене е изгоден и печеливш ?

без АЕЦ Белене до 30 г България ще загине , дано братушките ни спасят отново и този път

след 20 години атомната енергетика ще съществува само в треторазрядните държави.

Атомната енергия няма да съществува само в треторазрядните ви мозъци.

Какво обясняваш на мурзилажа. Няма как да разберат, че всичко ще е на слънчева енергия.

ето, руснаците предлагат удобен вариант, държавата ще финансира само 15%. И това ако не е изгоден вариант, не знам какво ще е. Още повече, че мощно навлизат електромобилите и търсенето на ток ще скочи много. Особено ако им понамалее цената. И значи цената на реактор е 5-6 млрд. Американците от Уестингхаус се опитваха да ни издоят двойно.

Въобще не ни трябват разни некадърни руснаци. Имаме си кадърни хора, изградили възобновими източници. Ако ни потрябва още ток, ще си пастроим още ВЕИ. АЕЦ не ни трябва.

Като ви гледам какво построихте за 27г и кучешки колиби няма да построите, крадци некадърни.

Ток от АЕЦ 3 ст/кВч Ток от ВЕИ 50 ст/кВч Плащай си ти прескъпия ток, соросче продажно. Трябва да се раздели така че нормалните хора да плащат цената на тока от АЕЦ, а соросчетата да си плащат 15 пъти по-високата цена. Ама сега хем лапате евтин ток от АЕЦ, хем се правите на отворковци.

Стига сте плакали! Тези повече от 3 млд.лева,заробени в Белене трябва да се усвоят!Централа трябва да има и кой друг освен производителя е най-добре да го стори?

На Гоцю Рублата за да може да стане от мулти милионер - милиардер И да - дебилите ще платят сметката

Соросче, колкото и ника да смениш си личи, че си все една и съща отрепка.

Да плащаме двадесет милиарда на Блядките за нещо което е вече остаряло, скъпи и опасно? Я тролчетата да обяснят с думи прости... ако могат де

Шило

"Остаряло"? Ей, това са атомни реактори, не са гащите ти.Дотук спирам, щото няма да разбереш

Защо лъжеш. В Египет 4 реактора са 21 млрд. Ние не правим 4 реактора. А какво искаш, да плащаме двойна на американците ли, че от какъв зор, парите да не ги берем по дърветата. То само американците си печатат пари необезпечени с нищо.

21 милиарда долара, за 4 блока за 2 блока са 10,5 милиарда ама долара или към 20 милиарда лева, а лихвите, а строеж на трансформаторни станции и линии и стават поне 30 милиарда лева за плащане. Това прави по 20 стотинки на всеки киловат само за покриване на инвестицията през първите 20 години+ производствена цена 5-6 стотинки или на едро трябва да се купува за 25 ст/кВтч, докато сега е 11 ст. отделно, че през 6 месеца потребяваме по средно 3000 МВт мощност. Т.е. на всичко отгоре и няма да работи поне единия блок, т.е. времето за изплащане се удвоява, ама заради лихвите удвояването отива към утрояване. Ако се включи и цената за утилизация на радиоактивните отпадъци за хиляди години и на практика ще сме си на загуба докрая на живота й, ако междувременно не направят нови по-съвършени или термоядрени централи и да се наложи да затваряме преждевременно. Тогава набутването е изключително яко.

Е сега вече еврогейските кретенчета ще завият на умряло ...

На тия 80%, не им требва никакъв атом, те и така ша си измрат.

Да се инвестира и построи АЕЦ Белене е като да инвестираш и построиш голям мол в обезлюдяващо се българско село!

Вярно ли вашият Костов има 12% от крадливите американски Марици, получени от подкупа, които му носят един милиард печалба. Нали той ти плаща за да ръсиш простотии против Белене. Защото ако има супер-евтин ток от Белене, костовите Марици ще фалират. Кой е луд да купува ток на 20 ст/кВч, след като от АЕЦ е 3 ст/кВч

При това Костов тайно работи не за себе си - не може да изхарчи натрупаното си богатство - а за правнуците си! Това за 1 млрд печалба са си твои фантазии, скрити желания...

Къв наглец, пък се пише енергетик. Точно обратното е. АЕЦ струва по 30 ст., а американските ТЕЦ по 10 ст, при това още 7-8 години, след което им изтича преференцията.

ХА, ХА, ХА! БА СИ КРЕТЕНИЗМА!

Разбира се, че трябва да строим Белене. Всичко друго е политически кретенизъм.

Земетресение с магнитуд 3,9 по скалата на Рихтер е регистрирано в сеизмичния район Вранча в Източна Румъния в 00.15 часа тази нощ.

Братя, соросоиди, не се подвеждайте по руската партенка! Днес рашъните владеят световното и околоземно космическо пространство и контролират всички изборни процеси по света с вълни от околоземно позиционирани шпионски спътници. Докато братята американци развиват обополезни GPS мрежи, рашъните са оплели инвазивни мрежи с които командват всички компютърни системи по света. В тези ядрени реактори са вградени приемници с чипове и детонатори, които по команда от Кремъл могат да се взривят по всяко време от космоса. Затова, ще ви ги подаряват и за без пари, защото за тях това е инвестиция във влияние. Защото после, ще правите, каквото ви кажат, под заплаха от ядрен "инцидент". Ха-ха! А нямаше уж, световна конспирация, а? Виждате ли, до къде може да ви доведе "свободата на словото"?

Какво трябва да значат минусите или плюсовете.

Първо идват нквдистите, кагебистите и фсбистите, а след тях довтаства цялата Червена армия, която е свикнала да яде и пие без да плаща.

Да живее българо-руската дружба !

Египет -90 милиона население, Турция 80 милиона , Бангладеш -1ш0 милиона. България -7,5 мимиона. Тия растат с по милион -два на година и имат по - малко ядрени мощности от нас сега, пък ние намаляваме с по 100 хиляди и годишно и изнасяме ток, половината стои непродаден. Вярно трябва да сме дъното на света, щом въобще се връзваме да ни убеждават , колко полезно е да ни набутат с 20 милиарда за подобно безумие , от което евентуално да спечелят няколко фирми на червената номенклатура за износ на ток , плюс квото пак те откраднат от проекта със савецките братя, смятай поне 10 милиарда.

Стои непродаден, защото не ти дават да имаш крупни заводи, промишленост! Това с "Швейцария на Балканите" го преживяхме вече! Само мощна икономика му е майката! Ама както се казва-късно е чадо...

Кой не ти дава? Сорос ли ?!?!

Хората плуват, вие се давите, даже когато ви подават спасителния пояс. Нещо, което отказваш да произвеждаш сам, ще го купуваш, но далеч не по себестойност, колкото би ти струвало, ако сам си го произвеждаш. С подобна тъпотия, няма как да не намаляваш с по 100 к годишно. Хората ще идат там, където "нещото" се произвежда и за него плащат наполовина, отколкото на родното си място. Това е и причината София да се пренасели, за сметка на провинцията, където освен липса на приходи, заради липсата на икономика, стоките и продуктите стигат на далеч по високи цени. Разбира се, дали съм умен или не, е без значение, защото не от мен зависи политиката. Няма и да зависи от мен -никога. Политиката зависи от финансовите интереси на далеч разположени от нас, както физически, географски, така и финансово -икономически. Въпреки това, не намирам за нормално, да назовавате черната бездна, с райски имена. Това само задълбочава несправедливостта и разрастването на мизерията сред земното население. Давете се сами -не завличайте всички около себе си.

Някои са доволни от Белене , Богомил Манчев си живее добре в Щвейцария с парите от гьола. Никоя държава не е станала богата от износ на ток, ние и сега изнасяме, пък сме в пъти по-бедни от тези , за които го изнасяме, печалба имат само тези дето изнасят, че и искат да ни набутат с колосалните 20 милиарда , за да им върви бизнеса, а ние да сме инвеститори и да им даваме париме и да носим риска. То бива наглост , ама тия крадци като не ги пипат искат направо роби да им станем.

Габровски шегаджия.

отколкото путинов ибрикчия като теб.

Според всички анализи, печалбата от АЕЦ е 200 милиарда лв. България не трябва да изпуска шанса да спечели тези пари, въпреки глуповатичките дебили като теб.

2000 МВт при 5 ст кВтч и 90% работа прави ПРИХОДИ, а не печалба около 2 000 000 квтч х 24 ч х 365 дни х 0,9 коеф х 0.05 ст х 80 г. = 63 милиарда приходи от тези 5 ст., поне половината са производствена цена, за утилизация трябват поне още толкова разпределено на хиляди години. Т.е. прихода се покрива само от разходите. За да изплатиме инвестицията от 20 милиарда лева + мрежа и трафостанции зпециално за Белене около 5 милиарда + лихви за периода 80 години от към 25 милиарда + застраховки 10 милиарда или общо още около 60 милиарда, което вдига двойно цената и за да сме на фитка накрая, тя трябва да е 10 ст/кВтч. Ми че ние толкова плащаме на американските ТЕЦ без да рискуваме апокалипсис. А сега потребяваме по 3000 МВт, т. единия блок поне трябва да не работи, което увеличава цената за фитка на 13 ст. за целия период цена без печалба. Сега микса е 11 ст. Само че никой инвеститор не иска да му се изплаща рисков обект 80 години - иска 20 макс, което ще направи цената от поне 25 ст/кВтч за тези 20 години, ама кой ще плати толкова при микс 10-11 ст

Лъжеш, майкопродавецо. Колко ти плаща Костов за тия тлъсти лъжи. Нищо от това което казваш не е вярно, доноснико. Такива като тебе, доносници, унищожиха много хора по комунистическо, и сега продължавате с доносите си, но вече не ви е толкова лесно да убивате хората.

Редакторите в дира пак са се престарали ! За каква инвазия става въпрос ?! Чисто и просто инвестиция при това в интерес на страната в която се строи ! След като нямат съответните финансови възможности а енергия е нужна за да се развиват икономически , това си е решението ! Взаимо изгодно ! През тези 27-28 години вече в България АЕЦ Белене я започват вече може би 10 пъти...То не бяха френски реактори , то Магате , то много скъпо щяло да излезе , то площадката я заляхме с бетон , а след това я разбихме !? Докога ! Където се появи проект с по голяма цена и значение за страната , все се намира причина , повод да го откажем, развалим и след това да го оплюем за оправдание! АЕЦ-Белене и Южен поток са най простите примери !Никакво държавническо мислене , нула като икономическо мислене- логично за като колония в коятол се е превърнала България !

Твоето мислене също повече прилича на колониално, отколкото на икономическо. Щеше да е икономическо, ако се свързваше с печалба и икономическа необходимост. А си е чисто колониално, след като изреждаш проектите от прословутия троен шлем -геополитическото влияние у нас на чужда държава за вечни времена.

Колониално е мисленето, което е в интерес на колонизатора. Колонизаторът не е Русия, защото тя ДАВА, а НЕ ЗАБРАНЯВА. Интересът на колонизатора е той да има, а колонията да НЯМА. С други думи, колониално е твоето мислене, а не това на коментиралия над теб.

Печалбата от АЕЦ Белене е 200 милиарда лв. Така че АЕЦа не само ще ни донесе огромна печалба, но и ще подпомогне с евтин ток индустрията, защото българската индустрия е една шеста от тази на ЕС. Ако искаме да сме европейци трябва да догоним ЕС по индустрия и доходи, а това не става с нищонеправене.

И по-бързо американците да се връщат на Луната и на Марс, че да ни освободят от окупацията си.

Скапаният ти мозък никога няма да се освободи от старческата деменция.

Няма пари за пенсии, самолети, бан, образование, технологии, болници, страната през зимата няма един тунел да свързва северна и южна България. Искат да ни набутат в разход на 20 милиарда , вместо да затворят и осъдят тези , които ни набутаха криминално с 4 милиарда досега б Белене и сега си живеят в Швейцария като Богомил Манчев.Ако от ток забогатяваше държавата и народа щяхме да сме най-богати , щото изнасяме , пък сме най-бедни от съседите , за които изнасяме , богати са само от енергиййната мафия тук и в Русия.

Глупости - изнасяме ! Беше време - в Турция и Гърция , но преди 26 години ! Сега внасяме от Турция !

Не тези ,които ни набутаха а тези които спряха строежа и по този начин хвърлиха милиарди на вятъра , да бъдат съдени. Ако не бяха спрели централата , до сега щеше да е готова.

За тунела не се е сетил ББ?! Обича да реже лентички ! НО за какво му е на него тоя тунел?! Той своята си торбичка си я пълни и препълва! Не страда от недоимък !

По тунела се работи, но друг е въпроса, че за да стигнеш до него пътя е като козя пътека, завоите се редуват с баири на двулентов път.

А дано скоро да дойде ред и на АЕЦ Белене, че ако продължаваме все така да слушаме американските господари ще се върнем на газени лампи.

На газени лампи, а като свърши керосинът, на тъмно ще решаваме демографския проблем.

КОГАТО БСП НЕ СА НА ВЛАСТ НА ВАТНЯЦИТЕ МОЖЕ И ДА ИМ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ БРЪКНАТ АКО ИСКАТ ЦЕНТРАЛА.:):):)

Не е лошо да се поинтересуваш, каква е цената на електроенергията от централите на любимите ти USA /ТЕЦ "Марица "1 и 3/.

Спомням си ,как преди няколко години едно от правителствата на Б.Б. взе решение за доизграждане на АЕЦ"Белене".След това последва светкавично посещение на г-жа КлинтОн.Тя проведе кратка ,но дълбоко съдържателна строева подготовка с правителството , като участниците в тази среща и до мометнта си спомнят за нея с тих ужас и свещен трепет, и до момента не могат да забравят как често отскачаха до кабинетите си да си сменят гащичките , а някои ,и панталонките.След това последва едно затишие и след това гръмка изява от страна на правителството , че Белене е една кална локва или някаква подобна глупост,да ама не. Русия ни осъди за поръчаните и произведени блокове, и всичко си дойде на място

На русия апетита голям-възможностите малки!

Египет и атомна централа?? Какво ли не прави политиката Както казват по вода газят жадни ходят.