2/3 от бизнеса ще дава бонуси, 1/2 ще вдига заплати

Около 64% от работодателите планират да дадат коледни бонуси на служителите си, 21 на сто няма да предоставят, а 15 на сто все още не са решили окончателно.

Обратно в новината

Коментари - 2/3 от бизнеса ще дава бонуси, 1/2 ще вдига заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, емигрирайте, няма смисъл да работите за робовладелци. Ще ти даде 100 лева коледен бонус и цяла година да си му благодарен... Увеличава заплатата с 50 лева и две години ще ти надува главата за това... Че те бежанците в Германия получават три пъти повече пари като помощи спрямо българските работници. Какво говорим ?

как така изведнъж работодателите решиха да вдигнат заплатите от 2018 год.-просто за обяснение вдига се минималната работна заплата и те са задължени да го направят не ,че искат да увеличат доброволно възнагражденията на своите работници!

От 28 години журналистите ни убеждават, че сме попаднали в рая или аха, всеки момент ще влезем в него.

Не искаме 500 лева бонус. Искаме нормална заплата 12 месеца в годината.

В нашата фирма няма бонуси, има МАЛУСИ - 1% грешки в работата = резват ти 2% от заплатата. Не знам защо точно пък в А% грешка са преизчислили фирата, лошото настроение на шефа, заделянето за любовници, апартаменти и Бентлита. Средно се получава да ни режат с около 25 до 30 %, а какво ще получим се изчислява по сложна, нелогична и идиотска система! Официално се водим на минимална заплата, която ужким е гарантирана като вземане. Над нея ни се плащат едни пари, които ако имаш 0% грешки, и т.н. и т.н. идеални условия, биха възлизали на 600 лв. От тях ни отчитат % грешки и ни удържат по 150-200 лв., никога по-малко, но понякога и над това! Дават ти и някаква неофициална хартийка, на която си пише всичко за тези удръжки, разни измишльотини:):). Не знам що е необходим целия този цирк и що правят тези сложни счетоводни врътки? Вярно, по този начин заплатата може да ти варира със 100-120 и повече лева от месец в месец, но на кого е необходимо това?

Нещо изчезна госпожа Нинова,да не я е повалил грип...

Сън не те лови, а?

Това е като мит, всички чуваме за него, но накрая резулатат...йок...Всяка година по един и същи начин .

Има за собственика, има и за нас. Очакваме по 3 брутни заплати, около 10 бона на човек.

На Куково лято , само приказки. По едно шише с ракия и вино без бандерол и това е, разходите са се увеличили - нови коли, някои други апартамента и т.н.

А бизнеса знае ли?

ще е само на бюджетните паразити

Всичко в името на Човека, всичко за благото на Човека.

Да не дадеш бонус на Коледа и Великден не е правилно. Хората са се блъскали цяла година, нормално е да получат бонуси. Защото бонуса не е само пари, това е и признание към колегите, един вид материална похвала. И не трябва да е по-малко от 100-200лв. Да може човек поне една трапеза да спретне с бонуса.

Първоаприлска шега

Лично Бойко ходи по фирмите и кара шефовете да вдигат заплатите. През моята още не е минал, но се надявам да дойде.

да има такива фирми ама никой не ги е виждал

Защо не напишете имената на фирмите, които са обещали бонуси?

Това са казали на медиите да говорят.

че статията е поръчкова, но много хора им се връзват.......

във Фикосота Шумен не само ,че никога не е имало бонуси , а държат хората на 490 лв и ги карат да си плащат пътя само , а скапанато предприятие е извън града на 5-6 км , някой дори нямат пари и ходят пеш до там , това е капитализма

Опитай във фирма на НАЦИОНАЛНО НИВО със стар и наложен бранд. Говоря за ,,БК ГОРНА БАНЯ,, Заплати по 470 лв нетна и куп простотии които миришат , разбира се от главата. НЯМА бонус, НЯМА обучения, НЯМА тим билдинг, НЯМА заплати. Просто са номер 1 ама отзад напред. Решиш ли да говориш по този въпрос те уволняват БЕЗ ПРЕДИЗВЕСТИЕ и БЕЗ да ти платят бонуса за който си положил труд. Така де. ТОВА Е ВЯРНО.

Ако знаете в Технополис какво е! Ама па шефа си купи Ферари.

ХЕХЕ БОНУСИ ... ОТВЛИЧАШ СИНА НА АВТОДЖАМБАЗИНА ОТ СИК ИЛИ ОБИРАШ НЯКОЕ БОГАТО МУТРЕ И КАРАШ БЕЗ БОНУС :))

Не знам,какво става,но стана много скъпо в тая държава! Само за храна на ден ти отиват едни 30 лв!!!! Само преди година и половина отиваха около 10 -15 лв за храна на ден,а сега дори 30 не стигат... Отделно сметки,такси и какво ли не поскъпна... А заплатите едвам са помръднали,едвам... 10 години заплатите бяха в застои,цените обаче постоянно вървяха нагоре и народа тотално обедня,а в последните 2 години животът поскъпна двойно...

Ааааа, говедата -бодибилдъри изяждат толкова.Нормално човек в БГ може да изкара с 10 лева.Знаеш ли какво са 40 лева за едно семейство на ден за храна.

С 10 лв?!?!? И какво ще си купиш за 10 лв?!?!? За 3 яденета на ден,какво ще ядеш за 10 лв?!?!?! Най евтините боклуци ли да си купуваме,ама и тогава пак не излизат сметките!!! Под 20 лв няма как,нормалното е 30 лв!!! А това са 900 лв нетни пари за месеца,ами за сметки,за данъци,такси,тоалетни принадлежности,?!?!!? Ми за лекарства,зъболекар?!?!? Автомобил да няма никой ли?!??! Луда работа,тези цени ни смачкаха!!!

това е предвестник на масови фалити в бг

вчера ни убеждаха,че бонуса ще е 200лв,сега започва от 500,така растат заплати и бонуси в българия с космическа скорост,работник да си,пей сърце,само ми е жал за горките работодатели

Като изчели тези резултати, работодателите поздравили служителите си за празниците с рефрена на една песен на Катя и Здравко: "И това ще стане, и това ще станееее! Някога, но не сега!";))

"Ако си усърден, работиш здраво и неуморно - догодина ще си взема новия модел Порше" - БГ РАБОТОДАТЕЛ

бонус от 20 лева

Дам...тази анкета като да е правена на циганска свадба....Сега обещаваме ,пък после ще видим...

64% щели да получат бонуси. Половината от този процент са назначени на 4 часов работен ден, а работят по 10 часа. Така наречените работодатели ореваха света да падне МРЗ , а сега щели да дават бонуси. Социалист взема, не дава.

при капиталиститие да видиш как е,само знаете да ревете,ако ви плащаха според свършената работа щяхте да дължите на работодателя,не той да ви плаща заплати,че и бонуси,няма такава наглост

а работодателят каква работа върши през деня!? тия печалби, дето ги прибира в джоба да не му кацат от небето!?

В кои сектори дават над 1000 лв заплати сигурно щото от провинцията ни завиждат и твърдят, че софиянци сме живеели с заплати над 1000 лв което е пълна глупост и лъжа.Масово в София охранителите и портиерите и чистачките взимат по 460 лв заплати и най-много да им дадат по сто или 200 лв бонус като 13 заплата за нова година.Нали са на доизживяване.НЕ ГОВОРИМ ЗА СТРОИТЕЛНИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ-ВИЖДАМЕ че строителството процъфтява навсякъде ТУРЦИ И ЦИГАНИ СТРОЯТ карат се джипове и мерседеси и лимузини виждаме това по родните пътища-НЯКОЙ МИСЛИ ЛИ ЗА НАЙ-БЕДНИТЕ ВЪОБЩЕ ИЛИ КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ИЗПЪЛНЯВАЙКИ ПЛАН РАНЪТ НА САЩ ОТ 90 ТЕ ГОДИНИ?

Някой беше казал какво да правят бедните... Инак охранителите обикновено са пенсионери бивши военни и полицаи. Поради факта, че са сравнително огромен процент от населението, както и ранното им пенсиониране се получава конкуренция и ниска заплата, като добавка към висока пенсия. Ппри чистачките нещата са по-други, но тези на чистота са с доста сносно заплащане, а другите работят и по частни къщи за допълнително безданъчно заплащане.

вместо да си пишеш наизуст, можеше лекинко да вкараш 1-2 грама мозък. Охранители по паркинги и гаражи - да, масово са пенсионери. Но това са само част от всичките охранители изобщо. Имаше си статистика за това. Защото охранителите по предприятия и охранителни фирми нито са пенсионери, нито са военни, нито са полицаи. По-често са просто завършили ВИФ или хора още неубити от студ и наглост. И там няма заплати над 500лв, няма бонуси, няма коледни надбавки, като цяло дори нормално отношение рядко се среща. А, да, разните шефове и друга измет винаги са със високи заплати, дори в боклукчийството. Но, обикновените хора работят и общо-взето са щастливи ако не работят извънредно - и то защото извънредните не се плащат като такива.

...турците и циганите в строителството не са на трудови договори!

Това, че 64 % планират да дадат бонуси, не означава 100 %, че ще ги дадат. Може да си останат само с планирането...

Цялата анкета е по скоро какво им се иска, а не какво ще направят.

Здравната каса да върне парите за ТЕЛКОВЕТЕ НА ИНВАЛИДИТЕ дето ги премести в частния си бизнес в частните си супер модерни болници за баровци проститутки сводници и строителни предприемачи шефове.Къде са парите за телковите пенсии докторите от здравната каса нека първо тях да върнат после да се ПРАВЯТ НА ШЕФОВЕ И ДА СЕ ХВАЛЯТ КОЛКО ИМ Е УСПЕШЕН БИЗНЕСА?

ако няма бонус и увеличение, сменям работа

Иии къде отиваш ?

има едно място, след Терминал 2, там плащат нормални заплати на всеки който работи съвестно!

като си си надвил на масрафа,има кой да те храни и е лесно да се говори,то зад терминал 2 само тебе чакат

Интересно ми е кой точно бизнес щял да вдига заплатите в България?Ако имате впредвид строителния бизнес и този свързан с турско циганските строителни фирми от хасковско бургаско кърджалийския край там взимат по 2500 лв на месец работят за 100 лв на ден имат и бонуст.Охранителите пенсионери и инвалиди българи основно взимат 430 лв минимална работна заплата и 280 лв с коледните добавки пенсии, които заради СКРИТАТА БОЙКОВА ИНФЛАЦИЯ не ги усетихме дето ни лъжат че няма инфлация-БОЙКО ТАКА ЛИ ЩЕ СТАВАМЕ ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ЕС?ИНАК МЕТРОТО СИ СЕ СТРОИ НЯМА НАЧИН КРАДЕМ ОТ ЕВРО СЪЮЗА ЯКО С ПЪЛНИ ШЕПИ КАТО ДЯДО МРАЗ СА?

Преди 2-3 седмици бяха 74%, сега са 64%, до Коледа сигурно ще останат само държавните и това вероятно ще е истината!

В държавните не се раздават бонуси от поне 7-8 години и това е уредено в наредба. Дянков го въведе това умишлено, за да не дразни народа. Изключение има само за съдебните служители, но те не са част от държавната администрация.

Глаголното време не ми харесва...

а колко милиарда окрадоха нереформираните системи- здравеопазване, образование , военни, полиция

В мойта фирма няма да има никакви заплати и коледни добавки, щото сме фалирали от всякъде.Има един управител дето си е и служител и не прави нищо, за да имаме коледни и новогодишни заплати.Вика ми работи и ще имаш.А има охранителна фирма не и споменавам името дето девет месеца не е плащала никакви пари на служителите си охранители-главно пенсионери-и не е ясно дори и на нова година дали ще вземат пари инак шефовете им и 15 ти заплати ще вземат и на ресторант с куверт от 90 лв ще идат с жените и децата си НЕКА ИМ Е СЛАДКО!

Същата картина е и при нас, въпреки, че не сме фалирали. Напротив, бележим ръст. Навсякъде в БГ е едно и също. Затова и не вярвам на изнесените от дира факти.

Към ВЛАДО -бонусите са за общини министерства бюджет и други които не се свързани с производство ......

В държавните институции ще дадат по 250 лв коледни добавки дори не дават пълната 13 та заплата ако я дадат въобще и я облагат с данъци.Не е ясно пенсионерите дали въобще ще усетят коледа и нова година както винаги с 40 те лв коледен бонус който ни даде ЦАР БОЙКО.Колко ли ще вземат депутатите като КОЛЕДНИ ДОБАВКИ МИ Е ИНТЕРЕСНО?

В частните и това няма.

Що пускате новини от чужбна?! :) :) :)

А защо не сте написали, че става дума за бизнеса в София? А извинете, забравих , че България е само София! Моля да ме извините.

А аз след Нова година ще трябва да съкратя няколко човека. Няма работа...

си бизнеса зад раница,ще намериш работници за десет пъти по-евтина цена,за 1000 евро нямаш грижи,не е нужно да плащаш на българските търтеи десетократно по толкова и за капак да те крадат,да не стъпват даже на работа и само да хленчат

Ще раздаваме апартаменти, менти, менти, ментиии...

О мили боже "бизнеса" ще вдига заплати и ще раздава коледни бонуси?!И то същият бизнес които до преди няколко месеца не спираше да реве,че няма начин за увеличения на заплатите или пък бонуси ако не се вдигне производителността!Ииии които бе на мнение,че трябва да се плаща по малко на работната ръка за да има по голяма производителност.

как беше оная приказка - никой не може да направи за теб толкова, колкото аз мога да ти обещая. "Българският бизнес"

Увеличаването на минималната работна заплата бонус ли е или признак на прогрес?

Като сравните с колко се покачва цената на водата, тока и газа, лесно ще си отговорите тези левчета, с които ни проглушават ушите, че са повишение, колко ще Ви компенсират поскъпването на консумативите.

Подаяние е

Ако не получа бонуси и увеличение за поредната година ще хвърчат камъни по властта, която казва че ще има.

ChatGPT

А какви бонуси ще си раздадат министрите?

в партиини субидии излизат към няколко милиона бонусите им

Частните фирми решават сами и според финансовите си резултати мога и заплати да повишават, и бонуси да дават не само по празниците. Дали държавата се развива добре показва бюджетната сфера и докато администрацията може да получи нещичко, бонусите към пенсиите, и то за най-бедните пенсионери, от години не се променят. Догодина повишение на пенсиите с 3,8%, а само на водата с 10-20%, газ, ток, а оттам всички цени...нагоре! Как да повярвам, че живеем по-добре, когато фактически обедняваме?

Не вярвам аз, мълчи стадиона...

Тия примери в стил "Пешо ще яде месо, а аз кисело зеле, значи всички ядем кисело зеле с месо", почва да става смешно. Къде ги тия 2/3 от бг работодателите, дето щели да дават ПАРИЧНИ бонуси бе? Къде ги тия ПОЛОВИНАТА, дето щели да вдигат заплатите? Да, има такива. Но те изобщо не са мнознство или дори половината.

ChatGPT

има ги... но в проучването не отчитат фактора "фиктивно увеличение" където увеличението ще е от сорта на 20-30 лв

НЯКОЙ ГИ НАМАЛЯВАТ