Путин нареди изтегляне на руските войски от Сирия

Президентът Путин нареди на министерството на отбраната и генералния щаб на Русия да започнат изтеглянето на руските войски от Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Путин нареди изтегляне на руските войски от Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свърши парите и си лбйаеа крушите Башар досега живееше на руска подводница Ако Путю си я прибере Башар ще бъде обесен от своите в мига ,в който подмее да стъпи на сушата

Шуткин, двете руски бази си остават в Сирия. Въпрос на часове е руски войски отново да се появят на бойното поле. Въпрос на минути е Калибрите да ударят от различни посоки

какво направиха пиндьосите като са толкова богати, а? Какво направиха с парите си, за какво ги харчат? Какво направиха, като са толкова непобедими? Защо им изпопадаха повечето от крилатите ракети насочени по цели на Башар Асад? Кого обучаваха и кого прикриваха техните военни инструктори и специални военни подразделения? И изобщо чий го дирят янките в Асия?

Нали там нямаше рушки войски? Или с били отпускари, като онези които нападнаха Украйна?

Руските войски са в Сирия по официална покана на законното Сирийско правителство. Американските са там за да финансират и въоръжават ислямистките изроди и против всякакви международни закони.

Veni, vidi, vici.

Изненадващо пристигнал и Асад го чакал на летището... (facepalm).

на Военно въздушните и ВМ Сили не се изтеглят ! Не се притеснявайте за вругаря Асад !

А малоумните луди говеда, кога ще се изтеглят от Ирак и Афганистан и ще престанат да лочат петрола и хероина, а? Кога ще се изтеглят от окупирана Гейропа и майка България и от 800 си бази по света!А БГ педита анални гъзолизци?>!!

На снимката най-отпред-екземпляр тиква от рекордната реколта в БГ

В огледалото ли се погледна?

Една терористична групировка от мащаба на ИДИЛ не се ражда и не живее от нищото. Тя трябва да се храни с пари, с много пари! Тя трябва да има военни инструктори, да се снабдява с оръжие. Тя трябва да има пропагандна машина, тя трябва да има организация, военно разузнаване и тъй нататък. Нима си мислите, че някакви смръдливи полуграмотници биха се справили с всичко това? Нима си мислите, че има разлика между сирийска въоръжена опозиция и терористични организации? А как си представяте например, нашата опозиция да се въоръжи? А как си представяте например опозицията в САЩ или в Германия да започне въоръжено домогване до властта? Тази версия е само за глупаците! Както само за пред глупаците са атентатите на ислямистите в ЕС, които трябваше да осигурят алиби на САЩ и на ЦРУ , че уж нямат нищо общо с ИДИЛ и да прикрият истинските цели на разработения от ЦРУ "проек ИДИЛ". Наистина в ИДИЛ се биеха и много ислямисти от бившите съветски републики, но и много ислямисти от Западна Европа, а да не пропускаме и военните инструктори от САЩ. Именно такъв бе замисълът на "проека ИДИЛ": набиране на мощ в близкия изток и насочване на север. Явно този проет произхожда от същите кръгове сътворили и "проекта Хитлер"- набиране на мощ в Европа и насочване на изток. Интересно защо нашите "обективни" и "нецензурирани" медии не споменават нищо за унищожените спец подразделения на Пентагона осигуряващи изтеглянето на бойците на ИДИЛ или ракетните атаки на САЩ по законните войски на Асад и зазрушените болници? Може би поради факта, че официално отричат за наличието на такива. Но тогава защо Америка мрази Русия? Апропо какво правят американските военни в Сирия изобщо? Кой ги е канил или според какви международни клаузи са там?

не може разбира се! опозицията не може сама да се въоръжи, и да се бие срещу редовна армия! е, освен в донбас! там може, щото е от русские,а те , русские са най опозиционната опозиция от всички опозиции!

А на троловете кога ще нареди изтегляне, че вече става нетърпимо с тая ватнишка пропаганда и русофилистичен вой за някакви гейове, кравари и тем продобни комунистически мокри сънища?

Най голямата победа срещу ИДИЛ направиха САЩ като разбиха главната квартира и столица на групировката която беше в Мосул. Руснаците помагаха на сирийската армия срещу сирийската опозиция,които нямат нищо общо с ИДИЛ и контролираха Алепо и Хомс(градове които бяха сринати до основи от руснаците).Единствено Палмира е градът в Сирия контролиран от ИДИЛ и бомбен от руснаците.Известно е че в ИДИЛ се биеха над 2000 граждани на руската федерация,които са служили в съветската и руската армия някои от тях с офицерски чинове. И още нещо: Защо след като са създадени от запада,ИДИЛ поемат отговорност за всеки атентат извършен там,или просто им е кеф да режат клона на който седят?

Точно! Русниците бяха в Сирия, за да пазят Асад от опозицията, която беше напредваше към Дамаск. Факт е, че руснаците бомбиха предимно територии, контролирани от опозицията, не от ИД.

Пази, Боже, Путин да те освобождава и Ципрас да има да ти дава!

Досега поне три пъти се изтегляха и четири пъти обявяваха победа Чакаме следващите анонси на плешивата кремълска Борджия

Ако те срещне някой пра-българин, тежко ти се пише с твоята гей-ориентация ...

Ти трябва да си от феновете на Путя. Само те виждат гейове и крави навсякъде. Лоши спомени, а?!?!

Това е добра новина за България - може да ги изпрати към нас, че ни писна от педе....расите от НАТО ....

Не Западът а Русия спечели войната, още една война! Американците не са печелии досега нито една война! Те само разпалват войни, но те не завършват войни. Това е така, защото те не печелят войните а печелят ОТ войните. Тоя път не им се отдаде: да воюват уж с врага на руснаците а пък всъщност да правят точно пбратното. А накрая като видят, че техните играчи губят войната да се наредят редом с победителите влияейки на условията на мира. Да, този път не им се получи! Но човек никога не може да бъде сигурен какво се върти в гвавите на политическите покермени със зареденото оръжие под масата! А защо ли Западът (НАТО) не се радва от разгрома на терористичната групировка, която им устройваше атентати? Защо? Преценете сами. То всъщност пострадавшите от ислямските атентати са само мирните граждани на Запада, но не и тези които декларираха, че се бият с терористите, нали?

а човекоподобната маймуна - баш пълководеца къде се е смотал

денег больше нет.

глупак!!!

нали!

готина снимка! славянин до славянина, и отзад още двама славяни, а най- отпред най славянският славянин!

Нашият президент Путин, освен това е най-православният от православните. Още като е бил в КГБ тайно (понеже е било официално забранено) е палил свещи по църковните празници, кръстил се е и се е молил на Господ редовно. Знае Библията наизуст още от онези времена.

...каква информирана маймуна...

защо нецензурните изрази в защита на Русия и срещу САШ се толерират и не се трият, а обратното - тутакси. Просто питам, не че не зная защо...

Абе малък на ръст ,ама голям стратег и политик.Жалко ,че си имаме голям тупан ,ама празен.

Тупане е тупан - така е, ама Путин е Брежнев, Андропов, Горбачов и т.н. Нищо по-добро не е.

вероятно ще поговори с ердоган, да си настани изтеглящите войски от сирия, в турция!!;)) например в базата в инджерлик!!??;))

направо ще им бръкне в гъза на натовците!!! хахахаха

прекрасна идея!!!

БРЦК

Ми той Ердоган му беше предложил сам като идваше да се моли и да желува ръка. Ма Путин му каза ,че засега не му трябва. Те германците вече се ометоха от там. Остава и американците да изгонят.

Путин го чакаме за 3-ти март!

СЛАВА НА РУСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА!!!! БРАТЯ, ЧАКАМЕ ВИ И В БЪЛГАРИЯ!!!!

то и светлото бъдеще го чакате от доста време, ама не би!

Обърни един БоярЬшник и ..ще го видиш! ?

Така е! Чакаме светлото бъдеще вече 28-29 години! ХААААААААААААААААААААААААААААААА

инфо ( нерегистриран ) 11.12.2017 14:13 С пълно основание Путин може да каже с устата на Юлий Цезар: "Дойдох, видях, победих."

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

...как след като са "освободили" Сирия, руснаците да си отидат окончателно. Иначе за какво са са отишли? И у нас, след като ни "освобождават" на Девети септември, за цели три години остава 600 хилядна руска армия, която изхранваме. Отделно замазването на престъпления като побои, изнасилвания, кражби...

ХАААААААААААААА, ....май беше 1 000 000? ХАААААААААААААААА:)

Те-САЩ,как ли правят???!!!

където стъпят ,остават завинаги...

В съседните Гьрция и Турция са дошли американската и английската армии. Я кажи колко десетки години са останали там?

Да подскажа, в Инджирлик са се наместили 1951 и още са там.

Путин спаси САР!

В Сирия, руснаците изпробваха всичкта си военна мощ, но без видим успех, eдинствено стотици хиляди убити и ранени деца и жени, разрушени и сринати до земята градове - световни архитектурни паметници, обезлюдени и превърнати в руини села! Заради постигнатите неуспехи, руснаците безславно се изтеглят от Сирия.

Ти американските медии ли цитираш? Щото май точно американската коалиция изтреби бая мирно население в Сирия "по погрешка".

Не съм против това всеки човек да има собствено мнение,но твоето не е мнение ,а някакъв вид заболяване- кокоша слепота, обърнато наопъки зрение, увреждане на мозъчния център, контролиращ различаване на черно от бяло ,истина от лъжа!?Такива приказки като твоите ги разпространяват едни агенции,на които сега им казват fake news или fucke news

Те-САЩ,колко ли убиха от приятелски огън само /да не говорим за бомбардировките/???!!!

колкото и помия да изливаш във форума-няма да помогне...хамериканците са аут от близкия изток!!!

гмеж...Защо бе майцепродавци? Заради поведение на Русия, която не иска да колонизира и да определя с войски бъдещето на една помолила я за помощ страна получи помощ и сега Русия изтегля войските си с достойнство и ще остане в историята като спасител и освободител на Сирия, а не като колонизатор за разлика от САЩ и васалите му от НАТО?

саботира катарския газопровод, който може да доставя по-евтина и по-качествена газ от руската, като това ще допринесе за европейската и българската икономика, но за майкопродавци като теб е важно Русия да е добре, а България зле ???

Веднага си личи интелегентина "демократ".Та ИДИЛ и другите демократи със сатърите прокарваха газопровод?Много опосредствано ставаше тая работа. Ти предложи сега този г.зопровод , ама на Саудитска Арабия. Глей само да не те разберат неправилно

Направо да ги праща да отвоюват Аляска.

И що? Че си намат кафяви и бели мечки ли? ?

Повече от ясно е, че руски войски ще останат в Сирия, а както се вижда ще има такива в Египет и много вероятно в Турция. Китай също изпраща в Сирия една дивизия специални части в състав от 5000 души, които заедно с обслужващият персонал ще надхвърлят 8000 човека. Това е очевидна политика на новите световни лидери, Китай и Русия, които са се договорили отдавна. Янките няма да смеят да стъпят повече в Близкият изток и слва богу, защото на света му писна от войни. Единственият американски съюзник в региона остава Израел, който ще бъде по- нисък от тревата, защото срещу него е не само целият арабски свят, но сега и Турция!

Точно. Към това можеш да добавиш и вече действащата китайска военна база в Джибути...

какъв миротворец!

Соросовите предатели се разчекват от яд. И петимата :))

Блядското джудже с изкривената от злоба уста и опнатото с ботокс лице е военнопрестъник, и заслужава да бъде сложен на бесилото.

Като ти чета излеянията та си мисля за колко ли цента пишеш глупости всеки ден драги драскачопрестъпник?

Само авантюрата "Крымнаш!" е достатъчна. Въвеждането на войски без опознавателни знаци, с цел анексиране на чужда територия, принадлежаща на държава, на която са гарант, е военно престъпление. Така нареченият "референдум за присъединяване" няма никаква правна стойност, защото е проведен в присъствието именно на тези войски без опознавателни знаци, които са поели контрола над цялата окупирана територия. Този грабеж на чужда територия няма как да бъде признат от международната общност.

В Косово също имаше войски, ама даже и референдум НЯМАШЕ!!!

По-полека. Крим е заграбен от Украйна със сила. ПРЕДИ разпадането на СССР, в Крим е проведен референдум и той става автономна република В СЪСТАВА на СССР (т.е. извън Украйна), със собствена нова конституция. Нкиой и никога, дори и Киев не е оспорил този референдум. При разпадането на СССР е трябвало да стане независим или да проведе референдум за присъединяване към Русия или Укрйна. С решение на украйинсаката Рада в Крим са въведени украински войски и той насила е анексиран от Украйна. Има доста "малко убити" кримски руснаци тогава. Руските войски в Крим не са се намесили по заповед на Елцин - по настояване на американските му съветници, по онова време в президентството и МС на Русия те са били около 1 200 човека общо.

За сведение : Русия не е въвеждала войските си в Крим по простата причина,че военен контингент е бил там в Севастопол и си стоял там от години според договора с Украина, което естествено улеснило работа на Русия след преврат.

Тези две бази, които Путин иска да задържи, са абсолютно ненужни на РФ. При един конфликт с тях ще се случи същото, което в началото на 20 век се е случило на базата в Порт Артур - пълен разгром! Издръжката на тези две бази е адски скъпа, а снабдяването им зависи от това, в какво настроение ще са управниците на Турция. На практика те са откъснати от РФ. Всички помним историята, когато солдатите гладуваха на л-ще Прищина, защото нямаха възможност за доставки. Те и тогава много искаха там да си устроят база, изпреварвайки американците. Вярно, изпревариха американците и първи стъпиха там след онзи безумен преход, и... какво от това? Трябваше след това посрамени да се махнат. Така ще стане и с базите в Сирия. При една смяна на режима на Асад с прозападен и - адио Тартус!

О, напротив - тези две бази са много необходими на РФ. Те са точно до онези части на Левантинския басейн, които Сирия и руски фирми ще разработват - от преди 2 години има подписани и съответните споразумения. От другата страна - полетата източно от Кипър ще се разработват съвместно - от кипърски фирми (реално с руски капитали) и Израел. По запаси на газ и петрол, тези райони на Средиземно море (според проучвания на САЩ) съперничат на онези в Персийския залив...

Да, това е замисъла. Именно поради тази, а и още някои други причини, според мен, РФ има нужда от този конфликт. Не ЕС, не САЩ, а именно РФ имаше нужда от разрастването на конфликта в Сирия. Именно РФ имаше нужда от ИДИЛ(ИД)! Контрол над находищата на въглеводороди! Това беше целта на петролните олигарси около Путин. Плюс, паралелно с това, блокиране или поставяне под контрол доставките на въглеводороди от Близкия Изток към Европа. За сега, така мисля, като че ли му се получава, но няма как да е задълго.

Я обръсни мустака- Путин не носи такива четки под носа си и затова не говори глупости.

Победиха и си Отиват. Какво още.

абе като свършиха парите, какво да правят ?

"победили" са точно толкова, колкото са "победили" хамериканците в Афганистан и Ирак. И няма да се махнат, ДОРИ да искат, защото пожарът ще пламне пак. Проблемите в Сирия не са решени и няма да се решат в близките години. За съжаление.

Забавно е такова елементарно фабрикуване на фейк нюз. Да, Путин Е разпоредели да започне изтеляне на рускИ войски. Не, Путин НЕ Е разпоредил да започне изтегляне на рускиТЕ войски. Защото руски войски остават в двете бази (Тартус и Хмеймим) за около по 49 години. Забавното е, че с подобни тъпи лъжливи съобщения, нашите медийни дезинформатори ни "готвят" следващата антируска кампания на тема "Как Путин излъга и руснаците останаха в Сирия". Освен ако не е поредната глупост на неграмотния преводач. Ама надали.

Скарали се Гергиев и Петров чий е апартаментът на Иванов...

Тъй като гледам стягайте се да даваме пак много пари на руснацити .Пак ши напраят некое катебе и ши на сурвакат

какви пари ще даваш на руснаците бе? То ние сме големи паралии, няма що, едвам връзваме двата края! И така ще е докато продължават да ни ограбват пладнешки наглите американски мафиоти, скъп ток, скъпа вода, милиарди за летяш скраб и т.н.

Защо соросоидите и краварофилите не са за мирно уреждане на въпросите в Сирия. Защо не сте за нормален и спокоен живот в Сирия ? Защо ...

че как да са, като за да стане мирно и спокойно трябва да изтрепят русские, а не е хуманно някак си!

То на теб трябваше да ти пуснат главорезите джихадисти, да те изкормят и да ти наврат някой органи в устицата!

Поздравления ,Путин !Добър шахматист си !Искрено се радвам ,че не се поддаваш на предизвикателствата на малоумни "държавници".Жив и здрав да си !

Руснаците напуснаха Германия, както и сега напускат Сирия. Те напуснаха и Украйна. Дето Напуснат, все Тяхно става. ------------- Мисля си, че Десерта на Путин е Германия. Германия е Пълният "Военен Беламач" на света. Не са искали, не са влезли --- СС вафен ги няма, пък и да ги има, все тая

Глупости! Голяма хапка е това.

Просто няма такава древна приказка. Соросоидни простотии.

пък откъде знаеш, като и Винетъ не си чел ?

Вече има.

Глупако, даже не можеш да ме копираш като хората.

Какво му стана на този човек, че ходи на червеното килимче ту на Асад, ту в Египет, ту в Турция? Толкова ли са закъсали руснаците ?

Вярно е, че се изтеглят, въпросът е като се изтеглят къде ще ги пратят? В Египет? Или в Турция? А какво ще стане, ако палестинското правителство покани руснаците и им даде една военна база в ивицата Газа? Поразяващата уста на Тръмп затвори Близкия изток за дълго за американците и те вече не са желани в нито една арабска страна. По времето на Буш си мислех, че американците не могат да си изберат по-глупав президент от него. Е, грешал съм.

Изтеглянето на ЧАСТ от руските военни е само един елемент от пъзела който Путин ще се опита да нареди!След като Тръмп обяви Ерусалим за столица на Израел/не Западен Ерусалим,а целият Ерусалим/ според мен Путин почти светкавично видя каква възможност се отваря!На арабите естествено не може да има доверие,но ще използва ситуацията !

Не се изтеглят, а се прибират в базите. Заглавието е некоректно!

... следват парад, медали, заврънтулки, музика- духова, многобройна, знамена, светлинки, много възгласи, ура и т.н. мечти. след 20 години Сирия ще е като Северна Корея- мирна тиха, даже страшно тиха. Даже ще има паметници на спасителя Путин. Гледащ сочно строго и мило , някак си по руски.

Денги на исходе! Кремльовската "Внешекономбанк" май ще даде фира!

са наистина безкрайни. Само до преди година-две Ердоган подкрепяше терористи, търгуваше с ИДИЛ, нанасяше предателски удари и т.н. Сега изведнъж той стана готин и борец срещу тероризма, опора на мира и демокрацията. Какво да говорим за теократичен Иран, управляван от аетоласи с чалми и дълги бради и представляващ в момента главната опора на кървавата Хизбула. Хубави приятелчета си има Вова Пу.

Не след дълго ще се наложи наново да се освобождава Европа, след глупостите, които сътвориха Меркел, Оланд и Камерон, но тоя път се съмнявам Русия да повтори същата грешка.