Осуетиха измама за 40 000 лева и ”награждаване” от министър

Телефонна измама за 40 000 лв. бе предотвратена в резултат на бързите действия на служител от бургаски банков клон и отдел "Криминална полиция" в града.

Обратно в новината

Коментари - Осуетиха измама за 40 000 лева и ”награждаване” от министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и аз кога да се пенсионирам,че да извадя 100 000 левчуги ей така

Хайде де,как да обясниш на тези изкуфели БЕТОННИ кратуни ,че: Нито БСП са ...,,наш'те" от едновремешното БКП.. Нито ,,ПАТРИОТИТЕ" ,дето им обещаваха мин.пенсии от по 500 лв. имат нещо опщо с...ПАТРИОТИЗМА... И ДА НЕ СЕ ЛЪЖАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ,ама куфялниците са си ИЗКУФЯЛНИЦИ... Остави другото,че тоя БУНАК НЯМА АКЪЛ ДА ПРЕЦЕНИ КОЛКО СА 40000 лева,ами дори ...ШОФИРА КОЛА !!! На такива,автоматично ЗАБРАНА ЗА ШОФИРАНЕ И ГЛАСУВАНЕ... Мангалите,дори неграмотни,гласуват срещу ПАРИ,а такивс перковци за КУХИ НАДЕЖДИ ОТ ЛЪЖЛИВИ ОБЕЩАНИЯ !!! И аз не съм млад. на 60 съм,като знам майка ми ,която почина на 78,какъв разъм имаше...с нищо не можеше да я преметнеш,явно явлението не зависи от възрастта!

туй що немам па да купя бел кон.

Не е за вярване!!!! От години, по цял ден се говори за телефонните измамници и пак има хора, които се връзват и им дават пари. 71 годишен човек трябва да е с акъла си, как може да направи такава глупост? Явно, наистина сме дебили, друго обяснение не намирам.

Някой направил изявление, че 80% от българите били дебили, те пък взеха, че му се обидиха. Как да определиш хора, които вече повече от 10 години се ловят на един и същи плосък трик. От къде по дяволите имат и такива суми - в брой под дюшена, а и в банка!?

Дядката е искал орден Червено знаме на труда или орден Георги Димитров, хахаххаааа

В БЪЛГАРИЯ ПЕНЦИОНЕРИТЕ СА ТЪПИ, НО БОГАТИ.

поредният "мизерстващ" пенсионер:) Бахти бедните пенсионери!

Вече и медали намесиха. Тази държава е за закриване, щом толкова прост народи има.

Браво на банкера!Само се чудя полицаите в кои проценти да ги сложа!За резултат от полицейска акция не става дума.

Аре стига глупости. Естествено че тия, които имат какво да дават, ще са в новините! Останалите като нямат, какво да дадат, че да се запишат и те в новина? Много възрастни имат земя или имот, който са продали. На много им пращат пари от чужбина и спестяват хората, не са като някои, които обратно - теглят бързи кредити и бързо затъват.

Браво и на служителя в банката и на полицаите.

,.... всичко лошо за Бг-съд. НОРМАЛНО ЛИ Е , ТЕФЕННИ ИЗМАМНИЦИ , ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДРУГИ ПРЕСТЪПНИЦИ , С ПО 30-40-60 И НАГОРЕ ПРИСЪДИ , КОИТО СЕ РАЗХОЖДАТ НА СВОБОДА ? В друга държава дали ще се позволи ?

баси дядката - значи по телефона ще повярва на всичко, но на полицаи в униформи - НЕ! Знам от майка ми, че човек в първия момент се шашка, притеснява и хваща на въдицата, но това да те държи толкова време и на това отгоре да не вярва на униформени ппред него, а да вярва на какво някой му казал по телефона.... баси... ужас! Как може хората да са толкова доверчиви! Браво да служителя в банката! Дано да има повече такива. За съжаление в една голяма степен пенсионерите си държат парите под дюшека и нямам как да им се влее малко мозък.

Дядото е искал медал, затова вярва на всичко.

на стареца са му промили мозъка, то е ясно, но защо полицията, като е разбрала, за какво иде реч, не е спретнала акцийка на мангустата.

Що за прост народ живее в България. Как може да си изтеглиш всичките пари които са направо сензационно много за пенсионер, а и как може да се изтеглят на куп толкова много пари без предварително да си ги заявил. По този начин се улесняват тези ало измамници, които според мен работят ориентирано, а не пипат напосоки. Бъркат там където знаят че има пари а от къде черпят тази информация освен от близки на жертвата или от самияя банков клон все още не става ясно.

е какво очакваш да стане? да идеш в банката да кажеш "дайте си ми парите" и те да ти отвърнат "не става, много искаш!" вместо да хвалиш героя в случая - банковия служител, ти плюеш по банката.

Полицията предотвратила, добре, въпросът е защо не е организирала акция за залавянето поне на посредника. Обикновено са бакшиши, шетайки необезпокоявани между престъпниците и полицаите. Случайно или не, но събужда подозрение за съучастие.

Какъв е този див народ, откъде се взе този ген на прости и ограничени хора. Трябвало е да оставят този простак да си даде парите. Звучи грубо, но е така. То бива наследствена простотия, но това вече е паталогично.....

Всички предупреждения и здрав разум са безсилни пред оскъдната мозъчна дейност на 80 процента бавноразвиващи се.

Браво на полицията ! Браво на банковия служител ! Спасили са един човек !

не са го спасили! следващият път ще успее да им ги даде!

спасили са един олигофрен бих казал...:) даже виж, че когато са го спрели полицаите той дълго време се отнасял с недоверие!!! трябваше да го пуснат да си осъществи "акцията" и да си вземе ордена:)))

И този човек им валидно СУМПС!?

но какво стана с настоящия случай? Нима само с превенция на стария човек милицията си е свършила работата? А къде е организираното такси, къде са връзките на бакшиша с ало-мафиотите, и въобще, какво е свършила милицията в този случай? Трябва свирепи наказания за тези изроди!!! И да се оповестяват във всички медии, дори да се открие секция "Ало-измамници" по телевизиите и вестниците! Така повече стари хора ще знаят за тази престъпна дейност.

Полицията да спре да имитира дейност с тези превантивни прояви, а да вземе да задължи телефонните компании да направят така, че при затваряне на телефона от приемащия разговора (пенсионера) да се разпада връзката. В момента (при стационарните телефони) връзката се разпада САМО от набиращия (измамника). Това позволява на измамниците да маниполират както си искат възрасните хора. Просто техническо решение за справяне с проблема. Просто е ама дали полицията го иска.

А ако компанията не е българска? Или абонатът е някой неграмотен ром, който дори си няма понятие, че е сключил договор за 20 карти?

Тук става дума за стационарните телефони на пенсионерите. При мобилните няма такъв проблем. Какво правят измамниците...обаждат се на стационарния телефон.... не прекъсват връзката и пенсионера набира телефона на познат...полиция или някой друг....и очаква, че се е свързал.....но неее...на телефона продължава да е измамника губарка го както си иска и не му позволява да се обади където и да е.

loyola

Някой да ми каже, коя е тая банка дето дава да изтеглиш 40 000 лв. без предварителна заявка?

просто таксата е по-висока. Влез в сайта на коя да е банка и виж Тарифата. И ти май искаш награда от министъра на МВР?

Не се замисля и за секунда,че може да го мамят,но и на всичкото отгоре продължава да си вярва че всичко е наред въпреки дългият разговор с истинските полицай?!Няма управия с такива,директно да ги оставят да се патят сами като тъй си вярват.

А измамника що не хванахте, смешници.

Изкуфели дъртаци!!! Всеки ден им се набива в тъпите кратуни - било то чрез медии или друго и те пак правят едни и същи простоти .....

Ти си мислиш,че няма да остарееш ли? Да не си с БМВ?

Българските пенсионери били бедни?!

Сума, сравнима с годишната заплата на чистачка в Германия, на непъло работно време, за тебе е богатство?

Само дето не съм чула немските чистачки да си хвърлят кинтите от балконите или да "помагат" на тамошните полицаи...

Бре, че лесно се теглели 40 бона ...

според мен в България има доста възрастни хора който разполагат с големи суми в банки или са собственици на апетитни имоти, а поради една или друга причина нямат млади хора да ги гледат. Рано или късно те ще станат жертва я на ало измамници я на някой по- сетен комшия или пък имаше един фонд дето му приписваха собственоста си. Държавата трябва да им направи един списък и да им назначи по един опекун. Примерно комисия от двама съдии и да одобряват всяка тяхна сделка или банково теглене. Дали е в техен интерес или не е. Разбира се само ако възрастният човек е съгласен държавата България да се грижи по този начин за него. Средствата за функционирането на един такъв орган ще са по-малки отколкото откраднатите пари за една година от циганите

Не е прав Иво Христов! Дебилите у нас не са 80%, а поне 90%. Склерозата пристигнала от Малко Търново в Бургас, а след това тръгнала за Варна, за да си предаде парите на измамници. Ако тоя не е дебил, значи е идиот.

Браво на банковия служител и на полицаите. Иначе щеше да има още един измамен пенсионер.Ще се разкарва от Малко Търново до Варна за да изхвърли 40 000 лева. Много е зле този.

секретар. Иска човекът награда и туй-то!

Абе, кви са тия пенсионери с по 40 000 лв във влогове? Аз бачкам като луд от над 20 години, изкарвам добри пари и пак не съм спестил 40 бона.

Много ядеш и пийш.

Не се ли изисква предварителна заявка за теглене на такива крупни суми? и колко е лимита за моментално теглене без заявка към банката ?

Имам сметки в две банки, и в двете лимитът без заявка е 5000 лева/3000 евро. Предполагам в повечето останали банки също е така.

Може и без заявка, но ти удържат солени такси. Което няма значение щом ще ги носиш на измамник.

Над 10К се попълва и декларация...