3 месеца без книжка и 1000 лв. глоба за джигита от ”Хемус”

Шофьорът, който бе задържан след шофиране в насрещната скоростна лента на магистрала "Хемус", ще остане без книжка за 3 месеца и ще плати глоба от 1000 лева.

Обратно в новината

Коментари - 3 месеца без книжка и 1000 лв. глоба за джигита от ”Хемус” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

каква е тази смешна присъда??? цял живот без книжка, иначе след трите месеца пак ще си кара по старому...в германия се провежда т.нар. идиотен тест, а тук ще му се размине с 1000 лева глоба??

Това е явен опит за убийство. Какво е наказанието за такъв потенциален убиец? Фактът, че не се коментира кой е този 50 годишен безумец, буди съмнението, че е под нечия защита. Дано да няма следващ път.

Ама каква книжка, този е за затвор за поне година!!!! Това си е опит за убийство, умишлен при това, при скорости от 140км/ч. Какви са тези катаджии да го пуснат изобщо, направо в ареста за постоянно, нищо че закона друго казва. Трябва понякога саморазправа, ами ако беше убил техните деца щяха ли да го пуснат??!!?!

Малко му е

Ще плати глобата както е платил и предната, така и без книжка. Виж ако го бяха пратили при някой анаболен тъмно зелен за 2-3 дни само дори ефекта щеше да е мигновен.

Бих го разбрал и оправдал/ ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ/!!! - Ако е имало катастрофа и е трябвало СПЕШНО да се превози пострадал/ но в движейки се в аварийната лента/. При такова условие дори аз бих се движил/ МАКАР И НЕПРАВИЛНО/докато пресрещна линейката. Но този не го разбирам! А и едва ли бих го разбрал. Може би нямам достатъчно акъл. :-(((

Прав си. Не - достатъчно, изобщо нямаш акъл

Да, и аз като теб, но бих се движил в аварийната лента. Това във скоростната си е опит за убийство на насрещните.

"Браво" на съдията, осъдил този престъпник на толкова "тежко" наказание!

Съдията го е осъдил според закона,но тези дето ни съдират по десет кожи с изменение на закони,данъци и такси този са го пропуснали.

Този съдия не го е съдил, а наказанието е административб=но от КАТ ама ти надали ще ме разбереш

Инетересни за какво ВЗЕМАТ и не връщат книжката или пък глобяват повече от 1000 левчета!!!

Тия нормални ли са? Знаят ли чак от къде трябваше да обикаля? Още повече, че е пуснал и "аварийките", които дават право да се паркира напречно след завой, да се кара по вело алеи, тротоари и детски площадки, да се завива на дясно от лява лента и т.н.

Гледате само сеир и капка отговорност не проявявате. Героизирате престъпниците и потъпквате нормалните човешки норми, напудряйки всичко в ехиден смях и обиди. В една реална обстановка такива като вас ще бъдат последните, които ще се притекат на помощ. Защото имате някакво психологическо страдание, което ви кара да правите всички тези глупости.

Страхувам се, че няма да си получи наказанията този посерко.

Пиночет, хеликоптер или бързо трепане и плитко заравяне. Нищо друго няма да помогне в този случай.

В Европа за такова нарушение няма да караш поне година-две или никога. Явно закона е тъп, защо например няма психо тест и нов изпит за този човечец? Да видим, ако пак отиде на изпит как и кой ще му даде книжката в ръцете,

а ще му дадат ли книжката след 3 месеца без да си е платил глобата???

На вас селяните никакви книжки и коли не трябва да ви разрешават да имате. Ето този убиец как леко се утърва, след 3 месеца ще дойде тука в София да прави бели и задръствания, най малко 10 години затвор трябваше да му дадат...!!!

баце как реши че селяните нямат право на книжка??? за манталитета или за локацията "селянин" говориш?

ти пък си един гражданин- кореняк. Като ти гледам правописа според мен не си селянин. Ти батка си чистокръвен СЕЛЯНДУР. иНАЧЕ МИСЪЛТА ти я схванах - прав си.

Ето вижте колко струва човешкия живот в БГ.

Само не разбрах как са му отнели книжката за 3 месеца след като тя вече му е била отнета и защо при рецидив санкцията е толкова нищожна?!?

конфискуваите му колата!

които сега не искат, не могат и ги мързи да направят законите в държавата нормални, сами ще платят за глупостта си в троен размер най-вероятно. Така работи съдбата!

вие сте отчайващо прости!!!

Толко ли няма мъже или мутри в тая скапана държава.. Кви присъди , кви 1000 лв... Спираш го в насрещното с джипа , вадиш селяндура и му чупиш предните зъби....

Уличното правосъдие не е правосъдие. Няма значение, че съм съгласна с теб. Но ако действаме така, утре всеки втори ще е с изпочупени зъби: виновен или не.

Съгласен съм..... А дали проявата на едното не е причина липса от другото ? Само питам.. Защото тоя селяндур , просто в момента няма наказание... Нито ще му пука че няма книжка... Нито ще плати 1000 лв....

не е никакво наказание и никаква превенция! Но пък и присъдите на БГ съда кой ги изпълнява? Никой! Телефоните измамници са осъдени да им се конфискуват къщите - не са конфискувани, цената на билетчето е осъдена - продължава да е същата, юристите на топлофикация са осъдени - пак се плащат същите хонорари и т.н. и т.н. НИКОЙ не зачита и не изпълнява решенията на съда! Защо изобщо се хабим да се занимаваме с него...

В случая законотворците са виновни - чл. 178ж от ЗДвП, предвижда тъкмо такова наказание за тъкмо такова нарушение. Ще се промени когато някой профучаващ депутат в лявата лента с лампи се надене на тоя член, което ще стане скоро, няма как да не стане. От днес обявявам малолитражката за продажба и купувам Хамър, Ф150, Лендкрузър или подобни с грилгардове.

Ако имаше поне една гънка в главите на правораздаването, щяха да го тикнат в затвора за 1 година поне. Глупаци. Това деяние, може спокойно да се изтълкува като тероризъм. Но ... България все пак. Скоро ще дойдат избори - мангалите трябва да се поощряват

Гледах го по тв-то, не само е мангал, но е бил и пиян мангал. Отговора на въпроса "защо карате в насрещното платното" беше трагикомичен. Циганин да плати 1000 лв. глоба!!! Вие луди ли сте! Ще си купи нова за 100 лева, с друго име.

Ще си купи нова (стара и пушеща кола) за 100 лева, с друго име и от други мошеници.

Аз се хващам на бас за 2000лв. че мога да карам в насрещното на маг. Тракия. После плащам глобата и оставам с 1000.

В кой клас си?

Дано си направиш добра застраховка за останалите 1000 лева, че ще почерниш и твоето и семейството на този който се движи срещу теб. Тоя малоумник дето са го глобили само 1000 лева вместо да му отнемат доживот книжката и да му изземат баракудата е извадил огромен късмет.

Защо да засташаваме живота на невинни хора,скочи от средата на Аспаруховия мост и ако останеш жив ще ти дам десет хиляди.

Всъщност шофьорът за това си малоумно поведение плаща 1000 лв и е чист. А ще бъде 3 месеца без книжка (ако ли наистина е вярно това) само, защото не бил платил предишните си глупости, оценени от магазините на КАТ за 130 български лева?! Пълна тъпотия и неадекватност. Много скъпо ни струват нашите ззакони. Първо плащаме най-мазните заплати за това на орди безотговорни депутати. После се оказва, че нищо в тези закони не съответства на направените нарушения. А накрая, много често си плащаме и в натура - къде убити хора, къде трайно осакатени... Най-нормално беше за такава изцепка да му се отнеме книжката доживот, защото психологическата му характеристика е в откровен разрез с нормалните човешки отношения и правила. А за направеното нарушение да поработи принудително няколко месеца с лопата. Като тук цената на евентуалните жертви никак не е малка!!! Просто Господ този път не ги пожела.

И к'во, глобата за каране в насрещното е същата, като за каране в аварийната лента?

На фона на статията за несъбраните глоби - това е направо подигравка! Народно правосъдие трябва тук - присъда по врачански - одиране чрез дрянова тояжка, тъничка! И 1000 лв глоба - а колко взеха съдиите, да им приседнат дано! За справедливост ще ми говорите !

Този е от 80-те %! И не трябва да е съден по ЗДвПП, а за опит за атентат! Такива боклуци нямат място сред обществото!

с тези 1000лв. глоба все едно му казвате ЧНГ и весело пътуване, глобата трябва де е респектираща максимално ,примерно 2000лв. и срокът без книжка да бъде поне 6месеца, за да му държи паметта будна,а втори път ако опита сумата и срока да са непо-малко от тройния първоначален размер , а не да звучи като ЧНГ

Че това новина ли е? Наказанието си е точно според ЗДП. Новина щеше да бъде, ако му бяха наложили наказание, различно от това, което е записано в правилника..Друг е въпросът, кога и как ще му ги вземат тия 1000 лв, след като той и до сега е бил с отнета книжка, което съвсем не му е пречело да си джитка по пътищата!

Никога не съм казвал, че 3, 6 години затвор са малко. Никак не са малко. Но в случая - наказанието е просто символично ! Че той тези 1000 лв. ще си ги избие от баса, заради който е тръгнал ! И ще е на печалба ! Направо ги поощряват, не ги наказват !

имал книжка нямал книжка -тоз изрод трябва завинаги да му се отнеме книжката и да бъде съден за опит за убийство а не глоба -за това понеже някой наши другари ги галим те си правят каквото си искат

Дайте го по телевизията тоя малоумник. Кажете какво казва, съзнава ли какво е направил? Такива неща

Аз винаги пожелавам едно и също: другия път кретена в насрещното да срещне съдията, дето го е погалил с тая присъда.

И аз това му пожелавам,обаче вероятноста да срещне съдия,катаджия или инструктор е много малка.Ще убие някой невинен,няма да е законотворец.Да караш в бързата лента,дори не е аварийната,това не е опит за убийство това си е убийство,а иначе на самоковската акушерка дадоха 18 години.Това ако не е сбъркана държава,то кое е?

А затвор?

За глобите, разбрахме, че никой не ги събира. Не виждам и каращите без книжка, да са се стресирали особено.

Този си е за затвор в обвинение за опит за убийство на повече от 1 лице.

Лятото преди поне 5 месеца, изпратих в СДВР видео с един идиот, който демонстративно и нагло преминава на червен светофар. Дадох си данните за контакт и изразих готовност да свидетелствам, за да си получи дебилът заслуженото. Още не са ми отговорили, нямам никаква обратна връзка. За какъв хой и къде да ги подаваме тия сигнали..?

loyola

Това е единия проблме - плаща си на дознателя и нещата свършват до там. Проблем е ако застанеш на пътя на някоя мутра, че може да те поръча...

В една (друга) държава би трябвало сега да очакваме да разберем какви ще са санкциите за тези които са постановили тези смешни мерки срещу потенциален пътен убиец.Това са си съучастници-полицаи,съдии и т.н.

В България без книжка всеки може да кара... Тъжно, но факт... Дано поне този си плати глобата от 1000лв, но май и събираемостта на глобите е на доброволен принцип ?! И к'во, излиза, че тоя само са го погалили по рамото, за може би опит за убийство???!!!

Не решението е просто.След трите месеца -проверовъчен изпит на теория с новите таблети и при пълна прозрачност Залагам че този никога няма да вземе изпита по теория. А иначе за това че ти е изтекла книжката- 6 месеца без кола А тук ...

Ейй, от три кладенци рикия ше вадите, само и само да изкарате баце виновен!

Аз моля ако колеги четат да напишат мнение дали управлението на мпс в насрещните ленти на магистрала не е поставяне в опасност на други лица и в този смисъл да се носи наказателна отговорност, като за случаите да се отсъжда ефективно изтърпяване лишаване от свобода в максимален размер, до рязко и категорично прекъсване на тези прояви? Във всеки момент наличието на мпс в насрещното представлява опасност за движението. Наред с това водачът съзнава какво прави и как поставя всички в опасност за живота, здравето и имуществото им. Не е необходимо да има увреждане, защото самата опасност е налице с факта, че се движи в непосредствена близост с насрещна висока скорост. При разрешена скорост от 140 дори и с 50 да се движи, това е удар със сила от 190 км/ч А ако е 140 това прави 280 км/ч. Немислимо е обществото да изпълнява административно наказание, а не наказателна отговорност. Няма оправдание за управление в "насрещното". В случая куките са проявили огромна некомпетентност и нерешителност с административното наказание.

резултатът ще е - 3 месец аще кара без книжка, а глобата няма да я плати изобщо, както над 50% от всички глоби, които държавата не може да си събере. Наказанието трябва да е - 3 месеца ефективно в затвора, после 3 години без книжка. А ако го хванат тия 3 години да кара, в затвора за остатъка без право на обжалване. И да, да започнат да дават глобите на ЧСИ-тата, за да има събираемост и да започнатд а се спазват законите!

3 месеца без книжка, след като той вече я няма ... заради други нарушения?!? :) И след като не си е платил старите задължения, как очаква държавата, че ще си вземе тези 1000лв глоба? Предвид сериозността на нарушението и това, че не отбива при първа възможност - си е направо опит за убийство. С тази санкция КАТ направо го потупва по рамото и му казва, до следващия път.

КАК 3 МЕСЕЦА БЕЗ КНИЖКА БЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. ОЛИГОФРЕНИ МРЪСНИ. ЗАТВОР ЗА ТАКИВА БЕ ! В СКОРОСТНАТА ЛЕНТА ... 1000 ЛВ. ??? УТРЕ ВСЕКИ ЩЕ КАРА В НАСРЕЩНОТО НА МАГИСТРАЛАТА, СРЕЩУ 1000ЛВ. ... БАХТИ ОЛИГОФРЕНИЯТА

И това ли са големите глоби с които се плашат нарушителите?Без книжка докато не си плати предните глоби,които до този момент са се трупали без да имат тежест за човека и допълнително заради тъпотията си 3 месеца без книжка и още хиляда лева глоба.