Спекулира ли се с мораториума за нови лекарства?

Представител на неправителствена организация и болничен директор сблъскаха позиции за мораториума за нови лекарства и има ли ли спекулации по темата.

Обратно в новината

Коментари - Спекулира ли се с мораториума за нови лекарства? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спекулират управляващите крадци защото всички знаем,че безплатни лекарства няма,а касата плаща 2млрд. за лекарства уж за да са безплатни или частично платени за осигурените пациенти.Щом има мораториум значи парите за лекарства трябва да са 0 нула лева,а не над 2млрд.

ГЕРБ е дясна партия и няма как да мисли за народа!Дясната политика обслужва богатите!Не я ли разбрахте вече 30 години тази работа?

"В различните държави парите, които се отпускат за лекарства, варират между 13 и 17%, а у нас те са около 30 на сто." Като % звучи като нещо страшно, а действителност е така защото заплатите на лекарите са 3-4 пъти по-ниски от тези в Европа. При изравняване на заплатите ще се окаже че разходите за лекарства и консумативи в България са 2 пъти по-малко от тези в Европа.

А и ДДС върху лекарствата в България е 20%, а в Европа от 0 до 8%, нещата ще се окажат трагични.

Заплати проценти нямат никакво значение защото в цял свят се покриват 100% от лекарствата за осигурените пациенти до определен лимит.В България се осигуряват 10% от лекарствата като за тях касата плаща десет пъти по-висока цена от пазарната.Така 90% от пациентите остават без лекарства!

МАЙМУНАТА МАК КЕЙН ГО ИЗЛЕКУВАХА ОТ РАК .. ИМА ГЕННИ ТЕРАПИИ КОИТО ВЕЧЕ ЛЕКУВАТ ... ОБАЧЕ ТОЙ Е МУТРА И Е БОГАТ КАТО БЕЙ :))))

явно и в САЩ проблема е същият??? Доларите са изхарчени за скъпата терапия на МАККЕЙН и сега няма паре да ти купят Депакин

Интересно е, че защитниците на министъра са все шефове на болници, подчинени на същия тоя министър!!!