Снегорин помля ограничителите на велоалеята на бул. Дондуков

Снегорин е премахнал ограничители на велоалеята на бул. "Дондуков", възстановяването им ще е за сметка на почистващата фирма.

Обратно в новината

Коментари - Снегорин помля ограничителите на велоалеята на бул. Дондуков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страхотна е идеята да се направят велоалеи и са стимулира колоезденето в град. Но изпълнението й е плачевно. За да се кара през зимата, трябва алеите да са добре почистени. А за да са почистени, трябва снегоринът да има достъп до тях. Вместо почистващата фирма да носи отговорност, трябва да обяснят отговорните по проекта лица как точно си представят това.

Страхотна е идеята да се направят велоалеи и са стимулира колоезденето в град. Но изпълнението й е плачевно. За да се кара през зимата, трябва алеите да са добре почистени. А за да са почистени, трябва снегоринът да има достъп до тях. Вместо почистващата фирма да носи отговорност, трябва да обяснят отговорните по проекта лица как точно си представят това.

в БГ всичко е наопаки ... всички мрънкат че задръствания, много коли, газове, и се кефят че разрушават велоалеи... е тия велосипедисти ще ви харесват повече ако са и те с коли в трафика така ли?....

Като гледам снимката,се чудя,как да почисти снегоринът,без да помете ограничителите???Нали целта на спуснатия грейдер е да махне снегът от платното?И единствената логична посока е,към велоалеята.Че то пък и колко сняг беше...а като навали повече,какво се прави?Такова поредно безумие на Общината просто няма.Вместо да "глобяват"фирмата,да посочат начин за почистване при всякакви подобни препядствия по улиците.Пълни малоумници.

По 'Раковска' велоалеите с тия ограничители еаха маата на движението - безумно решение с кофти последствия. Велоалеи трябва да има само там, където това не е за сметка на натоварения трафик. По 'Дондуков' м/у бул. 'Левски' и 'Раковска' стана почти същото.

Да добавя и абсолютно ненужните (не винаги, но в повечето случаи) бутончета за пешеходните светофари.

Ами,то се очакваше,ама снегоринът изпревари БСП- то. Докато г-жа Нинова се накани,друг свърши работата.Тююю., пустият му снегорин. Отне им възможността на герберастите ,коледно да плюят по комунетата. Кофтиииии.

Ще се издържи някакак няколко месеца докато да тук европейците и после ще ги махнат. Взели са пари за тези работи и трябва поне на част от маршрутите на чужденците да се виждат такива неща. Това е. София е много зле откъм управление, но пък така се постигат безброй мандати.

Бокоооооо,този снегорин дали не е от БСП?????? Сънуваш го вече това БСП!!!!! А и хич не му върви на тоз Дондуков,ЕЙЙЙЙЙЙ!!!!! Госпожа НИНОВА ти е най-големия кошмар и ТЯ ще те ДОВЪРШИ!!!!!!! Крайно време е простотията да се махне от управлението на България!!!!!!

Велоалеите скоро ще отидат при картонените патрулки от близкото минало.... Виж парите дето окрадохме, ще отидат по други места....

нали са нарисували там някаква линия, стига за велоалея, колчетата само затрудняват почистването на улицата

Браво, да мине и по "Раковски", че и тук стоят и единствената им функция е да разширят тротоарите.

Споко, от утре се затопля, Титан ООД ще прибере колчетата и както казва колегата Емо Чолаков, утре по-весели и усмихнати;-) Да не подценяваме колежката Деси Банова-Плевенлиева, ама тя сега си има по-други ангажименти...

хахах, обаче никой велосипедист не се сети, че зимата само техните алеи ще си стоят непочистени и пълни с купища сняг по простата причина, че снегорина бута на дясно дори да не им събира колчетата на купче с греблото

Тук в Америка вело алейте са само означени с боя. Единствено на кръстовищата може да има колчета да не позволяват шофьорите да пават допълнителни колони и да блокират вело алеята. Така голямата част от пътя се чисти лесно.

"Тук в Америка вело алейте..." Там на Америката алеЙте ли чистиш или миЙш чиниЙте?

Ха сега същият снегорин да мине и по "Раковска".

Сега като ги няма колчетата по бул. Фандъков, къде ще си връткам дУпето лятото? Нищо ще си джиткам с Жипката по моловете.

Татко тъкмо ми купи колело...

Куче в чекмедже (1982) Реплики: - Татко каза, че ще ми купи куче, обаче друг път. - Обаче той купи кола, и ще ме заведе при баба ми и дядо ми друг път. - А майка ти пуска ли те? - Тя ми каза, че са скерлотици и не могат да ме гледат. - А баща ми ще ми купи колело, ама друг път! Сега няма пари! - Ъхъ, Ама си купи кола! - Обаче Лада! С жълти фарове!

Тези ограждения само проблеми, вчера моя комшийката се е спъна ла в тях , паднала и сега е със счупена ръка. Защо ги направиха, като реално за половин ден я мине един велосипедисти я не, пък ако имаме като миналата година зима с много сняг не знам дали и по един колоездач ще минава на два три дни. Абсолютно не обмислена работа.

А твоята комшийка защо не е пресичала на пешеходна пътека, където трябва, а е цепила където и скимне. Тая твоя комшийка, що не си е останала на село. Там пресичаш, където искаш.

твойта комшийка я е санкционирала собствената и карма....

Ами как да почистят улицата иначе? На кой му хръмна тази гениална идея да слагат ограничители по улиците? Фандъка лично да ходи да ги маха сега!

Един път минахме с приятели по "Дондуков" и моментално ни стана ясно, че при първия снегорин ще четем, че от тия разделители няма останал здрав. Много ми харесва и ремонтираният бул. "Овча купел. От по две ленти в посока, сега е по една за коли и по една за велосипедисти (алея не е, защото е просто една линия боя), а тротоарите са по почти четири метра широки. Гениално! После въздухът им бил мръсен... Намаляваш пропускливостта на един път наполовина, започват задръстванията и чакаш чист въздух?! Самоковската тетка може спокойно да иде да "управлява" някъде на друго място. Тук само пречи и създава проблеми. Апропо, бул. "Овча купел" е пуснат преди няколко месеца и вече започна да се деформира. Тръпнем в очакване на метрото... Дори в момента едвам успяват да отводняват строежа. Предричам "веселби".

От "Спаси София" да ходят да снимат как днес, около обяд, направиха маркировката малко по-нагоре към моста Чавдар, пред магазин "Ралица". Една линия направиха грешна, омазаха целия път... Доста седях в студа и се чудех, как ще изтрият тази помия. Е, познайте..... за българския майстор няма невъзможни неща - просто го оставиха така.

Крайно време беше. Поздрави за шофьора! Движението по Дондуков и особено Раковски се задръсти заради тези глупави алеи, а и не само там. Как можахте да докарате това селско недоразумение за главен архитект на София? От него не става и чеп за зеле. Измисля си разни псевдоинициативи само и само да отчете дейност. Велосипедистите са под 00,1 % от колите в града а в последните дни видях само няколко. Климатичните особености в България не позволяват целогодишното използване на велосипеди а традициите ни пък съвсем. Не е нормално заради единици да се затормозява движението в града и да страдат милиони!! Изметете некадърниците от общината които само харчат и крадат нашите пари за безумия.

Идеята с изграждането на велоалеи е да стимулират хората да ползват велосипеди в града и особено в центъра на града. Защото не е нормално това, което става - не е нормално в София да има, да стават все повече и да се движат толкова много автомобили. Не е нормално например по Раковски, който е една от централните улици, да минава такъв огромен поток от частни автомобили. За какви традиции говориш - за традицията на това че ви мързи да си мръднете задника ли? Климатът не пречи, ако има желание у хората - отиди да видиш как е в Скандинавските страни и как учени, банкови чиновници, държавни служители, работници, карат велосипеди при минус 10 градуса. Но там има уважение към велосипедистите, има разбиране, има грижа и добре изградени пътища, което не е станало отведнъж и за което е било нужно необходимото разбиране от обществото. А, ние, ние сме диваци и, за съжаление, в огромната част от обществото, ориенталци по манталитет...Няма какво повече да кажа.

Да, но тук не сме скандинавски страни и има лято с по 40 градусови температури. Там хората по начало са свикнали на по- студено целогодишно и студа не им прави такова впечатление.

Изграждане на велоалея (или паркинг) е едно, а това да нарисуваш едни линии по проектираното преди 20 г. улично платно и да го наречеш велоалея (или синя и виолетова зона за паркиране) е съвсем друга работа (разбирай - скапана).

Снощи кара ли велосипед. Ама след 23.30? И днес колко човека в София караха велосипед? Щото аз не видях нито един. Ама лед? И какво като е лед. Аз карам мотор на лед с летни гуми. Що не карате и вие велосипеди. И каква е файдата да караш велосипед, докато хиляди автомобили седят в задръстването от въпросните велоалеи и те тровят. И не давайте пример скандинавските страни. Защото в тия географски ширини при 2-3 градуса ходят по тениска с къс ръкав. А тука познавам само един човек дето ходи така. То и там карали целогодишно на фарове, ама като изключим юли и август останалите месеци докато изгрее слънцето и то вече почнало да залязва. А тука пече по 10 часа на ден. Така че Европата е Европа, снандинавията скандинявия и нека да се съобразяваме с местните условия, а не да копираме сляпо от тука и от там.

kerelov@poshta.net

Холандия не е на Скандинавския полуостров. Там са много велосипедистите но има една подробност - велоалеите са маркирани само с боя и са върху тротоарите а не на платното за да не се намалява пропускливостта на улиците. Те МИСЛЯТ преди да действат. Не са като наш'те главанаци от общината.

Диваци сте наистина, на които после ще плащаме лечението, велосипеди се карат в планината на чист въздух, а не сред ауспусите! И ако ти се смяташ за мърша, то сигурно е от изгорелите газове, които дишаш!

Тия велоалеи са мижи да те лажим... и да гепим едни пари. Не може на всака цена да се правят на неприемливи и откровено опасни места с боичка и ограничители

Ограничителите трябва да бъдат премахнати за сметка на чиновникът проектирал това безумие. Няма начин да се изчисти платното за движение с тях. Нали и велоалеите трябва да се чистят. Направо да ги удържат от заплатата на директора на ЦГМ.

толям праз! то няма място за автомобили, аман от тези велосипедни малоумия!

Кметицата е виновна, че се поведе по акъла на малоумниците от "спаси София" да се направят тия идиотски пътеки на тесните улици. За благодарност те и спретнаха протест "Слез Данче" да я свалят. Кретени. Да дойде някой кмет да изрине всички колоездачни пътеки и пръдльовците колоездачи от тях.

Долу кметицата заради велоалеите по Раковска и Дондуков !!!!!!!

Ами те тия велоалеи хич не са нужни през зимата. Да не кажа и през лятото де.

Жалко, че снегоринът не е минал по "Раковски", но има още време - зимата е в разгара си. Удивително е глупавото упорство на Столична община и лично на кметицата. Освен ако не е свързано с някакви приходи. Трасето по "Раковски" е толкова тясно, че колите едва се разминават. Ако трябва да спазват някакво отстояние от ограничителите, снегорините не би трябвало за почистват поне половината платно от тази улица. Друг е въпросът, че поне през зимата велосипедистите ще са единици, ползващи тази привилегия за сметка на всички останали участници в движението - пешеходци, автомобилисти и пътници в тролейбусите.

Всеки ремонт на ГЕРБ е ден до пладне. То си беше ясно, че ще се случи още когато очертаваха с една боя за милиони тази измислена велоалея. Велоалеи не се правят като очертаеш част от тротоара или от платното за движение, както правят некадърниците в София. За пореден път лъсна професионализма, битуващ в главата на градоначалничката. ТЯ Е ОГЛЕДАЛО НА ПАРТИЙНИЯ СИ БОС!

Шило

Карай, напролет нали отново трябва някоя "наша" фирма да захлеби? Да не ви пука. Плащайте си данъците и не питайте де ви отиват парите.

"делинеатор" ми се струва неточен и заблуждаващ термин на понятието.

ами просто да се направят нещата като в москва и всичко да стане прекрасно!

Хубава работа, ама българска! Гарантирано от крал-тиква и другите крали-не накрали се!

Не би трябвало снегопочистващата фирма да плаща за малоумни технически решения несъобразени с географската ширина на която живеем и съответно технологията на снегопочистването

Преди години снегорин изрина светлоотразителите на Орлов мост. Голяма работа! За пенсии пари няма, но за безкрайни ремонти винаги се намират. Гарантирано от ГЕРБ!

Пенсиите не се плащат от общинския бюджет. Изключително неграмотни сте. Няма да се учудя, ако скоро попитате защо БНБ не ви повишава заплатите като има толкова пари при тях.

Който иска вело алеи, да заминава за Виетнам. Аман от идиоти! Кой ви излъга, че всички искаме такива алеи? То няма място за автомобилите, те ни отрязаха платната за движение, за да може някой малоумен вело-педалист да премине веднъж седмично, ако е хубаво времето. Айде у лево на всички хипари, виетнамци и друга подобна измет!

И в Африка било модерно да имаш колело, може и на там да се ориентират

Ако това ще ви успокои, и велосипедистите не ги искат тези алеи. Единствено придворните подизпълнители на ГЕРБ натискат да се правят такива.

А теб кой те излъга, че всички искаме автомобилите?

Бокоооооо,този снегорин дали не е от БСП?????? Сънуваш го вече това БСП!!!!! А и хич не му върви на тоз Дондуков,ЕЙЙЙЙЙЙ!!!!!

Тези измислени насила велоалеи, въобще не струват. Не само, че не вдъхват сигурност на незащитените колоездачи, но и са по-скоро символично скалъпени. Винаги започват от нищото и свършват в някоя кофа за боклук. Но това за общината не е важно. Важни са отчетите по проекти. В нормалните държави велоалеите са обособена отделна част от платното за движение. Разделени са с бордюр и вървят успоредно с тротоара. Но какво да си говорим. Виждали сме как трябва да бъде направено, затова въобще ми е чудно някой осмелява ли се да ползва тези самоубиствени съоръжения (с изтръпналата ширина от 1 метър).

Абсолютно точно казано!

Двигателите с вътрешно горене принадлежат на миналото - бъдещето принадлежи на електромобилите и велосипедите. Само до няколко години в градове като Лондон, Париж, Берлин, Пекин и т.н. няма да се движат "пушилки" и "нафтови печки". Свиквайте пещерняци. Отминава времето да пърдите наляво и надясно и да омирисвате София с т.н. си автомобили.

Видяхме те колко разбираш от танкове. Толкова разбираш и от техника. Затова пък бъдещето и геополитиката са ти съвсем ясни. Първо вземи да се поограмотиш преди да наливаш щедро акъл. П.П. И не е лошо по-добре да прикриваш лошо прикритата си злоба.

Хаха общината ни е толкова смотана ,че един участък от 2 км. пред президентството и министерски съвет не може вече 1 година да ремонтира и поддържа :). Всяка семица се дънят, мързи ги да гледат !!!

БРАВО!!!! Най-после да се прекрати това безумие!!! Кой е, да го черпяЧ

Днес велоалеи, утре за скейтбордисти, вдруги ден за делтапланеристи. Откачена работа! Само място за нормалните хора няма.

Според правилника светлоотразителни жилетки трябва да се носят в тъмното време на денонощието и извън града. Е, аз нося и през деня заради "разбирачи" като тебе. А вие защо се мотате по велоалеите без да забелязвате нищо около себе си?

Общинарите са идиоти, кой нормален човек ще кара велосипед по "Фундурковъ"? Не са ли помислили, че не може да се почиства сняг с тези изгъзици?

Може, ако се сложат истински делинеатори. Ако обаче си придворна фирма, вземаш вместо делиенатори, паркинг елементи, на 5 пъти по-ниска цена и ги редиш нарядко. Естествено прибираш пари, като все едно всичко е свършено както трябва.

По магистрала Тракия бяха наслагали хиляди бели пластмасови вертикални колчета със светлоотразителни (светлоотражателни) ивици в края на асфалта и при първото чистене на снега не останаха много. Като се стопи снега се валяха край магистралата.

Kalin

Снегорините не са виновни просто калпаво измислени тия велоалеи.Отчитаме някакви алеи а реално всичко е бутафория.В цивилизования свят тия алеи се и почистват а така като някой го е измислил у нас това е невъзможно без да ги изтръгнеш.Някой пак се е нагушил от производството на тия пластмасови блокчета и от монтажа им.Напролет пак ще гушнат парички.

Адски тъпо племе!!!

Този 100% е бил комунист, искаш да оплюе невероятно качествения ремонт на Дондуков! Веднага той и всичките му роднини да бъдат уволенини от работа. Кокото до партията майка, лично кметицата, под ръка с всемогъщия, ще наблюдават ремонта, защото толкова са се притеснили за благото на народа, че вечер едва заспиват.

Искал е човека да почисти а, сега ще му вземат заплатката .

Някой друг не си е свършил съвестно работата !