Ананиев: Зад протестите за НЗОК стоят корпоративни интереси

Министър Кирил Ананиев заяви по повод ветото на президента върху част от бюджета на НЗОК, че се извършва огромна манипулация от малък брой хора.

Обратно в новината

Коментари - Ананиев: Зад протестите за НЗОК стоят корпоративни интереси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВСИЧКИ БОЛНИЦИ НА М. ТИКОВ.НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ ЗАД НЕГО СТОИ Д-Р ТРЕНЧЕВ...В ДЪЛБОКА СЯНКА И ДЪРПА КОНЦИТЕ.

Време е мисля.....

Биг Фарма не бута на Ананиев и той се опитва да риве...ама всуе че го издухат като реактивен самолет

Ананиев, какво искаш от един руски палячо.Тоя Радев освен да пречи на държавата и да ходи на воаяжи и си кара аероплани друго нищо не може.И тая до него генералша е толкова смешна -нямаше ли кой да и каже на селянката как да се облича на публични места.

Стига намеци , щото ние нищо не вдяваме ! Да каже конкретно имена !

ПОНЕЖЕ МИ ОМРЪЗНА ДА ВИ СЛУШАМ И ЧЕТА ПРОСТОТИИТЕ ЗА РЕФОРМА В ЗДРАВЕОРАЗВАНЕТО ЩЕ ВИ НАПИША СЛЕДНАТА РЕЗЕПТА:ПЪЛНА -100% НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ, ФАРМАЦЕФТИЧНА ПРОМИШЛЕНОСТ И ТЪРГОВИЯ С ЛЕКАРСТВА. ВСИЧКО ТОВА ДА Е ДЪРЖАВНО И ЗДРАВНИТЕ УСЛУГИ БЕЗПЛАТНИ ЗА ВСИЧКИ.

ши махна мораторума ку купити на деската друга джилетка!!!

В това си изказване,др.Министър много бърка. Бюджетът на НЗОК,както и този на Здравеопазването е силно корпоративен.Без да бъдат внимателно преразгледани клиничните пътеки,болничната помощ получава поредното сериозно финансиране.Доболничната обаче,остава в трета глуха. Министърът споменава здравето на децата ни.Господ да ги пази,милите. Защото,тръгне ли лошо заболяване....стотици семейства се превръщат в просяци.Молят добри хора,да помогнат финансово за помощ.А"Държавата"я няма.

ПРЕЦЕДЕНТ ФЪРЧИЛКОВ СЕ ОКАЗА МНОГО КОРУМПИРАНО КОПЕЛЕ.

ТОЯ ПЕДЕРАСТЕН КАТО БОЧКО МУТРЕТО "НАРКОТРАФИКАНТИТЕ МЪТЯТ ВОДАТА" .... А АКО ИМА НОВО ЛЕКАРСТВО КОЕТО СПАСЯВА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ СПОРЕД НОВИЯ БЮДЖЕТ ЗА НЗОК , ПАЦИЕНТА ЛАПА ГОЛИЯ СМОК :)0

Не се подавай на манипулации,почети малко и сравни

Да туриш счетоводител за министър на здравеопазването означава, че здравеопазването вече е ТЪРГОВИЯ, а не здравеопазване! Не стига, че сме начело на всички видове класации по отношение на смъртност и намаляващо население, ами тия с действията си явно имат намерение да ни довършат. Ами намалете администрацията в това пусто министерство, дето името му е "здравеопазване", и в здравната каса и сума ти милиони ще спестите, щото заплатите на поне 3000 "служители" не пада под хилядарка...Оправете болниците, където крадат като за световно и ето ви парите. От лекарства ще пестят! Идиоти...

Като гледам какви суми се събират за лечение в по-напреднали (уж) държави, там трябва да е мегатърговия

матряла боце матряла,ще правиш ти министерства с дърти комундета и роднините им и ще чакаш прогрес , и хорта които довчера гласуваха за теб вече считат че всички в парламента са боклуци!!!!

Този счетовогител не беше ли изтъкната комуняка, какво търси в правителство на антикомуняки?

иди ги разказвай тия на баба ти дърто крадливо комунде. защо не назовеш директно кой кои интереси защитава ами мрънкаш с недомлъвки, типично гадно комунде!!!

ВСИЧКИ ВЪВ ВЛАСТТА СА ГЕНЕТИЧЕН ОТПАДЪК И ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ :)) ... ОБАЧЕ ВМЕСТО ВИЕ ДА ГИ ЧИСТИТЕ , ТЕ ВИ ЧИСТЯТ :)) ... ПРИМЕР - СЪС НОВИЯ БЮДЖЕТ АКО ИМА НОВО ЛЕКАРСТВО ПРОТИВ РАК ИЛИ ДРУГА ТЕЖКА БОЛЕСТ , БОЛНИЯ В МУТРИСТАНА ЯДЕ ГОЛИЯ СМОК :))

Как не те е СРАМ да лъжеш, гаосподин министре!? Ако имаше близки онкологично болни пак така ли щеше да приказваш? За онкологичните заболявания терапията се налага да се сменя поради изчерпване на ефекта на всяко онкологично лекарство за конкретния болен. И тогава ВИЕ и ВАШЕТО некадърно управление обричате тези нещастни хора на смърт, защото с Вашия мораторием няма да може да се приложат новите постоянно навлизащи лекарства за химиотерапия на онкоболни. А същата терапия се прилага вече на пациентите на запад. Т.е. Вие умишлено ще убивате хора тук! ПОЗОР!!!

В случая е прав, обаче в качесствто си на дългогодишен участник в управлението на касата правеше точно това - да насочва парите на касата към олигарсите от частното здравеопазване. Ще посоча само три начина за това: скандалното сключване на договори и определяне на преференциални лимити дори още преди да са получили лиценз за дейност плюс изключително надути цени на дейностите, които те изпълняват. А по отношение на лекарствата: борбата е за изключително скъпата таргетна терапия при прогресиращи и рецидивиращи тумори. Те са нелечими и там фаталният край е неизбежен. Ввъпросното лечение само добавя малко към дните на обречените.

Тоя Бойко, ке ме умори от смех!Голем дохтор се извъди!

Такива като този смешник трябва веднага да бъдат обезглавявани щом станат някакви управляващи ! Тиква кога ще падне фалкона че да ни освободиш от присъствието си , съвсем ни унищожи като Народ !

Тиквата все такива хитърци слага да ни управляват на важни постове ! Този сигурно на две магарета сено не може да раздели , но Вожда на Мутрите го е избрал ! И този ще краде яко , но няма да го отнесе там в двата метра !

Човека не осъзнава,че всички сме смъртни.Разликата е ,че едни са в Централните,другите- в Бакърената.Не го хулете, той не е виновен.Понякога и медицината е безсилна!

Стария боклук не разбира проблемите на беднотията!За неговата болест няма да има нови лекарства!

Всички ухилени управници при здравословни проблеми- на лечение в Пирогов.Няма правителствена, няма натовска,всички там!Просто да почувстват солта на живота!

Браво Ананиев! Не напразно те избраха! Плюй Президента! Това много се харесва на господаря! В следващото си публично изказване пред медии, не пропускай да оплюеш и Корнелия Нинова! Така се прави рейтинг!

Докато имаме Тиква начело на държавата-няма да има здравеопазване! Какво им пречи да се въвеждат съвременни лекарства за лечение на болни, че се налага мораториум за това?! Какво ще спечелят, нали има огромен резерв с който парадират?! Загубеняци, а тоя от снимката дето се е ухилил така сигурно е дебил!

Никога не е късно човек да стане за резил!Само да попитам, кое говедо реши,че с парите които внасяме за лечение,те могат да си строят разни работи?

Абсолютно правилно. Поздравления за министъра. Нито един болен няма да остане без лекарство, просто шепа мениджъри се опитват да се задържат на гребена на таргетните продажби

Министърът на здравеопазването е СЧЕТОВОДИТЕЛ, а НЕ МЕДИК. Премиерът, впрочем, е пожарникар ... Какво да очакваш при това положение? Като те води бръмбар, ще те заведе на бунище, естествено.

ТИ като прибираше бонуси за 450000 лв. на година нямаше мафия! Ама хората като искат шанс за живот има мафия!!!

Ананиев, нещо те Блъска Склерозата - Не Корпоративни, а Кооперативни Интереси тип ТКЗС ... че ти си от поколението на Текезесарите и ти личи, въпреки костюма. И си Част от тях.

Какво всъщност искаш да кажеш, зурло пияндурска?

мафия стоят червени фармацевтични фирми и за това се включиха и президента и Мая Манолова.Майчето е пряко свързана със фармацевтичната фирма от Дупница.

модератор, най-нагло скри коментара ми, ще се опитам съвсем накратко да възстановя смисъла на написаното там! Това го казвам като най-пряко свидетелство!В момента лекарите, които имат случаи на свои пациенти, при които сегашните лечения не действат, поради голяма сложност и бързо развитие на заболяването!?Те се принуждават да започнат използването на стари химиотерапии, използвани 2 000-2 010 година!При това положение, почти всички такива пациенти нямат шанс, но за да не бъдат обвинени, че са оставили тези пациенти без лечение, лекарите са принудени да правят нещо!?Това е и целта на наглеца от снимката!Да обяви, че няма оставени пациенти без лечение, независимо че приложените стари лечения и медикаменти, поради мораториум върху новите такива, отдавна не се прилагат дори и в българската медицина, поради остаряла и ниска ефективност! И друго което казва, това изключително подло и обезумяло същество!Няма кой да ни спре да направим това, което сме намислили!Ако ще замисленото от нас, да коства живвота на всички вас!

Да ти кажа---шашна модератора

фарацевтичната мафия."Производството на нови лекарства" е да правят лека промяна на съставките,да сменят наеменованията и да слагат етикети със все по високи и по високи цени.Жалко,че в България е задушена вече от мафията във всички отрасли на икономиката.

Никой не вярва вече не ГЕРБЕРАСИТЕ, а и вие за друго освен за кражба, далавери и да щипнете някоя чужда женица не мислите.

дебили 100% гербави.

копи-пейст "..........Най-важният човек, отговорен за твоето здраве, не е нито лекарят, нито медицинската сестра. Най-важният си ти, защото здравето е твое и единствено ти си отговорен за него. Минималната лекарска намеса изисква пациентът да се превърне в потребител и да възприеме нова, активна роля в лекуването и поддържането на собственото си здраве. Не можем да си позволим да бъдем пасивни консуматори на медицински услуги. Опасността от прекаляване с медицинското лечение е точно толкова голяма, колкото да не получиш навременна медицинска помощ. Най-добрият начин да подобрим здравето си е да променим отношението и поведението си. Целта е да станем по-осведомени потребители на медицински услуги. Едва тогава ще можем да обединим усилията си с тези на лекарите и да се превърнем в екип, еднакво заинтересован от крайна цел - личното ни здраве. Минималната лекарска намеса има и още един аспект: особено повишено внимание там, където медицинските услуги са се превърнали в бизнес. Докато това е така, трябва да преодолеем навика си да бъдем пасивни консуматори на медицински услуги и да се ангажираме лично с нелеката работа по нашето здраве."

някой, чрез арабелски бушони точи здравната каса факт, а бсп и дпс нито дума по тези арести, защо ли ????

Можещ ли да го докажеш, Ананиев? Иначе е манипулация и общи приказки, за да спечелиш хората на своя страна.

ИНТЕРЕСИ: В бюджета на НЗОК е записана забрана за отваряне на нови дейности в лечебните заведения за 2018 год. Т.е. парите са за това, което болниците са извършвали досега.. В същото време Ананиев говори за оздравителни дейности на закъсали болници, включително и закриване. Как една болница ще се "оздравява" след като е под забрана за откриване на нови доходоносни клинични пътеки.. От друга страна НЗОК не е изплатила на държавни и общински болници ЗАРАБОТЕНИ над 70 млн. лева.. По голям корпоративен интерес от ФАЛИРАНЕТО И ЗАКРИВАНЕТО НА ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ БОЛНИЦИ да вижда някой от вас? С изпълнител - НОВИЯ МИНИСТЪР НА УЖ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО..

.....става въпрос за неговото и корпоративното здраве.......ТО да се опази--НЕ ОБЩОТО.

Дано чете коментарите та да разбере, че президентското вето ще му е най-малкия проблем.

Поредния здравен некадърник.....

полуидиоти ...затриват ни, но ВЪЗМЕЗДИЕТО ще им такова МАЙКАТА ... ДАНО ...

олигофрен - министър ...

И по конкретно? Кои са тези корпоративни интереси? Щом ги знаете, назовете ги. Поименно, кой манипулира, ясно и точно му кажете името. В противен случай, аз мога да напиша, че сестрата на министъра е проститутка, пък нека после министъра доказва, че няма сестра. Не разбирам защо по тези ареали се замерят с някакви хипотези, а никой не говори с факти. Докога ще търпим това празнословие?

"Няма заболяване, което да не е осигурено с най-модерните, прилагани в Европа и света медикаменти, заяви министърът." Без коментар! Бонусчията да върви да получи следващия транш - предния път половин млрд. лв, сега цял...

Тоя счетоводител кога стана министър на здравето, кога почна и от медицина и фармация да разбира? Поредния псевдокомпетентен администратор на твърде отговорно за нас място.Като финасов зам. министър да беше се поинтересувал къде отидоха двата потрошени милиарда за електронно обслужване ,а не сега да къса от здравето на болните!

И почти двата милиарда , дето Дянков взе противозаконно от Здравната каса! Дали Ананиев не беше зам. министър тогава?! И това да провери!

и кво като е счетоводител???? началника му е бил пожарникар, че и охранител и къф друг не е бил!! така е в "BG-то"!! ;))

Министре, ти кого ще лъжеш??? За последните 4 години уморихте трима най-близки мои хора по вашите "болници". Лекарства няма, лекарите са некадърни, а "кадърните" в прав текст искаха подкупи в пликче, сестри няма, санитарите са цигани, а в моргите е уникална корупция, защото са вързани с погребалните агенции..................................

не бих се учудил ни най-малко,ако вие сте по-наясно с фактологията и състоянието на здравното положение у нас ,отколкото този другар,прибран от гробарите ! всъщност на тях им се плаща да ни морят по всички процедури ,без да оставят следи от геноцида ни !