Борисов: Трябват и китайски пари за скоростно балканско ЖП

За свързването на Солун, Кавала, Бургас и Варна със скоростна железница ще се търсят и инвестиции от Китай, прогнозира българският премиер Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Трябват и китайски пари за скоростно балканско ЖП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние само четиримата, ако си заговорим за историята 30 години назад и трябва да си тръгнем на мига. Няма да могат да ни разтърват.

Колко агнета продаде в Катар? Умишлено СМРАД не пуска статия за 1 година от Хитрино. Кафявият беше "ОБЕЩАЛ" ,че до 5 месеца всичко ще е кукла. Даже още къщите не са боядисани. Бояджията на кенефи за пореден път се доказа.

който дава пари иска обратно печалба роне 2 пъти повече от вложеното. Не пишеш как ще се изплатят вложените от Китай в Балканите средства /и каква ще е китайската полза от това / може би ще им отстъпиш своите комисионки и офшори?

Преди няколко години Боце ходи в Китай и уж според неговите лизачи постигна голям успех. Скоро след това мои познати имаха неформални срещи с хора на доста високо ниво, близкото обкръжение на Цзипин. Първото нещо, което китайците казали било, България! О-о, мафия! А по-късно не показали никакъв спомен за тиквеното посещение в Китай, въпреки настояванията на нашите хора!

този или е от ,,матрицата,, или смята че ,,живее,, в нея...??? това че тои ни ,,управлява,, ...,,виртуално,, , ние не можем да ,,живеем,, реално...!!!

индиректно, "само питам, де": имах навремето една колежка, не много добре в главата, та един ден тя попита "Колко сте вие там?" - "Трима". И тя им каза: "Половината да дойдат при мен!" Та така, нищо ново под небето, дано си ме разбрал. Свиркай си, по-добре няма да стане, та това е Факултет по журналистика, ти какво си мислиш, ха-ха-ха.

Аве, оти на снимката за 4ри-странната среща има само 3ма?

по което вървеше пресконференция на четиримата. Думата взе Бойко. Побързах да превключа, защото не издържах срама.

Зачетох се в коментарите и установих невероятна концентрация на тъпаци сред читателите на този сайт. Компетентни по всички въпроси, а собствената си кочина не могат да оправят. Типичен бг манталитет.

Тука е сайта на 20%...Нормално е дебилите да не го харесват,колкото и мъдитата да им помагат.

ЖП ЛИНИЯ ЩЕ ИМА ПОНЕЖЕ КИТАЙЦИТЕ КУПИХА ПРИСТАНИЩЕТО ПИРЕЯ И ИСКАТ ДА КАРАТ КОНТЕЙНЕРИ СЪС СТОКИ ПРЕЗ НЕГО :)) .... БОЧКО СЕ ХВАЛИ С ЧУЖДА БАНИЦА

СТАТИЯ В 24 ЧАСА .. Цар Иван Александър вдига сватба с гола еврейка

ПРАВ Е СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА ... ОЩЕ БОТЕВ Е УСТАНОВИЛ ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ МУТРИ И БЕЙОВЕ МРАЗЯТ НАЙ-МНОГО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД :)) ... ЕЙ ВИ ПРИМЕР - БОЧКО МУТРЕТО ВИ ОСИГУРИ ТУРСКИ ГАЗ И ТУРСКИ ТОК ПО "ГЯУРСКИЯ ПОТОК" И ТУРСКАТА АЕЦ "НАХУЮ" :))

бочко ако искаш пари изработи си ги само с крадене не става, надявам се че инвеститорите не са балъци ,защото трябва да знаят че управляващите в бг само си търсят балъци да ги обират !!!!

Абе,душичкоооо. На Боцко,гяволо му е пръднал у мозъко. Не видите ли кви ги дрънка. Дрънка,дрънка,все на кухо. Да ни е жУв и здрав.

Ники

Боце, ако си решил да краднеш пари от китайците ще те накажат много жестоко. Завързват те така, че бамбука расте и те пробива още докато си жив.

Тоя наш тъпак не спря да плеска глупости... все някой не му помагал, все нещо не му се получавало, защото друг му се изсрал в гащите. Като си откровено неграмотен и само алчен да беше оставил други по-кадърни от теб да управляват, а не само да крадат. Как да не дойде някой от чужбина да даде ей така пари на вятъра, за да му ги откраднат пак нашите боклуци- ами точно никога, хората може да се усмихват, но не са слепи, за да виждат как обират чуждите компании и после се гаврят с тях..... те с българските са същите катили, че тръгнали и да лъжат все едно го говорят на малко деца..............

Не се наяде не се наасфалтира!

Половината гари в България са затворени и се рушат, влаковете пътуват полупразни с по няколко вагона, тоя ще пуска влак-стрела? Алооооу, то хора не останаха на територията, бре, кой ще пътува? Китайците ли?

Как позна....

След 2 години европаричките ще секнат, кранчето ще се позатвори. Търсим нови източници за пълнене на гушки. Какво ще ни дава чайна-майна ясно, ама дали е толкова ясно какво ще взема? Някой ще духа таратора и май няма да е бай Китай, а бай Ганьо.

Бойко определено ме кефи с визията си за бъдещето на Балканите.Партньорите му обаче ме съмняват,малко като мокра връв са.викат добре,добре и после кой откъде е.Китайчугите също не заслужават доверие,измекяри са.Най добре сами да действаме!Хъба ще го направим,магистралата и железницата не са проблем.За две години сме тип топ!Мерси,за симпатиите!

Стига бе Баце с тоя хъб стана смешен. Къф хъб бе пич. Нали ти казаха, бе ЮП нема да има. С кво че го пълниш? Че пърлдите ли в това НС в тоя хъб за да го пълните, бе Боко. Ако Путин не ви пръдне у хъбо, газ нема да има. В македонския край имат една поговорка "кой не целува образ, целува газ". ТА ти пропусна да се договориш навремето за ЮП и са, че пълниш газ от бреговете на Китайско море или Индийски океан. Тфуу, че неадекватник.

Китайците отдавна сън не ги хваща как да се вкарат в играта със скоростна железница.А,бе смотльовци!Скоростна железница за тях е със скорост поне 230 км в час.Вие изобщо панимаете ли за кво става дума?

Г-н Премиера беше на официално посещение в Китай!Даже имаше скандал,искаха да му пребъркват костюма,но истински българки им попречиха!

Извинете ме за невежеството,но ББ бил ли е в Китай и знае ли за какво става дума?

Беше и на влак го возиха. Харесало му е и за това разказва и на другите, все едно ще стане.

Солун-Белград,Солун -Скопие, също вече са китайски!Хората вървят по прекия път-крайната цел е Мадрид.БГ се заобикаля и има защо!

Сърбия. Белград и Пекин са подписали договор за сътрудничество и инвестиции в сръбската промишленост и инфраструктура,железопътна високоскоротна линия между Белград и Будапеща - около 300 км. Китай прави признанието, че Сърбия е може би най-добрият партньор на Китай в Европа.Общо двустранните проекти възлизат на 5,5 млд евро. В плановете влизат мостове,предприятия ,селско стопанство. Около 700 млн евро са заложени в енергетиката на страната. Всички тези данни са оповестени публично от агенция Рамблер Финанси. Полша от своя страна подписва договор с Китай за модернизиране на няколко от големите пристанища като тези в Шчечинския залив и на Балтийско море.В Гливице се строи една от най-модерните товарителници в Европа.В Прага например в чест на китайските гости е проведен парад, а цялата чешка столица е украсена с китайски и чешки знамена. Подписани са 30 сделки на обща стойност 8,7 милиарда евро.През 2017 г. високопоставени лица от Пекин са посетили Полша, Унгария, Чехия, Сърбия и Словакия с цел да се ускорят проектите. България остава встрани.Стига се дотам, че чешкият президент Милош Земан назначава за свой съветник по икономическите въпроси Е Цзянмин, представител на CEFC.През 2016 г. Китай заявява, че ще инвестира в Централна и Източна Европа . За целта се създава Китайско-Централно и Източно европейски фонд. Той се обслужва от Sino-CEE Financial Holdings Ltd и Industrial and Commercial Bank of China. Също така и от China Life Insurance и Fosun Group.Планът обхваща 16 страни, между които и България. В 15 от тях вече функционират офиси, но не е известно да има такъв в България.От цялата еуфория става ясно обаче само едно: ще изнасяме фураж за Китай. Но не е много сигурно. Същото твърдение е правено и през септември 2016 г. от тогавашния зем.министър Десислава Танева. Година и два месеца по-късно все още нищо не е ясно. За тях всъщност се е говорило и през 2015 г

Стига с тая газ.. Газта я внасяме от чужбина, което все пак е по- добре отколкто да вадим Шистов газ в България, щото ще навреди на Прородата и където се ИЗВАДИ газ, после земята ще почне на Пропада, има Земетресения , КАКТО става в САЩ и постоянно се РАЗРУШАВАТ големите им градове на юг- Оклахома, Ню Орлиънс... Най- добре е Българиа да ползва ВЪЗОБНОВИМИ източници на енергия- Дърва. Трябва всяка година да садим нови малки дръвчета, и като станат по 20- 30 метра, 1 дърво ще може да се ползва за топлене на 1 къща за 1 месец. А газта, както и нефта, ще свършат и където са ги източвали, ще бъдат затрупани от Земята.... А китайците, ако искат да харчат пари, нека ПОСТРОЯТ завод за стоки, които да могат да продават, изнасят САМО в чужбина, за да не откраднат бизнеса и парите на хората в БЪлгария.

Изгледах видеорепортажите от срещата.Немският президент на Румъния наблюдаваше колегите си с голямо подозрение и явно неразбиране по проблемите.Ципрас не спря да се хили!

При такъв изказ на бб , как да не се смеят и недоумяват-какви приказки само....

Тая дебелоглав чукундур само ни излага. Не работи нито с цифли, нито с факти, няма аналитична мисъл, тича след събитията, а на това отгоре е страхлив като заек със своя 9-ти дан по карате. Кой му приши знаменита интуиция, която не го подвежда, не зная. То асъл, на човек който нищо няма, какви качества да му прикачиш. Ако го набедиш, че е умен, веднага ще се разбере, че не е. Ако го нарочиш за ерудит, при Боко от първия разговор ще разбереш, че кънти на кухо. Така, че по-добре да му лепнат нещо, което е спорно, едни ще кажат, че има интуиция, други ще отрекат, но все пак ще се говори, че такава куха личност има някакво качество. Противен до втръсване.

ББ има изказ на кръчмарски гамен на възраст 25 - 35 години и самочуствие на харвардски професор.

Ти кога ще купиш с пенцията си барем един вагон за народа ,бе паразит червен?

Ти кога ще купиш с пенцията си барем един вагон за народа ,бе паразит червен?

Тия идиоти не могат да построят една магистрала за 20 г., а щели да ги свършат всичките за 2 г. - хахаххахаха! И на кой му трябва тоя скоростен влак, при условие че все по-малко и по-малко хора използват влакове! Никой няма да инвестира в нещо, което по никакъв начин не може да бъде доказано че ще бъде използвано достатъчно че да си оправдае инвестицията!

той и робърт мугабе се беше обърнал към китайците и затова зимбавесега си нямат собствена парична еденица

Герберастите вече със зъби и нокти ровят в земята за капитали и инвестиции - от Европа ги разбраха що за стока са, от САЩ и от Русия - също не искат да си цапат ръцете; сега се молят на азиатци, турци и араби белким ако още е останал някой, който да не е в час и да не е разбрал в каква дупка от Третия свят се е превърнала България, да се излъже да си вложи тук парите В центъра на всяка галактика има мега-масивна черна дупка. Черната дупка в центъра на Млечния Път е кръстена на името на ГЕРБ.

Банкянският макарон вече дава акъл и зад граница, какви хъбове, какви китайски пари,бе тъпанар прост, хората те познаваг какво представляваш, едно чучело, което освен да плещи простотии, друго не може!!Какво е това ЖП, бе тъпанар селски, или си искал да кажеш ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА, но къде у теб толкова акъл, да вържеш правилно цяло изречение!?Приберете го този, стига ни е излагал по света....

Едно разбрах - балканските държави изолират Турция А Русия или ще направи газов хъб във Варна или ще забрави за Балканите като пазар

че ще правят скоростна линия през Плачковци а то къде било:))

на господин премиера тиквата трябва да му се обиснни че баща му е трябвало да използва презеватив за да не страда цяла България

Ще се ВДИГАМЕ!!!!Ще трябва газ!!!А ток---нещо така Белене?????ЮП,Бургас /Александрополус???ГОЛЯЯЯЯМ ШЛЕМ!!!!Оу, това е спам и извън темата.

За 5 години Китай е инвестирал в Европа 197 млн. долара. Изкупил е престижни предприятия в Англия, Франция и Германия. Например гордостта на Германия научния комплекс по роботика. ЕС се усети късна и сега ще предприема действия, но над 62% от продукцията на Запад, която препродават тук е китайска.

Любомир Чолаков: В нашата история, ако се върнем към ХІV-ти век, има друг такъв некадърен, неспособен и страхлив държавник Иван-Шишман. Единственият балкански владетел, който не влиза в нито едно сражение с турците. Всички други се бият и сръбският княз Лазар, и Мирча Влашки, и гърците, чак от Европа идва на помощ специален кръстоносен поход, воден от унгарския (да, още по онова време Унгария!) крал Сигизмунд. А нашичкият исторически цар-помияр, вместо да се сражава, извършва най-позорната и срамна постъпка в българската история дава сестра си в харема на султана. Но и това не го спасява, та трябва да се крие в Никопол, където нашествениците го заколват като добитък. Страхливостта никога никого не е спасявала. Страхливецът е опасен за себе си но когато е начело на държавата, е най-опасен за самата държава. Именно затова страхливостта, пораждаща перманентна некадърност, превръща Бойко Борисов в опасност 1 за България.

Разбира от икономика и финанси колкото свинкя от кладенчова вода. На него му дай да размахва бухалката, да застрахова, да рекетира и тем подобни мутренски мурафети...

Китаецът прояви разбиране и го премести.....