Френска циментова фирма давала рушвети на ИД

Франция предяви обвинения във финансиране на терористична организация на двама бивши ръководители на френска циментова компания.

Обратно в новината

Коментари - Френска циментова фирма давала рушвети на ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ми то да е само завод но фаб-ви от цялият ЕС ЕТЕСТВЕННО И БЪЛ-Я

Поредното доказателство за високият европейски морал и силата на евроатлантическите ценности. Европа направи много за победата на демокрацията и евроатлантическите ценности в Сирия, но подцени Сатрапа и силата на подкрепящите го регионални диктатори.

Добре, но това е само върха на айзберга. Кой купуваше петрол от ИД, кой доставаше храна и оръжие на ИД, кой симулираше борба срещу ИД?

Ето как западът воюва с тероистите! А сега го сравнете с това, което правят руснаците...., почувствахте ли разликата????

Чустваме, чустваме! Французите платили на някой да им пази завода, да не го гепи Асад! В това време с масирани бомбардировки Русия изравни Алепо със земята, щото хората там не можаха да съберат пари и да платят на руснанаците да им го пазят! Сега стотина души ще имат работа във френския завод, а 2 000 000 бивши жители на Алепо се чудят къде да намерят подслон! Това е "дребната" разлика между Франция и Русия!!

този френски завод е трябвало да си остане на френската земя и да работи не с араби,а французи .

БЯГЕЕЕЕЯЦ пак се издъни

"Ценностите" на западналите наркомани.

хм, а петролните гиганти, дето купуваха нефт от ИДИЛ, те как са с финансирането на тероризма?

КАкво се случи със Франция януари 2015 ; ноември 2015 ; Юли 2016 година; някой помни ли . Господ да дава мъдрост на нашите политици и Господ да пази България .

Европейски ценности! Представете си ако руска компания е била давала подкупи на ид какъв вой, какво реване, какво оплюване щеше да падне по всички независими медии. Дори и санкции щяха да отнесат. И тука възниква интересен въпрос - след като тези подкупи на практика са извършвани от франция, чрез нейни компании, може ли да се счита че големите в ес дават подкупи на български политици, за да имат предимство пред наши фирми или за да продават кофти продукция на нашия пазар. И защо някой не издири оня френския посланик, който говореше за гнили ябълки, да го пита това гнило ли е или не. Защото ми омръзна най-големите лицемери да ни говорят че не ставаме и сме корумпирани. Нали не смятате че корупцията, лобизма и корпоративните интереси са плод на комунизма, когато всичко е било държавно.

Това не е рушвет, били са изнудени !

Или плащат или се махат. Като искат да правят бизнес на територия контролирана от ислямистите, значи е рушвет.

Това е само което се вижда на повърхността - както при айсбергите. Спонсорството на ИД е много повече.

"Нормална практика" на евроГейците!!! Терор и печалби!!!

Ако пишещият не знае, искам да му поясня, че съществува хубавата българска дума "подкуп", която да използва, вместо турцизма " рушвет".

Хитро , плащат им да разрушават и после си продават цимента за нови сгради ! Като Чарли Чаплин в " Хлапето " , което чупеше прозорци а ти ги сменяваше !

Те тия са ясни, платили са си рекета, за да си спасят завода. Един циментов завод струва стотици милиони евро. Ама кога ще разследват тия, които наляха оръжие за стотици милиони в уж демократичната опозиция и се правеха, че не забелязват, че оръжието и обучените оператори и бойци се вливаха в редовете на ИДИЛ и Ал Кайда веднага щом преминеха границата на Сирия? Примерите са десетки.

Ако и в Бг така се действаше срещу олигархията, щахме да цъфтим !

Чак сега значи, излиза тази новина у нас! А аз като я постнах преди време, веднага ме изтриха: "В Сирия Лафарж са налели стотици хиляди евро на терористите", 20 септември 2017г. ("En Syrie, Lafarge a versé des centaines de milliers d'euros aux terroristes", Publié le 20/09/2017, Le Figaro). "Френска циментова кампания в Сирия купува петрол от ИДИЛ-документи", 29 февруари, 2016г. ("French cement company in Syria buys oil from ISIS - Documents", Par Ethar Abdulhaq - 29 février 2016, Arrêt sur info).

Това се нарича спекула във воено време и се е накзвало със смърт през ВСВ. Добре че вренският съд не е като нашият.

ами то Запада по никакъв начин не е поддържал ДАЕШа. Ама, Ич.

Ма, моля ви, това е фалшива новина ! Западът не подкрепя тероризма ! Да се борим срещу фалшивите новини ! хахахаааа

Нищо де, ни пък им осигурявахме оръжие, и какво от това? Така били казали от посолството на САЩ. По онова време пратката е подписана от Соломон Паси. От страна на ГЕРБ лично Николай Младенов даже ги доведе у нас (в Правец) и там раздава обещания и се разбираха за ангажименти

Сега си представете руското правосъдие да повдигне обвинение на руски фирми, банки и оръжейни заводи за алъш вериш с гражданите на Русия в Сирия, които всички наричат ид, идил или даеш.

Това е добър повод да се проверят всички френски фирми у нас.със сигурност ще намерите корупция,но дали ви се търси

Е те това име Ерик Олсен ще да е баш френско- с норвежско родословно дърво.

абе кипи френска любов

САЩ създадоха и търгуват с ИД , Турция снабдява ИД с горива, франсетата с друга далавера с ИД , НАКРАЯ БЪЛГАРИЯ И ПОДОБНИ ДЪРЖАВИ-БАЛЪЦИ ПЛАЩАТ !? НАТО се срива , ДА ЖИВЕЕ НАТО !? /Царя е гол , да живее царя/

Много тъпо клише та чак изтъркано .... Събуди се!

И държавата ни е клише , не се ли вижда , и то тъпо клише !

Опорната ви точка не беше ли, че Турция купува евтини горива от идил?

Нефт. От който се правят горивата и се връщат обратно.

ИД изнасяше суров петрол, от който се получават горива. Круизните кораби на MSC по това време зареждаха гориво в Истанбул (евтинджос).

Добър повод за санкции срещу Русия. Защо те не са спряли ИД преди да стигнат до демократичните заводи.