Прокурор отрече да държим биткойни за милиарди

Прокуратуртата отрече при спецоперации на полицията и службите да са иззети биткойни.

Обратно в новината

Коментари - Прокурор отрече да държим биткойни за милиарди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Там, дето управлевът куманягите е тека - навремето пак не даваха да се купува и продава долар, марка и прочие. Сакън, некой да не направи пари от което! Имате си чиста проба куманизам, в действащо състояние! Никъде по света биткоин не е не законен! ДАЖЕ НАПРОТИВ, ДЪРЖАВИТЕ ГО УЗАКОНЕВЪТ И ПРЕХВЪРЛЕТ ФИНАНСОВИТЕ СИ СИСТЕМИ НА БЛОКЧЕЙН! латвия и естония веке имат електронно правителство базирано на блокчейн! на квкво основание са го забраниле в балХар тогава???????????????????

А, и некой се дразнеше че не можел да купи цел биткоин и му било скъпо. Можете да копувате сатоши, тфа беше нещу като 1/1000 или май беше 1/10 000 от биткоина, както стотинката е 1/100 от лева. Аре тичайте, щото скоро и сатоши нема да моете да купите.

abasador

не е са, вярване, че за толкоз кратко време успяха да приватизират и изнесат от страната ни биткойни на стойност 3,49 милиарда щатски долара. Не ме слушайте, глупости говоря. Как да не е възможно, тези (същите може би) за един ден източиха и изнесоха 67 милиарда законни лева от КТБ, та незаконните биткойни ще оставят в България. Лек ден.

abasador

P.S. 6 или 7 милиарда лева, грешно поставен знак, моя вина. Лек ден.

Правилното е 'биткоин' а не 'биткойн'. Не знам кой ви учи на гнусен и неправилен език и стилистика, а па преводачите са мамъта си трака! Коин винаги е било коин, и тфа е! кой го превежда койн, да му изсъхне езика и патката!

А още по-правилно би било да бъде преведен 'битпарА'. Това обаче е турската дума за монета. Или 'битмонета' със автентичната българска дума. Некой тука се базикаше с биталтън, за смешка стаа. За да бъдем изрядни към езика.

coin - каде виждате тука й. COIN е коин, МОНЕТА. Некой циганин го е преписал на цигански!

Не може да знаеш, че се държи нещо, което не знаеш какво е.

Точно така изчезнаха и 4 милиарда ДДС, откраднато от Мария Мургина и съпруга и. Първо казаха че са ги намерили, после Бойко се изтъпани и се похвали че ще я съди и ще ги върнат и в крайна сметка потулиха случката .... 4 милиарда ги няма ..... и сега е станало същото с биткойните :))

Ъхъм. "Прокурор отрече да държим биткойни за милиарди" - явно са си ги делнал вече - съдии, прокурори, БоБо&Со... Само тъпите ченгета не са се облажили.

Затова ли само натам хайманостват?

Чак сега разбрах какво е правил ББ в Саудиъска Арабия - продал е откраднатите биткойни! Сега ще видите как ще потекат реки от "изпрани" $ към БГ. Но няма да се строят магистрали с тях, а ше се построят едни 5 звездни хотели. Честито на печелившите!

Ето ви външен поглед към случващото се, защото нашите журналя се борят с "фалшивите" новини и както винаги са полит (финансово) коректни - Гугъл: Bulgarian Banks Block Accounts of Crypto Exchanges

Има, има .... имало е ! Докато гонят някакви смешковци, които крадат бензин, други хора на реда и правосъдието забогатяват неимоверно ! На гърба на народа, който им плаща заплатите и осигуровките, докато си наредят далаверата.

прокурорите могат да държат само масоните за масура. те са невежи и не знаят какво е биткойн, но рушвети не пропускат.

Не са,не са,а защо не са иззети?Щото сте прости!Горанчо разбира ли от биткойни или напротив?И докато се чака експертиза ,кво праим?Трябвало да се прецизират обвинемията,значи има срещу кого ,остава да разберем и за какво,т.е. не следва да е само за хакерска атака.Има и друг сериозен проблем, че в системата са всички лични данни,нали ги вързаха с НАП и сега отидоха чак до САЩ!Е може и да греша,то и няма много обяснения по случая!

ами да, не сме, нали ще трябва да си ги поделим.

Из "Кратки спомени от бъдещето", глава "Второ десетилетие на 21-ви век", автор Кокоранджо: Аз:-Бабо,бабо! Дай дай малко биткойни да сменя инверторите на C-класата, за да лети по високо, ако може... :) Баба: - Чакай баби, да ребууттна шела, че със алгоритъма на новия блокчейн, на дядо ти видеокартите, стават само за отопление... Аз:- Еее бабо, вече минах на Ситроен-електричка... на релси... днес изпреварих даже и тролея :D Баба: - Ееех баби, от скоро копаме само монеро, останали са ни няколко сатоши-та в дигиталните портфейли на смартфоните и таблетите, дано стигнат да си платим тока... Аз: - Спокойно бабо, ще бъгна ИИ (изкуствения интелект) на ЕРП (електроразпределителното дружество) да занули стойностите на дигиталните ви електромери. ;)

Е тия като циганите тука има тука няма.

ама как ще държим? И да сме държали, вече отдавна са изтекли в джобовете на някой честен "антимафиот"

По бързо да правят тази антикорупционна комисия, та да ги разследва!

Ами партньорските служби са уведомени и знаят , че са иззети 230 хиляди биткойни. Щом са изчезнали това значи по голям грабеж от фалита на банката на Цецо Василев. По тркущи цени над 6 милиарда лева са се изпарили от държавата

Ако е имало биткойни 100% са ги откраднали.Но е трудно да реализират такова голямо количество освен при богати арабухи- напр.Дубой,защото там контрол няма.Иначе операцията е под контрол на Щатите- трябва да приберат няколко милиона трилиона долари,че задръстиха пазарите и хората бягат от тях.

Саудитска Арабия също става.

аиде пак изчезнаха милиaрди...

Биткоини е имало , сега вече няма, замесените твърдят , че никога не е имало. С тях са се разпоредили лицата от държавните органи , намерили отворения компютър на престъпниците и сменили паролата за достъп от 12 думи. Парите са отпътували по техни сметки. У нас Държава е прякор на една група организирани престъпници, която завлича цялото население включително и другите престъпници. На печелившите , ако са още тук честито.

Ми да ви кажа какво се случи преди няколко години в САЩ при подобна ситуация. ФБР разби сайт за продажба на наркотици, поръчкови убийства, проституция и каквото се сетите още, в който разплащанията ставаха чрез биткоини. В последствие, агенти на ФБР, ртаботещи по случая, бяха изловени, че са си каширали от биткоините и ги осъдиха. Една част от блокираните монети ги пуснаха на официален търг и т.н. Горе долу това е фактологията. За по-любопитните - в Гугъл : Silk road FBI agents.

Не заблуждавай хората, Силк Роуд беше инициатива на един американец базиран в Китай, а още китайци, и сайта беше на два пъти ликвидиран, но за пуснати бикоини от ФБА никога нищо не се е чуло, ти това къде го намери. Американеца е още в затвора, сайта е затворен (иле ФБА тека декларира), но американеца още си държи биткоините и си оперира от затвора. Това даде лоша репутация на блокчейна, но по принцип, блокчейна може да се използва за сичко, това м уе хубавото, че не е централизиран и че хората имат натуралната си пълна свобода, а не заробени както е под централен контрол. Точно затова блокчейна се схваща като огромен цивилизационен прогрес. Нов Силк Роуд ще има, точно защото в централизираните системи хората биват подтискани и ограничавани в естествената им свобода. Дали ше избие тук иле там, никой не знае. Силк Роуд се появвева защото хората са подтискани дас вършът каквото им е нужно. Ако оръжие и дрога се продаваше спокойно, то и черен пазар немаше да има. Просто некой вади пари от незаконното състояние - обикновено тези, които са корумпирани и немът други начини самите те да пичелът почтено и законно.

"Не държим биткоини за милиарди. Откраднахме ги вече."

За изостаналите пръчки-биткойна остаря,дори и в онлайн търговията можеш да платиш с тази виртуална валута.В Дубай,Катар,Абу Даби без проблем си купуваш с тях апартамент,в Япония е приравнен с йената.На печелившите-Честито!

Може да си купиш, но го няма в наличност. Те не разбираш разликата май? Освен това - дал си избирателни примери, нямат всеобщ характер. Направо да ти кажа- в България с биткоини нищо не може да купиш, дори онлайн. Могат само да ти ги "изземат".

Ами сам си прецени до каква степен сте роби, щом и тази свобода немате, да купувате една интернационална валута. Там, дето управлевът куманягите е тека - навремето пак не даваха да се купува и продава долар, марка и прочие. Сакън, некой да не направи пари от което! Имате си чиста проба куманизам, в действащо състояние! Никъде по света биткоин не е не законен! ДАЖЕ НАПРОТИВ, ДЪРЖАВИТЕ ГО УЗАКОНЕВЪТ И ПРЕХВЪРЛЕТ ФИНАНСОВИТЕ СИ СИСТЕМИ НА БЛОКЧЕЙН! латвия и естония веке имат електронно правителство базирано на блокчейн! на квкво основание са го забраниле в балХар тогава???????????????????

Прокуратурата ни лук яла, ни биткойн мирисала...

За биткойните ми е мъгляво,но защо всички ОПГ в парламента мълчат за диска със списъка на нашите милионери в швицарски банки.Да не са ги викали един по едни на килимчето и да цакат,че иначе лошо.Гешев да пита Горанов,той прибра диска!

Ми чети малко за да ти се проясни. Наблегни на отворен регистър и как работи интернет.

проблемът им е че когато са ги заловили са били няколкостотин милиона...!!! завеждат им дело реално за тези милиони...минават месеци и тези ,,биткоини,, са станали милиарди а те ги съдят за ,,милиони,,...??? как да им ,,краднат,, и млр-те ,,законно,,...!!!

Я пак да повтори ,че нещо не се връзва.Какво искат да кажат ,че има "заловена " престъпна група,която ползва биткойни,и която прецаква компютрите на митниците, и нищо,ама нищо не се е случило и" няма" блокирани биткойни.Я стига,и може ли толкова да сте тъпи или нас правите,или пак заловена група,ама парите ги няма.Уж пари от контрабанда,това ,онова и накрая едно нищо!"Язък"!

Ясно че Държавата е взела ключа/паролата , значи тя е собственик сега на биткойните.А ние понеже сме също ДЪРЖАВАТА искаме да знаем какво сега ще ги прави тези биткойни ?

Взели са портмонетата обаче не разполагат с криптографските ключове. Та сега молят САЩ да разбие паролите на някой мощен компютър срещу процент разбира се.

Ако по някакъв начин / не е проблем никакъв/ са се добрали до ключа дали могат да усвоят тези биткойни и след това да ги превърнат в реални пари.Или да купуват с тях имоти.Ако може- сигурна съм,че са ги гепнали!Ако ,не може- фалшива новина!

могат...!!! само за ,,ктб-то,, не могат...!!!

Ама вие сериозно ли си мислите, че има държавен чиновник, който ще знае паролата за биткоини за няколко милиарда и няма да се яъзползва от това, отчитайки се нагоре по веригата?

Този КаТе Бист окончателно ме разби!При наличие на едни от най добрите в света IT специалисти са назначили експертиза на софтуера в Щатите.Май има някакъв далавер импекс!

Тази пара може ли да се пипне ръка?За сефте чувам за такъв гяволък.

Ми чети повече , гяволий много.

как ще признае ,нали трябва да си ги делнат с колегите.

е това е наглост...Къде са парите , Мошенници

Как къде - в другото дело, щом не са по това дело.

Като бяха 500 млн, бяха иззети. Сега вече, като са 3,8 млрд изведнъж такова нещо не съществува. :)

Един смислен коментар,браво! Всеки който има достъп до тази технология знае,че за да си видиш баланса на конкретен адрес, освен че трябва да знаеш адреса ,трябва да си знаеш и паролата. Как нашите нинжи са разбрали ,че това са адреси и че тези адреси са на тези хора,без да знаят нито адрес нито парола

Честито на "печелившия"... гербераст

Тук много разбирачи на биткоините. При тях характерното е, че не са налична и са квазивалута - все-още предимно измислена такава. Та, иззети биткоини е също толкова възможно, колкото и иззети мисли от главата на форумен мъдрец например. Кретенията на пишещите по темата надхвърля скалата на тъпомера ми!

Ако частния ключ е намерен-например файла на флашка, в диска, биткойните са иззети. Биткойните са при този , който държи частния ключ.

Ами щом вдигат олелия значи не разполагат с ключовете. Имат портфейлите в които за 8 месеца цената на коините удря тавана на галактиката.

Ти май не си в час, кончо.Тъпомерът го пръсна ти. Май хабер си нямаш какво е криптовалута.

Какво му обясняваш на този гипс бе ,той наистина си е Кон!Само дето нашите велики управляващи допуснаха да изтече информация,която те не желаят да излезе на бял свят,защото намалява възможностите им за кражби,и присвояване на средства!Не се допуска да влезе нещо в държавната хазна,а тук става въпрос са милиарди и лешоядите от Гроб им е трудно да пропуснат лапачката!Те са безродници и ще трансформират всичко в своите сметки!

Ето - три чудесни примера за хора невежи, но упорити. За по-ясно - от типа "тъп, но упорит". Има си български език, учете, използвайте го, после се правете един пред друг на разбирачи ... Поне този с флашката се е въздържал от обиди, може би сега да се упражнява да изземе биткоини. Флашка се изземва - биткоини не, То е до знание на българския език.

Най-накрая някой ще извади мизериите на милиционерите. Компютрите преди да отидат в САЩ са минали през "наши хора". Акцията е тръгнала след сигнал на правилните хакери, информатори на милицията, но работещи за на тъмно за някои Бг олигарси :) Каквото трябва се сваля още по време на операцията, а машинките заминават за експертиза :) Това не е измислица и не се случва за пръв път.

Е аз като ви казах, че изобщо не ни топли това, че някои са забогатели ... Иначе заглавия да искаш ...

КОГА ЛЪЖЕ ПРОКУРАТУРАТА - СЕГА ИЛИ ПРЕЗ МАЙ МЕСЕЦ?! Цитирам медиите от 22 май: "Според събраните до момента доказателства групата е действала от февруари 2015 г. на територията на България и Македония. Чрез заразяване на компютри на различни митнически пунктове с нарочно създаден вирус (посредством флашки) участниците са прониквали в системата БИМИС и са манипулирали данни за транзитно преминаващи товарни автомобили през определени български ГКПП. ... Проверяват се 110 случая на незаконно заличени транспортни операции от системата на митнически бюра в различни държави на ЕС и "отклонени" през България. Вписването на фиктивни транзити и манипулирането на други данни е създавало възможност да се източва ДДС и да се спестяват акцизи от производители и търговци. От своя страна групата е получавала хонорарите си за услугата от по 20-25 хиляди евро на камион във виртуална валута (биткойни)." - КРАЙ НА ЦИТАТА! Тоест имало е БИТКОЙНИ, придобити НЕЗАКОННО след митнически престъпления. Прави впечатление, че повечето арестувани (общо 17 души) са пуснати след няколко дни... Дали са се откупили?

110 случая по 20-25 000 евро са си доста пари! Преди 1 година биткойните бяха евтини - поo 1000 долара. Така че за 2 млн евро е можело да купят доста виртуални пари.

Точно така-днес сумата е зашеметяваща, но преди време биткойнът беше евтин. В началото с биткойни са си купували пица, стрпуваше биткой под 100 долара, в начмалото. Днес-сам виждаш колко е.

Ами прав е! ВЕЧЕ не ги държим! ВЕЧЕ ги държи някой гербаджия!

Ясно

В торби ли бе? За радост отоминават времената на парите и торбите и банките, каквито ги познаваме. Пишете ама ПЪЛНИ глупости.

При всички случай имат копие някъде толкова биткойни. Не е толкова просто да ти ги гепи държавата. Докато ги опишат и вече ги няма.

Какво описване-биткойните ги няма физически, има ги виртуално, но могат да се заменят за реални пари? за да имаш достъп до биткойните ти трябва частния ключ. Той е дълга комбинация от букви и цифри. Може да бъде записан на хардиска, флашка, или да е разпечатан на хартия. както ако ти знам паролата мога да ти отворя пощата, така и оако ти знам частния ключ, мога да ти взема биткойните. Имаш ли частен ключ-имаш и Биткойни. Изгубиш ли го-губиш и биткойните, защото частния ключ е невъзстановим, ако го изгубиш-ако си го записал на лист хартия, ако изтриеш файла му . За да има държавата тези 200 000 биткойна е достатъчно да има частния ключ. толкова. нищо повече

Този файл на флашката може да се криптира отделно с моя си парола, която няма да ти я кажа;)

Как се изземат биткойни, нали това е виртуална валута или там както и казват, т.е. това е нещо което няма как да го пипнеш.

Хич не ми изглежда да казват истината. дървата ни е крадлива. Но и некадърна когато става дума за такъв род операции и ще бъде уличена в кражба.

"Държавата държи" - Държавата, това съм Аз. Щом като мога да давам - за магистрали, за саниране, за линейки, за огради - мога и да прибирам, нали така? Вие сте прости и ме избрахте, ще се разбереме със вас. КТБ ще ви се стори като мила детска приказка в сравнение с това, което ви чака до 2-3 години.

Абе човек на полицията за акцията ли да вярва или на ПРИКРИВАТУРАТА. Явно вече няма нито дело нито задържани. Има ГОУЕМО ДЕЛЧО. Поне да каже кво са праили ченгетата при операцията и къде изчезна бандата нали ужким я бяха задържали или пак избегаа на Карибите.

Суджукът МУ липсва. Биткойните липсват! Кое е това нещо, което не липсва? Циганите, комай!!!