Русия отрича да е източник на радиоактивния облак над Европа

Руските власти отричат, че радиоактивността във въздуха в Европа е резултат от изтичане на ядрено гориво в Урал.

Обратно в новината

Коментари - Русия отрича да е източник на радиоактивния облак над Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рутения Уикипедия Рутения (лат. Ruthenia) едно от средневековните латински названия на Русия! Съвпадение? Не мисля така!

тоз лош Путин и тоз добър Тръмп бе...аа да не забравим и великият Боко ...е той няма ядрени обекти ама...

Estestveno che otricha...shte minat godini i sledvashtia sled putio shte si priznae

толко одеколон потив радяции,какав секрет заблокирахте, браво много сте облачени,

професор от москва аии напилса секрет издал,а наши тука правилно блокирали госсодарствена таина

ех дурак, ето не болгария професор сделали даже без образование,по партиина линя

а забравил професор потому что открил..1 литар одеколон уничтогает всякакая радяция

ех лубопитна обезяна болгарские луди не дураци,кого заблуждаеш ясно запах из начего зоопарка

Между другото много малко страни могат да имат толкова рутений 106. САЩ, Англия, Русия (и то съмнително, от времето на СССР но нямаше да е чист изотоп), Франция, може би. И да се вдигне във въздъха е постижение. Ако няма други изотопи очевидно не е от фабрика за радиоактивни елементи. Да се изнесе в орбита е просто глупост. Не че не са правени глупости. И трябва да е от спътник на не повече от година. Не е естествен метеорит, защото периода на полуразпад е малък, около година. Най-вероятно е да е от автономен шпионски дрон на ниска височина. Интересно че не е останало по-едро парче.

без критики по нашие ребята от рус.бг они тоже чст успечного ехперимента,запах не видят потому что его лубят

Като се гледа подобието ти на руски даже и във втори клас не може да минеш. Професор ама по вдигане на ракиени тежести по 50 грама.

E щом като радиоактивен материал може да е безопасен за здравето ще да е демократичен. Абе дире, как може да твърдите че има радиоактивност безопасна за здравето?

правда как всегда, обезяна даже горда когда обосредся а други маимуни я хвалят за миризмата

невероятно хорочо реагират след наче облучение болг братушки,даваите пдергиваете нас,брацкие гордие обезяни ешо раз много раз.....

Россия обосралась, но делает вид, что пахнет розами.

Ама моля ти се.Кога орките са били виновни за нещо вкл.и за радиоактивно замърсяване.

а таи не чудис,таи уже не человек,продолжаи подерчшку чтастливая нача обезяна

Абе що не вземете да изнесете цялата информация за дереджето в пацифика ами се отбранявате?

изваредно саобчтение от човек направихме маимуна сас подержгки болгарские братушки, благодарение на начше облачване това е начало на всемиирен ехперимент, облачените активно нас птдерживает,долгие годаи облучали сас всякакви методи и вот некоторае братучки уге обезяни.приидиот ден все будем похожи

Русия отричала... В МТО - станциите по света се пазят картите от минало време и много лесно по тях ще се види кои течения са преобладавали в този период от дни. Както и данни от измерванията на радиоактивността в отделните държави по траекторията на облака.

Se taia

Ще отричат до последно гадовете. :( Така беше и за Чернобил.

ето не важно , важен позитивен ефект у все ехперименталние маимуни които нас зачтитават и хвалят приглачаем их в руссия на безплатное обучение извините облачване

тези вече си объркаха опорните точки. Първо беше, че няма замърсяване. После че има, ама не било от Русия. После се опитаха да го пробутат на Казахстан. После признаха, че замърсяването идва от Русия. Ама сега нали са избори.... разбира се че замърсяването не е от Русия и Путин е велик вожд който не би допуснал това.

нача горда европеиска маимуна даже мутирала сос мнгие имена штерев и так далееее....

наше облачване има ефект, тези които отричат че го има утре даже чте ни хвалят при следвачтта доза. парви ехпериментирали са маимуни като горд европеец, он нач болчои успех

Демократите лъжат повече от комунистите !

Тази новина не е новина. Няма какво да разсъждаваме, щом е зло то непременно е свързано с империята на злото, защото тя по определение може да произвежда само зло.

Щерев, ти още ли си тука. Нали писа,че заминаваш за Австралия защото са разрешили еднополовите бракове.

И на мен "Щерев" всичко ми е ясно. Щом новината се тиражира и разпространява от "Свободна Европа"; работата е ясна. "Дойче веле" върши същата работа. Когато някоя от тия медии ти каже "Добро утро", трябва да видиш къде е слънцето. Ползването на информация от тях води до трайно увреждане на мозъка. Тоест, до зомбиране!

Аз отричам, ти отричаш, той отрича, тя отрича, то отрича, ние отричаме, вие отричате, те отричат. Но Господ вижда и въздава.

Хората в Русия си знаят бе. Даже техни правозащитници са уведомили франсетата- така писаха още тогава самите руски издания, алтернативните.

Жителите на Челябинск споделяха снимки на забранения за напускане заразен град. Колони от автомобили спрени на изходите на града. Цялото население на района е облъчено със стократно високи дози от този изотоп. Европа и България по-малко. Ядрената енергия не е така надеждна както се смяташе преди 50 години, сега има много по-безопасни и сигурни източници на енергия. Руснаците никога не са били точни в спазването на технологии и катастрофите при тях се приемат за нормални, поне от обитателите на Кремъл.

Аве я марш у евронивата да бИреш ягоди ве чалгопитек, щот явно провокативната журналистика не ти се отдава! Бати тъпоръбестата льжа си надраскал!

Ало "Рутений", какъв е този български език? Що ми се струва, че е с украински акцент? Тогава и писанието ти става ясно. Плюй и хвърляй помия с кофата колкото може! Въпросът е кой ще ти се хване.

И така, единственото доказателство че замърсяването идва от Русия, е че френски вестник (моля следете внимателно) ПЪРВИ е написал това, цитирайки френска агенция за следене на замърсяванията. Това обаче не е вярно, поне седмица преди това аналогична информация се появи в руския печат цитирайки за източник тяхната си агенция и това даже създаде лека паника. После, когато и французите публикуваха, някои в Русия си помислиха, че е станало още веднъж....и т.н. Обаче още от началото не беше ясно откъде е замърсяването, но сега, след като милите французи казват че е от Русия, всички трябва веднага да им повярваме, защото французите никога не лъжат (американците и англичаните също). Лъжат само лошите руснаци ествено...абе това Европейския "избор" е голяма работа бе!

чернобил не беше много отдавна... та руснаците се славят, като не много честни и разкриващи мизерната им реалност.

Дедата ти, дедата!

Аз лично смятам, че русначетата нема да търпят дълго тая гавра с живота и здравето им, тва нещо ще набира тепърва скорост и редно си е. Не може ти да гледаш, как умира скоростно детето ти, баща ти, майка ти, жена ти, и да си ок, щот сичко било наред, разираш ли...

Браво, мислиш с гръбначния си мозък!

Абе, като скочат братчетата на такива като тебе олигархофили, ше видиш ти кой с какво мисли...златнолъжичков промитомозъчний

Милите руснаци все ги набеждават, а те винаги невинни жертви на западната пропаганда.

Шило

От къде се е появил? Защото, досега новините са само, че е засечен.

казаха и откъде е дошло.

..... руснак , Нинова.

Установи се, че замърсяването е в резултат на изгорял в атмосферата американски сателит. Дира претопля старите манджи!

Нарочно - целта е да се плюе Русия. А петимата платени плювалника няма и да спят.

тия глупости си ги говорете на бабите си на село

хахах, путеф ли го установи? По рт ли го чу, чете, гледа?

Шило

Не съм чел нещо такова, ама според мен, може да бъде остановено от къде се е появил.Ама интересното е, че никой не си прави труда, а се задоволяват само с констатации- има и толкова.

Шило

"остановено"...да се... "установено", трябва да е.

ами казаха си, откъде е дошло замърсяването.

Русия отрича да има руски войници в Донбас.

Шило

Има ли? Руснаци -да, ама редовна армия- тц. То, има и сърби, имаше някакви словаци, испанци...

Репликата ти е нагла и... неприлична. Не се подигравай с интелекта на събеседниците си, защото будиш съжаление и омерзение.

Нещо не ми харесват всичките тези работи. Ами те утре ще ни залеят с радиация, хората ще умират като кучета, а едните и другите ще викат "Ми не сме ние" Нещо като, кой пусна бомбите в Алепо? Всички вдигат рамене. Няма рицарство и доблест вече. Щом е така, да спрем да плащаме данъци.

Може ли някой да ми каже и докаже поне един значителен факт от миналата и сегашна история на "широка страна моя родная", който да не е изсмукан от някъде. Като се почне от личностите на великите вождове, залпа на Аврора, щурма на Зимния, та се стигне и до днешните щуротии. Поне един, едничък факт...за цяр!

Шило

Руско-турската война 1877-1878г, става ли? Менделеевата таблица? Космосът, брои ли се? И още много. Давам ти основните насоки на мислене.

Благодаря за насоките. Говоря за след 1917. Казваш Космоса. Мога веднага да спомена: неуспешните опити преди Гагарин, смъртта на маршал Неделин, гибелта на самия Гагарин, Челябинския "метеорит"...Да продължавам ли? Мога.

Шилявия, добре че зачекна тая пуста руско-турска война от 1877/78. Я, сега, ни разкажи за двеста хилядите убити руски воини, паднали за свободата на България! Ще ти прочетем разказа с интерес! А, да... таблицата на Менделеев. И той наистина ли я е изсънувал? И не е имал никаква друга информация? Просто така, озарение свише, а? Ама давай първо за двестате хиляди убити във войната. после можеш и за Второто Освобождения да напишеш. Как и от какво ни освободихте, например.

И те са като нас- готина страна, кофти държава, готин, но смазан народ, кофти, но възгордян елит.

Шило

Е добре де, не са толкова много местата, където може да се появи този изотоп. Не съм специалист, ама като се знаят и посоките и силата на въздушните течения при първите засичания на наличието му, поне приблизително, може да се даде заключение. Поне така си мисля.

отдавна казаха, откъде е. И руснаците мълчат.

някой случайно да е чувал , че на цялата огромна територия на РФ има само 22 станции за засичане на радиоктавно замърсяване? Ако не вярвате-писаха го в Коммерсантъ, намерете си го.

Няма какво да кажат - замърсяването е дошло от запад.

Мълчаха официалните. После измънкаха нещо, а обикновените хора ругаят власта в мрежите или умоляват: "Срочно нужна эвакуация населения на Северо-Восток России, хотябы детей", "У нас никогда ничего не говорят. Вранье как образ жизни."

Че колко пъти да ви казват ? Ама нямало доказателства?! То има приказка за такива любители на доказателствата, като съветофилите. - Кой е написал ''Под Игото'' ? -Вазов - А ти видял ли си, че го пише?

Шило

Ясно-колкото да се разпишеш, нали?

Ей ги пак- статитята е за радиоактивното замърсяване от РФ, те извъртат на Ирак и нам си кво. Извод- комунистът-болшевик наследствено мутира в червен фашист и после в безмозъчен и безсърдечен психар. Всички са виновни , само той е винаги чист. Пфу. Господ ше ви оправи вас, само Той. ае, лека.

Практика стана западните говеда да обвиняват БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА Русия за каквото и да е. АМА ДОКАЗАТЕЛСТВА - НЯМА. Само - ЛЪЖИ.

Те поне краварите са честни, като парижка девственица, все още не си признават, че умишлено и без причина са разрушили Ирак. Виж Великобритания онзи ден си призна, че са били подведени за Иракската война. От фалшив доклад на Доналд Ръмсфелд. Та така, каубоите са света вода ненапита.

дам, и кво като си проверя радиоактивния фон? ше се скрия в бомбоубежището с оловните стени? вие не сте хора бе. нещо ви има на мозъците.

"Повишените нива на този изотоп не представляват риск за здравето и околната среда." В същото време от замърсяване на въздуха от ТЕЦовете и от горенето на твърдо гориво за отопление умират в България по 6 хиляди души годишно. Въпросът е, не е ли тази "новина" хибридно облъчване на българите от Боко, който със спирането на АЕЦ Белене обрече десетки хиляди българи на смърт, както и огромни суми които трябва да плаща българина заради замърсяването и заради въглеродните квоти?

увредени сте, не е нормално тва мислене вашто.

до всички цървули : купете си гагермюлеров брояч и проверете радиоктивният фон на мястото където живеете , вместо да пишете глупости ... после излезте навън ,ударете една метла на тротоара пред вас , боядисаите дръвчетата с вар , посадете цветя и живота ви ще стане по усмихнат !

гаигермюлеров ( пропуснал съм 1 буква )

трай бе партенка на руски ботуш

Те - лъжица не могат да си купят, ти - гайгер - мюлеров брояч ги пращаш да търсят.

шматката с ник "Горд Европеец" неистово защитаващ обречена кауза получава безвъзмезден хонорар от 10 рубли! Да са ти честети!

ало златнолъжичков- нали знаеш защо сме бедни- щото ни окрадоха такива като твоите хора. да мълчиш, безсрамник

Надявам се отчаяните путинофили като Гордия дупедавец да знаят достатъчно добре руски за да се запознаят по-подробно с хронологията на замърсяването. Не очаквам това по никакъв начин да промени червено-фашисткия им начин на мислене, според който фюрерът Вова Путин винаги е прав.

Хронология? Та, къде са доказателствата на френските кокошки??

Росгидрометцентр признал, что утечка в Челябинской области была как раз рядом с химкомбинатом Маяк. Останалите доказателства ги чакай през март-април в Челябинската болница.

на страницата на атомния им институт-отвори и читай, если можеш по французки

Страната на ЛЪЖИТЕ.

са къси и ботоксовите джуджета им се налага да слагат обувки с високи токове, че да компенсират донякъде разликата.

Викаш краварите са честни ? Като парижки девственици ...

И какво общо имат в случая краварите?

Западналяшките колониални говеда усърдно крият, че източникът на замърсяване е при тях. Никакво замърсяване не е имало нито в Полша, нито в Унгария, нито в Румъния, нито в България, нито в Гърция. Според колониалистите облакът се е телепортирал от Урал. И разбира се, целенасочено лъжат.

Ето, ти си едно ярко доказателлство за наследствена ментално-духовна увреденост...

Нещо се изнерви, май??

тук и в Румъния е отчетено замърсяване, но в нормите. Иначе и за Чернобил отричаха полуприматите от тайгата

Едното няма нищо общо с другото. Става дума за 30 години разлика.