Забогатяхме! България арестува биткойни за 3.49 млрд. долара

Българското правителство държи биткойни за 3,49 милиарда щатски долара.

Обратно в новината

Коментари - Забогатяхме! България арестува биткойни за 3.49 млрд. долара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesh0

И как арестува биткойни ? това да не ти е на генчо москвича , да го арестуваш ???????????? Все едно на мен да ми арестуват поста .

Москвича на Генчо не е във възможност да запали и се е самоарестувал. В багажникът му е пълно с монети, битове и др. ценни вещи като джапанки и др., така че копайте, бутайте, раздрусвайте и все нещо ще стане. Може и да не ви арестуват? Що се отнася до биткойните нейде из Виртуална България, то се прилага израза "Елвис напусна сградата"

начи Боци веч с 6 и кусур млрд...да живей...

Ще има и за теб едно мазно лайно от Боци. Няма да останеш на сухо.

Имаше 2 млрд. в здравната каса - вече ги няма , имаше 2 млрд. за електронно правителство - вече ги няма/няма и Е-правителство/ , имаше заем 16 млрд. - вече го няма , имаше пенсионни фондове - вече ги няма , а сега 3,5 млрд. в биткойни изчезнаха за една вечер и вече ги нямало. Худини и Д. Копърфийлд ряпа да ядат. Наш Боко им скри капата.

Глупостти, разбира се че е известно какво ги прави, каквото винаги е правила с финикийските знаци, раздавала ги е на семействата на дупетатите.

...po Vremeto na komAnizma... ... Koi plastashe zdraveopazvaneto ,obrazovanieto ... niskite "zaplati - simvolivhni ,po 1 Dolar na den ,po kursa na cherno ... Zaplatite na partiizite ,deputatite ,ministrite ... I Milliardite ,IZTOCHVANI Postoanno vsaka godina ot Balgaria ... za Moskva ,za Sovetskata promishlenost i Stopanstvo ... BALGARSKIAT NAROD plastashe VSICHKO Tova ... ... ... ... .... ... ... SSoross i Massonite-ILLuminatite iskat da Smesat Balata ariiska Rasa s chernite i taka da Uvredat Genetichno CHovechestvoto ,po Lesno da mu Nalozat ROBSKI mantalitet ,Bezprosvetnost i Primitivizum ...Purvi stupki e Nalaganeto na RRRepublikite kato Kolonii na Satanstite-JUdEU - Massonite, RRRazrushavaneto na ZARSTVATA - Nazionalnite Darzavi v Evropa i v Sveta... ... ... ... ... ... ...

"НИЕ" хубаво "забогатяхме", ама вчера един прокурор каза че биткойните вече ги нямало ...... Дали са фира, както се казва ...вероятно по джобовете на БОКО и Компания

Аз пък по същото време си купих 100-ина с парите, останали ми по един проект. И сега ми е много, много "лошо"...

По лесно е да уловиш пръдня, отколкото да "арестуваш" биткойн...

Икономистите които всеки ден откриват все нови неща за математиката като 2+2 е равно на 8 когато имаш да даваш и 2+2 е равно на нула когато те имат да ти дават казват че биткойна е балон. Я каква изненада че този път са прави. Само че днес всяка валута или ценни книжа са балон. То ако го няма балона как по дяволите ще има такова нещо наречено печелба? За да имаш ти печелба някой друг трябва да загуби иначе няма как да стане. Защо икономистите мразят "крипто валутите" или "електронните пари" или както искате ги наречете все тая? Защото не ги разбират. Не могат да ги контролират и не могат да ги предвидат. Това последното е ужас за тях защото цялата им уж наука се разпада като пепел. А всеки който борави добре с езика на истинските науки наречена математика знае много добре защо това става така. Просто защото наука която не е подчинена на природни закони а на човишки взаимотношения не може да бъде нито логична нито точна нито закономерна. И така балон ли е биткойна. Разбира се че е балон. Пак ще повторя във инансовия свят всичко е балон. Защото печелят малцината които са купили преди "скока" и продали след него. А тези които купят по време на скока губят или при късмет просто нищо не печелят. Но това разбира се се отнася за всяка валута или ценни книжа. Най голямата мъка е че биткойна не е обезпечен с нищо. Това просто е една виртуална игра която се превърна в реалност. Супер, нали? Всъщност това е пример как ако измислиш нещо без да водиш войни или да правиш огромен бизнес по действайщите правила моеш да завладееш света...така както е в електронните игри. Като добавиш и кодове за манипулация на играта които самоти знаеш ще бъде още по-гот.

Готиното на биткойна е че гадовете политици и техните слуги икономистите още не знаят какво да правят. Бандюгите в по-голямата си част също не знаят защото не са достатъчно грамотни за да се намесят. Е появиха се и знаещи бандюги но като цяло са малко а и са прекалено скъпи. А и биткойна сам по себе си е непробиваем и не може да се фалшифицира по никой начин. С две думи много е възможно да прецака света на финансиите а от там днешните господари. Въпросът е не дали а кога балона ще се спука. За разлика от другите балони тук няма инансови инструменти за да разбереш това. Ролетката черно или червено действа в пълна сила. Колко готино е човек да създаде нещо което не може да контролира. Между другото с изкуственият интелект ще стане същото. А и още нещо. В природата по-слабото винаги бива унищожено от по-силното. Това се отнася както за живата така и за неживата природа.

Биткойните може и да са балон в момента, но те нямат общо със световната икономика. Цената им скочи толкова, че не се налага никой да ги контролира, те вече са недостъпни за над 95 % от населението на Земята. И да, хем са "непробиваеми" хем имало кодове за манипулация ... как става това, а ? Вместо да дрънкаш много, гледай и се забавлявай - наивниците ще се набълбукат с биткойни и после капанът ще рече ЩРАК!

Фантастиката ти спира да има връзка с реалността на твърдението ти, че за да печели един друг трябва да загуби. Това е механистичен принцип, неверен за съвременните икономики и плод на болно въображение на неикономист - вероятно например инженер, който е научил математиката от 3-ти клас - събиране. О, и забравих - най-характерен е този принци за образованието на милиционерите!!

Според мен биткойнът е доларът в електронен вариант и зад него мисля че стоят същите хора, които стоят зад долара. Просто защото имаме същата змия увита около Адам и Ева и техните наследници когато символа на вавутата е с две черти или около дървото на "познанието", което беше поставено в Едем от нашият свят Създател като тест за лоялност към Него, когато този символ е с една черта. И понеже тези хора искат да отменят хартиените пари и да наложат електронните пари, за да могат да контролират съвестта на хората както в тъмното средновековие, защото тяхната система на контролираният хаос е изградена на принципите на хаосът гордост, егоизм, суета, лъжа и липса на любов и свободна воля.

Какво се туткат Боковистите, да платят външния ни дълг тогава. Да де, но с тези бутафорни близалки могат само да "копат" собственото си бездарие.

Тежко ни и горко. Сега бай Х ще си купува избори докато е жив и ще си издържа електората от хлебарки с тия пари.

Цв. затова отиде в щатите да ги превърне в долари

НЯМА ТАКОВА НЕЩО ... НЕ СТЕ ЗАБОГАТЕЛИ :)0

бит (от държавата) за "кой ни прекара/продаде с/за тези жлъти койни? през тези години на "демокрация" и просперизъм. много остроумни коментари, браво, не колеги, а хора!

Милиардите ще бъдат веднага инвеститани в засаждането на тикви по карибските острови.Таже се говори упорито за тиквен остров.Разбира се това е фейк нюз.В БГ няма такива неща.

Те даже за тоалетна хартия не стават тия биткойни!

Я! Биткойн земеделците цъкат минуси :D

Държавата ни е аналогова като президенто - койните ги прибрахме , а битовете ги хвърлихме на сметището . Който иска , да ходи да ги копа там :)))

Да се разпределят м/у всички детски градини,училища и болници. Но да ги превърнат по най-бързият път в € или $ че балона Ƀ (биткойн) ще се спука и ще ги изпуснем.

голям си наивник.герберските мутри вече са си ги разпределили.както милиардите от ктб

"Засега не е известно какво прави българското правителство с иззетите биткойни" - най-вероятно българското правителство и хал-хабер си няма за какво става въпрос, а като гледам - и журналята покрай него... :)

BALONITE NA AL4NOTO PLEME

Дайте ги на Цецо колибата!

то е ясно какво ще прави бг правителството с биткоините ,крадене,то друго не е правило досега!!!!

И когато човекът спре да копае лозето и да пие ракия,започна да копае биткойнти...и после сичко свърши зле.

Е тя единствената банка която търгувала отказала, как сме забогатели не ми е ясно.

Кой ше ги държи тия биткоини. На тъпака ще му отнеме 2 години да научи думата, а идиотите му не смеят да предприемат нищо без него. Не... всъщност, използвали са тъпотията Му и са свили биткоините. А на Него нищо!

Сега ще ми вдигнат пенсията с цели 20 лв.

20 лева? Колега, ти тези нули за нищо ги нямаш :))

Щом са такива факири да довършат пътищата с тях и да раздадат на пенсионерите по 13-та пенсия! А, не да ми се оправдават после че пари нямало или нещо друго!

Ами то има правила как да се съхраняват тези коини и ако се спазват не виждам как може да се окажат в ръцете на който и да е още по-малко в полицията.

а и нищо не може да направи с тях , тва не е КТБ та да окраде народа. ората са мислиле кога са праили криптирането

Нали затова се сроди с тях. Богат е като Крез. Вие какво искате? Вземете властта бе. Тя е за това. И в рая ще имате запазено сепаре.

Роксано пиле шарено ти продавала ли си биткоини да видиш с каква клизма става, пазърлъци и отстъпки от цента, въобще ако намериш някой да ти се обади?

И в момента копувам и продавам на BitStamp. Лапът ги и питът за ощи. В грешка си, пиуле. Ако ти беши праФ, биткоина щеши да е 15 доларес ощи, как си беши у 2010. Мда, и плащът на цеата и напирът за ощи.

Роксанке, пиле шарено, виждам, че ти действа добре на самочувствието да се открехваш пред тиквите на селския площад каква си ловка брокерка на криптовалути, а и на други неща съм забелязал, че си специалистка:))) ама все пак отчитай факта, че тук четат не само дебили и селски идиоти, които да ти ръкопляскат и да викат : еййй, тая страшна беее! И ставаш леко за резил, меко казано:) Но ако те кефи да го играеш "ловката мома англичанка"...дерзай!:)))))

Ф момента копувам етери и лайткоин. Обевих част от биткоин за продажба и се назландисъх как видех както ми се потварждава остреща.

Да, точно щото с клизма се продава та за това за 1 месец стана от 6000 на 16 000$:)))) Ама като започне някой "ъндърстендър" като теб, дето не е помирисвал не биткойн ами и хал хабер си няма за какво става дума да обяснява нещата...става весело:)

Някой така ще се налапа, че идея си нямате

БОЙКО ОТДААААААААВНА ГИ Е ПРИБРАЛ В ЛИЧНАТА СИ КАСИЧКА! ИЗОБЩО ПОВЕЧЕ НЕ ГИ МИСЛЕТЕ КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ, ПРИБРАНИ СА! ТОЙ СИ ПРИБРА КТБ,16 МИЛИАРДА ЕВРО, БУЛГАРТАБАК, ЕРП И ДР., ТА НЯМА ДА ПРИБЕРЕ 3.49 МИЛИАРДА ДОЛАРА,ТА КАКВО СА ЗА НЕГО ТОВА?

Да ги продават незабавно, защото това е илюзия, а не пари, нито еквивалент на труда, нито символ на суверенитет. Те са виртуална реалност и нищо друго. Платете част от външния дълг или купете злато.

Направо да платят за Белене с тях ....

простак и отдавна ти следя простащините...навярно и затова си гума

Мисля че ще отидат в някоя партийна касичка. Бойко, ти какво ще кажеш?

Нещо много голяма рекламна кампания се отвори тая година с тея биткойни. Нали не го мислите това насериозно, показват някакво момченце подредило 100-тина видеокарти и копае ли копае. Ами какво ще стане когато големите включат огромните машини с трилион трилиона операции в секунда и потекат реки от биткойни??? Или някой си представя , че може да създаде виртуален свят и да го трансформира в реален?

Поздравления,най накрая един разумен коментар. Има шанс .....

Напротив коментара е много аматьорски и показва тотално непознаване на коментиранта тема. Има 21 милиона биткоини и това е, няма значение кой каква машина ще пусне.

Подкрепям - поограмотете се малко, това "копаене" не е генериране на нови коини (и това става, но след успешно изчисление), коините са с фиксирано количество. Криптовалутата е опит технологията да победи човешката алчност (разбирай - финансовите институции, в които са съсредоточени огромни средства и човешка лакомия)

Малко ти е закъснял коментара с около 5 години. Вземи прочети малко и се информирай преди да се правиш на умник тука и да се излагаш.

Не си много в час май?

образовай се, преди да се насираш

Малко са ти неясни нещата, ама карай:)) То не може на всеки овчар от криптовалути да му разбира тиквата:)

не се дърлете. Биткойни няма! Точната сума задържана е 500 млн и за нея има оставена разписка. Къде са биткойните никой не знае. Най-вероятно военният министър си ги върти в джоба докато си избира нов опел.

Това е такава спекулация. За седмица си дигна цената с 1/3-та някъде. А на такъв уж известен сайт вчера гледах, как отчитат растеж на транзакции, а пък мрежовата конзола няма заявки навън, които да взимат тази промяна. Отваряш в съседен таб същия сайт и показва друг резултат. ;) Но явно нещо са ги атакували, защото няколко такива сайта се бяха сринали. Не е ясно дали и тази стайност на биткойна не е измислена и се подържа от разпространявана лъжа. Прилича на балон или на банковите пирамиди.

Технологията блокчейн е разпространена в много варианти. Има над 800 крито валути по света, зависи коИ от тех си наблудавал. Те са базирани на различни сървъри, на различни управления и приложения, на различен (модифициран) код. Биткоин е само най-стара критовалута и най-популярната. Ти просто показваш невежество, това е.

Вчера (07.12) биткойна бил достигал 16500 долара. 2 дена по-рано (05.12) е бил под 12000 долара. Днес е сега следано малко над 14500 долара, а докато го напиша стана 14700 долара (допълнено) - тук сигурно информацията им е по-ранни часове. Това какво ти говори? А че има много такива валути е ясно. Включително Тръмпкойн и Путинкойн. ;) Може и сам да си направиш - май се поръчва при сайтове. Може да си направиш Roxanacoin. ;) А тези дето ги излових, че лъжат са Blockchain. И то по принцип въобще не ме интересуват, но ми бе дадено и веднага ги излових.

Едно по едно Нали ВТС епо- ценен от всичко , пък се обменя за долари? Нали създава алтернатива на банките , а преводите минават през банки Нали е най-сигурното нещо , а за 24 часа 2-3 борси затвориха Търгува се и има курс , защо обаче курса се разминава с 500 долара на различните борси Само питам де.....

Имаш нужда от банка само за да купиш крипто. Оттам нататек, мое да не минеш никога повеке на банка, криптото си има собствена система и логика и пазар. Мое никога повеке да не оперираш в доларес иле еуро. Нема нужда просто.

Има дори еьсченйдж бюра, ти внасеш пари кеш, а те ти копуват биткоини на место, и правът за теби сичките процедури. Въпроса е да прехвърлиш валутата която притежаваш, в крипто еквивалента. Може да платиш и в злато. И текиви агенти има. Секак мое. Мое и директно да продадеш активи на некой за криптовалута.

И защо пак блеят в правителството... нали нямаше пари за самолети, за кораби, за танкове.... ето пари за модернизиране на армията ни, но все си мисля, че някоя мутра или по-специално Б.Борисов ще си ги лепне ей така без нищичко насреща.... защото сме прост народ!

ама да не са...биткойнсамолет , кораббиткойн , биткойнтанк ...И държавабиткойн...тъй де

Леле,леле, тази статия направо взриви наведнъж всички тъпомери в магазина за тъпомери и не останаха налични. Който добре разбира от криптовалути ще разбере защо ще има криза на тъпомери на пазара.

да плащат Рафалите по-бързо докато не са паднали цените на биткойна и готово! Или вече са прибрали горницата?

"Държавата" ако изчака 6 месеца и може да построи АЕЦ Белене с кинтите от продажбата. Ако пък биткойна се срине нищо не се губи щото нищо не е вложено. Елементарно Уотсън...

аз понеже не разбирам от биткойни, затова пиотам- някой всъчщност успял ли е да си купи нещо с биткойни? Долу един пишеше, че синът му имал 3 биткойна от едно време, сега трябва да струват към 60 000 лева. е та какво и как можеш да си купиш с тях? за един приятел питам...

Тук все още е трудно да си купиш нещо с биткойн, в Япония и Ю.Корея може да си купиш почти всичко. Наскоро четох, че в Дубай, инвеститор продава апартаменти в огромна сграда срещу биткойн. В общи лини онлайн може да си купиш доста неща.

Особено в момента се показва, че биткойнът не е защитен от силни спекулации. И аз като улегнал човек бих предпочел еврото, защото при него в случай на спекулативна атака стоят едни силни икономики и ще реагират. Ясно е, че много ресурс стои зад това да е СТАБИЛНО. Тромавостта не винаги е лошо нещо. Не казвам, че не бих използвал криптовалути, но по-скоро бих го направил така - някой иска биткойни за да ми продаде нещо- Купувам ги и веднага плащам. Не ги държа. Ей младежи, не сте преживели кризите от 90-те до сега за да сте натрупали жизнения опит колко е важно да не мислиш постоянно за това какво всъщност притежаваш.

Сичко моеш да си купиш! В Япония е легално разплащателно средство барабар с йената. Полвин Африка се разплаща в криптовалути (там имат териториален прублем, че най-близката банка често се намира на 5000 километра...) Русия - това е втората валута в Русия и Китай! Индия! виждала съм сайтове в които можеш директно да плащъш в криптовалути! В Америка, масово! Това че у вашто село го немъте не значи че го нема по свето!

пос-покойно, просто питам. бил съм и в Япония, и в САЩ. Никъде по магазините не видях цени обявени в биткойни. къща или кола за продаване обявена в биткойни също не съм виждал, дори и по Европа. В Дубай може и да продават апертаменти, но мен това не ме касае. Просто се чудя аз като обикновен човек какво бих си купил с тия пари? Ако ида в магазина на Мерцедес в Дюселдорф, биха ли приели биткойни?

Значи са йени. Ей, верно японската икономика, мнго силна. и всички, казваш търгуват с тая, японската валута, а? А китайската, по силна ли е? Аз пък мисля, че с тоя биткойн внесоха комунизма. Нали тма нямаше да има пари. Ето, идва!

Можеш да ги обмениш за долари на борсата. Потвърждението на транзакцията е 2 3 дни.

Малко извън темата, виждам страх в банките. Много закъсняха и не реагираха сега момента е критичен. Не трябва да си много умен за да разбереш, че криптовалутите са валутите на близкото бъдеще. SWIFT ще остане в историята, няма кой да чака по 4дни за превод + огромни такси.

До сега си бяхме узаконени крадци,сега ще имаме конкуренция

Роксано почваш да дразниш с мияукането си.Биткойна при транзакция към банка от която може да си вземеш левчетата няма да покаже адреса от който е изпратен.Доволна ли си.Сигурна ли си.Добре.Всички сороси сте такива.

На никой не му требвът банки, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ! БАНКИ, АКО СИ ЗАРОБЕН И СИ ЗАСТОПОВРЕН СЪС ЗАКОНИ В ПОЛЗА НА БАНКИТЕ! ЗА КАКВО ТОЧНО ТИ Е БАНКА ИНАЧЕ! Сигурно преди 1000 години хората са имале банки! будали! ниога не е имало нужда от банки, хората спокойно си правът икономика базирана на реални активи, и централизираните банки беха изобретени и наложени изкуствено от Рокафеллер, за да бидете заробени финансово и ментално! Разбийсе че можеш да се разплащаш и да пазаруваш в биткоини и други криптовалути - ПО ЦЕЛИО СВЕТ! ТОВА ЧЕ ВИЕ СТЕ РОБИ НА ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА БАНКОВА СИСТЕМА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ СВЕТА Е ЗАРОБЕН СЪЩО!

като ти трябва кредит отиваш в банката, а тя не работи с биткоини... а и да работеше да вземеш заем в биткоини е много тъпа работа.