”Си Цзинпин - проводник на нова епоха”

Преди дни китайската информационна агенция Синхуа разпространи пространен материал с горното заглавие, посветено на президента на Китай Си Цзинпин.

Обратно в новината

Коментари - ”Си Цзинпин - проводник на нова епоха” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОГА ша станем колкото китайците, че да си напрайм такъв Камунизъм?

Илюзии. За да има бъдеще държавата ти,ти трябва да работиш върху духовността на хората, а не просто да задоволяваш консуматорските им нужди. За целта, обаче, трябва да даваш личен пример- със скромност, доблест и морал в начина си на живот. Де ги тия лидери? И колко са , ако ги има?

Е светъл пример за прогресивното човечество Имал некви си двеста милиарда в офшорки, но това е дребна работа на фона на идеите му за братство, равенство , сподаведливост и правословие.

За да има БСП успехи сред хората трябва да въведе от името си в своята Програма и Устав липсващата думичка социализъм от Доклада на 19-ти конгрес на ККП, на Си Дзинпин : "-Непрекъснатото ни развитие по пътя на социализма и изграждането на система и култура на социализма с китайски характеристики откри за развиващите се страни нови начини за модернизиране и напълно нови алтернативи за народите, които искат да ускорят развитието си."

Който е учил навремето научен комунизъм знае, че там е писано черно на бяло, следващия обществено - политически строй ще е смесица от капитализъм и социализъм. Ало, само за тези който са го чели, другите тяхна работа. Китай го прави, има и други. Може би това е новата епоха, само времето ще покаже, кой крив кой прав.

Китай може да е проводник на нова епоха,но все пак има и някои стари жици 1Китай си остава комунистическа държава ,всички решения за държавата се вземат на конгреси на ККП. 2.В Китай водещата идеология е марксистката -актуализирана по китайски 3.Официалната позиция на китайското ръконодство по отношение на Октомрийската революция /или преврат,ако това ви харесва/ и създаването на СССР се отчитат като предпоставка за победата на комунизма в Китай,което специално е отбелязано в доклада на др.Си Дзин Пин 4.Борбата на Китай със световния капитализъм не е отпаднала,само че китайците изключват военния вариант и предвиждат тази борба да се води по мирен път! И накрая -китайците не правят петгодишни планове ,а седемдесетгодишни,в съответствие с китайската философия.И в изпълнението на тези планове нема лабаво!!Бих препоръчал на всички българи ,които сега са на възраст до 20 г-незабавно да започнат да учат китайски!И да четат Маркс и Енгелс!

Направо си полу....квото искаш.

Как СИ придобива ТЕЖЕСТ ????Преди 18 конгрес на ККП избухва криза между Китай и Япония за острови,сериозна криза.САЩ се намесват и застават зад Япония в спора,дори и със сила ще защитават японските претенции....Тогавашният премиер ХУ Дзинтао/ЛИБЕРАЛ И АМЕРИЧКИ ПОКЛОННИК/ се шашардисва.Тогава СИ застава УВЕРЕНО и ВЗЕМА РЕШЕНИЕ-- отменя срещата с ХИЛАРИ и директно заявява, че островите са китайски и САЩ да не си врат гагата навсякъде.Ефектът е огромен и бетонират позициите му.

Това е разликата .

Сърди се на Костов че си беден,питай го как е възможно да продадеш Балкан за 150.000 ,след като той струва милиони и да не вземеш бакшиш от евреина за подаръка който си му направил?

няма ли сменяемост и свободна изборност- забрави... кастите винаги са сковавали развитието на едно общество. динамична йерархичност му е майката- да знаеш, че във всеки един момент, ако не отговаряш на критериите -си аут.

След смърта на Сталин,1956г.,Китай скъса с руския комунизъм и диктат,дори военно за остров Дамански,и за 50г.изрита Русия като втора глобална сила след САЩ!Всек който е скъсал с руското влияние прогресира,ая Китай е най-яркият пример!Путин е един корумпиран палячо,провал за за много богатата Русия!

и откъде почна възходът? от разгонването на студентската демонстрация на площада - не позволиха да им се бъркат във вътрешните работи, на отрекоха историята, а надграждат, надграждат, ... и побеждават

През последните 8 години бях два пъти в Китай за по двайсетина дни. По работа, не на туризъм. Бях на доста места. Ами, извънземни са, в добрия смисъл на думата и са толкова далеч напред, че дори не ми се говори. Казвам го без радост, но е факт!

детройта по-далеч от Обеля-5 не е стъпвало.

те и в русия са извънземни, като се натряскат.

а в русия - боза.

Тезисите на Х конгрес на БКП... На снимката- др- Т.Ж.

бяха златните години на България - исторически връх, който сега е само далечен съкровен спомен

Определящото за всичко, което сега става в Китай не е комунистическата идеология, а тоталитаризма и възможността, държавата да съсредоточава всички средства по различно време в една или друга област на икономиката, услугите, военното дело. Това е единствения начин в съвременния глобален свят една държава да се премести напред в подреждането на държавите по икономическа, военна и т. н. мощ. Идеологиите, както и религиите са само средство за обединение на народа.

И тия ше изкарат до 2044-5 най-много...всяка лъжа има своя край.

това нашите подлоги еша си нямат! Значи хем се кланят на ККП, хем цялата работа била демократична! Ето какво четем в дописката: ''Въз основа на социалистическата модернизация през 2035 г. страната ще се превърне в богата и силна, демократична и цивилизована, хармонична и красива модернизирана социалистическа държава.'' Чрез комунизъм към демокрация, а?

Иди и виж Китай, па тогава говори кухи фрази. Магистрали като в Германия, заводи сгради технологии стоки стоки стоки. Има и мизерия, но тука няма ли?И преди всичко бачкана квото не си сънувал...

Точно!!!Пък като се съмняваш виж принципите на демокрацията и къде се реализират.

Наказани корумпирани,някои избягали в чужбина.Китай е забранила Сорос и неговите организации.Сингапур прилага стриктно китайските закони и върви напред.При посещението на дъщерята на Тръмп в Китай,тя казва,че САЩ изглежда страна от третият свят ,в сравнение с Китай.Китай инвестира в наука и технологии,това също спомага да са напред.Си Дзинпин,учи се от живота.Китайците си го уважават.За тях той е просто китаец.Живял в пещера 7 години-тънко одеяло,от кирпич легло,борба с бълхи.Баща му съдружник на Мао,обвинен бил в антипартиен заговор.

Показа какво може истинската комунистическа партия,на нашите самосвалящи се негодници псевдокомунисти некадърни и крадливи продажни предатели!

То е ясно, че бъдещето е червено!

Прав си, откакто аз започнах да си боядисвам къщата червена- най- устойчивият цвят.

Хареса ми! :))

ти погачата приготви ли щото както протестираш , така пръв ще си на Орлов мост....и тренирай пружинения гръбнак май ти се удава с успех...

Бъдещето е червено от кръвта на кагебисти ислямисти и български русисти!

абе така е ама че видиш ти...))) сетне да не ривеш...

Държава, която е на повече от 5000 години със сигурност си е научила добре урока за държавното управление. Време е да се поучим от нея и да спрем с либерастките експерименти на Сорос.

ама изборът не е само м/у сорос и китай бе, опомнете се

Ама сте толкова тъпи и примитивни,че продължавате да слушате ботоксовото нищожеството на токчета у вашата родина!Защото ти си руски говнян трол и няма как да саваш оценка за Моята Родина!

НАЙ ВЕРНИЯ ПЪТ,ОТ ВСИЧКИ НАС,А НИЕ ХУКНАХМЕ ДА ЗАБОГАТЯВАМЕ ПО ЕДИНИЧНО И СИ ХАРИЗАХМЕ ДЪРЖАВАТА НА ПИЯВИЦИТЕ

не знам вие как сте тръгнали да забогатявате, ама ние заради вас все обедняваме...

Може да е голяма икономика, но хората живеят много бедно. Това трябва да оправи Си Цзинпин. Когато спра да чета по новините за пристигнал контейнер с поумрели китайски имигранти в САЩ, тогава ще мога да кажа, че Китай вече е нормална държава. А докато стане като западна Европа на тема социална система и ценности може да минат и 1000 години.

Китай има огромно население и там може да се намери целият спектър от материални състояния. Например, в Шанхай медианата на заплатите е 1135 долара или около 1870 лева, а в Пекин медианата е 983 долара (или около 1620 лева). Това според данни на Форбс от месец август). За сравнение в София средната заплата за 2017 е около 1400 лева, по данни на НСИ.

Бъдещето е на бялата раса бе, много сте загубени. Всуе се морите.

В 2030 ГОДИНА 35% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА КАНАДА ЩЕ СА ОТ АЗИЯ - ПРЕДИМНО КИТАЙ , И МАЛКО СИКХИ И ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ .... ДЕМЕК КИТАЙ ЩЕ ПРЕВЗЕМЕ ПОЛОВИНАТА СЕВЕРНА АМЕРИКА И 80% ОТ ПРИРОДНИТЕ И БОГАТСТВА БЕЗ ПУШКА ДА Е ПУКНАЛА ... А КИТАЙЦИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПРО-КИТАЙСКА ПОЛИТИКА В КАНАДА И ПРО-КИТАЙСКИ КАНДИДАТИ :))

ИМПЕРИЯ РАБОТЕЩА НА ПРИНЦИПА НА ПАРАЗИТА - имплантира се в организма на ЧУЖДАТА ДЪРЖАВА и започва бавно и методично с ДЪМПИНГОВИ ЦЕНИ да унищожава икономика , местен бизнес и БАНКОВА СИСТЕМА , която е лишена от възможността да кредитира привлечения в нея капитал. НЕЩАТА СА УЖАСЯВАЩИ. САЩ са се превърнали в една обхваната от КИТАЙСКИТЕ МЕТАСТАЗИ империя, с лечението на което се е заел ДОНАЛД ТРЪМП. ИСТИНСКИ МУ СЪЧУСТВАМ. Не виждам как ще се пребори с КИТАЙСКИТЕ ПИРАНИ, които инвестираха в това което всички останали държави пренебрегнаха - в ХОРАТА и в тяхното обучение. Нашите и американските БИЗНЕСМЕНИ търсят ГОТОВИ ОБУЧЕНИ КАДРИ. ОТКЪДЕ БЕ ПРОСТАЦИ. ВИЖТЕ КАК РАБОТИ ИКОНОМИКАТА НА КИТАЙ И ЯПОНИЯ - там поколения работят в един завод и предават опита от баща на син , на внук. А ВИЕ ПЪТИ КАВАЛИ СЕ ПОСТАРАХТЕ ДА УНИЩОЖИТЕ НЕ САМО ЗАВОДИТЕ , НО И НАЙ ВАЖНОТО - кадрите!! Сега го духайте идиоти нищастни!

да не забравяме Амрика как стана империя.. като окраде цял свят

радостното е,че китайците не обичат изобщо ,тези които ги крадат !

Прочитайки обстойния ти анализ, се зачудих, защо си пропуснал да инвестираш в собственото си образование?

Чакал е ти да му кажеш.

да отидат да бачкат там и да ни пратят снимки колко добре живеят.

Как искаш да се подобри дадено нещо без да работиш? И тези българи които заминават на запад да мият чинии и слегеват там също мислят- сега си превивам гърба и ми е трудно та после да ми е по- леко.

БРАДЧЕТКАТА БАЧКА ТАМ В ШАНХАЙ - ЗАВЪРШИ В Imperial College London :))

ЗНАЕТЕ ЛИ КВО Е Imperial College London СКЪМБАГС ??? :)))

някои ще умрат от яд, че комунистически китай вече е първа сила.

Ники

Изводът е, че трябва да издигнем по стадионите бесилки и минимум 100 хиляди тикви от всички партийни цветове да бъдат публично обесени за да си оправим държавицата! Един много стар фатмак разказваше, че като дете е видял обесване на партизани и психологическият ефект да не вършиш някои неща бил за цял живот.

изостават китайците! и то безвъзвратно! дрОгарката курнелия проведе 49 конгрес, а дрОгаря си едва 19!

И по единодушие изостават - другаря Борисов го избраха със 100% от гласовете, а при другаря Си Дзин Пин имаше и въздържали се.

те борисовите са фашисти бе! мани ги! ние гледаме към флагмана на демокрацията бсп!

Май почти целия свят призна китай вече за пазарна икономика= капиталистическа държава. Това че в името на партията има "комунистияеска" нищо не значи. То е само на хартия. Питайте бедните селяни в китайските фабрики колко са разни на китайските богаташи. То и в името на британия има велика ама колко е велика вече е друг въпрос :Д

много ти е елементарно мисленето ши знаиш ! това е последица от масовата дебилизация през "прехода" ! нещата са доста по-сложни от това ,което ти набива неолибералната идиотска пропаганда !

"Китай вече има най-много милиардери в света" Социализъм и милиардери? "Китай е третият най-голям износител на оръжие в света" Явно и това е социализъм по китайски! "Над 50% от общия брой на работещите в Китай имат среден годишен доход от $2000, мигрантите в страната формират 30,6% от работниците, като техните средни доходи са почти тройно по-високи, като средно годишно достигат $5858. Средната класа е само 19% със средни годишни доходи от $11733, а богатите са едва 0,2%, като средно годишно те изкарват по половин милион долара." Пак социализъм ...

Какъв комунизъм в китай бре :D Това е една от държавите с най-голямо разделение между бедни и богати. По-голямо от щатите. Демек китай е по-капитализъм от америка. Единствено социализъм има в северно европейските държави. Дания, Швеция... Скандинавието като цяло.

ОБАЧЕ НЕМА ГЛАДНИ :)) ..

няма я! защото в китай папат всичко що лети, без самолет, всичко що пълзи, без танк, и всичко що плува без кораб!

Питай селяните дето копаят ориза колко са сити :D :D :D китайската средна заплата е колкото българската. Толкова са гладни колкото ние ...............

Другари европедали демек еврейски подлоги, а сега коментирайте как еврейското ни царче Иван Шишман защото е роден от еврейката Сара пусна турските войски в Търново, коментирайте как доведохте настоящия Кобург която фамилия има родствени връзки с кралската фамилия на Британия, как сегашният ви премиер пак в комбина с Кобурга се цункаха пак с един друг крал а в същото време сложиха счупения череп в градинката пред Кристал, еврейските банки които посред бял ден ви ограбват с виртуални пари и биткойни, и т.н. с невидимите нишки. А за братска Америка, ако не им изпълняват поръчките Федералния резерв ще спре да им печата зелените хартишки. ....... Така че коментирайте на кой се подложихме и как ви излъгаха така наречените борци против комунизма който съумя да даде на всички макар и по малко.

България трябва да смени сегашния гибелен курс със Западните бандити ,които ни донесоха само беди и да се насочи отново към Русия ,Китай ,Иран и др. братски страни !

какво пък общо имат русия и китай ? Китай е пазарна икономика вече. Бореха се дълго за да ги признаят за пазарна икономика. Демек капиталистическа страна. Русия е западало царство. Китай е модерна и силна държава........

Китай е "пазарна икономика" ,защото има своите и чуждите пазари ,а ние загубихме и своите и чуждите значи сме никаква икономика !

Голям доклад си спретнала олигархията. :-) Големи хвалби, голямо нещо. :-)

В китай няма комунизъм и социализъм. Има капиталистическо царство управлявано от една партия. Както саудитска арабия. И комунизма и ислямизма са диктатури които просто оправдават едни заможни чичковци да останат вечно на власт. Когато има свободни избори може да смениш лошите управляващи. Ама айде пробвайте да протестирате и изпратите в пенсия саудитскяи крал или корейския вожд ..............

У нас изборите са относително свободни, нещо да се променя със сменянето на една или друга партия във властта? Под високопарните изрази за права на човека и демокрация, не се крие нищо друго, освен ламтежа за власт и богатство. Неслучайно един от родоначалнисите на либерализма Волтер умира като един от най-богатите хора в Европа.

В демокрацията забогатява по-работливия по-амбициозния. по-упорития. В комунизма забогатява този който е братовчед с несменяемата власт. Стига сте вервали на простотиите на пеевско-путинските вестници.

Пътят на коприната минава през нашите съседи, минава през Русия и покай северния полюс, минава през Аржентина и като мрежа обхваща света. Но не минава през България, която удобно стои на пътя на коприната

Абе къде е тоя път, че нещо се не вижда, освен разни начертани по глобуса линии ???

За слепока път няма

МИНА И ПРЕЗ ВЕНЕЦУЕЛА. Едни големи инфраструктурни проекти , ЖП линии, магистрали и разбира се НАСРЕЩА ЖЪЛТУРКОВЦИТЕ ПОЛУЧИХА КОНЦЕСИИТЕ ВЪРХУ ПЕТРОЛА И ДИАМЕНТИТЕ. СЕГА ВЕНЕЦУЕЛА ЦЪФТИ И ВЪРЗВА, И ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАЗИ НАИВНОСТ, ЧЕ КИТАЕЦА ЩЯЛ ДА ИМ ПОМОГНЕ!! НЕ НИ СОЧЕТЕ СВЕТЛИНАТА НА НАСРЕЩНО ИДВАЩИЯ ВЛАК. АКО НИЕ НЕ ПРОМЕНИМ ТЕЗИ ЗАРОБВАЩИ НИ ЗАКОНИ, АКО У НАС ПРОДЪЛЖАВА ДА ДЕЙСТВА ЕДНО "ЕВРОПЕЙСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО" В КОЕТО НЯМА НИТО КОНСТИТУЦИЯ , НИТО ЗАКОН , рискуваме държавата тотално да се обезлюди и изчезне като такава. ТЕРМИНАЛ ДВЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ИЗХОДА , не само при европейските , но и при КИТАЙСКИТЕ "ИНВЕСТИТОРИ"

Късно е. Насрещно идващият влак вече ни удари ...

ти вероятно загледан в светлото бъдеще, си пропуснал новината от 30 10 2017г. която съобщава, че турция, грузия, азербаиджан и казахстан откриха нова железопътна линия дълга 862 км. която свързва европа с китай, игнорирайки россия!! пътуването трае 15 дни, което е с два пъти по бърсо от трасето през россия!

ЛИНИЯТА ЩЕ Е ЕДНОПОСОЧНА - само от КИТАЙ за ЕВРОПА. ОБРАТНО НЯМА КАКВО ДА СЕ ИЗНАСЯ, ЗАЩОТО НА КИТАЙСКИЯ ПАЗАР ЕВРОПЕЙСКИ СТОКИ НЯМА!!! ВСЪШНОСТ ЛИНИЯТА ЕВРОПА КИТАЙ РАБОТИ ЗА СЕГА изнасяйки НЕМСКИ ЗАВОДИ ЗА ТЕЖКО МАШИНОСТРОЕНЕ. Това ли те радва? А русия не я мисли. ТЯХ ТОВА ГИ УРЕЖДА Гледай нас и онова което наричаш РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! ДА МУ МИСЛИМ НИЕ С КИТАЙСКИТЕ "ИНВЕСТИТОРИ" . Където са инвестирали след тях ТРЕВА НЕ Е ПОНИКНАЛА. Пример - САЩ и ВЕНЕЦУЕЛА!

sulio@mailinator.com

Ако и остналото от тъпизма ти е вярно колкото цифрите дето си ги писал наизуст то ще те уволнят от Козяк. 862 км може да е само щаст от пътя в Турция, я поглвдни пак картата.

Само за двугодишния период 2013-2015 ръстът на китайската икономика е колкото целия БВП на Индия(2 трлн.$), която, разбира се е сочена за модел на демокрация от Запада. Показателно, бих казал.И нас ни потупват с едната ръка какъв напредък сме направили в областта на опазване на човешките права, а с другата ни пребъркват много тарикатски джоба.

Въпросна климат, в Китай е студеничко и народът бачка като луд, за да се сгрее, докато горещият и влажен климат на Индия не предразполага към усилена дейност, а към съзерцание и самовглъбяване.

Най-развитите части на Китай са и най-горещите. Пробвай с друг довод.

дрОгаре, дрОгарят си не провежда никаква нова епоха! това си е комунизма в чист вид! дрогаря си, заедно с предшествениците си, наистина въплати комунистическата идея в живота! и то успешно! за себе си и комунистическата партия, разбира се, и за това доклада му е посрешнат саплодисменти! цели 70 пъти! може да са били и 71 дори! та дрОгаря си доведе напълно и навсякъде въведе основният принцип на комунизма: от всекиму според възможностите, всекиму според нуждите! 1 300 000 000 народ работи, останалите 1 000 000 лапат! в китай дрОгаре детският труд е повсеместен, и най низко платен от всички нископлатени! в китайняма здравеопазване, но от пазара можеш да си купиш стрит сушен плъх, или нокът от енот против разни болки! в китай дрОгаре нема пенсии! а тия дето имат е 30$! в китай дрОгаре работната седмица е 26 дни, и четири дни отпуск при семейството, ако не живее семейството ти прекалено далече!в китай дрОгаре работният ден свършва когато партийният секретар реши че е свършил, обикновено след 15 тият час! на тия всички придобивки на китайският народ няма как да не се радва всеки истински комундел! хайде със здраве, че стана дъъъълго като на дрОгаря си доклада!

Сега остава "мъдрите" китайци да помислят върху поговорката - "Когато всички мислят еднакво, значи една голяма част не мислят." И да намалят ръкопляскането, че е смешно и все пак сме 21 век.

Да помислят и върху другото-"Много баби-хилаво дете!". Другите и те да мислят!

Браво на Китай, е, чак не са първа, ама са втора икономика в света! Трета е бомбардираната с атомни бомби Япония, те я изстреляха на върха! Путин само за 3 години "изстреля! руската икономика от 5-то на 15-място! Дано през следващия си мандат успешно да я ликвидира! Да гласувами всички за Путин, най-великия Президент на света! Слава Путину!

По абсолютни стойности са втори, но по парите на покупателната способност(критерий, който се ползва дори от ЦРУ) от няколко години са първа икономика. Разбира се, фактът, че са 4 пъти повече народ от американците също помага.

*паритеТ

Бананът навсякъде струва по 1 долар! Няма начин Китай да го купува от Перу по 1 долар килограма, а вътре в Китай да се продава по 25 цента!

Тъп народ слаба държава оставихме се да Ни газят мачкат някакви гадни продажни политици май трябва да вземем АК 47 и сичко ще си дойде на мястото

Аз пък мислех, че историята доказа през '89-а година, че единственият начин за прогрес на едно общество е безусловното приемане на принципите на либералната демокрация и че нашите велики братя и модели за подражание от САЩ ни мислеха доброто, когато ни съветваха да се разтворим в тяхната новоизлюпена глобална система.

Глепоста ражда глупави постъпки -лизачи алчни продажни завист простотия...прост народ слаба държава.

Моля който не харесва социслизма / комунизма да не пише ма компютъра си щото е произведен в комунистически Китай. Да пише на американска пишеща машина от 60- те години на миналия век

Китай показа на света как само за 30 години една силно изостанала и много бедна държава изпревари най-развитите страни на планетата. Ние за 30 години показахме на света как една средно развита държава се превърна в бедна, разграбена и изчезваща държава. Причина за всичко това беше предателството на Горбачов и Елцин - най-големите измамници в човешката история. Какво трябва да направи България? Вместо да продължава да се лута, да тръгне по пътя на Китай! Това на практика означава да обяви истинска война на корупцията във всичките й форми. Ако това не стане от горе, скоро ще дойде време, когато калашникът ще реши проблема отдолу. За съжаление, в България както изглежда тъкмо това ще стане.

В Китай управлява Комунистическата партия, която има Централен комитет и Политбюро. ИМА И ПЪРВИ ДЪРЖАВЕН И ПАРТИЕН РЪКОВОДИТЕЛ. Както беше в бившите соц.страни.

Да припомним и това, че китайските ЦК и Политбюро не са корумпирани както бяха нашите. Корупцията във всичките й форми е разрушила империи - от Римската, през Османската, та до Съветската. Корупцията много по-лесно унищожава отделни държави, каквато е днешна България.

Съгласен, но без определението за Горби и Елцин. Всички преди тях допринесоха за развала, а те нямаха друго решение освен да развеят белия байряк опитвайки се да спасят, малкото, което беше останало от илюзията за СССР.

не може-НАТО веднага ще ни бомбардира и ще прати сили в помощната територия! Никой не ти дава да мръднеш от коловоза! Ще ни доят до последно! Така е при неоколониализма!

искаш да кажеш,че българина,дето до сега не е пипнал работа,ще започне да работи като китаец,ще се откаже от многото си просторни жилища за да живее в нещо като китайските кутйки,не знам какво пушуш,но наистина е много добро,всеки път като сравнявате две страни,услужливо забравяте да споменете за матряла с,който разполагаме тук,ето затова не можем да сме като другите страни,там е заровено кучето

Къде е мястото на България в Новата епоха. Заобикалят ни всички газопроводи и нефтопроводи, жп и пътни магистрали. Даже Пътят на коприната минава край нас.

Cамо, да ти отговоря: Hали, има "суджуци"!??... праскат сланина, пият риKия менте и гледат умно, дебилите прости!!;))