45 000 скандират в Брюксел за независима Каталуния

Около 45 000 души участват в демонстрация днес в квартала с европейските институции в Брюксел в подкрепа на независимостта на Каталуния, съобщи полицията.

Обратно в новината

Коментари - 45 000 скандират в Брюксел за независима Каталуния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

копито протестират на клавиатурата на компютъра във фейса, тези хора протестират с телата си, на амбразурата. Политически промени не се правят с референдумчета, това е част от европедалската толерастия. Правят се с протести, вълнения, стачки и революции. Никой не сдава властта по мирен път. Пък дори и Западните демокрации. Навсякъде чл.4 от Конституциите, както у нас беше ръководната роля на БКП, сега е "формата на управление е демократична и не може да бъде променяна". А какво е самоопредлението на един работлив, но ограбван народ?

Господи, а ние не можем да изкараме 45 души на протест.

в сравнение с цяла Испания. Все едно Пловдив да иска да се отдели от България.

Ж Каталуния живее Каталунски народ, а не испанци. Испанците са ги колонизирали на времето. Каталуния е 6% от населението на Испания. БВП На Каталуния е 16% от този на Испания....и изобщо къде сравняваш пловдив или Кърджали с Каталуния.

Карлес Пучдемон нарече ЕС "клуб на западащи държави" и поиска референдум за членството на Каталуня. Прелъстен и изоставен от брюкселските си 'приятели' Те и Шотландската Есетра подлъгваха по едно време ама шотландците се осъзнаха навреме.

само дето Шотландия е имало още преди да е имало Русия, а Каталуния е съществувала само като област. Все едно Тракия да се отдели от България. Аре стига простотии.

Лъжа!

Хаха ЕС започва да се цепи ! Браво !

цепи ти се простата кратуна, хахахаааа

ха ха ха ... а на теб задника ти е разцепен от новодошлите имигранти ... ха ха ха

ЯСНООО. .! Путин е платил превозите.

Едва ли. Той е боклук

Брато, що им скачаш на уя на гейовете..? Ша се скършат.

Дрогаре каталунце- елате у нас! За всички ще има статуи на вожда и казарма на корем! И свобода.

"Събуди се в Европа!" А дано! Засега е в кома.

От 8 000 000 каталунци 45 000 искат да са "независими"......от КОГО, от еврото ли? Цялата гюрутия е едни хора да седнат НАЙ отгоре като президенти, премиери и т. нт. на "независими" държави в един зависим свят........

Дебил първо - Каталуния е с 7 523 000 жители в 2016 г. Второ при гласуването на референдума над 2 милиона бяха "за" при явка от 43%. Тъпи ти и бебета впрегна в политическата си простотия.

колко сме отворени

След това идва ред и на Русия

Ти си минавай . .. Ама всичките да се изсипят в Брюксел, ще осерат Европарламентa, бе!

""ЕС трябва да ни помогне, защото ние сме европейски граждани", казва Пер Леал, който е дошъл в Брюксел заедно с цялото си семейство от Барселона, за да участва в демонстрацията." Браво на каталунците, явно бързо учат и знаят какво правят! С камъните на глобалистите по техните глави!

Кога ще узреят зелените кратуни на чиновниците в Брюксел.Никой от тях не посмя да анализира защо Англия би шута на съюза,търсеха причини какви ли не,даже Путин обвиниха.Никой от тях не смее да признае провала на сегашната администрация в ЕС,никой не смее да вдигне глас срещу председателя който ще запомним най вече и само със целувките .Същото се отнася и за Меркел ,германците я санкционираха,но в ЕП никой нищо не казва за сбърканата политика.Конфликта в Испания не е регионален както се опитват да ни го представят,той е предизвикан от сбърканата политика в ЕС.Плод на тази политика е и колапса на Гърция.Там се изляха едно огромни пари,който бяха окрадени под смирения поглед на ЕК,дали една голяма част от тези пари не се върнаха от където дойдоха? А у нас как е?Крадим, разсипваме а те ни тупат по рамото иначе ни наблюдават/от хорски срам/.

А какъв шут биха на СИВ

Кой всъщност докара Гърция до това състояние! Мисленето не е като четенето!

на каталунците ЕС да им разреши да се самоопределят като народ със собствена държава е първо да станат част от Русия. Гаранция, че 1 седмица по-късно американския посланник ще раздава курабийки на Майданос в Барселона.

Протестиращите пристигнаха с автобуси и камиони с испански регистрационни табели. тия да не ползват Карадайътъ или пък Цвъки ктао организатори?

В КАТАЛУНЯ ЖИВЕЯТ 7МИЛИОНА ЖИТЕЛИ, А И ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАТ? ДА ЖИВЕЯТ СВОБОДНО?, ДО СЕГА НЕ СА ЖИВЕЛИ СВОБОДНО, АМИ ДА ОТИДАТ В МАРОКО НАПРИМЕР И ЩЕ СА СВОБОДНИ

Напълно си прав.Хората бяха подведени и противопоставени от такива ерзац политици, като Пучдемон и сие.

добре че тук светиня МУ не те подвежда и ти благуваш....смешник!

Абе тъпи, подведени над 2 милиона и то с хора с умствени способности надхвърлящи твоята дебилщина и с финансово състояние за което ти не можеш и да мечтаеш.

За такива шебеци като теб и нашите борби за независимост са били излишни. Добре сме си живели под турска робство. Чети повече шебек и не дрънкай глупости. 45 000 са се вдигнали и отишли до Брюксел от Барселона на разстояние над 1400 км. Аман от тъпи дебили.

Какво общо има БОРБАТА НИ ЗА НАЦИОНАЛНА НЕЗАВИСИМОСТ С ТОВА,КОЕТО СТАВА В МОМЕНТА В ИСПАНИЯ. А "шебек" показва ,колко ти е акъла.

как си живяхте.

Искали да бъдат свободни... Щото испанците са ги натиснали там, та знае ли се... Да ходя в Русия, като искат свобода. В ЕС няма да я намерят. Тука е зле. Аз що не мога да си вдигна цялото семейство, за да отида да протестирам в Брюксел? Никой не ми плаща май за глупости, а ми плащат за работа. Ше се еба в балъка...

Като цяло си просто парче но с последното изречение ме спечели.

Чамодан и на вокзала за Маскву. Веднага ще се освободиш.

Защо слагате минуси на единственото правилно решение, човек да живее свободно???

друнго си демокартично гейовете да те поонодят...пък и пингвините няма да пропуснат))))

млък бе смърдящ пес...ходи където искаш и спри да акаш тук...а че си балък си личи и от космоса

В света настана каша,умело дирижирана от някой. Кой е той? Доналд Тръмп призна столица наа Израел с който си ход настрои всички мюсулмани срещу Америка. А да не говорим за европейските лидери открито вече противопоставящи се на янките. Кой беше този гений,койтоо с шахматните си ходове ,,пусна" Тръмпи на президенскиястол? Или това което става в Испания? Ами събитията в Украйна и раздора между Саакашвили и Порошенко? Разбира се умните хора веднага ще се сетят за дългата ръка на Путин КГБейската му школовка и най доброто разузнаване в света. Разбира се това което върши Русия не го оддобрявам,но е в реззултат на недалноввидната външна полутика на САЩ през ггодините. Те се опитаха да задушат и смажат Русия,но удариха на айсберг и както оня филм Титаник ще потъне. Къде беше по добре да не закачат мечката, а Америка да си управлява останалия свят. Сега какво стана? Даже една Корея направи за смях американците, да не говорим за Китай. Защо бе,защо се чекате с Русия,ще страдат всички!

Русия няма от 1917 година. Тогава революцията я направиха евреите и от тогава я ръководят само такива. Дори Путин по майка е Шеломов. Медведев е Давид Мендел. Абе какво ли се обяснявам и аз..

Ти по фамилия от бабината си страна си Ахмедова а по малко име Айше,ама къффф съм аз да ти следя родословието :))

Е, добре. И каква е крайната цел? Нещо смислено или -стани ти, че да седна аз и да я карам по старому?

аве, ти 45 000 човека на куп виждал ли си? Я сметни с колко превозни средства трябва да дойдат от Испания и за колко време. Абе не се научихте бе. Даже и покрай същите изцепки с Бузлуджа.

виждал съм. това са хората за един футболен стадион. и сега ако кажеш, че примерно на мачове на Уембли не се събират повече, направо те признавам!

и сичките под строй си ги докарал от Испания, а? И паркирали афтобусите у градинката. На тревата.

Като го гледам тва знаме и ми идва наум:Кастро умря, да живее Кастро! Леле бошке аре да се смениме, като не ви харесва каталунския стандарт. Глупавички сте и доста разглезенички вече , та си заслужавате да ви работят дрогарете.

Свободата, Санчо, свободата! Това е дума която роби като теб не разбират. Каталунците са богати, защото имат дух за свобода. Ти си беден, защото си роб и сам се отказваш от свободата.

Ти си роб на стомаха си, не ми говори за свобода. Пробвай колко дена можеш да издържиш на глад и пак се похвали.

Ама виждате сега ли лицето на монархо-фашиста Симеон как съди България.Това са му връзките на паразита в Мадрид.За Републиката!!!

А стига с тези кратунци бе и техния Дявол пучист ! С 45 000 държава ще ми праеят?

на рубли. А това е фалшива новина. Поднесена от вебсайт който се храни със същите тези рубли. В Брюксел няма нищо в момента.

верно еврохалифата стана по-зле и от СССР! всички нудобни новини се крият и се обявяват за вражеска пропаганда.

ма ей ся минах от там. нема нищо.

Що се месят във вътрешните работи на чужда държава!?

Освен протести в Брюксел, руснаците вече прибягват и до друг номер. Пуснали са руски линейки да обикалят из европейските столици! Внимавайте да не ви набият електрошоковете някъде! Surprise, Surprise! Russian Ambulance's Appearance Baffles Stockholm

този Пучдемон трябваще още като пристигна в Брюксел и да го натоварят на влака за Москва. Сега болшевиките ще вършеят из Европа!

така е, душички. Като не ни помогнахте още в началото да се изчистим, сега ше берете ядове и вие. Оставихте "нашите хора" да си веят байряка,ето ви сега.

къф си ти, та да ти помага некой?

явно за тях и аз и другите наоколо сме Никой, та сега и те ще стават никои. Един за всички- всички за един.

Анархисти

в Гърция...

"ЕС твърдо подкрепи испанското правителство по въпроса за Каталуния, заявявайки, че това е вътрешен въпрос за Мадрид." Това е демагогия. Като е вътрешен въпрос, защо подкрепяте едната страна а не стоите неутрални и да ги оставите те да си решат вътрешните въпроси. И заплашвате, че ще изключите Каталуния от ЕС и още куп хибриден натиск. Значи като разцепихте Югославия и Чехословакия можеше, а сега не може. Лицемери! Добре, че нямаше ЕС през 1887, че щяхме си говорим още на турски в нашия вилает.

"Добре, че нямаше ЕС през 1887, че щяхме си говорим още на турски в нашия вилает" - защо ?

щото щяха да кажат, че кланетата в Батак и Перущица са си вътрешен турски проблем. Анадънму?

ЕС се състои от определен брой държави, покрили критерии за членство и Каталуния не е сред тях. Член на ЕС е Испания и е напълно логично ( даже задължително ) ЕС да защитава свой член срещу сепаратистки претенции. Каталунците живеят най-добре от всички испанци, имата свобоба на словото, свобода на присвижване, свободна търговия, висок стандарт на живот и изобщо немогат да се изживяват като поробени. Аналогии с турското робство не са адекватни. После държава Каталуния е съществувала само 6 седмици след подобен пуч и неможе да се сравнява с България, която е съществувала векове преди падането под турско робство. После да се цепи сега цивилизования свят когато е нападан агресивно от фанатизирани мюсюлнани си е чисто предателство към цивилизацията.

Испания обвини официално Кремъл за каталунските си гкупости. Сега пак ли се е намесил Путин? Закарал е 45х протестъри и им е плащал хибридно? Обвиняват ги и за мигрантската криза, даже се обмисля разширяване на санкциите. Русия да праща ли хора в Брюксел за да се разотива тълпата за да не отнесе пак санкции?

Рано или късно, Каталуния ще стане независима държава.

Рано или късно слънцето ще угасне.

Руски агенти и комунисти. Що не се пробват в Мадрид, а ходят като лесбийки в Брюксел? И са опънали знамето на комунистическата партия от гражданската война. Това или е американска или руска провокация, защото няма как да сложат бяла звезда и да не стоят ЦТУ или КГБ зад това? Руснаците се борят за морска база на брега на Барселона. Нищо чудно и американците да имат подобна мисъл. Много е възможно да видим кой е стоял по това кой ще си сложи военна база? Илюзиите за независимост в толкова обединен свят са пълна зрителна измама.

ето за това ви говоря. години наред ядене на еврол*йна води до пълно оглупяване

ЕС може да им осигури автобуси до Москва. и да влязат в системата за гранични данни.

абе колко са 45 000?! в Русия Навални събира по цели 400 човека на протест срещу тиранина Путин, а тия тук си мислят че с 45 000 души някой от еврохалифата ще им обърне внимание. Сигурно 2/3 от тях са руски хакери, тролове или протестиращи платени от Путин...

тук трябва с -:)