Съратник на Горбачов: Новата студена война е опасна за света

Светът е на прага на нова студена война. И тя ще е по-опасна от познатата ни до началото на 90-те години на миналия век, защото липсва паритет между страните.

Обратно в новината

Коментари - Съратник на Горбачов: Новата студена война е опасна за света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунягите се нервират и пукат от яд:):) До вчера не даваха и дума да се каже за Тръмп ''супер-приятелят'' на Путин, а днес го плюят и хулят... ама такива са си нашите комунисти...

То само Башар Асад и лудия Ким останаха в руската кочина.

Пълна боза. Тоя става повече за бозаджия отколкото за анализатор!

Ми то щот Русия няма тежест, затова емира на Сауидитска Арабия, краля на Йордания, на Египет, на Либия, на Ирак , изобщо всички лидери от близкия изток изтъркаха червеното килимче пред кабинета на Путин...Сигурно щот е така, и Руусия победи в Сирия, изби сама всички Джихади Джота и остави Педалсъюзьа и Говедарника с пръцки с лук в уста, на срещата за определянето на бъдещето на Сирия и целия Близък Изток:)

И да стане световна термоядрена война -аз нямам какво толкова да губя! ...Да му мислят богаташите. ...

Значи, в един претъпкан асансьор двама започват да се карат и вадят по една шашка тротил. На единия шашката е 400гр, на другия - 600гр. А вие продължавате да спорите кой е по-опасен за пътниците в асансьора! Ами ОСЕМДЕСЕТ ПРОЦЕНТА, какво да се прави!

ти си гений! да не си руснак?

Тии, май си ГМО ?

опасна е! тя и предишната беше опасна, и ссср взе че се гътна! сетне, без война се затри и онд. сега е ред на рф!

сравние на ссср с днешнта русия или сащ на рейгън изяде главата на запада .Наистина няма нищо общо межд днешна русия с тази на Горбачов и на пияният елцин както днештите САЩ нямат нищо общо с времето на рейгън-днес те са като треторазрядна бананова република.

нямат я! къде беше ссср, къде е днес россия? ссср 22 400 000 кв.км.територия 293 000 000 население! и цял варшавски договор в добавка! а днес.... даже не ми се цитира, толкова са жалки!

Не бързай соросчо ,първо отново ще дойдат да ви изритат а след това,я камилата я камиларя.....

Ти си опасен ! Санитар, сложете му ризата и му вържете ръкавите отзад - стига е вилнял за днес..

Какво значение има кой е по силен ,когато литнат балестичните ракети ,и една от тях ти запали соросоидния задник?Победители няма да има .

русофобията ще ви изяде отвътре ,тъпите ви кратуни немогат да схванат че комунизма и Русия са две различни неща

Ето има трезви и разумно мислещи хора в Русия които обективно гледат на нещата. В Америка дали има такива или там "ястребите" са в гените им . Руснаците винаги са се отличавали от амеркосите като по мъдри, проницателни по ларрж даже и вижте им литературата, музииката, балета

Да И нека да повторим на аудиторията ключовите тези: "... и двете държави - САЩ и Русия са се провалили след приключването на предишната Студена война. "Русия не премина успешно изпитанието на свободата, а САЩ-изпитанието на победата"

руснаците се отличават с комплексите си за малоценност пред американците. Това ги прави зли и дребнави.

и трезвите руснаци ( това е оксиморон) казват, че русия е слаба и агресивна.

ама тва дет го говориш е до 1917та. От 100 години нищо почти. Наистина е време Русия да помисли за руснаците, за стандарта им, за заплатите им, за китайската опасност заплашваща Сибир, а не да се дърлят с НАТО, щото един божи ден ЕС ще трябва да помага на Русия за Китай. Без ядрено оръжие Русия не е реална заплаха за Европа. Танковете ще докарат, ама след танковете идват заз, москве и жигули - това вече не минава.

Какъв заз те гони бе, тикво?? Да не живееш още в 1950-та???

ти наистина си объркала време и пространство.Малко късничко

Не може да се сравнява необятната руска душа с вътрешния кенеф на краварите. Няма по-прости, тъпи, ограничени, нагли и високомерни същества от хамериканците !

Предателите не са желани и в Ада!

Забележете кой го казва това - в никакъв случай не е русофил:::::::::::: мозъчния тумор жон маккаун КАЗА:::: (справка - Гуглето!!) "Путин ни направи на идиоти по всички направления... Русия прави това, което смята за необходимо; отива там, където иска и произвежда това, което й е необходимо, а пътьом ни прави на идиоти..." Фак - Т!!

Ето малко мисли на съвипусник на Путин в КГБ, но за разлика от президента е бил оперативен агент: За пиндоси не можем да говорим. На тях дори не им беше нужно рухването на Съветския съюз. Когато се случи това, те направо изпаднаха в ужас. Защото те са разумни, здравомислещи хора. - Вярно е. Буш (41-ият президент на САЩ Джордж Буш - старши) дойде тук, да агитира в Радата - ... Да, той призова Украйна да остане в СССР какво би станало, ако Америка се беше сринала, в Москва щяха да организират паради всяка събота и неделя.) Президентът Буш каза: всичко свърши, войната приключи, сега вече ще си сътрудничим, забравете. На следващия ден американците забравиха за СССР! Е Путин отново успя да направи русофобията успешен бизнес в САЩ и там сега печелят пари, а още колко ще спечелят като откраднат законно руските трилиони, Сорос ще изглежда пред конгреса, като уличен джебжия!

буахахахахахаха остава да си повярваш.Абе вярвай ми ама е малко късно либе за китка.

Егати слабаците от Русия, да си правят каквото си поискат с остатъците от запада и да си взимат всичко по света без напрежение и където им потрябва/Крим,Украйна Арктита Сирия, близкия изток дори да поставят верните кучета на САЩ-Сауд.Арабия и Турция на колене и по корем / и накрая пак всичко да е затворена страница за т.н.запад.Ужас слабаци!Да живее Горбачов и Грачов за които никой не се сеща

Дори да е така вече не могат великите да получават медицинско обслужване в САЩ и Европа, не могат да се радват на луксозните си имоти на лазурния бряг и дори ги затварят в белите страни въпреки протекциите на самия Путин, а в същото време в Русия икономиката от 2 трилиона БВП през 2014-та стана 1,28 трилиона през 2017-та, което е по-малко от икономиката на Италия!

я пак че нещо пропагандата ти е къса.БВП то на РФ по данни на Светована банка е 3,9 трлн.долара по покупателна способнсот за 2016г. и това са реалните изчистени от текущи волатилности данни на курса. от За 2017г. пак СБ и МВФ очакват 2-2,2 % ръст.На всичкото отгоре Русия стана един от най големите производител на това което до скоро внасяше и както и да го гледаш изно-внос при тях е излишък по търг.балан и по платежният откатто съществуват като държава.А за световните курорти дето говориш-еми прочети кои са най желаните туристи в Австрия Швейцалрия Франция и т.н. и т.н.

Абе дибил, половин Лондон е руски. Над 500 000 имота в Испания, Гърция, Ривиерата, даже доста имоти в прехваления говедарник. И понеже нямате аргументи, соросовите дибили повтаряте една глупост - БВП на Русия НЕ Е НАМАЛЯЛ - защото не се изчислява в инфлационни баксове, а в РУБЛИ.

Путин възражда имперските интереси на Русия от времето на Екатерина Велика. Това е прозрачно, дори Брежнев се пазеше да го покаже. А света е отдавна разпределен.Жако,че руснците не са узрели да се разделвт сПутин

света е разпределен и се преразпределя ,и е много жалко и късно за запада и неговата олигархична клептокрация че Путин е на власт а не е Елцин или подобен клоун.Наистина за САЩ е твърде късно за каквото и да било.ЕС въобще не го броят то е просто закъсняло джуде.

Само като прочетох кой го е казал и ми стана ясен текста- под сурдинка се внушава кой е загубил и кой победил. Горбачов не се е изказал тъй като ръцете не могат да ги измият от кръвта на много хора.

Не е за вярване но дори един платен аутлет като Блумбърг взе, че вдигна малко кепенците и показа истинското положение на нещата. По-лекичко, де - никой не иска някой либерал да получи удар. А това се случва когато се сблъскат реалността и насажданата пропаганда: "Блумбърг": Путин е новият цар на ОПЕК, САЩ са в безизходна ситуация!

Не може да се сравняват съвсем различни по естеството си неща. Целта на САЩ е световно господство, а на Русия - да запази своята териториална цялост и независимост. И двете държави засега имат потенциала да постигат целите си, но това поддържа конфронтацията между тях с участието на целия свят.

проблемите на раша са заради това, че иска да се разшири територията и то непозволено с анексия.

че правят същото в далеч по глобален мащаб, с цветни революции, убийства на държавни ръководители и назначаване на свои правителства. Искаш ли примери?

Няма непозволени средства, когато защитаваш своята цялост, свобода и независимост. С "анексия" един поддържа господството си над целия свят, а друг - своята независимост.

ЗАПАДА СЕ СКАПА ... В САЩ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ РАБОТИ .. ...

комундетата съвсем ще намразят горби. Да каже, че майка расия е по-слаба от САЩ и то във всяко едно отношение... ужас! Па и Китай се дърпа нещо и все на западния свят си продава стоките.. ама то нали за пари се прави всичко.

не ти е ясна световната политика и това си е! ако ти си забравил 'фокусирането на изток' което ушатия хюсеин обама обяви, китайците много добре го помнят. също и знаят за какво са американските бази в Япония и Южна Корея. така че спокойно- краварите няма още дълго да богатеят на гърба на целия останал свят.

тия песнички сте ги пяли 45г. преди това и още си живуркате в тази действителност и явно там ще си умрете

тия ватници московците все искат да са победители. Е няма как! Особено ако си прост алкохолик, който е готов да убива деца за да си купи водка.

Освен че сте прости козяшките предатели, сте и простаци. Ама хората ви виждат и петимата.

Доста неадекватен анализ. За никакви паритети в момента не може да става дума, защото оръжията са достатъчни да убият всичко живо. Русия има необходимото оръжие да отговори на западните колониални наглеци и последните не могат да променят ситуацията с нищо.

че Горбачов поднесе на тепсия бившите соц. държави на Запада. Срина ги извендъж. Сега е съвсем нормално Запда да се мисли за победител, въпреки че стана с помощта на Горбачов. Затова Щатите са сложили ръка върху целия свят. Реално в момента те управляват света. Русия много се въздигна при Путин, но ще си остане регионална сила и вече никога няма да може да навакса загубата на влияние след ерата на Горбачов и Елцин.

Интересно защо в бившите соц. държави не го наричат сриване, а освобождение? Особено в европейските.

Глупости на търкалета. Мокрите сънища на малцината предатели.

.....и как ще ги детронира без голяма война,....с голият си задник и боряшник в ръка, нее не си познал без война дребният путьо е нищожество, за това бесно се въоръжава, а за мужиците боряшник, това е положението !!!

ЦЯЛАТА ИГРА ОТ 17 ВЕК НАСАМ Е ЗА ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА НА РУСИЯ :)) ... ОБАЧЕ ОТКАКТО ИЗМИСЛИХА МБРакети И ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ ВОЙНАТА АКО ИМА ТАКАВА ЩЕ СЕ ВОДИ И В САЩ, ИЗРАЕЛ И САУДИТСКА АРАБИЯ :)) .. ЕДИН ПРИМЕР - АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗЧИСЛИХА : - 300 КИЛОТОНА КОРЕЙСКА БОМБА - 1 МИЛИОН ЗАГИНАЛИ В ЛОС АНЖЕЛИС , ВЪВ ВАШИНГТОН РЕЗУЛТАТА Е 400 000 .... А РАШКИТЕ ИМАТ 2000 ПАРЧЕТА , ОТ 300 КИЛОТОНА ДО 1 МЕГАТОН В БОЙНА ГОТОВНОСТ:))

двуполярния модел действаше безотказно. Мир и тишина цареше по целия свят. Никой не смееше да си надигне главата. Почти никакви локални конфликти. А сега всяка година по една война и няма никакъв възпиращ елемент. Действително ситуацията е опасна.

Толкова богатства имат, а живеят като българи, 300 евро средно. Москва, СтПет, не ги смятаме. Толкова земя имат, а храна купуват в чужбина и крестьянин руски е винаги пиян, гладен и завистлив. Само след санкциите почнали да мислят за своето селско стопанство. Такава бесхозна дива территория само с оружие и можеш да задержиш.

Само дето последната профилактика на тези оръжия е било по времето на Брежнев и сега даже 1 на 100 да гръмне ще гръмне като мръсна бомба! Те укрите не бяха толкова глупави като си предадоха 5000 ядрени заряда на Русия, знаеха че срока на годност е минал и че продават нещо което не могат за задържат!Това същото направиха преди руснаците с Аляска, продадоха я защото не могат да плащат за подръжката и, а и не могат да попречат на англичаните да я приберат без пари, след загубата на Кримската война и британските успехи в Канада!

Има известна логика, но за щастие начело на световните процеси е точно Путин. А той е от старата школа и за него войната не е видеоигра. Светът може само да е благодарен, защото ако някой може да детронира англосаксонците без голяма война - това е точно той!

тоя път ще видим какво е приготвил всевишния за ционистите и техните пудели .