До 6 г. затвор за нелегален добив на материали

Лица, които добиват подземни богатства без концесия, ще се наказват с лишаване на свобода до 6 г. и глоба от 1000 до 20 000 лева, решиха депутатите.

Обратно в новината

Коментари - До 6 г. затвор за нелегален добив на материали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

,,приватизацията,, не е за ,,всички,,...!!!

Проблемът не са нелегалните концесии. Проблемът са легалните концесии. Които възлизат на смешната сума от например 0.1% от добитото. Това си е грабеж. В Демократична Република Конго, една страна от най-бедните в света. Дори там ако западна компания иска да отвори мина, то 50% от собствеността трябва да е на държавата. Има държавен холдинг - "Жекамин" и той трябва да е съсобствениик. Ако искаш. Като не искаш - отивай в други страни. Съответно 50% от печалбата остава за съсобственика, за държавата. И това в Демократична Република Конго ! Която нито е демократична, нито република, ами си е едно бедно Конго. Сравнете как е у нас, цифрите не са тайна ! Много по-зле е. 0.1% концесионна такса и 10% от печалбата. Грабеж. Нечуван, невиждан в историята на Европа, страната и света !

станков, слез от танка, и ни кажи какво означава нелегална концесия? да не е концесия докато си в нелегалност?

има разлика...??? там и казват ,,демократична,, конго...!!! при нас е само ,,република,,...нещо като ,,римската империя,,...!!! кесар,парламент,патриции,плебеи,роби...но ,,република,,...!!!

Уточнете за какво става въпрос, материали или минерали.Ако изкопая желязна, оловна или друга руда , която е минерал и добия съответния метал какво съм добил.

успокоих се...??? ,,тиквите,, не са ,,подземно,, богатство...докато не ги ,,заровиш,, под нея...!!!

Това важи ли за пернишките цигани?

Добре де, още не са ни забранили да събираме дъждовна вода и да си гледаме марулки в двора...

Искам да попитам някой запознат, дали водата спада към подеземните богатства? Какво пише в закона по въпроса, кое е подземно богатство? Ако някой си направи кладенец, подлежи ли на наказание по НК, защото добива подезмни богаства без концесия?

Най-вероятно ще ни набутат и годишна "Такса кладенец". Има и друг въпрос - ако изкараш камъни от двора си за да си построиш основите на дувара или къщата, ще трябва ли да плащаш и за това?

Или ако отидеш да вземеш камъни от реката, за да си построип къщата, както са правели дядовците ни? :-)

ми то, погледнато в широкият смисъл на подземни богатства, и лай.на да копаеш, щом се мориш да ги копаеш, значи са някакво богатство! кат се замисля, то и картофите се копаят, и са под земята! и фъстъците и те! значи никакво копане! то не че на някой му се копа де!

ха-ха-ха... супер лаф, направо изтрепа рибата!! 100+

А за събиране на съчки в гората глобата е 20 000 лева а за убийство на катеричка се лежи до 6 месеца в затвора

Това е грозен удар срещу перничани, които си копаят сами въглища в двора.

а какво означава подземни богатства? щото си е доста разтегливо това понятие!

Изобщо не е разтегливо. Има си много точна формулировка в закона. Наберете в търсачката "Закон за подземните богатства". Точно и ясно е, не е много дълъг. Ако ви интересува.

А колко години за незаконно бране на матрияли?

Надписът над сбирщината трябва да се промени на Лобизма прави съгласието. Ще им подхожда повече.

Абсолютно ! +++