Разбиха нелегална фабрика за цигари с българи в Испания

18 души са арестувани в разкрита незаконна фабрика за производство на цигари в испанския град Гранада. В нея са работили основно българи и украинци.

Обратно в новината

Коментари - Разбиха нелегална фабрика за цигари с българи в Испания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

една излагация и един резил, де що мръсно - там сме!

Българинът е "камък за кюше" в каквато и ситуация да попадне гради нещо. Хората създали фабрика, развиват испанската пазарна икономика и кво сега в кауша-егати демокрацията

и там монопол... не оставят хорицата да си правят цигарки.... и това ако не е робство...

Един специалист в този бранш се изгражда с минимум 10-15 години работа. Държавата с лека ръка позволи ликвидирането на СофияБТ и 60% от БлагоевградБТ и сега висококвалифицирани специалисти са готови на всякакви работни условия, но да продължават да работят единственото, което могат. Във всички нелегални фабрики тук и в чужбина има хора от двете предприятия.

Няма контрабанда, а има нелегално производство. Сега да ги организират да протестират срещу отнетите рабтни места в Испания. 12 часа труд за мафията срещу една паница ориз. Държавата да си върне БУлгартабак от дебелата фамилия

Когато държавата не успее да одере кожата на някой предприемчив българин, той успява цели фабрики, производства и търговски дружества да сътвори. Но пък конкуренцията никому не прощава. Който се докопа до държавна власт, си гарантира бизнеса със закони, който не успее, законно попада в немилост. Или си мислите, че бизнесите на нашите политици са "в ползу роду"?

Още едни успели българи в чужбина.

Читателя остава с впечатление, че българи са организирали незаконното производство, а всъщност се оказва, че те са жертва на робска експлоатация.

Не е ясно обаче от кого и къде са му корените ;) Този тютюн трябва да идва отнякъде, и най-вероятно е от страна в ЕС или от отсрещно Мароко.

Предният път миналата година, през 2016 се каза в международни медии: "The head of Bulgarias chief directorate for combating organised crime, Ivailo Spiridonov, said that two of the factories used Bulgarian equipment and the workers were former employees of cigarette production factories in Plovdiv, Haskovo, Pazardzhik and Pleven." Google "Spain busts Bulgarian-run factories producing illegal cigarettes worth millions of euro" за оригинала от 2016 ;) Нещо доста се шуми около цигарките напоследък.