Осъдиха НАП да плати на фирма над 3 млн. лв.

Националната агенция по приходите ще трябва да плати на пазарджишка фирма 2 928 000 лева, както и лихвата върху тях в размер на 884 586,22 лева.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха НАП да плати на фирма над 3 млн. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, решението на Административният съд в Пазарджик не е влязло в сила! Следва втора инстанция, на която НАП би трябвало да спечели окончателно, тъй като по закон не се присъждат обезщетения за вреди от пропуснати ползи, а само от преки такива и затова горната инстанция би трябвало да отмени решението на по-долния съд! Така, че .... пари от НАП няма да излязат ... така или иначе. :)

goose

Това не са пропуснати ползи, това е нереализиран подписан договор заради забавяне от НАП, прави разлика между двете.

Хора от НАП не са си свършили работата, сега с нашите данъци ще се плаща. Абе ей, уволнете ги от горе на долу и да не работят никога в държава или общинска структура.

Хора, решението на Административният съд в Пазарджик не е влязло в сила! Следва втора инстанция, на която НАП би трябвало да спечели окончателно, тъй като по закон не се присъждат обезщетения за вреди от пропуснати ползи, а само от преки такива и затова горната инстанция би трябвало да отмени решението на по-долния съд! Така, че .... пари от НАП няма да излязат ... така или иначе. :)

От това по-преки щети няма!!! Ако са си вързали и гащите с една голяма неустойка като двойно капаро например....!!!

Така ще бъде, докато в ДУПЕКАТО (грешка - ДОПК) съществува нормата "първо ще те опердаша, а после се жали и може да ти се извиня".

Осъдиха българския данъкоплатец!

its

Защото той не иска сметка от тези, които прахосват парите му.

що слагате минуси бе крадци и лъжци

НАП се занимава с рекет особено върху дребният и среден бизнес. Колко души с кафененца и магазини за чорапи бяха ударени. Затварят бизнесът на хората за неиздадена касова бележка за един лев. Изкарват всеки нещастник не издал касов бон за 2 или 3 лева ужасен престъпник. Вие за Данъчна проверка на банка или Застрахователно дружество да сте чули, а на ТЕЦ?

НАП измислиха томбола с касови бележки с награди. Кой плаща за тези? Ми данъкоплатците. Знаете ли какво става , ако спечелите награда от касова бележка - получавате я. А издателят на касовата бележка т.е. търговеца получава - ДАНЪЧНА ПРОВЕРКА. А законът е така направен, че все ще го ударят.

А вие за имуществена проверка на служители на НАП , особено от високо ниво да сте чули? Няма да чуете!!!

И що да плащам данъци на такава държава?

или дали?

браво така се прави, лошото е че от държавата трудно се взимат пари. Предложението ми е да се направи една сметка, която да се захранва с пари от всички ведомства, срещу които се водят дела и при спечелване на делата тази сметка да се запорира щото в момента такава възможност няма и чакаш да ти били предвидели парите в бюджета видиш ли....

Не виждате ли, че това е схема. Толкова е прозрачно всико. Свети от километри. Просто хората от "Ай Инвест" са много на "ти" със законите и вратичките им и са се възползвали прекрасно от ситуацията.

Епа данъчните за къв бай х.. са тогава. Предварителен анализ нема ли да не хабят пари, или по скоро те са част и изпълнение от схемата.

И кой ще поеме отговорност? Колектива на НАП? Уволнете и съдете всеки който е имал досег с този ревизонен акт!

"има нещо гнило" в българия

и по кой закон е сметната?!? Баси рекета!!!

Типичен пример за извиване на ръце и натиск за рушвет! Публикувайте името на чиновника водил и умишлено бавил ревизията! Незабавно уволнение!

само уволнение?

Това показва как ще се оправят нещата ако има работеща правосъдна система.Ако НАП са подхлъзнати да си образоват служитилите

А уволненията кога ще се случат? Аз събирам като пчеличка и си плащам данъците, а някаква Калинка в НАП осира 3 милиона, които АЗ ще плащам!!!!

а според мен, някой е скроил цялата схема, разбира се с помоща на вътрешен човек в агенцията. Ако не се вземат овреме мерки ще има повторения

Hап, е новото име на CиK и действа като CиK!!;))

До като всички плащаме а не виновните некадърници ще е така.

може да сме горди, че имаме такива бизнесмени, които правят такива сделки. както и такъв съд, който няма нищо да даде на един нещастник, но на бизнесмените, които не са излезли от ресторантите и слезли от джиповетеще дава

Дано никой не се сети да рови и нашите тъпотии

Сега този който е злоупотребил с положението си в НАП да плати неустойките.

НАП е законна мутренска организация с 99% хора работещи там за единия подкуп, колкото пъти съм се обръщал за помощ към тях съм получавал лошо отношение ... а за съдействие да не говорим, те се държът така, че не да ти помогнат а, че си им задължен, последния път след моя жалба към некоректна фирма ми "съдействаха" по начин по който веднага ми започнаха проверки с изискване за обяснения и срещи - все едно аз съм престъпник и измамник. Накратко - НАП са нещо като едновремешните бирници.

Долу ръцете от НАП! Аз вярвам на тази институция.

В какво друго вярваш? :)

Дали случайно парите за обещетението ще дойдат от заплатите на виновните служители или пак от нас данъкоплатците? Мисля че е ясно...

Далавери!Рекет! Смрад!!!

Именно в такива дела съдът доказва своята независимост и заслужава всички ние да го похвалим.Напук на всичките му критици.

ако беше съд, щеше да е приключил още 2014.

Цялата работа смърди отдалеч. Сключили договор за ремонт, който не може да бъде изпълнен в срок, а фирмата купувач - и договор за препродажба също с нереални условия, като първите в същото време са имали ревизия от НАП, които по закон могат да удължават срока и, както и да възбраняват имущество за обезпечение на държавното вземане. Да продължавам ли.....

Бай х.., а на рекет не ти ли смърди. От всичко май само проверко-ревизията нещо не е как трябва. Щот с 1 000 000 ддс може сякъв ремонт да довършиш, па и за данъчните нещо да има. Номера сия е всички данъчни шефове по веригата да платят и да се уволнят щом са усрали ревизията.

А,бе хора вие не разбрахте ли най после ,че от това вече Държава не става? Има ли нещо което да работи по правила да спазва закони?Няма. Виждате кой ни управлява крадци и престъпници.

А преди тях ни управляваха Ангели. Та по-времето на БСП Ангелите през 2013 станала тази врътка, ама сега ни управлявали престъпници, разбираш ли.

ченгетата крадат от държавата, защото НАП би следвало да е държавата, ама не е

Отново Пазарджик и Пазарджикият съд в горещите новини. НАП - подсъдим, а Ахмед Муса и разни убиици и изнасилвачи - на свобода. Не към дъното, отиват дирекно към ада.

Добре, а НАП с чии пари ще плати?!

С държавни пари, демек с наши пари. В БГ работите ще търъгнат, когато ръководителите на осъдените институции почнат да плащат от джоба си!!

Хора, решението на Административният съд в Пазарджик не е окончателно! Следва втора инстанция, на която НАП би трябвало да спечели окончателно, тъй като по закон не се присъждат обезщетения за вреди от пропуснати ползи, а само от преки такива и затова горната инстанция би трябвало да отмени решението на по-долния съд! Така, че .... пари от НАП няма да излязат ... така или иначе. :)

С нашите

valentor

Няма да е хубаво да се вземе от фонд работна заплата на НАП , нали ?

При сделката НАП взема от родавача ДДС-то, а купувача, който има право да го възстанови. Парите не ги вземат от хората, а от продавача по сделката, като обикновено вземат парите от продавача в месеца следващ сделката, а купувача трябва да е 3 месеца на възстановяване, за да поиска да си го възстанови. В този смисъл НАП би трябвало да са взели ДДС-то 3 месеца преди да трябва да го възстановяват на купувача.

Нищо не си разбрал!!! Прочети го още 20-ина пъти, може и да вденеш!!!

И каква е тази централа в Белене, дето ще я строят с парите от нашите данъци, дето нямаме пари дори да нахраним децата си, че частните инвеститори не искали, защото било неизгодно з атях? Как държавата защитава данъкоплатца в случая питам аз? И каква е гаранцията, че след като построят Белене и ни заробят отново и обречат на бедност, няма да позлваме ток както от Козлудуй. И кОЗЛУДУЙ е построена с нашите данъци, ама данъкоплатеца ползва само част от там, другото от Козлодуй пак се продава и се печели от богоизбраните, дето печелят пак на гърба на бедните, дето им плащат данъците. Видяхме как имаме евтин ток от Козлодуй, и с Белене ще е същото. Ще го построят с парите от данъкоплатците, ще ограничават парите за здраве и образование и посе ще го прилапат пак частници. Позната схема. Доказана, че работи! Я колко милионери създадоха социално слабите пенсионери.

Щом не е изгодно за частни инвестиции, значи е изгодно за държавата и народа! :) Защото народа след 10 години ще пие една студена вода и ще го отчете като грешка, а частника направо ще се гръмне.

Народът ще пие една студена вода, ама лошото е, че все судена вода пие, та накрая ще настине много и или ще "гръмне" този дето го е простудил и разболял или ще умре от толкова настинки. То натам е тръгнало- всичко социално се краде и няма нищо за този дето си плаща с данъците.

да изпълнява поръчката да унищожи бавно и мъчително една конкурентна фирма. Знам още една фирма, която се е занимавала с внос на лекарства, блокираха й сметките, ноложили са й неправомерени глоби и актове, направо са й таковали таковата, изпълнявайки поръчката на конкуренти, след години я камилата, я камиларят... фирмата печели, но бизнесът е съсипан

Хората от години ни разправят, че съдебната ни система мирише, а ние се правим, че дъжд вали. Подобно нещо не може да се случи в страна с наистина работеща съдебна система.

Не четеш правилно. Пише, че НАП мирише.

Я да ви питам, като пускате такива рекламни статии на Лев Инс, как ще наберете 0800 телефон от чужбина ве? "Следвайки тази политика, въведохме услугата денонощен спешен телефон: 0 800 10 200, на който водачите да се обаждат в случай на претърпян пътен инцидент в България или чужбина. "

loyola

Такааа, има конкретен човек (може да е бил и с помагачи), който е извършил тези неща и (макар и ГЕРБАДЖИЯ) трябва да бъде наказан! А не да получава ДМСта и да си развява необезпокоявано шлифера!

По времето на БСПто са превъртели "едни пари", а сега искат ГЕРБ да им плати сметката. Няма да се учудя дори ако всичкото това е постановка.

Длъжностните лица от НАП носят отговорност по чл. 9, ал. 2 от сегашния ЗОДОВ - само когато действията или бездействията им са признати за престъпление по съдебен ред. Отговорността е в пълен размер.

Няма премиер в тази галактика, който да оправи държава, чийто народ е с такъв манталитет. По всички нива интриги, подкупи, рушвети и шуробаджанащина. Колкото и да се мъчи този на върха, който и да е той, всичко надолу, под него е проядено и за чеп за зеле не става.

Някой в НАП си е искал рушвета, сега да го плати от заплатата си! Мечти, мечти ... П.С: Това ДДС без добре дйстваща адмнистрация е бич за бизнеса, много сделки знам вече, дето ги правят с фирми от чужбина, че да няма - платил - а после не може си върне ДДС то. Да продължават така НАП ...

Ето защп сме бедни, защото нашите пари от данъците ги раздаваха с едни куфарчета на нашите хора, защото колко пъти сриваха банковата система и все виновни нямаше. Затова сме бедни, защото трябва да плащаме и приватизацията и АЕЦ централите и сривът на КТБ и пенции и заплати и детски градини. Малко сме - сили не ни останаха. Затова и деца не раждаме, защото ще са роби на далавераджиите с власт.

пенССССССии... доста често пишеш и все пенццццции...какво е това Ц не е ясно

Благодаря за забележката, ама мисля, че всички знаят как се пише пенсии. Когато човек пише на фонетична стават тези неща и хората, които имат интелект го разбират. Хората, които нямат си мислят, че е грешка на парвописа. Учи повече и се облагородявай!

От май 2013 ни упрвлява БСП в пакет с ДПС и не безизвестния Пацо! Егати вмирисаната сделка, две фирми уж си продават имот за 5 милки, после и двете уж ще го ремонтират и ще го купува трета за още 50% от цената. Да не забравим и съдът, дето дава обезщетение за нереализирана сделка, не за наложен акт. Все повече се чудя какво правя тука????

Да платят всички участвали по протоколите. Има ги разписсани по имена и длъжности! Народът няма вина за този рекет. Ама то като мутра е най-отгоре по стълбата се нареждат подобни мутри надолу...

Държавните служители не правят такива неща. Знаят че са слуги на народа!

Нападжиите са отскоро държавни служители. През визирания период си бяха тарикати с извънредни пълномощия на трудови договори. Мааами.... мръсна корумпирана!

А НАП ще ги плати от нашите данъци...

Ако печеля рушвет си е за мене, ако загубя дело плаща народа!

Хора, решението на Административният съд в Пазарджик не е окончателно! Следва втора инстанция, на която НАП би трябвало да спечели окончателно, тъй като по закон не се присъждат обезщетения за вреди от пропуснати ползи, а само от преки такива и затова горната инстанция би трябвало да отмени решението на по-долния съд! Така, че .... пари от НАП няма да излязат ... така или иначе. :)

Нападжийки в тъмното се крият, Добрички суджук в торбичка да си свият.

него няма ли да съдитее? Нали той е разписал заповедта за ревизията.