Светът за решението на Тръмп за Ерусалим

Американският президент Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел. Международната общност реагира отрицателно, Израел тържествува.

Обратно в новината

Коментари - Светът за решението на Тръмп за Ерусалим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очевидно на много политици в САЩ а и по други точки на земното кълбо им е омръзнал живота и са решили да се запали кибрита и каквото остане след това ако въобще остане.Човечеството изглежда е загубило безвъзвратно всякакви рефлекси за случващите се безумия всеки ден и не е способно да разбере че независимо от религия традиций предпочитания желания и други емоций живота на всички е даден от БОГ и той е който озарява сърцата и умовете на хората.А не някакви си политици.

Тръмп е малоумник ... Това е началото на трета световна война ..., на там отиват нещата бавно и полека ...

Йерусалим е средище на две религии, християнство и ислям. Евреите се примъкват и се прикрепват с лъжи, че е и тяхно свято место. Което са си чисти лъжи, имали са само някакво физическо присъствие и то не значимо. Няма и паметници и сртефакти, които да подкрепят солидно и масово легендите, които са измислили за себе си. Причината е много проста. Владеенето на Йерусалим, свети места за християни и мюсюлмани, означава владеене на един неспирен туристически поток, което гарантира редовни и големи печалби. А измислиците за еврейско присъствие и влияние на тяхната религия, просто е силно раздуто. С фалшивия Вехт Завет, прикрепен рекламно към Библията. Безспорно установен факт. Така се дава обосновката за агресията спрямо палестинците и мащабната кражба на земята им. Всичко е за парите на религиозните туристи. Не случайно, обърнете внимание, как еврейски контролирания Холивуд произвежда мощно филми за Рождество Христово и за Великден (странно защо е наречен с еврейското име и празник Пасха, дето нямат нищо общо). Т.е. върви нещо като яка реклама на религиозен туризъм, в посока Йерусалим.Или целият цирк е за едни пари.

++++++

напротив, пълни глупости.

Айде вземи се скрий с твоя "безспорно установен факт"! Ако не си християнин, или изобщо, ако не вярваш в Бог, тогава поне вземи се пообразовай малко относно историята, културата и същността на това място. Ако пък се наричаш християнин- нещо тотално си се объркал, приказките ти са абсолютно несъвместими с християнството. Както и да е, всъщност никой не те пита! Дори няма смисъл и да ти се обяснява. Ерусалим е еврейски град от древността и ще бъде официална столица на Израел, без значение на кой му харесва и на кой не.

Само евреите вярвате в глупостите, които си написал. Нямате история. По времето на Исус, вие сте били изгонени, а не избягали от Египет. А в местността на древните арамейци (какъвто е Исус, а вие после се опитахте да го изкарате евреин, както днес Путин се опитвате да изкарате евреин по същата схема). Там сте дошли като местните пришълци, като преселници-гастербайтери. И имате нищожен принос в развитието на местното наследство. Лъжите и измамите ви са безспорни и няма как да не ви се признаят. Друго нямате от древността, въпреки мащабното ровене, което сте организирали в тамошните околности. Няма исторически факти за ваше значимо присъствие и значим принос в развитието. А в периода15-20 век началото, ваше присъствие е под 3%. Аз вярвам на историческите факти, а не на филмирани еврейски легенди и митове. Не ми става ясно, как точно един евреин ще ми обясни на мен, православния християнин, каква е моята религия и как и от къде идва. А безспорно установения факт е такъв, защото се знае от къде тръгва самата Библия, и къде в многобройните преписи е пробутан Вехтия завет. Госрдостта на евреите, и който е предназначен да пробута на гоите богопомазания, господарски статус на евреите. Реалностите са други, една лъжа рано или късно винаги изплува. Трябва да свиквате с новите реалности, че ние ЗНАЕМ. Това са процеси, които вече се разрастват и не сте в състояние да ги спрете.

При положение, че американците охраняваха главорезите от ислямска държава , при изтеглянето от Сирия е ясно, че ги подготвят за нов удар , къде ще бъде ще видим....

че от бачо тръмп ли зависи кое е столица и кое не??? бахти умопобъркания свят...

SWETOWNI AGRESORI -IDWA WI KAIAT

Дреме му на Тръмп за света. Осигури си 4 милиона гласа от евреите, живеещи в САЩ! Пък и беше обещал. Просто си изпълни обещанието!

Браво на Путин-Шаломов, не сбърка, като назначи Тръмп за президент!

Евреите всякак се опитват да се подмазват на Путин и да го изкарат евреин. А той е известен с това, че след 1999г изгони ударно много евреи от Русия, А всеки промъкнал се в правителството евреин, много бързо подаваше оставка. По никакъв начин не върви да е евреин. То за това го мразят с всички сили. Тъй че лъжеш, като евреин.

да започнат бойни действия в Йерусалим и да унищожат христианските ценности там. Направиха повече, отколкото може да се понесе, за да ги накаже Господ!

човечец -изживява се като водещ - конферансие на ресторантска челга.Защото на него и на Америка отдавна никой не обръща внимание понеже са запратени в трета глуха

Този американски идиот тръмп става все по-неконтролируем и опасен за целия свят, включително и за собствената му страна, добре че все пак съществуват сили, които могат да му противодействат...

по-откачена от него

Това не означава, че Тръмп не е откачен и опасен като луд с картечница.

Е, сега поне е ясно, КОЙ му дърпа конците на Тръмп... Еврейското лоби става все по-силно в стремежа си за световно господство, а последиците са осезаемо видими в световен мащаб.

Явно Тръмп е олицетворение на безметежието на самозабравилите се политици. Жалко че голяма част от тях страдат от непрестанни пристъпи за величие.

Кога Тръмп ще признае Перник за столица :) И без това всички перничани са вече в София,за какво да плащат само транспортни разходи.

Шило

Май въпросът за това, кой пали пожарите по света, намери своя отговор. Едва ли в Белият дом са дебили, за да не предположат, каква реакция следва.

На САЩ им е лесно да палят пожари по света, защото разчитат на двата океана да ги опазят от последствията! Я да видим накъде ще се запътят милионите бежанци при нов конфликт? С тази малоумна политика американците няма да са добре приети никъде по света и ще съм доволна ако лично те си понесат последствията, но едва ли!

Шило

Вилкомен! Така каза една жена.

няма столица *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА СТОЛИЦА НА БГ !!! ЕВРЕИТЕ СЕ РАДВАЛИ !!! ЩОТО ИМ Е ДОШЛО ИЗНЕВИДЕЛИЦА ПРИЗНАНИЕТО НА ТРЪМП !!!! ПАПЛАЧ ИЗМЕКЯРСКА !!!

това би било прекрасно и мъдро решение,като се има предвид какво село си остана София!

СЕЛЯНИТЕ ГО НАПРАВИХТЕ ТАКОВА !!! ЩО НЕ СИ СТОИТЕ В СТОЛИЦИТЕ ? СЕЛЯНДАЦИ :-))

ЧЕ СМЕ ГЕРОИ В ПОСЛЕДНАТА СЕРИЯ НА МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ И ЧУБАКА ИСКА ДА СТАНЕ ДЖЕДАЙ И ДА УПРАВЛЯВА СИЛАТА...ХА ХА ХА !!

Тръмп е най - великия съвременен американски президент ...преди него бе Андрю Джаксън

Интересно какво ще говори САЩ И ЕС сега за Крим в Русия или ако Русия признае Малорусия (ДНР И ЛНР) за независими държави?Явно идва краят на САЩ като държава-тогава и светът ще си отдъхне.

ей, тръмпито! маалата не е признавала, не признава и никога нема да признае нито евреята нито йерусалим за столица на нещо, което не признава! еи, тръмпито..... йерусалим е фалшив град! там никога никакъв христос не са разпъвали и християнството е творение на западни болни мозъци!

САЩ да изберат Тръмп за паралел е все едно България да избере Митьо Пищова. Последния си беше и кандидат президент, ама тука не сме толкова тъпи.

Смяхме се миналата година като Тръмп и Митьо станат президенти, как Тръмп ще дойде на посещение и вицепрезидента Радо Шишарката ще го забавлява , ама сега не е за смях. За Сащ войните на чужда територия точно в дивия изток за доста печеливши Афганистан, Ирак, Сирия сега просто продължават по картата

срещу този палячо е започнал процес по импичмант и се чуди какъв скандал да направи , този е като едно плаво дете на което му акзваш недеи пипа ще се омажиш а тои хврлия лаина по стената ....америка ще събере доста повече негативи отколкото съм предполагал заради някакъв си нескопосън неудачник

Явно не съществува за теб.

А Хамас ли е опозицията и противопоставянето: едната ръка маже другата... Сега остава и косовските изкормвачи да изразят възмущение, да излязат на митинг около статуята на Клинтън и там да почнат да удрят протестно с тояги по чучела и по настилката, предявявайки основния ислямистки аргумент: вижте ни бройката, много сме и сме силно емоционално напрегнати. Интересно дали започва да им увира в главите какво ще владеят, какви земи ще притежават, къде ще са и каква роля ще им бъде отредена, когато изпълнят функциите си за прогонване или подмяна на християните и останат насаме с ръководителите си? Тръмп събра държавни глави от десетки мюсюлмански страни в СА, за да им говори за проблема Иран, а също и за оптимистичните неща в бъдеще, но сигурни е пропуснал да се консултира с тях за дреболии като дали да бъде признат едностранно и извън международното право, Ерусалим за столица за Израел, като в същото време на палестинците бъдат дадени нови, съвсем свежи оптимистични и мирни прогнози за бъдещето. Това е общо взето всичко: посолството в Израел да е в Ерусалим, но пък американското, както и всяко друго посолство или представителство в Палестина да извън окупирания Източен Ерусалим. Липсата на симетрично преместване на посолства, Тръмп се опитва да скрие с безсмислици, обещания и усмивки с празни приказки, сходни с тези при посещението му в СА. В отговор, ционизма във Вашингтон е напълно съгласен да получи нищо незначещи порицания или дезорганизирани, глупави емоционални изблици, подобни на тези на Хамас, важното е само да няма системни, институционални реакции от властите в съответните страни, водещи до реални последствия.

Такива реални отговори на реалните вашингтонски действия в Ерусалим биха могли да бъдат например разполагане на палестинските им мисии в Източен Ерусалим или трайно ограничаване на американските посолства в съответните страни по площ, функционалност, местоположение или други неща свързани с тях. Несъмнено Вашингтон предпочита обаче 'гнева на арабската улица' /ех колко се притесняват само от него, ха ха/ и нищо повече на международно ниво и извън подопечната им Арабска лига. С тези реакции и с този си гняв няма да е за учудване, ако стъпка по стъпка след време приятелите на Хамас почнат да продават нефт и газ за шекели.

Косовците ще се размножат хлебаркоподобно до момент, в който не могат да се изхранват и тънат в лайна ... след което ще се появи ислямизиран лидер, който ще ги поведе към светлото бъдеще и ще им обясни османската империя каква велика, какви битки и т.н. Естествено глупаците няма да знаят че империята се е разпаднала, а между другото са умрели милиони хора в процеса. По някаква неведома причина, уж разумни хора, тласкат към напрежение и война. Номера на израел е да стане мармалад, да направи стена, уж да предпази населението и да отбележи новата територия на картата ;D

това си е негово лично мнение,дали изобщо знае,къде се намира йерусалим.

хитлер се върти в гроба ....

Като вентилатор...

те тия Международни организации всички до една са ционистки и леят крокодилски сълзи за арабюхите начело със сатаниста сорос ....гледаме бай ганя и той тука да не остане назад като жабите вдигнал краката да го подковават

Ухаа, как удобно се променя заглавието на темата..и как се променя нагласата(сиреч"+"-те). Тотално промиване на мозъци!!!

Iма ли още въпроси кои са истинските господари на оранжевят малоумник?

С това САЩ предизвикват малоумните мюсюлмани на свещена война срещу Израел,защото техният Аллах - Сатана много мрази юдейте... И ще се надигнат мюслитата и ще погинат всичките! Лошото е,че и останалия свят след време ще воюва с Израел и ще претърпи поражение,но интересно дали и тогава САЩ ще е все още на страната на Израел или ще им подлее вода... САЩ може да играят двойна роля в момента,уж защитават Израел,но целта им след време може да е точно унищожението му... Сега целта е да предизвикат света да воюва срещу Израел,но наистина ли е толкова малоумен света да тръгва да воюва с израелците и да се стига до трета световна,какъв е смисълът изобщо?!!?? Някой ровичка много там и има някаква много болна цел...

САЩ никога не са били под робство още повече под ислямско като тебе така че престани да си вееш насраните потури и робската психика ...има нов шериф в града капиш

хора бягайте от големите градове и се крийте в слабо населени места, с достатъчно чиста вода и гори, защото в апокалипсиса, който следва това безумно решение, само там ще е спасението

светът ще стане наистина по-добро място за живеене, когато тези две бандитски държави изчезнат от лицето на зцемята!

++++

НА "УШИТЕ", ТРЪНКАТА Е "ШФАБА" И Е ПЪРВИЯТ, КОЙТО СЕ ПРОИЗНАСЯ В ПОЛЗА НА ЕВРЕИТЕ, КОИТО ЗАЕДНО С ПАЛЕСТИНЦИТЕ СА ДОШЛИ ОТ АФРИКА ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ВЕКА, НО ПРЕЦЕНЯВА И СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА В ПОЛЗА КОИ СА ПО "ПРАКТИЧНИ" В ЕЖЕДНЕВНИЯТ ЖИВОТ

Кво се пените и спорите не мога да разбера?! Правото винаги е било и е в момента на по силният! Израел има зад гърба цялата политическата и финансова подкрепа на САЩ! Това ги прави по силни от арабите. Ако беше така, 6 дневната война щеше да е краят на Израел. Не подценявам усилията който израелците са положили за да го има Израел, но истината е че без САЩ, днеска нямаше да има държава Израел. Сложиха си и техен президент, който е готов на всичко за тях. Тва е!

да прочетете повечко за "шест дневната война"!!!

А Вие трябва да прочете как от нищото възниква държавата Израел с помоща на САЩ

Това е толкова очевадно, че дори слепец с бастун вижда кой се е намесвал в последния президенски избор........

Абе според вас всичко е дело на Путин. Вие незнаетели кой е зетя на Тръмп?

Много ясно че на глобалистите няма да им харесва как Тръмп им разказва играта!

Емануел, как се пише ЕРУСАЛИМ? Като еМануел или...

Ами се опитайте да си отговорите на въпроса: След като наблюдавате, и имате предвид случващото се в света през последните 120 год., кой всъщност управлява този свят, и дърпа конците на тези, които са видимите управници, политици, и всякакви хорица, които са ни представяни като елити, от които зависи съдбата на масите?!

кой управлява този свят? - негово величество стомахът, естествено, ама че въпрос...

Доколкото си спомням, Мойсей дълго време е нямал деца. Тогава жена му го подтикнала да преспи с прислужницата та да си имат дете. Прислужницата забременяла и родила момче. По някое време забременяла и жената на Мойсей, и родила момче. Тогава Мойсей( под влияние на жена си) прогонил прислужницата и детето и. Това бил родоначалника на палестинците. Ако е вярно всичко това, евреи и палестинци са братя! Евреите избиват палестинци повече от 40 години... Само да попитам (риторично) какво е наказанието за братоубйство???

Написал си неверни неща, ама то е нормално за комуне, което се опитва да мине за християнин :) Поне прочети Библията и по-специално Ветхия завет, където е описано това, за което само подочул с половин уше :)

Вехта ти е кратуната...казва се Стария завет....

казаното ор теб ше отнася за авраам *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Грешен съм. Прощавайте. Нямам претенции на познавач на библията. Благодаря, че ме разкритикувахте, та да попрочета стария завет. Действително става въпрос за Аврам. Не съм сигурен за стария и новия завет, но съм сигурен, че от как се помня - Йерусалим, ивицата Газа - все се стреля. Според мен това изказване на Тръмп само ще налее масло в огъня

от изявленията на някои от тук коментиращите! Абе, малоумници, какво целите с плюене на Израел и с подкрепа на радикалния ислям? Вие християни ли сте, демократи ли сте, съвременни модерни хора ли сте - или промюсюлмански странни елементи, които приветстват мизерията, безпросветността, тоталната анархия и тероризъм, липсата на всякакви човешки права (особено за жените в страните с тежък ислям) и стандарт на живот на ниво 12-ти век??? Браво на Тръмп и е време и ние да преместим българскато посолство в Ерусалим. И да припомня историята на тези, които предпочитат да се дупят в джамиите: евреите са населявали тези земи повече от 3 хиляди години преди Новата ера, докато арабите идват там едва в 3-ти век преди Н.Е. Тогава те заварват там освен древното юдейско племе, също и древните палестински племена, които хиляди години са живеели в мир с евреите. Настъпва ислямизация на палестинците и конфронтация с юдеите, та до ден днешен. Но евреите след възстановяване на държавата си в 1948 г. с резолюцията на ООН дръпват стръмно напред в прогрес, демокрация и мощно развитие, докато арабите и ислюлямизираните палестинци затъват в мизерия и потъпкване на човешките права. Ееее, питам аз - кое предпочитате и защо плюете прогресивното?

Ъъъъъ...а ти знаеш ли кого не понасят евреите повече от мюсулманите...а познай...гоите....така че стига дрънка....

Цял живот учихме фалшива история.Сега има начини и информация да се образова човек.Влез в ютуб и потърси какво правят евреите с Христос и кръста.Ще се отвратиш завинаги.Обещавам ти!За разлика от тях мюсулманите обичат Христос и Дева Мария и ги почитат.

Първото е вярно, но второто НЕ. Мюсюлманите са насъсквани от евреите да унищожат християнството. Евреите са им измислили и удобна религия за тази цел - исляма. Това, че мюсюлманите обичат Христос и Дева Мария и ги почитат пък е направо смехотворно. В исляма Иисус - Иса е само един от пророците, т.е. земен човек, НО НЕ И СИН БОЖИ.

имаш грешни опорни точки

САЩ залязват и се опитват по всякакви начини да се задържат на повърхността. Използват изпитаните си методи да държат света в напрежение, войни и грабеж. Ако американците са глупави, то останалият свят е в пъти по-глупав. Начело с руското президентско недоразумение Путин и колеги (последният да затвори вратата).

Ало, Доналд?! Смени и столицата на България, че се напълнихме тука със селяндури! Да не е вече София а Долноуйно или още по-далече някъде да вървят на айната си!

През февруари 1878 г., по данни на общината е 11 694 души, от които 6560 българи, 3538 евреи, 839 турци и 737 цигани.

Бъди политкоректен ... по време на съжителството ... и роми .

Ако се шегувахме че Русия е бензиностанция маскирана като държава то това в пълна степен важи за Саудитска Арабия Те обаче за разлика от руснаците са скатали доста пари и една хубава война в района ще ги освободи от парите им А долара ще скочи до небесата

По-долу попитаха "каква е тази любов към палестинците" ... не, приятелю ... не е любов към палестинците и точно там е проблема. Палестинците живеят в каменната ера, както и голяма част от мюсюлманите, включително и в България. Проблемът е в религия, манталитет и управление. Но ... евреите в Израел смятат себе си за по-висши от тях ... там е проблема. Странно, нали? Уж са богоизбрани а решават проблемите си с постепенен геноцид ... да ... геноцид е правилната дума. Няма значение що за хора са палестинците, нужно е само да погледнем демографското състояние на региона. А там е и иронията ... докато преди седемдесет години много хора си заминаха в концлагерите, между които и доста евреи, сега евреите в Израел правят същото с местното население. А това е опасното. Когато група умни хора са фокусирани в идеята да превземат и да създават страдания на други хора по принципа целта оправдава средствата, няма как да останем безучастни. Разбира се, има и нормални евреи, но според мен болшинството не са в Израел. Иронията е, че са желани в цял свят, открито в САЩ и в Канада, в Русия даже си имат автономна област, но те, или част от тях, около една трета решиха да заселят чужда територия, под протекцията на англичаните. От там дойдоха и бедите за района. И не, не са ми приятни арабския манталитет и религия, откровено го казвам, но нареждам ционизма като едно от най-тъжните събития на двадесети век, редом с нацизма!

70-те години населението на земята е 4 млрд. Сега гони 8! Европа, САЩ и Русия са си все същия брой, множат се само мангалите! И геноцид няма да помогне!

не разбрах защо си си направил труда да пишеш 10 минути, като не отговори нищо по въпроса. Ясно е , че нямате обяснение, дано поне ви плащат достатъчно арабелите.

sonibvc@gmail.com

Много добре ти е отговорил и е покрил най важните философски точки. Всичко останало е лични предпочитания - ако си еврейн ще се радваш ако си палестинец няма да се радваш.

Ко речи...ами аз не живея в каменната ера...а и съм сигурен че съм и по-умен и от теб.....а и има доста палестинци които също не живеят в каменната ера,но не живетя и в Палестина.....има дори такива които живетя в България....така че по-полека с обобщенията....че по твойта логика всички българи са Бай Ганьовци.....и България е кенефа на Европа както бе обобщено от един карикатурист...

тръмп Е антихриста.

"Ислямисткото палестинско движение Хамас заяви, че решението на американския президент Доналд Тръмп отваря вратите на ада за американските интереси в региона." По добре не би могло да се каже. Мога само да добавя поговорката, че "кой каквото сам си направи, друг не може да му го направи."

Американските интереси са добре защитени Арабите са свободни да продават петрол на руснаците Може и за рубли

На САЩ им е лесно да палят пожари по света, защото разчитат на двата океана да ги опазят от последствията! Я да видим накъде ще се запътят милионите бежанци при нов конфликт? С тази малоумна политика американците няма да са добре приети никъде по света и ще съм доволна ако лично те си понесат последствията, но едва ли! Който сее вятър - жъне бури!