Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел

Американският президент Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел, по време на свое обръщение, като призова за „спокойствие и толерантност“.

Обратно в новината

Коментари - Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Войната в Сирия до две години ще приключи. Трябва да се мисли за напред. Кой ще купува оръжието преляло в складовете на САЩ. От МИР пари не се вадят или още не са разбрали как. До тогава ще страдат хора.

Игра на Тронове Според мен играта е следната: Врътката не е дали САЩ ще премести посолството. Врътката е, че в момента арабите са силно разединени и еврейте се опитват да се справят с Хамас в подходящият момент. Хамас вкарва целият си ресурс от младежи във войната в Сирия и за тях тази война е подготовка за да ударят Израел. Значи еврейте трябва да ударят преди това, ако искат да запазят Голанските възвишения и плацдарма контролиран от про-израелските милиции в Сирия около Дараа с последващо разделяне на Сирия на три части като Източна и Западна Германия- Кюрдска, контролирана от Израел част и на Асад, евентуално и Ердоган ще забърше нещо. Номера е дали Хамас ще глътне стръвта подадена му от Тръмп. Според мен няма да изтраят и ще атакуват през Дараа. Тогава вече еврейте ще могат с чиста съвест да ги изпекат.

Защо Ерусалим да не е столица на Израел,че той какво е бил до сега.Казваш Израел ,разбираш Ерусалим,Казваш Ерусалим,разбираш Излаел.Толкова естествено е.

Прочети малко история и ще разбереш защо. Явно е, че си или голобрад или гладкокор.

Абе вас какво толкова ви тревожи, къде ще бъде посолството на САЩ в Израел? Където пожелаят там ще бъде! Това са двустранни отношения между САЩ и Израел. Както по-долу се изрази един пишещ проблемът е за Русия - кого ще подкрепи - мюсулманите или евреите? Неутралитета в случая е най-губещата позиция за Русия.

Путин обяви пълен разгром за ИД и сега Тръмп търси ново поле, където да мята бомби, че да върви бизнеса на американската военна индустрия.

В Близкия изток се подготвя една "превантивна" война. Опитаха да сбият Иран и Саудитска арабия. Ама саудитите дадоха заден ход, достраша ги, взеха да въртят гъз към Китай и Русия. САЩ постепенно и безвъзвратно губят позиции там, затова бързат. Опитват да сбият Израел и арабеските. Това не е в интерес на държавата израел и ще бъде интересно. Още по интересна ще е реакцията на Русия. Дончо се опитва да насади руснаците на пачи яйца. Русия не може да седи на два стола - руското влияние сред арабите нараства и руснаците не биха желали да го губят. От друга страна в Израел има около милион рускоезични евреи, на които Русия дори плаща пенсии. Освен това Русия още не е готова за сериозен глобален конфликт. Къде година ще гледаме как Путин тупка топката докъто чиче Сам пали стърнището. Китайците ще си траят докъто не се вдигнат цените на петрола. Сега

ТЪПОТИЯТА !!!! ИЗРАЕЛ СЕ ПРАВИ НА УЩИПАНА, НО РАДОСТНА МОМА !!! И

неверниците искат бой ,за да се правят пак на жертви !колко трябва да е прост и изроден човек ,за да не може да проумее 10 Божии ЗАПОВЕДИ ?!

дето все се бият в гърдите че са най, най във всичко, в това число и демокрация и спазване на човешките права, а не спазват никакви норми от международното право и политиците й ги управляват шепа свръх богати евреи! Този оранжев клоун да не господ бог та еднолично да определя кое населено място чия столица да бъде и да диктува на света какво да прави! С този си акт не допринася за мира в света, а напротив - разпалва отново и с непредвидими последици вековните кървави спорове за Йерусалим, който е свещено място за най-големите монотеистични религии на света! Американци, махайте сами този оранжев клоун от президентския стол за да не ви изправи пред религиозната омраза на целия свят, защото с действията си ви води към събития пред които 11-ти септември ще ви се струва детска игра!

jingiby

Може би щях донякъде да приема това решение, ако паралелно с него Тръмп беше признал и държавата Палестина. В този вид решението му е едностранчиво и непремерено. Последиците от него едва ли ще са положителни...

тръмп се доказва доброволно или не като един тРъМп ционист,избран от ционисти за техните сат.цели .това вече е очевидно .

Е, сега поне е ясно, КОЙ му дърпа конците на Тръмп... Еврейското лоби става все по-силно в стремежа си за световно господство, а последиците са осезаемо видими в световен мащаб.

Циник, ако си видял какво представлява Тел Авив и какво Йерусалим, едва ли ще напишеш това. Палестинцлите територии, включително и Йерусалим са осрани от мюсюлманската паплач.Оранжевия клоун ако си премести посолството в Йерусалим ще го избомбят моменталически.

как ще е циник ве -Иванка Тръмп 2007 приема ЮДАизма и се омъжва за белоруския евреин хасид строителен предприемач Джерад КУШНЕР човек на НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИЯ И БОГАТ еврейски ХАБАД -Любатовичи контролиращ чрез РОТШИЛД БАНКовия сектор МВФ Световната Банка Борсата в Уолстрийт Федералния Резерв ДП на САЩ

БЪЛГАРИЯ ПАДА ПОД ТУРСКО РОБСТВО ПРИ ЕВРЕИНА ИВАН ШИШМАН ... Сара (Теодора) от Уикипедия, свободната енциклопедия .. Теодора е българска царица, втора съпруга на цар Иван Александър. Тя е от еврейски произход. Едно търновско предание я нарича Сара, а в своята история Мавро Орбини я нарича Ебраида. Заедно със семейството си младата еврейка живеела в т.нар Жид махала на десния бряг на р. Янтра, под южния скат на Трапезица, т.е. в еврейския квартал на Търновград. Бракът между двамата бил сключен през 1349 г. По-късно изворите на няколко пъти споменават името на Теодора, като отбелязват изключителната и религиозна ревност. Царица Теодора станала инициатор на църковен събор, който се разправил сурово с еретиците. Същевременно Теодора постоянно утвърждавала християнската вяра по българските земи тя обновила много църкви и издигнала много манастири. Друг факт също маркира жизнения път на царицата. Изглежда не без нейно участие Иван Александър въвел нов ред при унаследяването на престола. Дотогава действала т.н. система на майората, съгласно която престолът се пада на първородния син на владетеля. Тъй като синовете от първата царица били родени в Ловеч, още преди Иван Александър да стане цар, Теодора си спомнила за византийската наследствена практика, според която престолът принадлежи на първия роден син след възцаряването, който е багренороден (гръцки: πορφυρογέννητος), т.е. на нейния син Иван Шишман.

иван александър се е изплюл върху целия бг ПРАВОСЛАВЕН народ ,сключвайки брак с най-проклетата вяра .може би това е най-гнусното предателство в нашата история ,което неосъдено ни влече към УНИЩОЖЕНИЕТО !ние ,ако действително сме православни християни не можем да приемем неверниците,обладани от лукавство,алчност,лицемерие и омразата към Гоите !

Че християнството е еврейско учение. И в новия завет и в стария и в евангелията всичко се завърта около богоизбран народ. С вяра фикцията се превръща във възприемана като истина история. А католицизмът се опитва със строгост да налее основите на тази история, докато източнотоправославие го прави с търпение и любов. Но историята и търсения резултат са едни и същи. Протестантството се опитва с малк оповече рационализъм да ,,закове'' мита в истина. Едно време християнството е било възприемано като чуждо, опасно и забавящо развитието светоглед от (пра)българите. Голямото разделение между езичници и книжници. Абстрахирайте се от емоцията и интерпретацията на думата и вижте, че езичник не значи нищо по различно от човек ползващ език и определящ се според него. А не според книга - книжник. Ислямът също е книжническа религия - демек идва от книга/библия. Там ситуацията е сходна с християнската логика : лошите ( евреи) се отвърнали от б-г и пророка ( вече не е месия, а месия е еврейско творение и концепция) дошъл да ги поучава и поправя. Между другото лоши, но вече споменати в историята. Което би следвало да показва ( ако се мисли в рамките на канона) древност на определния народ. А че има мъдрост в библията има. Ама то не значи че знанието е използвано благородно и е единственото и изчерпателно. А от гледна точка на (пра) българите си е била чиста проба смешка.

lu4ka

Ейййй! Много са бързи чифутит*е бе! В Уикипедия още вчера смениха инфото, коя е столицата на Израел.

Много колеги тук правилно са осъзнали, че това решение ще доведе до нови изблици на агресия от страна на мюсюлманите. Най-тъпото е, че го правят точно преди християнските празници за да насадят още по-голяма омраза. Щатите за пореден път доказаха, че те не желаят да има мир. Същото направиха и като оставиха ИДИЛ да безчинства дълги години.

Защо Бог възлюбва Абраам и синът му от законен брак, защо другият син Исмаил , роден от наложница е прогонен в пустинята? Сигурно има някаква цел, след като казва на Исмайл , че от него ще произлезе най- многобройният народ, арабите.По късно роденият Исак дава началото на 12 те еврейски рода.Бог ги поставя на нож още от самото начало и до ден днешен.

ЗАПАДналите наркомани признават заграбена земя,но това е в ред,те са изградени от заграбена земя.

е отговор на трайното настаняване на Русия и Иран в Сирия.Най-вероятно ще последва и военно настаняване на САЩ в този регион, отначало с доставки на елитни оръжейни системи и след това с елитни войскови подразделения.Крайно време е арабелите да разберат,че Ерусалим е не само еврейска столица,но и световна столица на три религии,в която няма място за ислямски тероризъм и арабска вандалщина.Решението на Тръмп е правилно и навременно.

В КОРАНА Е ПИСАНО ЧЕ ИСА ИБН МАРИАМ - ИСУС СИНА НА МАРИЯ ПРИ ВТОРОТО ПРИШЕСТБИЕ ЩЕ СЛЕЗЕ ОТ НЕБЕТО ПО ЕДНО ОТ МИНАРЕТАТА НА ОМАЯДСКАТА ДЖАМИЯ В ДАМАСК СИРИЯ И ЧЕ ИСА ЩЕ ВОДИ АРМИЯТА НА АЛЛАХ И ЩЕ ПОБЕДИ ДЯВОЛА :)) ... ПРИ ТОВА ИСАИБН МАРА ЩЕ ИЗМОЛИ АЛЛАХ ДА УНИЩОЖИ ДВЕ НАЦИИ И АЛЛАХ ЩЕ ГО СТОРИ - ...???? ИЗРАЕЛ И САЩ ????

Голямата джамия в Дамаск е мястото на съхранение на главата на Йоан Кръстител, смятан за пророк както от християните, така и от мюсюлманите. Предполага се, че главата е открита по време на разкопки в джамията. Друга причина за известността и светостта на Омаядската джамия е, че в малка градинка близо до северните стени на джамията се намира гробницата на Саладин - мюсюлманския завоевател на светите земи. През 2001 г. папа Йоан Павел II посещава Голямата джамия в Дамаск, главно за да се поклони над мощите на Йоан Кръстител. Това е първото посещение на католически папа в джамия.

Каква Русия, бе недоклатен соросоиден и герберастки трол?! Това е посегателство и ликвидация на християнството! Чети история преди да драскаш! Това е полагане началото на нова световна война! Отдавна американските чифути искат унищожението на християнска Европа и сега вече започват открито да го правят, а ти си драскай за Русия! Даже папата рече, че така не може! Може би при второто слизане на Христа, както пише в Библията, това племе най-накрая ще го сварят в казана!

може, ама на другите ще налагаме санкции и няма да допускаме дори на ОИ. Това е двоен стандарт във всичко, честит ви изключителен морал на евроатлантиците!

От всякъде прозира, че администрацията на Тръмп иска да се води война. Дали с Корея, дали в Близкия изток. Важното е да има конфликт, да има поле за продажба на оръжие и после да има среда в която американски фирми- строителни да работят по изграждане на разрушената инфраструктура, жилищни сгради и др. Разрушени от оръжията продадени пак от САЩ разбира се. Иначе този ми изглежда супер много на марионетка. Глупав човек, който няма никаква логическа мисъл, манипулиран да говори и върши само и единствено глупости.

loyola

Значи ли това, че следва да очакваме в скоро време да обяви Крим за столица на РФ?

се четкат взаимно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво на Тръмп - миризливите палестинци трябва да си знаят мястото на този свят, а именно - някъде из пустинята, заедно с камилите!

Номерът с безкрайната война в Сирия се провали и сега е нужен нов горещ конфликт в Близкия изток.

бат' гойко тъкмо отиде да играе кючеци със саби в арабския халифат, и там се почнаха броженията. където и да стъпи тоз чиляк все става нещо. ето, сега и ингилизите бягат о европата, точно преди председателството на бачо бойчо

към по-долните разбирачи и критикари на редактора относон името на града- цитат от Уикипедия, както са препоръчали самите те: Йерусалим (на иврит: ירושלים ירושלים, [jeruˈʃalajim]; на арабски: القدس القدس, [ˈaːɫ ˈquːdsˤ]) или Ерусалим е град в източен Израел, ...

Двете форми са дублетни в българския език.

Епа мнооого ме кефи този президент. Напук на всички кукловоди си прави каквото чувства за правилно. Дано народът му да не вярва на фейк новините и да продължава да го подкрепя.

Трябва да си мислещ човек за да разбереш колко опасен е за света един такъв клоун с такава власт.

Да признае и Шумер, Акад, Елам и Тива, а после - и Мачу Пикчу.

НА ПРАКТИКА ИШМАЕЛ (БАЩАТА НА АРАБИТЕ) ... Е ПЪРВОРОДНИЯ СИН НА АВРААМ, А НЕ ИСАК :)) Измаил (религия) от Уикипедия, свободната енциклопедия

И на практика Бог беше категоричен, че Исмаил няма да наследи обещанието, което има за Аврам. Нещо повече Аврам изпроводи Исмаил надалеч за да не си прави планове да се меси на Исаак, синът му чудо и по обещание. Това, което не бе по силите на хората Бог го направи.

ТИ ПИТАЛ ЛИ СИ АЛЛАХ ... ТВА ДАЛИ НАИСТИНА ЛИ ГО Е НАПРАВИЛ ТОЙ ИЛИ ЕВРЕЙКАТА САРА - ЖЕНАТА НА АВРААМ Е ИЗГОНИЛА РОБИНЯТА ХАГАР И СИНА И ИЗМАИЛ ??? .... СЪЩОТО КАТО В БЪЛГАРИЯ ... ВТОРАТА ЖЕНАНА ЦАР ИВАН АЛЕКСАНДЪР - ЕВРЕЙКАТА САРА РАЗБИВА БЪЛГАРИЯ САМО И САМО ЗА ДА ПРОБУТА НЕЙНОТО КОПЕЛЕ ИВАН ШИШМАН ЗА ЦАР :))

този е най-големият германски позор,който сме виждали до сега-удари и комунистическата слугиня меркел в земята...ужас, на каква планета живеем

речта на тръмп бе нещо повече от заглавието на новината. т.е. "белия баща" (изписва се Само съ главни букви) нареди на "диваците", че е решил да ги опитомява, при това, чрез робството на "висшата раса", а именно евреите...".а от друга страна, по този начин, той си подсигури преизбиране на следващите "избори", но този път без "участието на путин", при това не само чрез думите си за "толерантност, спокойствие и търпимост". думи, които са ни много, много добре познати от спонсорите на лицемерната неолиберастия и нейната медийна пропаганда. даването на "благословия", (по) между другото, и за всички останали "религии" търсещи место в този град, под купола на плоската небесна сфера той ни "доказа" кой е повелителя на мухите. този, който седи на трона в беля дом. толерастията е в потрес, шок и поредната си пълна парализация, но само до тогава, докато задействат терористичните си надъхани до откат отряди от деца-самоубийци.

половината евреи празнуват а другата половина начело със сатаниста сорос жалеят и ронят крокодолски сълзи за братчедите арабели ....също като при Хитлер , едните му бяха идеолози ,съветници и коменданти в лагерите а другите жертви на кладите .Обаче бай ганю е най смешен ...половината по-отворени и платени от сатаниста сорос вият на умряло а другите червени бантускотове плачат безплатно зомбирани още от еврейската комунистическа религия

Точно така е евреите купуват и 1 2 и 3 място но за да изглежда истинско карат останалите състезатели в надпреварата да се избиват помежду си

Дони Тръмпа е като пиян шизофреник обикалящ със запалена главня в барутен погреб, ако не го спрат ще пидпали света като едното нищо, за да се издигнебв собствените си очи като Американския Нерон.

що рипате толкоз.Ако други държави не покажат слугинажа си и не последват Тръмп,какво се получава.АВТОГОЛ и то ГОЛЯМ АВТОГОЛ и същевременно тест за суверинитет и отговорност за мира и бъдещето на Този свят

Браво на Тръмп !!!

нов огромен конфликт, пак на далечен от Америка континент.

срещу интересите на ЩАТИТЕ и Западния Свят ??? Колкото по-скоро импийчмънт, толкова по-добре за Нормалното Човечество.

е един червен осран ганю с потури и чалма...аде улево

защо да не поразтури и другите столици?

през 1950 правителството на израел обявява западната част на йерусалим, правилното название на града е йерусалим, за столица на израел. през 1967г. анексира и източната част. с решение на оон 1967-1971г.са отменени всички опити за анексия на йерусалим. ще рече, тая няма да я бъде! за сега са неясни само мотивите за това спорно решение на тръмп.

Все едно ООН да нарежда на суверенна държава коя да и бъде столицата - напр. Кърджали вместо София. За Израел нещата са ясни - На 30 юли 1980 г. при управлението на израелския премиер Менахем Бегин Кнесетът (израелският парламент) гласува конституционен закон, обявяващ Ерусалим, "цял и повторно обединен", за "вечна и неделима" столица на Израел.

Дебилите са съгласни като гледам. Все едно Сърбия да провъзгласи Босилеград за столица.

Пише се и произнася Йерусалим или Иерусалим Ιερουσαλήμ . На преводачите на статията малко коректор и Уикипедия , че началното образование от години куца в Бг.

Това са исконни еврейски земи от хиляди години. Евреите бяха прокудени от там и сега са в правото си да изгонят нашествениците араби. Израел е суверенна държава и може да мести столицата си кодето си искат и това си е само тяхна работа. бах ти грухтенето, бах ти воят дето се надигна за едно суверенно решение на суверенна държава. Само така братя евреи - бой по арабските и руски морди където ги набарате. Слава на великия Израел и неговия ЦАХАЛ.

Какво значи това "изконни еврейски земи"? Преди евреите (цар Давид) тия земи са били Каанански и Хититски т.е. асирийски. През дадена земя могат да преминат много племена и народи, важното е кой ще успее да се установи и запази завладяното в исторически план. Останалото е реваншизъм! Дайте сега и ние да си търсим загубените земи от "Велика България" и да прогоним новозаселилите се там след нас.

Много преди тези "Ханаански" народи Израел е купил земята, като е платил цена.

Рикардо кухо лейко изконите ЕВРЕЙСКИ земи са в Еритрея Етиопия Джибути и днешен Йемен от там са дошли истинките евреи

Идиот.сега почват атентатите.а и решението не е правилно.

Това е толкова очевадно, че дори слепец с бастун вижда кой се е намесвал в последния президенски избор........ А сега след като Доналд Тръмп и кралят на Саудитска Арабия Салман подписаха оръжейна сделка преди известно време, включваща доставки на американски оръжия и военно оборудване за Саудитска Арабия за почти 110 млрд. долара- ще трябва някъде да се използват.

С това решение Тръмп показва среден пръст на глобалистите! Между евреите има вътрешна война между евреите глобалисти и евреите в Израел. Не случайно евреина Обамби дори не си говореше с Биби в Израел!

И пак Путин ще трябва да оправя бакиите забъркани от малоумните янкита!!! ХО ХО ХО

Йерусалим е бил и си остава столица на Израел

Йерусалим...НИКОГА НЕ БИЛА СТОЛИЦА НА ИЗРАЕЛ!!! Ние(вс.хора по Земята), трябва да признаем Иерусалим, за столица на ВСИЧКИ РЕЛИГИЙ!!!

То и Пловдив е културната столица на България, а Варна т.нар. морска столица, ама София е единствената административна такава по силата на Конституцията. Та по същия почин и съгласно конституцията на Израел негова неотменима столица е Ерусалим.

някакъв римлянин ли е?

Един малък, но важен детайл- САЩ не са обявили Йерусалим за столица, а просто преместват посолството си там. Другите държави имат пълното право да не последват техния пример. И пак изниква въпросът- щом Щатите са толкова маловажен фактор, кравари и пр., защо толкова хора се косят за това? Ето, напр. ако Бенин /моите уважения/ си премести посолството в Йерусалим, какво би последвало от това?

истопията помни 2 велики мъже ТРЪМП Е НА КРАЧКА ДА СТАНЕ ТРЕТИЯ

Ще бъде запомнен като най-големия кретен.

а кой е вторият ?

"Истопията" ще запомни теб като най "грандиозният" дебил....

Хмм.. А израелците - какво мислят по въпроса КОЯ им е столицата??? Че утре президентчето като се събуди може да обяви, че столицата на България е Карлуково.

утре сме ние нащи не мое да не се надупят лакейски усложливо

ааа нее! Първо ша пратим Йончева да направи филм с държавни пари-5/6 милиончета, дали оградата между арабската и еврейската част на Ерусалим може да се прескача и тогава