Путин обяви пълен разгром на ИД и на двата бряга на р. Ефрат

Руският президент Владимир Путин съобщи, че групировката "Ислямска държава" е разгромена напълно и на двата бряга на река Ефрат в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Путин обяви пълен разгром на ИД и на двата бряга на р. Ефрат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички села и градове в Сирия са освободени.

След Втора световна война Русия пак спаси Европа от страшна опасност, което, впрочем, пак приписва на себе си САЩ. Американците са сигурни, че Втора световна спечелили САЩ. В новините днес съобщават, че има спад на миграция с 63%. Сирийци започнали за се връщат в Сирия.Не режат гърла, няма масови убийства, всички населени точки са превзети и освободени, което, разбира се, не изключва водене на партизанска война.

Разгромът е пълен, а ИДИЛ продължава да обстрелва столицата Дамаск с реактивна артилерия, миномети, и с прости "Какалашници"! Много ме кефят сънищата на Путин, от тях той произвежда готини световни новини, които веднага стават световни вицове!

Да бе , да !! Чак да не повярваш , ама нали идват избори в Русия. Време е да поязди някой кон или камила , я някоя риба към метър да хване . Имиджмейкърите да му мислят

Той и Брежнев така громеше империализма, капитализма и т.н. Нищо ново. От 1917та поне насам няма нищо ново в Русия - почти всичко е купено, копирано и крадено от запада, ама стандарт не се краде лесно и скоро Турция даже ще бие Русия по БВП.

Южна Корея вече я би, мижава държава ама на 10-то място! 2016 Турция е на 17-то! 2017 Турция на 14-то, "великата" Русия на 19-то! Вместо да заеме достойно място в Третия свят, Русия май се кани да премине в "оня свят", също както стана с СССР "великия и несъкрушимия"!

Путин да си види държавата що чини без петролни долари и да се осъзнае. Четох скоро, че даже подмосковието се е обезлюдило, всичко бяга у Москва, а какви филмчета има за упадъка в Руската империя и градовете и нямаам думи. Путин да спре с тези оръжия и кагебейщини, а да погледне стандарта на живот на народа си. Скоро и Турция ще изпревари Русия по БВП - общ говорим, те на калпак отдавна са напред. Китай е 10 пъти над тях вече. Нека си пази гърба и гъза Путин, а не да се заяжда с ЕС и САЩ. Не, че и те не се заяждат де. Ама джуджи кагебейски съвсем е извън реалността вече. Нещо като нашето членство в ЕС е и неговата хвалипръцковщина. ГЮрубо по 1 милион руснаци напускат Русия годишно, а малкия и прираст е от малцинства. Познато нали. Русия е побеждавала само заедно със Западните държави. Поне от 150 години насам е така. Сами отдавна не са сила - реална сила говорим. Знаем колко велика е червената армия към 22.06.1941ва и какво става за няколко дни. Никаква разлиока с днес. Хвалби на гол гъз. Путин да помисли за народа си - от 1914та са все във война или революция или експерименти - все геноцид. Докога ще издържат хората на Русия. Аз все пак съм русофил.

От Русия не бягат, от Русия панически драпат и се чудят как да спасят награбеното! Проблемът е къде ще се скрие Путин, след като единственият му стратегически съюзник Роберт Мугабе дада фира! При мъдуро също не става, там тлее революция! Много кофти, урановите рудници в Колыма също не са добър вариант!

Браво! Следващият пълен разгром е планиран след около половин година

на джуджи кагебейски ли?

Не за първи път обявяват разгром на ИД. Дано този път да е наистина.

Детроит ти разбра ли че С-300 С-400 са напълно базполезни! Израелските F-16 прелитат над тях необезпокоявани в няколко мисии и забиват ракети в задника на Асад

Само в мокрите ти сънища...

Марк Солонин например има доста книги, в които обяснява колко велика на хартия е червената армия през 1941ва и какво става за няколко дни. 20 000 танка срещу 4000 немски. Грубо. Оръдия 60-70 хиляди, най-добрите в света. Самолети над 10 000 - пак пъти над немските. Дето се вика над половината оръжия на планетата е в СССР тогава. При това предостатъчно нови и дори водещи модели в света като легендарния Т-34 например. И резултата от величието - ноември 41ва вадят стоманените топове консервирани след първата световна, а иначе въведени в руско-турската война 1877-78ма за да ги ползват под Москва като противотанково средство - ИСТИНСКИ СЛУЧАЙ, защото цялото им могъщество е безпредметно и без ползу роду , както казваше Жоржи.

Пак ли публикувате статия на Путин! Какви руснаци на източния бряг на Ефрат бе педали? Кой всъщност разгроми ИД? Кой превзе столицата Ракка?

Кви руснаци питаш? Ми нали в ИДИЛ 90% са руснаци! Сам Путин го каза!

Един град в Сирия не е цялата държава-за Рака става на въпрос! А кой превзе Хомс,Алепо,Дейр-ез-Зур? Кой е верният въпрос!Но отговора не е твоя!

Где Россия - там победа!

Верно бе, най-голямата победа на Русия беше, когато победи и унищожи СССР! Американците се мъчиха 60 години, Елцин го унищажи за 6 дни!

Добре че си казваш че си лумпен!

Ми кво друго да кажеш, като не може да възразиш! Акъл се иска за това, 2 грама акъл!

РАШКИТЕ СЕГА ТРЯБВА ДА ПОДАРЯТ ЗРК С 300 НА ЛИВАНЦИТЕ И ЗРК ТОР НА ПАЛЕСТИНЦИТЕ И ... ТВА ЩЕ Е КАТО ДА ИЗРИТАТ В ТОПКИТЕ ЕДНОВРЕМЕННО СУНИТСКИЯ АЛЛАХ И ЕВРЕЙСКИЯ БОГ :))

Той ЕВРЕЙСКИЯ БОГ не беше ли техния главен БОГ! А и президентът им е по майка ЕВРЕИН! Нещо са си объркал диоптрите!

Русия рано или късно винаги побеждава! Американските инструктори и прочия измет се инесоха като бити педали от Сирия преди седмица. Контролът на Асад върху цялата територия е пълен. Следващите които ще бъдат смазани са чифутите, които взеха дейно участие в цялата интрига организирана от САЩ и тоталитарният режим на саудитците.

"Контролът на Асад върху цялата територия е пълен" - само изключително болен мозък може да напише това, при положение, че Асад не контролира дори няколко квартала от столицата си! Да не говорим, че Асад не може да отиде до тоалетната без разрешение на руснаците, камо ли сам да взема някакво решение! Къде в тристранната среща Русия, Турция и Иран за зоните на деескалация беше Асад? Под масата? Най-вероятно! Запомнете: мир в Сирия може да има, само еко начело на правителството не е Асад, който рано или късно самите сирийци ще окачат на въжето, заради стотиците хиляди сирийци избити от него и неговите съюзници - руснаци и Хизбула.

Абе стига сте се тръшкали и обливали в телесните си екскременти бе, соросодомити алчни! Осмурдяхте орталъка бе! Напоследък много зле се развиват събитията за вас и все по зле ще става. Чичко Тръмп е смачкал съвсем снизаният престъпник Сорос и много скоро ще останете и без трохите които ви подхвърля! Следващит етап, който се задава е да ви погне народа и да ви напраска халките, което изглежда отдавна очаквате.

Интересно къде бяха краварите - а, да гледаха по телевизора какво решават великите сили.. Впрочем именно те и създадената от тях ИД избеха десетки хиляди жени и деца.Те стреляха по болници, училища и т.н..

След победата над Германия Жуков разказвал на Айзенхауер как хвърлил милион войници да умрат при Сталинград без да му мигне окото. Това е исторически факт - а Айк слушал и не вярвал на учите си - генерал се хвали с геноцид над войниците си. Та величието на руския войник е факт, но с такива келяви управници не от 1917та както казват някои, а даже от 1877ма бих казал аз на великия руски войник шансовете му са минимални. Аз също съм русофил, но да виждам геноцида в Русия започнал точно в 1917та и несекнал до днес и да се кланям на един малък кагебейски палчо докарал Русия до извън първите 10 икономика в света няма да стане. Велик ама без икономика. Е то само с кражба на технологии не става човече. Иска се и акъл.

loyola

Ше са победили, само когато чуждестранните инструктори си отидат!

Победили са, добре. Но за какво им е нова конституция, нови избори след като си имат Асад ?

За да си го изберат пак, този път демократично!

Не, не е приятно да гледаш как едни протестъри се давят в плюнка. Така де, иначе трият :)

Другари запада пак на нахуяри.Много на биха.Комшията правоверен кумунист цяла вечер рива и скимтя. ЛИВЪРПУЛ-спартак --- 7-0.

Se taia

Чакай бе байно, за кой път обявявате "пълен разгром" на идилците, че вече започнах да им губя бройката. От миналата година сте почнале да ги громите, и все неразгромени остават? Или за изборите, трябва да се лъсне малко имиджа пред аудиторията? Не, че те вече не са решени де, ама това е друг въпрос, несвързан пряко със статията...

Е, така е, не са като САЩ, които 7-ма година громят талибаните в Афганистан :)

Бай Михале, ако четеше повечко щеше да знаеш, че "пълен разгром" обявяват за първи път.

Бай ми х у ., нещо си предозирал и ти е дошло в повечко..??!

вземай Селеногин и Гинко Билоба

Е ако демократичната общност. Начело със сащ не подкрепяше идил финансово и военно, разгрома щеше да се случи мноого по-скоро. Но те имат опит от Афганистан къдетоподкрепяха муджахадините а после бин Ладен им го тури.

нормално?..все пак избори идват, трябват резултати и аргументи за да го изберат с 99 процента.

Путин трябва да обяви пълен разгром на руската икономика.Мъжете в русия живеят средно до 59 години и рускините се мъчат да бягат с брак в чужбина.

Сополанко, с паричките дето ти дава чичко сорос, вземи си купи билетче и иди да видиш колко е разбита руската икономика.

Сега да ги строи в спретнати колони по един и....на Сибирском вокзале с чемоданом.

А ,, борците за демокрация " в бурканчета и към арлингтън .

РУСКИТЕ БОМБАНДИРОВАЧИ РЕДОВНО ЛЕТЯТ ПРЕЗ ИРАН ЗА СИРИЯ ... ЗА 10 МИНУТИ СА УНИЩОЖИЛИ ЯДРЕНИТЕ ОРЪЖИЯ НА ИЗРАЕЛ :))

Извади си пръстите от контакта....съвсем ти се е изпържил оскъдния мозък:) И запомни бомбаРдировач...не бомбаНдировач!!! Неграмотността по селата в северозападна България е доста висока!:)

За съжаление това е абсолютно вярно! Затова и там е най-изостаналата в икономическо отношение област в ЕС. Лесно е да изкараш човека от село, но да изкараш селото от човека е адски трудно.

отклони вниманието от огромния резил, позорното изхвърляне на Русия от Олимпийските игри и пробутва на народа си разни измислени успехи.

Отново се извинявам за унищожените САМО американски проби ... но така е демократично .

Особено впечатляваща е руската авиация която показа завидни качества срещу протинвник не разполагащ с авиация и ПВО- браво

Почти същото нато в Югославия , Ирак , Либия , Панама ...

сигурно е точно тъй! няма начин да не е! по всичките брегове на ефрат няма ни един идилец! то и в пловдив няма ни един пловдивчанин дето да стои на брега на марица! ма и в пазарджик е тъй, а в белово дори и не и приближават бреговете на марицата.

Още в края на миналата година Путин заяви, че войната срещу терористите в САР ще приключи през 2017г. Путин не говори случайни неща, отдавна всичко е договорено, потвърдено бе и на АТИС във Виетнам в съвместна декларация на Вашингтон и Москва. Сега в САР може да продължи да мъти водата ЦРУ, което не се контролира от Тръмп и което провежда свои операции там.

Глупости!! На 30 септември 2015 година руснаците стартираха операция по разгрома на ИДИЛ в Сирия, като лично Путин каза, че работата ще се свърши за три месеца - има го навсякъде в нета. Сега 27 месеца след това ИДИЛ отново е разгромена напълно. Излиза, че руснаците разбивайки ИДИЛ за три месеца, са се концентрирали върху останалата опозиция срещу Асад, през това време ИД пак за се въстановили и сега през 217 се налага отново да ги унищожават. Това е обяснението, което дава възможност на Путин (които никога не лъже) и в двата случая да излезе сух от водата , като оня дето ходеше по нея.

И за теб ли съществуват "добри" терористи, които наричаш "опозиция"????

Руската авиация е уличена в използване на непозволени стимулиращи средства. Поради това победата служебно се присъжда на САЩ и водената от нея коалиция.

А дали ИД знае за това защото Путя не е достоверен източник на информация. Все пак ще се кандидатира за четвърти път за "прецедент" ако не му подрежат късите крачета до тогава. щото САЩ започва конфискация на над два трилиона долара престъпни руски инвестиции в Америка. А това олигарсите няма да простят на Путя и ще го продадат на САЩ като овен за заколение.

пачавра си БЯГЕЕЕЕЕЕЯЦ

Знаят - арлингтън има нужда от разширение .

Рано е за такова съобщение - американците са още там. Разгром на терористите ще има кто изхвърлят американците от Сирия.

А пък атлантистите-либералглобалисти ни продъниха ушите как САР щяла да се превърне в нов Афганистан за РФ, спомняте ли си???? :))

Браво за добре свършената работа на Русия и Путин! Само лоши новини за глобалистите напоследък хахахахха!

Явно им е казал да се прибират в Русия, затова обявява.

От МИД заявиха, че Москва ще запази присъствието си в САР и след разгрома на ДАЕШ и ще се концентрира върху налагането на диалог между доскоро враждуващите страни в САР.

Ето така се воюва срещу терористи! Браво!!! Почувствахте ли разликата между това, което прави Вашингтон и това което прави Москва????

Дори няма база за сравнение между Москва и Вашингтон.

Така е. Затова никой не кандидатства за зелена карта в Русия.

Ами, не знам! Двата града обявени за столици на ИД в Ирак и Сирия - Мосул и Ракка бяха превзети от коалицията водена от САЩ! Или не е така? Отричайки очевидни истини, хвалбите ви остават голо перчене!

Преди 2 месеца западните издания написаха, че нисичкият където го наричате "жужи" е роден да печели. Той пък взе че им го показва с всеки ход. Гросмайстор. Май че е тренирал джудо, също. Някой от форумците знае ли какъв е главният принцип в джудото ? Е тоя дребничкият ги знае много добре, защото им го прилага всеки пък.

Използвай силата на противника, за да го победиш.

Винаги съм вярвал във Владимир Владимирович. Браво!!! Той ме направи президент на тъпите кравари от ФАЩ та камо ли ИД ще му се опре!!! Р.S. Хилъри е в лудница!!! Кеф!!!

Русия за трети път изгони американските окупатори. Справка. Корея, Виетнам и сега Сирия.

Дежа Ву! СЪщата новина я имаше преди 3 месеца тук! ХАХАХАХАХА

А сащ се осраха за пореден път като видяха Руската мощ. ХАХАХАХАХАХА

Старшна мощ казваш?

А Перуката обяви пълен памперс.

link/watch?v=bSTtyorGIn4

Тъпи , платени ватни тролове, трябва повечко да четете. Идва ли краят на Ислямска държава и защо войната в Сирия не е за петрол, а за създаване на Кюрдистан: https://link

аз изобщо не съм платен, просто обичам Русия и най-великият президент в момента на земята-факт който и форбс признават президента В. Путин, а вие соросоидни либералнедоразумения се давете в бясната си слюнка

123 и излиза някаква помия. да се локализира теча и нечистотията 123 повече да не замърсява пространството. повтарям 123 е потенциално опасен носещ зараза биологичен отпадък!!!

ПОДКРЕПЯМ ТЕ НАПЪЛНО!!! "Слава на Русия ! Да живее Българо-Руската дружба ! "

Слава на Русия ! Да живее българо-руската дружба !

Лъжеш платен кремълски трол. Такава дружба няма. Имаше само робско присъствие след 1944 година на червеният фашизъм в България. Сега сме свободни от пияните ватенки... А ако ти е мил ГУЛАГ върви във ватното блато или в Сев. Корея...

Уж е правилно граматически с малки букви, но като го копирах и изведнъж, станаха ГОЛЕМИ?!!!!!!!! ЗНАЧИ ТАКА Е НАЙ-ПРАВИЛНО ДА СЕ ЗАПИШЕ!!!!:):)

Ха-ха, ватенките напразно мряха като мухи в Сирия уж за да предотвратят прекарването на газопровод от Катар през територията на Сирия за Европа. 1. Сега вече след като войната почти свърши в Сирия израелците изчакаха ватенките да се охарчат и обявиха новината, че всичко е било напразно в усилията на мурзилките. Газопровод ще има от новооткритите израелски богати запаси от газ за Европа. От тях до Катар не е проблем да се прекара и друга тръба, която заобикаля Сирия и Турция. Става така, че скоро пияните ватенки вместо боярьйшника ще дишат своя излишен газ... и ще си го пъхат отзад. Защото и Китай се отказа от него и ще внася от Аляска-САЩ... 2. Целият североизточен бряг на Ефрат с най-големите залежи на нефт и газ са под управлението на Американците и кюрдите. На север също. Останалото е безплодна пустиня. Доколкото до Израел, то те правят каквото си поискат със своите самолети по цялата територия на Сирия, без да се притесняват от дървените плашила на С300

Момченце, папкай и лягай да спинкаш ! утре пак ще ритате топката и ще си играеш. Главаначе глупавичко, още не осъзнаваш какво говориш.

Ако някой "бунтовник" от ИД беше ти резнал манерката или на някой твой близък, както се случи на невинния български тираджия щеше да пееш друга песен и да целуваш краката на тия "ватенки", както ги наричаш. Можеш ли да дадеш някакво смислено обяснение на омразата която бълваш към народа, който за пореден път отърва света от поредната чума?

замисленоту бяснени е туа дету швестарчету никуи не гу сабелесфа ма момсе бе и затфа пише глупос дано мекуи мого набоде и чека

над ислямска държава победа ще има, когато бъдат унищожени американските бази в Сирия; дотогава ислямистките формирования с американски пагони ще са заплаха за сирийците и за света като цяло

Глупак, запомни: НИКОЙ НЕ МОЖЕ да унищожи американските бази в Сирия (които са вече над 12).Вече едни сирийски фашисти пробваха да се приближат до една южна база до границата с Йордания и бяха превърнати в пепел... А заплаха за сирийският народ е единствено фашисткият режим на Асад, който избиваше собственият си народ с химически оръжия.

123 пий си хапчетата бре!

Точно така.Докато има американски войски там - мир няма да има.Просто американците не искат да има мир в този регион, както и по целия свят.

Ето това е човек на думата си. Каза, че ще ги разгроми, и го направи за 2 год. Щеше да е по-скорошно, ако краварите не му пречеха на всеки ъгъл. А нашият Плевньо се пъчеше, че ше събира чета да ходи да се бие в Украйна - дибре че се разкара. То тая синоптичката ще му изпие мозъка сега, ако нещо е останало в кухавелницата му.

Браво на Путин ! Истински мъж и политик ! Истински руснак ! В сравнение с него краварчетата и еврогейчетата са жалки сополиви паленца.

Въпреки краха на ИДИЛ в Сирия, мира е още далеко. Много територии и населени места остават под контрол на недотам демократичната опозиция. Източна Гута се контролира от Джейш ал Ислам и Фейлак аш Шам, Област Идлиб се контролира от Джеиш Фатах аш Шам(бившата Ан Нусра), Растанския котел, Околностите на град Дераа... Много от територията на Сирия е окупирана от САЩ и Турция... За съжаление мира е все още блян.