Радев пилотира френски изтребител ”Рафал”: Носталгично ми е

Президентът Румен Радев пилотира многоцелеви изтребител "Рафал" в последния ден от визитата си във Франция.

Обратно в новината

Коментари - Радев пилотира френски изтребител ”Рафал”: Носталгично ми е | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истинският ГЕНЕРАЛ винаги ще си Остане "Генерал". На Сила направеният "Генерал", ще си остане "Пожарникар".

хората които се колебаят все още за терминал две , да прочетат коментарите тука и да си направят сметката колко бързо трябва да изчезнат защото е трудно да осъзнае човек сред какви индивиди живее.......... шоков негативизъм за един подарък на чужда територия които франция плаща . в някои страни всеки може да лети на изтребител плащането е солидно но всеки би се насрал от кеф със сигурност . например в русия всеки турист може да си плати и да лети на височина з5км където е визуалната границата между космоса и земята и се виждат невероятни гледки като например елипсата на земята всичко се записва на видео вътре вънка невероятно изживяване ..... та някъв си полет на президент не е нищо особено ....ама друг е въпроса че децата явно се правят със злоба в нашия невероятен силно интелектуален и задръстен краи и хората рано или късно придобиват тази нагласа ..вместо да се изходят нормално в тоалетната те цапат всичко останало и дори самите себе си невероятен прецедент ????????

пичага, колебаех се през 2009. чаках да видя батко ти как ще изкорени корупцията. Дадох му година и се изнесох, заедно с цялото си семейство! ти ако все-още се колебаеш... или ако мислиш, че тези все още се колебаят... за кога? последната промяна в българия се случи през 2009. От тогава насам няма нищо по-различно - ве батко ти е на власт??? може ли да се колебаеш близо 9 години ?

Возили са го като чувала картофи за на наша сметка

Решетката се е возил, като куфар в Рафаел Пилотът е бил французин.

Чета европедалите, и им се дивя! Разбирам че плюят срещу руските машини, които са в пъти по добри, надеждни, мощни и евтини от еврогейските и краварските аналози..Ама сега и да плюят по френския Рафал?! Или какво викат, друго си е да сме подлоги и гъзолизци на козяците, та да си купим 60 годишни бараки Ф-16, които стават само за скрап или за живи мишени, а пилотите в тях са смъртници камикадзета! Са и по френското плюят малоумняците!

Кой ти каза че Блядките имат самолети?! Това вярно там карате на лепило и препарати за баня ;)) Да живей Путин де- всеки ден затрива кочината ;))

фатмака цена на самолет не го интересува и той няма няма да плаща а се е наточил да взима за сметка на жертвите пенсионери бъркащи по кофите

не знае цената и не го интересува ама комисионната е фиксирана и я знае то стотинка ....а и друго премълча че френския пилот го пляскаше постоянно през пръстите да не бара копчетата ....а туй кой сиа а ? туй кой ...

Некадърник е този търтий-ФАТМАК. След като французите го качиха като човал с картофи на задната седалка, дебила-селядур се прави на Динко от биг брадър.

TIREX

да показах и селската пръчка деси с жилетчица..дето пътувала уж отделно..

TIREX

возили с а го тъпанара нищо нее пилотирал а пачата дето му е жена е невероятна селска уруспия.

Троловете скърцат от напъване!

Ми да беше си останал пилот, та да не ти е "носталгично", само това можеш. Без това само се дъните с жената. Но нали простия човек си мисли, че с всичко ще се справи, даже не ви минава през ума, че се държите като пълни селяци... Представете си Рейгън с кайбойска шапка на срещи на високо ниво да разиграва сценки от филмите, в които е играл... Пълна излагация сте генералчо.

РАДЮ СА ГО ВОЗИЛИ НА САМОЛЕТ. ОТ ЗАДНАТА СЕДАЛКА НЕ СЕ ПИЛОТИРА НИЩО. РАДЮ МОЖЕ ДА ПИЛОТИРА САМО РУСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ, ЗА РАФАЛ АКЪЛ НЕМА.

Любительо, малко поне запознай се с характеристиките на самолета преди да се излагаш така.

До сега само са му казвали, че лети на самолет! СЕГА Е РАЗБРАЛ КАКВО СЕ Н АРИЧА СЪВРЕМЕНЕН САМОЛЕТ!

Aбе кел те хората самолет да караш лите избраха или народа да представаш мале . Bарви да караш миг 21 амсалак

И американците не избраха Тръмп за да играе танц със саби, но той игра- за $300 милиарда. България не е САЩ и Радев едва ли е пилотирал за такава сума, но в политиката всеки жест има значение.

Ръководствата на страните, които се очаква да посети нашият първи пилот са се видели в чудо, какви атракции да му предложат. Във ФРГ щял да кара високоскоростен влак, в Австрия ще му предлагат да пуска и спира Виенското колело, Великобитания ще му повери крайцер, Русия предлага космически кораб, САЩ - самолетоносач, Виетнам- велосипед, Египет - камила. А в бедна Сомалия се организира държавен кастинг за най-красиво магаре, което да бъде възседнато от Първото българско магаре, щом то посети страната.

Абе стига сте се тръшкали и облитали в телесни екскременти бе, соросодомити алчни! Напоследък много зле се развиват събитията за вас и все по зле ще става. Чичко Тръмп е смачкал съвсем снизаният престъпник Сорос и много скоро ще останете и без трохите които ви подхвърля!

Толко зор е хвърлил за тоя коментар...

Макрон-широка душа! Почерпи пецедента с едно кръгче !

Злоба, злоба, злоба, злоба, злоба, злоба, злоба, злоба, злоба, злоба, злоба, злоба, злоба, злоба, злоба !!! Срещу заплащане !!!!

изказването на радев звучи като реклама на френски таралясник. нищо чудно лукавият микрон затова да го е поканил. а понеже опорните точки с грипена не минаха, сега ще се търси нова комисионна за друг "бутиков самолет"

Рафал е всичко друго но не и "бутиков самолет"... Както Радев посочи ей така между другото иде реч за много мощна оръжейна система, която обаче е доста сложна. Трябва да му е станало ясно, че миграцията към нея ще е изключително продължителна за нашите летци.

Radev go kanqt na samolet, Borisov v mesokombinata da qde sudjutzi

много убаво го каза! Който има малко мозък ще разбере смисъла! Хаха, моето куче като не слуша го пляскам с вестник, а когато изпълнява задачите получава лакомства!

Само като прочетеш коментарите за едно впечатляващо събитие с наш Президент във Франция, можеш да разбереш защо този народ е на това дередже днес. Злоба, негативизъм, простащина и т.н. Хора които разбират от всичко, за които няма уважавани способности, за които няма уважение към по- умните и по- добрите. Народеееее???????

На президента ще се зарадва народа кога същия тоя излезе и каже : НЕМОЖЕ ТАКА ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, ТРЯБВА ДА РАБОТИТЕ, ТРЯБВА ДА СИ ИЗПЪЛНИТЕ ОБЕЩАНИЯТА! А КАКВО ОБЕЩАХА ? ОБЕЩАХА СУБСИДИЯТА ДА Е 1 ЛВ! А ТОЙ КАКВО ПРАВИ ? ХАРЧИ НАРОДНИ ПАРИ С ОБИКОЛКИ ИЗ СВЕТА!

Поне не е ловджия като Гоце. Повозили са го малко, какво от това.

Ама шматко, той нищо не може да направи по закон! Що не питаш тоя дето гласувате за него вече три пъти? Слави и той работи за герб всъщност, ама то трябва да има акъл човек да мисли.

Народът ни не е злобен. Злобеят тука една шепа хора. Които на изборите не могат да съберат и 2%. Къде са 2%, къде е българският народ ...

са на кокпита с много часовници, а РАФАЛ е само с телевизорчета, които само разсейват пилота.

Прав си. Пълен боклук. МИГ ът има само километраж и така пилотът не се разсейва.

Разбирам го човечецът на Нинова, ''президенството'' беше единствената му възможност да се повози на западни изтрелители, макар и на ученическото място на задната седалка!!!

Сложил си ник "Бесепар", но всъщност си от онези 80 % . Румен Радев завършва през 1992 г. Ескадрилното офицерско училище (Squadron Officer School) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ във военновъздушната база Максуел, Монтгомъри, Алабама, САЩ. През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушения колеж (Air War College) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ, като магистър по Стратегически проучвания. През тези обучения , като част от практическите занимания е управлявал F-15, F-16 и F/A 18 Hornet. Преди да стане президент е извършил и опознавателни полети с Eurofighter Typhoon и Gripen.

и щото тъпия народ не чете и не любопитства, всичкото това му минава край ушлетата. Казано просто чиляка са го краварите, ако се налага да запушва пробойните! И той в момента това точно прави! А и в добавка чиляка е от село още един голям ПЛЮС в омайването на дебилите!

Голем праз...возил се като кюфте, изкефил се за чужда сметка и слязъл.После раздухвания в бг. медиите колко голяма работа бил. Тоя зелен чорап още не е схванал, че вече не се води летец, а бг. Президент !!! Още е в ролята на летец и не знае на кой Свят е. Това ли трябва да му е фикс-идеята ?!??? Как само му се летяло...ми да си беше останал летец тогава бе ! То и аз карах пробно новият Мерцедес (викат му probe fahrt), ама после слязох, да, много е хубав, и като се прибрах пак си карам старият Мерцедес..."преоблякъл се Илия, погледнал се - пак в тия". И нямам пари за по или най-новият.Само са го повозили и в това няма нищо героично...особено пък в мирно време. Това какво "грее" масовият българин ? Идва Коледа и на голям % ще им бъдат дадени по 40 лв. - 20 евро ! коледни добавки. 20 евро !!! Много ни "топли" това, че зеленият чорап се возил на "Рафал", "Раптор" или МиГ... но пък взима една не лоша заплата и цяла кохорта слуги, бодигардове, готвачи, шивачи и разходки по чужбина на наш гръб. О, бедни ми (и адски прост) български народе...

"..Десислава Радева е участвала заедно с българския държавен глава в среща, на която е присъствала и вече бившият шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова..."

хората които се колебаят все още за терминал две , да прочетат коментарите тука и да си направят сметката колко бързо трябва да изчезнат защото е трудно да осъзнае човек сред какви индивиди живее.......... шоков негативизъм за един подарък на чужда територия които франция плаща . в някои страни всеки може да лети на изтребител плащането е солидно но всеки би се насрал от кеф със сигурност . например в русия всеки турист може да си плати и да лети на височина з5км където е визуалната границата между космоса и земята и се виждат невероятни гледки като например елипсата на земята..... та някъв си полет на президент не е нищо особено ....ама друг е въпроса че децата явно се правят съсъ злоба в нашия невероятен силноп интелектуален и задръстен краи и хората рано или късно придобиват тази нагласа ..вместо да се изходят нормално в тоалетната те цапат всичко останало и дори самите себе си невероятен прецедент ????????

Няма за какво да се радват хората! А щото ти не разбираш смисъла на липсата на радост в българина за това и си мислиш че цапат хората! Те не цапат просто критикуват! ВИКА СЕ КРИТИКА ДЕБИЛ БЪЛГАРСКИ! Та какво да му харесват на фатмака, че обикаля света и какво точно носи за народа? Мога ти отговоря нищо една кръгла нула! Що не погледне как живеят хората, що не се изкаже по проблемите на народа? За тва мълчи гнидо и несе обаждай!

Големо преживяване е да ти дадат милиони комисионна и да те повозят във френското небе като куфар след това. Имало е няколко копчета за светлините на гърба на пилотската седалка и монитор с GPS,които са забавлявали нашия прецедент във въздуха. Изгорили са за 1.45 часа повече керосин, отколкото цялата ВВС на България за една година.

Бе нашите прецеденти са го ударили през просото, единия ебе простакеса Деса, другия ебе синяпичка Деса и двете парясници с богат сексуален опи, а всички заедни ни ебът нас глупендерите..

Президента на Франция оценява качествата на Президента на България. А вие си плюйте срещу вятъра, колкото си искате.

като е оценен фатмака, да не нещо добро да се е случило за и без това умиращата ни държава! Тва сичкото е ПР щото фатмака забрави народ адет го избра!

Няма начин да ти се обясни, защото няма начин да го разбереш! Личи си по изказа ти!

Ники

Съвсем нормално е Радев да се вози в качеството си на ученик. Той не е преминал курса за летене с този самолет, а това не е да седнеш в друг автомобил и набързо да ти обяснят как се борави с органите за управление. По-интересно щеше да е да беше седнал субектът от Банкя и дали в случай на авария пиропатроът на катапулта щеше да го изстреля предвид огромното му тегло от плюскане на суджуци?

Разбирам ти намека но следващият път на президента Радев ще му платиш ти екскурзията и возенето с лични средства, а не с държавни.

Французите дали се оплакват, че плащат този полет - подарък от Макрон на Радев? Дребнаво е!

Даа, точно! "да се вози в качеството си на ученик". Дядо ми, бивш летец изтребител ми е казвал, че при първия им полет само са се возили и слушали обясненията на инструктора, без да пипат нищо. И че за всеки различен самолет са преминавали задължително предварително теоретично, и практическо обучение, което е продължавало по 2-3 месеца. Негов колега летец-изтребител, напуснал ВВС и отишъл на работа в селскостопанската авиация, имал големи трудности докато се научи да лети на 2 метра височина за да пръска нивите и най-вече да приземява двукрилката Ан-2, ама за въодушевените "умници" тук публикуваната небивалица е самата "истина"!

Виж, к'во брат, без да обиждам теб и дядо ти, ама това е било преди стабилно количество време. Нещата лекинко са се променили от тогава... Такова пръскане от 2м... Нека ти обясня, Рафал е двуместен многоцелеви изтребител, в който контролите на двете седалки са еднакви. И двата пилота имат еднакви способности за управление, прихващане на цели, употребата на оръжия с тази цел, еднакви сигнали и дисплейове, еднакъв радар... идентични седалки. Ти можеш и отпред да се возиш като "ученик", следователно, даже не е смешно да се коментира това. Тоя отзад как управлява? Еми, управлява, не всички двуместни самолети са така, отзад най-често е човека, който изпълнява бойните задачи. Многоцелеви значи, че за да го пилотираш, тряя можеш да бомбардираш, да водиш въздушен бой и да разузнаваш. Познания - много. Няя качат Радев само 'щото е президент, това искам да кажа. Сещаш ли се? Със същата цел ли го возеха на F-15 преди 6 месеца по време на Тракийски орел 2017? За да харчи парите от данъци? Аре да не тренира войската ни... Чехите тренират през 2-3 месеца, в момента има тренировки!

Носталгично му е за провалената комисионна за Грипените на тоя шофьор на самолети!

Що не се пробваш ти да пошофираш малко изтребител?

Всъщност това е учебен самолет. На предната седалка се вози инструкторът, който управлява самолетът, на задната седалка ученикът, който бива инструктиран в случая.

Не, ти ме изкара, че знам къде се слага всяка запетая в езика ни... няма учебен вариант на Дасо Рафал, има едноместни варианти и варианти за египетските , пак двуместни, но без опцията за общ контрол на местата. Можеш да ми напишеш името, ама, кажи нещо за изтребители, докажи, че си мен... аз мога много да говоря...

А плащаш ли данъци и по-специално за тая екскурзия на возещ се политик на задната седалка на самолет?

Селяните в България са на върхът на щастието си!!! Имат си представител който се е возил на задната седалка на френски самолет за наша сметка - които плащаме данъци. Егати новината - как ли се смеят няколкото хиляди български пилоти в момента...???:):):)Как ли се смеят учените от БАН, които с тия пари биха създали лекарства...!!!:):):)

Тъпак.

Много лаене, ама напразно. Ти какво си платил? Един президент кани друг президент и му подарява полет с МЦИ. Никоя друга държава няма за президент военен пилот. Всичко е дипломация и геополитика и трябва да си наясно с тези неща, за да не плещиш тъпни. Платил си на Радев пътуването до Франция,друг път! Защо не питаш финансовия министър дали държавата си е събрала изплатените обезщетения по осъдителните решения на Съда по правата на човека за нарушените граждански права от един друг министър?

Поне си личат отдалеч, неграмотни са!

Страшна новина! Ей такива "новини" му трябват на дебилният матрял.Лентички и самальоти.

По-страшна беше новината, че вашият бивш през Плевньо събираше чета да ходи да се бие в Украйна срещу Русия. Порошенко взе че му връчи някакъв медал. Е това е страшното. Добре, че ни се разкара Плевняна от главите да не ни излага. Сега синоптичката ще му пийне мозъчето, ако изобщо нещо е останало в кухавелницата му.

Винаги съм бил опонент на Филип Марлоу, но.... Чехълът си беше карикатура и той си го знаеше и просто дослужваше в президенството. А фатмаки се е взел на сериозно, което не е чудно имайки предвид образованието му.

просто на фатмака началниците са казали да се прави на мъжага! Да припомня Боку на първия мандат се правеше на мъжага и женките се подмокряха. Сега феновете на фатмака се подмокрят. Да ти кажа по ще ме зарадва политик да излезе и да кажа стига толкова не може така. Президента да излезе и да каже не става така или работете или подавайте оставка! Ама за тва се искат топки дет нито боцата нито фатмака ги имат!

Вижте видеото в БЛИЦ как нашият Президент пилотира.Пълна излагация.Добре,че не е повърнал от натоварването,та съвсем да ни изложи.Командирован да върши работа се прави на велик.В отчета си от това посещение да напише:"Не свърших нищо,само се изложих!!!

Че какво е Радев с Рафал пред теб с 25 годишния голф. Направо му скриеш топката.

Какво трябваше да видя. От това видео се вижда, как французина демонстрира на Радев маневреността на самолета. Натоварване от над 9 G. А нашия президент не трепва. За човек на неговата възраст това е впечатляващо. ББ би умрял при такова натоварване. А от това което чух от френските пилоти те са впечатлени от Радев колко бързо е свикнал със самолета. Също така го е управлявал ТОЙ през по голяма част от полета.

рафала още преди 9 Ж то ще се разпадне! Почти няма самолети направени да издържат на това натоварване. При 9 Ж човек изпада в безсъзнание!

Бочко нали и той "летял" в лошо време, Арапските му другари да бяха го качили на самолет да покаже какво "може".

Какво показа т.н.президент? Е-е Макрон,аз виж какво мога,а ти не можеш!Едно шоу и нищо повече.Аз не разбрах какво договори за България.Не разбрах за какво похарчи наши пари.В пресата освен за това,че българският президент летя на френски изтребител,нищо не научих за какво беше това посещение.Разбрах,че ще кани Макрон,но не каза какво ще му предложи да направят заедно за България.Щял да го изненада с подарък.Сигурен ли е,че Макрон ще се унижи да обуе потури и да тропне една ръченица? В изявата на президента не видях нищо полезно,не чух нищо полезно.При всяка командировка,човек трябва да отчита какво е свършил и за какво са похарчени парите.Г-н Президент,какво свършихте във Франция?Направихте си хубава екскурзия с Деси с нашите пари.Като ти следя изявите оставам с впечатлението,че президенството е като почивна станция,а България си няма президент.Можеш да летиш и толкова.БСП ти ръкопляска.

Румене, изпроси 5-6 броя, те ще ни разберат хората.......

Френсиия пилот управляваше самолета а на задната седалка Ал Бънди гледаше като бебе у лампа това видях по новините

Разбирам критиките на всички с големите, дълбоки джобове, но не само това возене не е на тяхна сметка, но и май вчера същата личност води иницииращи, първоначално преговори и отправи покани за инвестиции от страна на френски компании. Тъй щото може и да си го изплати. Освен ако боконестата шайка не подсече евентуално процеса.

Този самолет е учебен, спарка. На него пилота инструктор обучава младият пилот.

Не.

...когато бях на 18 г.съученикът ми Добри Чинтулов ми каза стани,стани юнак балкански...ех,Шпагин мое ли да си толкоз дърт и да се месиш в чата на младите???Пмниш ккак те взели на 18 г. войник,а не помниш как на същите години са те приели в Комсомола,а сигурно след това и в Партията.Президентът бил "артелчик",а не летец...бреей,какви чорбари иммало в БГ - могат да летят и на Миг,и на Рафал,и на Ф-16!!!

Ами помня. А Вие какво попните? Помня и ноккаутът , с който постигнах победа в миналия четвъртък. Помня и последния, който пък мен ме просна на ринга. Виж, дечицата, които минават през кабинета ми някак си не ги помня, за което много ми е мъчно. Защото няма нищо по-важно от очите на здраво и усмихнато дете.... Разбра ли мискинино. Да аз не съм бил, аз съм комунист и се гордея и с идеите си и с професията си ... На 53-ри години съм ....

Президентът - Летец I клас, генерал-майор, прави фигури от висшия пилотаж. "Камбана" и "Кобрата на Пугачов"... "премиерът" - пожарникар от Симеоново, лейтенант, после..., всички знаем, иначе и един "тиквеник на Борисов" не може да направи, макар сам той да е Тиква.

По-добре да не прави кобри и лупинги с "новите" пожарни автомобили, че ше тряя ги преобразуват в боклуджийски камиони после...

Забрави фигурата чехъла на деси

Прочетох някои от постовете и си спомних нещо, казано преди много години: "Ако в България се роди гений, той ще е гений на завистта!" Толкова ли нямате сили да се зарадвате на нещо наистина впечатляващо? Жалко!

А знаеш ли че парите за това му возене на френски изтребител, на ''тая екскурзия'' излизат от моя джоб, а не от твоя защощо ако и стотинка излизаше от твоя друга песен би запял... ЗАЩОТО С ТЕЗИ ПАРИ, МОЖЕШЕ ДА СЕ ИЗГРАНЯТ 10 ДОМОВЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА, В РАМКИТЕ НА ЕДНА ГОДИНА....

Колко са парите, майсторе?

Който е служил в армията, и то преди 1989-та отлично разбира понятието "фатмак". Аз, както и милиони български мъже сме служили в армията защото като станах на 18-т години получих повиквателна заповед - да се явя там и там, в такъв и такъв вид. А този тогава е отишъл доброволно да слугува за пари. И дали е летец или артелчик, няма никакво значение. Купен човек.

Сигурно танцът със саби Ви е впечатлил повече. Всеки прави това, което може. Аз се гордея с президента!

Не, не ме е впечатлил. Това е интерпретация в областта на изкуството, а реално хладното оръжие е страшно и жестоко нещо - и на това ме научиха там....когато ни вземаха на по 18-т. А и не виждам връзка между моето мнение и "Танц със саби" на Хачетурян....