Ура за Каролев! Плати глоба и промени недомислията

Можело значи да се видят недомислията на закон, но при едно условие, ако по-известните се опарят. Ако простосмъртните са засегнати, явно няма никакво значение.

Обратно в новината

Коментари - Ура за Каролев! Плати глоба и промени недомислията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще взема право да завърша с диплом задник да си бърша. А след време току-виж, в парламента ти ме виж.

Всичките ни закони са калпави, колко и ЗДП. Виждаме какви идиоти се намъкват в парламента, какви простаци си създават партии, купуват хора и гласове, за да управляват и резултатът е налице. Приети са закони, като 99.9% от дупетатите не знаят за какво въобще гласуват, в момента в парламента са само 20 т.н. юристи - хора едва-едва завършили право, но ориентирали се към правилната партия, си осигуряват добре платено място в парламента. Затова и се създаде извънпарламентарна комисия от набедени юристи, чиято задача е да подпомага законотворчеството в парламента. Само, че проблемът е изконен - в България никога в новото време не е имало добри юристи, затова и няма как да има добри закони. За справка - ЗДП е променян над 75 пъти в последните години, КСО е преправян над 200 пъти.

все една пасмина са

забравяйте, че промените бяха направени и влязоха в сила през Януари под натиска на тиквата.

Не вярвах , че Каролев може да послужи за нещо полезно ... Както и да е , радвам , че тая недомислица приключи ! Слагайте и по някой МИСЛЕЩ и умен човек в листите бре ! Че много се Окалинчихме нещо мапоследък ...

То ако беше само това недомслие, пак добре, колко още глупости има в българското законодателство - ''бедна ви е фантазията''...

Пълна глупост е да се свалят номерата заради провинения на шофьора. Когато нямаш книжка, може да те вози друг. Може собственикът да си наеме шофьор и ако този шофьор бъде лишен от книжка, по каква логика собственика да не може да си ползва колата.

Ако съпруга не забележи ,че книжката му е изтекла ,редно ли е съпругата да бъде лишена? Колата е купена по време на брак ,т.е е ОБЩА. Ако книжката на съпругата Е РЕДОВНА ,редно ли е тя да бъде наказвана?

Установяването на срокове за удължаване на правоспособност касаят само и преди всичко здравословното състояние на шофьора. В никакъв случай това не се отнася за неговите умения да шофира! Докато управляването на МПС без книжка, т.е. положен изпит, означава липса на доказани умения да шофира! За удължаване срока на книжката се изисква единствено медицинско свидетелство! така че между двете нарушения няма нищо общо. А ако случайно човек си забрави чантата с документите? Да, нарушение е да се движиш без документи, но само толкова. Плащаш си глобата, като за забравена лична карта. Да не говорим, че днес всеки патрул на КАТ има възможност за секунди да провери дали имаш книжка или нямаш.

Въпросът е, че хем преписват закони без да ги разбират, хем грешно ги преписват и после тъп народ, тъпа държава .

Пълна простотия-заради този лумпен се отменя разпоредба-пълно малоумие !

Защо намаляват ви хранилките?

от дебили като теб!!!

На Каролев книжката отдавна трябва да е на трупчета - превишена скорост, неправилно паркиране и още поне 10 системни нарушения, така, че по добре да го няма на улицата !

Щука

Всяка седмица, да не е и по два пъти в нея, пишете за този Каролев. Какъв е тоя и защо ни занимавате с него? Плаща ли ви?

Божеееее пак Каролев! Няма отърване от този "компетентния" по всичко! Ама как да е друго яче, като не ще да си признае, че е израснал по модела на "Всестранно развитата личност " на Людмила Живкова, иначе е пръв капиталист и демократ, и какъв ли още не дървен философ!

много нагъл е този... какъв му е проблема да си следи книжката кога ще и изтече срока... Такъв голям експерт е по всичко, а това не може да го прави!!! Какъв му е проблема да ползва обществения транспорт за няколко дни, докато си получи новата книжка... Долен нахалник е той, долен!!!

Няма проблем да се следи, но все пак книжката е с валидност 10 години и ако човек не я показва често може да пропусне срока. Не че оправдавам карането с изтекла книжка, но все пак това е нарушение, а не престъпление. Нормално е нарушителят да заплати глоба (за да се сеща следващия път), да си извади нова книжка и СЛЕД ТОВА да продължи да кара. В края на краищата ако няма книжка защото му е била отнета или изобщо не е имал такава, тогава става дума за съвсем различно нарушение. Тогава разбирам да ти свалят номерата, ама заради изтекъл срок ...

От тази новина следва, че сега депутатите трябва да бъдат пребити, изнасилени, ограбени, прегазени с кола и зверски убити... за да оправят цялата съдебна система с все законите и другите дивотии дето са ги сътворили.

Ура за беззаконието!

Решението е простичко. Превеждат се (качествено) ВСИЧКИ германски закони, като ако някъде пише Дойчланд се заменя с България. Много ми е интересно какви специфични изключителни ВАЖНИ причини има, за да не можем да живеем по немското законодателство!!! А Парламента можем да си го спестим като разход!

Не става, освен ако и съд, прокуратура и полиция не си внесем от Германия. Защото като те спре германския полицай не те пита "и ся ко прайм", а ти обяснява какво ти е нарушението (говорят и английски, за разлика от нашите) и ти връчва един терминал да си платиш с карта. Личен опит - за 6 километра в час отгоре си платих като поп. По принцп внимавам там, ама ... стават грешки. Иначе с камери е бъкано, а полицаите не са заядливи, просто са принципни. Моя позната беше изгоряла заради настъпана двойна непрекъсната линия - не че е правила някакви забранени изпреварвания или престроявания, просто карала леко в средата между две ленти и спряла така на едно кръстовище ... а тук кой ти спазва маркировка?

Говорим за СЪДЪРЖАНИЕТО на законите и за процеса на законодаделството. Съвсем друго са Спазването и Контрола - за решаване на проблемите в тези области нямам идея! Наистина съм много Прост... :-(

Съгласен.... Само ,че вместо МЕРКЕЛ, да не напишат...ЦАЧЕВА ! Едн Боко ни е ...достатъчен :)))

Да не забравяме да бъдат и министрите колкото са в Швейцария - 7 на брой.

Трябва да се отбележи, че все пак има причика да се подновява книжката, а не е пожизнена. Ако има сериозно основание книжката да не е подновена, а? От КАТ как да знаят защо не е подновена - заради заплес или противопоказно заболяване или нещо друго? Но пък чак 6 месеца без табели... малко взеха да прекаляват с това сваляне на табелите. Само защото не могат да си събират глобите, създават предпоставки за други нарушения.

Във всяка патрулна кола имат компютър. При съмнение прави проверка и след 10-15 секунди всичко е ясно. Айде стига с глупостите в тази наша България!

"...Въпросът е, ако не се бе вдигнало шум около автомобила на известния икономист Каролев, дали щеше да се стигне до промените, които евентуално сега ще настъпят. .." ...къв известен икономист е тоя медиен пръдлю?:))))))))))

Абе тъпири мръсни, как ще сравняваш изтекъл срок на книжка, със без книжкаИзтича срока на един документ издаден въз основа на правила и закони.Другия въобще не минал нито по закона , нито по правилата и ще ги сравняваш.Безмозъчни мутри ни управляват и това е.За изтекла книжка, първо трябва да има писмено предупреждение и ако не се поднови в срок, чак тогава глоба.Тъпанари.

Книжките трябва да се издават до 70 годишна възраст на шофьора и после да се преиздават през 2-3 години след медицински прегледи.

В България всички закони са специално приети за някой хора ,като каролев пенкелера.Сега пак отстъпление пак на задна .Защо? Нима не се знае,че най свидливите и нарушителите са все най богатите и богопомазаните. Точно каролев ще ни е за пример.ай сектир. ,

Малко законност Ако свидетелството за управление на МПС е с изтекъл срак на валидност лицето притежател няма право да управлява МПС АРЕ СТИГА РЕВ И ПРОСТОТИИ и не може просто да му съставят акт и той да продължи да управлява..... Как пък не се случи да го хванат например в Германия, Холандия, Франция и т.н. Леле майко кяха да му съдерат гъза и колата няма да му я оставят господа и дами ще я ппиберат докато не дойде правоспособен водач да я прибере Изобщо това е тротоарна демокрация тука .... тъпи закони изготвени и приети от некомпетентни хора и после на коляно СПАСЯВАМЕ ДЕНЯ смешна работа но 100% БЪЛГАРСКА

Само да те светна, че правоспособността се придобива с полагане на изпит и може да се отнеме в строго определени случаи... Най-малкото това става с акт на компетентен Съд...В случая изтеклото свидетелство НЕ ТЕ ПРАВИ неправоспособен водач...

А ако книжката не е подновена умишлено, например заради влошено зрение или слух

БРАВО НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ ЧЕ Е ГЛОБИЛА ВИДНИЯ НАРУШИТЕЛ КАРОЛЕВ!

... Kаролев - пре3идент... на организационния комитет за традиционния ге.-пар(а)д...

от 10-15 години всички закони са такива. Пълни с недомислия, противоречия, неясноти, взаимни изключвания, противоречия и простотии, ама много простотии. Тези хора, където ги пишат и приемат са някакви случайни нищожества, без грам професионализъм и опит, попаднали по силата на Бог знае какво в парламента. И после искате държавата да върви напред. Ами отидете в някоя обикновена администрация и попитайте как прилагат тези закони. Абсолютно невъзможно е да ги приложиш, защото прилагайки едно, нарушаваш други сто. Даже съдилищата са се видяли в чудо и всеки си съди както си иска, преценявайки и тълкувайки коя простотия е по-малка простотия и кой член е по-голям член от другия. Затова в администрациите са вдигнали ръце и нищо не работят. Защото работиш като луд за нещо, което е нищо, а накрая си и виновен. Това с книжките е най-малкия проблем. По същия начин са писани законите, касаещи строителство, имоти, разпореждане с тях, язовири, бедствия, концесии, обществени поръчки, електронно управление, земеделски земи и т.н. От тези закони на сто километра лъха само на некадърност и лобизъм - нищо друго. Да не говорим, че непрекъснато се сменят - някой по над 10 пъти в годината и никой не е в състояние да процедира промяната в своята работа, защото докато върши това, вече има нова промяна и т.н. Освен да кажа и аз това, което е цитирал Каролев за безмозъчните същества, не ми остава нищо друго "

Значи много е прав "Наблюдателят" от 13:10 ч.

изказването на Бойко Рашков в парламента?

Какво е казал Бойко Рашков?

А КОГА ЩЕ ГЛОБИТЕ БОЙКО ИЛИ РАДЕВ ЧЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ДЪРЖАВАТА! ПОРЕДНАТА ПР ТЪПОТИЯ КАРОЛЕВ СЕ ОКАЗА ПОРЕДНИЯ БЪЛГАРИН КОЙТО НЕ ИСКА ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ! ХАХА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧОВЕКА ДЕТО ПРИЗОВАВА ДА СПАЗВАМЕ ЗАКОНИТЕ СЕ ОКАЗА НАРУШИТЕЛ!

Ако не свалят номерата, не плащаш глобата. Мрънкане срещу джигитите, мрънкане срещу мерките против джигити, че аз даже мрънкам и против мрънкането. Да направят такава олимпийска дисциплина, няма да има кой да ни бие. Дори с допинг.

ами стига мрънка, де

По скоро:Ура за PR-те на този охлюв!

Великия каролев в коя страна в ЕС АТОМОБИЛ се прехвърля при нотариус? Ама за това нищо не казва май....

Министерство на вътрешното разстройство - така е, добре че има филми като "Кръстника", че ако аз лично оотправя напдаки и обидни квалификации срещу тъпотата, пословичната простотия, посредствеността и ниската обществена култура в това министерство, мога да имам сериозни проблеми с властта за обида.

а някой може ли да обясни от правна гледна точка, защо ако шофираш лично МПС без гражданска глобата е 200 лв, а ако не е личното глобата е 400 лв???

А къде беше каролев и всички малоумни политици като го приемаха този закон а? Малко чарли чаплин джамджията отиде работата.... А кога ще оправите другата простотия когато физическо лице е МОЛ и всички нарушения на направени с автомобили на фирмата да се водят на него а? Или трябва някой известен пак да ви послужи за извинение.... И господа мириционери има си приходна агенция която отговаря за събирането на приходите в хазната - казва се НАП.... Не може на пътя да блокираш собственост и да ришаваш от права щото някой не си е пратил глоба - абсурдно е ама нали сме ОФЦЕ

ПРОСТОСМЪРТНИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ЕБ- - - - СТРАНА В ТАЗИ ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ

простосмъртен означава ултрадебил,роден в Бг,човек-медуза и спасител на богоизбраните мошета.