БНБ с предписания по случая ”Мартин Петров”

БНБ е приключила проверката по казуса с източените 3,8 млн. от сметките на футболната звезда Мартин Петров и е изпратила конкретни предписания към "Уникредит".

Обратно в новината

Коментари - БНБ с предписания по случая ”Мартин Петров” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

voknid

Това източване НЯМА КАК да стане без предоставяне на правата за достъп и разпореждане с пари по банкова сметка, а дали е с пълномощно, ел-подпис, пароли, кодове или други неща, е само подробност. Отговорността си носи ТИТУЛЯРА.

Явно не си запознат как работи банковата систем май?! Както банката може да се самообслужи от всяка твоя сметка да вземе такса, лихви и т.е. чисто физически нищо не ги ограничава. Така може да преведе цялата сума където си иска без да им даваш каквото и да е документ. Разбира се в нормалан държава самата липса на такъв документ е предпостава незабавно съда да осъди и нареди възстановяване на парите. В България обаче се търси под вола теле.

Многото Николаевци днес празнуват НИКУЛДЕН-Честит празник на всички вас, да сте живи и здрави. Но освен тях, днес е празник и на рибарите и... на банкерите. И банкерите нека си празнуват, но те трябва да научат от нас, че ние не ги признаваме за хора и нямаме право да им честитим никакъв празник, нито да им пожелаем нещо. Защото те не притежават нито едно от ценностните и добродетелни човешки качества. Единствените техни страсти, блянове и желания са ПАРИТЕ И ПЕЧАЛБИТЕ. Парите и печалбите от отрудените и бедни хора, които не си дояждат, не ходят до Карибите, и успяват да скатаят някой лев в банките за черни дни. Тези банки свалиха лихвите по депозитите вече под 0.00 лв., но непрекъснато увеличават такса теглене, такса поддържане, увеличават лихвите по кредитите и др. и др. И нашите, скатани от нямай къде пари, буквално преливат от техните джобове. И ние задаваме въпроса-Защо трябва да съществуват тези обирджийски банки в нашето, уж демократично общество? Уважаеми госпожи и господа, харчете си парите свободно без такси поддържане и други подобни глупости, Да принудим тези алчни банкери да се редят на опашки за работа пред бюрата за безработни.

Не им честитя празника.Десвт години да работят с парите на човека и накрав да му ги откраднат.Източиха КТБ безнаказано,а преди години обраха парите и пак на бедният народ,а сега никакви лихви.Ако имах спестени пари никога не бих ги държал в банка без лихвиКръвопийците банки,т.е.паразитите не биха се възползвали от мойте пари.А като давст кредити ти одират кожата,особено ,,бързите кредите,,

Не разбирам как така при съвременния,модерен начин на банкиране НЯКОЙ сключва договори за управление и т.н.простотии.Твърде много сметки - 13!, нямал време, какъв бизнес върти и колко много разплащания има??? Тук има нещо "ГНИЛО"!

БНБ с предписания по случая Мартин Петров БНБ излезе с "предписания" и когато откраднаха 4 милиарда от КТБ, ама след кражбата на парите. А за 4 милиона откраднати от банката , това "предписание" Хампарцумян ще хвърли в кошчето за болкук.

Е щом на Марто - предвид, че е публична личност - му свиха парите, направете си сметка какво може да стане с нашите. Отиваш на гишето и ти казват, ами че вие нямате пари тука. БНБ не ги интересува очевидно. ПОлицията пък хич. Е какво правим? Тези на гишето са просто сложени момиченца, които обират парсата от яда на хората и не са виновни. Крадците са на Бахамите и недосегаеми. Е? Каква е тая държава бе?

На мен ми се случи. Отивам в Пощенска и ми казват сметката ви е закрита служебно. ??? Ами наличността е изчерпана и сметката закрита. Такса поддържане на сметка, господине. Довиждане.

е химик.,сега личен банкер.Нерде Ямбол,нерде Стамбол.

появява,а се крие като мишка "банкера"Харпарцумян,управителя на "УНИКРЕДИТ".Иначе по различни въпроси все лъсва по различни медии като вещ по всичко.Абе специалист по всичко,а сега мълчи като арменско дупе.

някой може ли да ми обясни, какво е "народното" на тази банка? тъп съм, леко идиот и не мога да се сетя. Пък и съм буквояд, и искам да разбирам смисъла на сумите които ползвам. Та? народна? тази? централната банка на "държавата" е народна?

Народни са банкнотите, които печата, също и интересите, които защитава. Това последното не може да го пипнеш. Извинявай, ако не го разбираш - само мисловно може да го определиш.

TIREX

лайнаря явно иска да се облажи...10 г нищо не знаел..да бе да,,,

Мартин Петров е сключил договор с УНИКРЕДИТ да му управляват парите, а те кого са назначили и уволнили и на кого не са спрели правата до сметките му е техен проблем. Сега банката да му възстанови парите с лихви като за кредит. Много се краде в тази държава, където липсва съдебна система има само едни плужеци дето реват за бонуси и привилегии и се продават на престъпниците. Познавам една банкерка, която открадна пари от банката, излежа си присъдата и сега каква къща купи за чудо и приказ.

TIREX

няма договор за управление само ги съхранявал и с него работел даден служител..който няма как да тегли и плаща от негово име..

Предписания има, пари няма. То в КТБ милиарди така заграби държавата. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Всички кражби в тази територия се обясняват и покриват с банкова тайна, съдебна, служебна, държавна, професионална, лична и т.н.

Тази банкова система в Б-я е много странна. Откраднат банка или спестявания на клиенти и се издават предписания. С предписания ли работи банковата система или си има закони. Май всичко е шменти капели в Б-я

А пък мойте мильони открай време си стоят в буркани във фризера под суджука и досега няма утечка...

Дайте мЕлионите си на мен, аз няма да тръгна да се крия като тези мишки от банките.

Така си мисля!Личната банкерка си превежда по малко,напуска работа,защото и стигат парите ,може след това пак да има достъп и за минутки да си "цунка" колкото и трябват!Някой помни ли "Банката на шампионите ли ,на олимпийците ли?"

Абе вие луди ли сте да си давате парите на банка да ги пази, що не ги дадете на мен ?

Не ползвам Уникредит никога !

а тайните предписания на БНБ не е ли редно да бъдат направени преди някой да бъде окраден.

..аз го разбирам така...Банката ти назначава СВОЙ СЛУЖИТЕЛ т.е , назначили ЗАКОНЕН КРАДЕЦ..Ех, ГРАБИТЕЛИ на всяка крачка брей...Ето затова незабавно ЗАКОН ЗА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ, но кой да ти гласува подобен закон, като ГРАБИТЕЛИТЕ като КРАДНЕЛИЯ са самите вътре в НС..ПФУуууу..

някакъв нов рекет на банките ли е, защото служителката сама не може да източи толкова пари?

"Курви,върнете ми парите!" е старо,колкото Света :)

Интересното е, че ако това са единствените пари на ограбения, той няма да може да си плати високата такса, за да задвижи процедурата. Т.е. ако това не са милионите на футболиста, който има още пари, а са парите на баба от продадения имот на село, баба може направо да се гръмне, щото с пенсията къде ще води дела.

А още по-интересно е, че има законова възможност бабата на село да тегли кредит от банката, която съди, за да си плати таксата. Какво не те устройва?

Едно не разбирам. Как за десет години , Мартин нито един път не е проверил сметките си ?

Не е имал нужда от тези пари за да ги проверява.

Да беха 100 000 да ги проверява - ще намалеят наполовина ако си купи кола примерно, ама като са милиони? Пък и не знаем дали банкерката му не е пращала фалшиви извлечения и т.н. Реално като се замислиш измамата единствено ще лъсне когато той поиска от някой друг състоянието на сметката и движението на парите - така е и станало.

"Това, което можем да кажем е, че става въпрос за изолиран случай, който не представлява риск за други клиенти на банката", допълни Радев" Е това вече нема как да го повярвам! Значи аз драги ми клиенти ви съветвам да си влагате парите именно в тая банка! Но само при положение, че искате след това да се докарате до просешка тояга и не стига това ами и да има да плащате и заеми с огромни лихви!

Ирката май ти излезна златна....

Варианти много на казуса, но не дават никакви подробности заради прословутата "банкова тайна"! Може Марто да е имал няколко сметки в банката, като тази конкретно да е била някакъв дългосрочен депозит и затова да си е потърсил парите след 10 г. /2007 - 2017 г./ и да е сигурен, че парите са си там, защото депозитите нямат движение и следва единствено да се олихвяват и капитализират! Може да е имал и други сметки, като въпросната банкерка да е имала пълномощно за тях! Така че недейте да го обвинявате за "прост" и да злобеете без да сте наясно с детайлите по казуса! Пожелавам му на Марто справедливостта да възтържествува по неговия казус!

източила ги е щото картата му е безконтактна. Увивайте си картата със станиол от шоколад ( мармотски) за да не ви я източат в тамвая

изглежда ми на кьорфишек за да раздвижат хората да изкарат парите от банките и да почнат да купуват имоти, такъв ефект имаше след КТБ и задвижи много сделките с имоти и съответно строителството, сега сделките намаляват а доверието в банките започна да се завръща, затова трябва пак лек стрес

И злоумишленикът-кукловод, който ти изглежда даже в множествено число е Мартин Петров, така ли? Или е Ротшилд, направо с МП работи? Или пък е Исус Христос? Или групата в НС е купила МП? Бъди подробен, има възможности за фантазията ти тук. Интересно ми е.

Сумата е много сериозна,затова и БНБ са се заели да дават"предписания"; Пладнешки обир. Уникредит ми свиха 2 хил.долара,лично за мен,също сериозна сума.Голямо ходене по мъките беше,но понеже съм никой,така и не ги върнаха. Хора,пазете се от тази банка.Само погледнете шефа й и ще се досетите защо! Честит Никулден на всички!

Така става някои като мислят с онази си работа!!Ако й е далдостъп до сметките, ел. подпис и прочие....да гони михаля!

Ти четеш ли преди да пишеш? Казва човекът, че не и е давал пълномощно.

Ти знаеш ли какво е електронен подпис.Това е една флашка и един код,които той и е дал.Пълномощно изобщо не и трябва.И изобщо не и трябва да ходи в банката.От нейния компютър превежда парите от неговите сметки в нейните.

papion

Няма как тая далавера да не е станала с помощта на банката. Г-жата била уволнена, но нейните колежки са продължили да и помагат да работи със сметките на футболиста. Някой направил ли си е труда да го уведоми, че тя вече не работи за банката, респективно за него? Най-вероятно, не. Защо не са и спрели достъпа до сметките на клиентите й /предполагам, че е била и на други личен банкер/ след като е уволнена, а и е дадена възможност да продължи да работи с тях? Какво ще каже Хампарцумян, май нищо!

БНБ била приключила проверките по "казуса с Мартин Петров";)) Нещо не им ли станаха много "казусите" на БНБ?! Макар че след казуса КТБ, който ни струваше 4 милиарда, какво е "някакъв" си казус за 4 милиона?!;)

Марто, иди поиграй още 10- тина години още в Германия, Англия и ще изкараш парите си пак. А, забравих вече си дърт и никой не те иска и да ти дава мЕлиони. На тези години с какво ще си изкарваш прехраната като нищо друго не можеш да правиш ? Освен да пообиколиш ТВ студията и да разказваш как са те обрали чиновниците в банката.

Неумело отклоняваш темата на разговора, от казуса Булбанк, към възрастта и уменията на М. Петров. Защо ли го правиш? Не мисля че си много тъп.

На тебе ако бяха изтеглили 1000лв щеше да оревеш държавата, но щом е за друг - може. Див балкански субект....

И за КТБ имаше предписания, ама я източиха цялата, че даже не се знае кой и как! Тук поне се знае кой го е направил, знае се и как, ама се правят на ударени, защото реномето на арменеца се клати.

Парите са заминали за ненужни скъпи телефончета, кола, екскурзийки, джунджурийки, софри- кючеци и т.н. Изхарчени са, Марто !

И тя ли е изолиран случай ?

Не съм сигурен че банката се е издънила.

Добре, де - 450 сделки, това е средно по близо 4 сделки на месец и то сделки за над 10 000 лева. Колкото и да си богат, все за 10 години трябва да забележиш, че ти липсват милиони! Да речем, че без негово знание са плащанията - ами като видиш в извлеченията "Часовник за 10 бона" и подобни не ти ли светва нещо? Или не си е гледал дори извлеченията?

Не и когато ти дават фалшифицирани репорти.

Едва ли случаят е такъв, защото нарушението щеше да е очевидно сега и банката отдавна да е платила. Версията на жълтите сайтове е по-достоверна, но дали е вярна..

БРЦК

Той затова си е имал 'личен банкер'. И в Холивуд имаше подобни скандали. Разликата е ,че парите там са върнати веднага, а виновника е в панделата. Пак веднага.

Там скандалите бяха с мениджъри, не с банкери ;)

Тези от БНБ ме кефят. Не бяха ли същите, благодарение на които КТБ даде фира? Та както специалистите от БНБ казват - няма опасност за другите клиенти. Кой пил студена вода, пил, нали шарани :) То се видя как ако случайно ви ограби служител на банката, как банката така плътно застава зад вас като клиент,че ви компенсира на секундата. Ааа майтап, бе Уили. Трябва като за начало някакви си 150 000 да кихнеш (не че не са те обрали преди малко), за да имаш възможност да ги съдиш. Пък чак тогава ЕВЕНТУАЛНО.... Вече всеки вложител в тази банка ще ползва с голям респект към неговата личност като истински смелчага :)

Що на занимавате с тоя Смиигъл бе новинари, глупак е и са го излагали! Голям праз!!!

Утре си ти, Станойчо... Не става дума кой е излъган, а как е излъган и от кого е излъган! Ама явно Биг Брадър те интересува повече...

Много ограничено разсъждавате! Това е кражба, по- сериозна и от тази с взлом, където имаме престъпници. Тук имаме банка позволила кражбата, която всъщност трябва да ни пази парител

Абе ясно е че банките, а и особено "побългарените" такива, са си преоблечените в костюмчета лихвари и мошенници съществвали от древни времена. А Мартин Петров явно се е предовирил и изгърмял - 10 години лична "банкерка" е това, то малко остват с брак за това време, та го е обръндзала, явно и с нехайство от вътрешния контрол в банката. Ще му ги върнат, че да не се размирише още повече.

Ясновидец ли си? По всичко личи, че не искат да му ги върнат. И се размирисва - пишат по вестниците, има интервю с Мартин, завел е дело, значи не са му ги върнали и са му отказали да ги върнат. Връщането става за 2-3 дена, до седмица най-много, ако искат да не се разчуе.

Мдаа е написал/а "Ще му ги върнат,.." Ще... бъдеще време... Пав си че явно не са искали да му ги върнат. Ясно е че най-вероятно юридически банката има за какво да се хванат и са се хванали. Но PRа тръгва и ЩЕ му ги върнат, но повярвай ми не е така лесно 2-3 дни както си го преставяш, да не ти е общинска мандра - кой кво му текне - хоп, бърка и вади ;)

Мда, изолиран случай. То и КТБ за Бнб е изолиран случай ,сигурно...

Брачет, чУкал си я без паре и тя си е удържала парата. Щом е "елитна" иска подръжка, сърди се на себе си. Така е.

Трябва да се забранят онлайн пазаруванията и залаганията със закон.

и плащания с карти..

Е айде на Хампарцумян заплата за 2 год

Казано е.Където мине арменеца за евреина нищо не остава.

Ето за това Хитлер се борил против еврей,арменци банкери и какви ли не други измекяри но всеки му е замъглен разсъдъка и погледа след 1945г.

Глупавия футболист си заслужава да му краднат парите, сега да му върнат 100 000 лева и да се опрая хахах

Това е класическа измама и не се ограничава със 100 000 лв... Това е криминално деяние и ХамПРЪЦумян да влиза с лопата в трезора и да връща парите, след като некадърно си ръководи банката... Той е глупав футболист и затова търси умни банкери, които обаче се оказват крадливи...

Ако ти беше на мястото на Мартин дали щеше да мислиш така !

Ем щях да си викам , че съм баси глупака хахах

Проверявам си сметките в банките поне два пъти в месеца. Той 10 години спал! Усети ли разликата!